Πολιτική Υγείας

Μάριος Θεμιστοκλέους: Από τις 20/12 και μετά το εμβόλιο της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών [vid]

Μάριος Θεμιστοκλέους: Από τις 20/12 και μετά το εμβόλιο της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών [vid]

Μάριος Θεμιστοκλέους: Για το εμβόλιο 10 milligram της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι δεν μπορεί να είναι νωρίτερα από τις 20 Δεκεμβρίου στη χώρα μας.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα (29/11), ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο Μάριος Θεμιστοκλέους, είπε ότι σήμερα ξεπεράσαμε τους 14 εκατομμ 350 χιλιάδες εμβολιασμούς. Πάνω από 7 εκατομμύρια πολίτες έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, αριθμός που αντιστοιχεί στο 79,2% του ενηλίκου πληθυσμού. Την ίδια ώρα, όπως είπε, περισσότεροι από 6 εκατομμύρια 606 χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Ειδικότερα, έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του το 74,6% του ενήλικου πληθυσμού – έναντι 77% του ενήλικου πληθυσμού στην ΕΕ. Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι στην 2η θέση στον κυλιόμενο μέσο όρο των 7 ημερών και στην 17η θέση στους εμβολιασμούς.

Για την τρίτη ή αναμνηστική δόση: 65% των δικαιούχων έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού για τρίτη δόση

Όπως ενημέρωσε ο κ. Θειστοκλέους, το 40% των δικαιούχων της αναμνηστικής δόσης έχουν ήδη εμβολιαστεί, ενώ 25,4% έχουν προγραμματίσει τρίτη δόση. Έτσι συνολικά το 65% των δικαιούχων της τρίτης/αναμνηστικής δόσης έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού.

Από τις 20 Δεκεμβρίου και μετά, το νωρίτερο, θα παραληφθεί στη χώρα μας το εμβόλιο της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών

Για το εμβόλιο 10 milligram της Pfizer για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, ο Μάριος Θεμιστοκλέους είπε ότι κατόπιν επικοινωνίας με την εταιρεία Pfizer, δεν μπορεί να είναι νωρίτερα από τις 20 Δεκεμβρίου στη χώρα μας.

Αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών το επόμενο διάστημα

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν πάνω από 2.000 εμβολιαστικά κέντρα. Καθημερινά τον Δεκέμβριο θα μπορούν να εμβολιάζονται πάνω από 100.000 άτομα, τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους, προαναγγέλοντας αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών το επόμενο διάστημα. Συνεχώς προστίθενται νέα ραντεβού, είπε. Αυτή τη στιγμή, οι δυνάμεις που επιχειρούν ήταν κατά πολύ περισσότερες συγκριτικά με τον μήνα Μάιο, οπότε και είχαν σημειωθεί ρεκόρ εμβολιασμών, είπε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και επεσήμανε ότι στις γιορτές, αργία θα είναι στις 25 και 26 Δεκεμβρίου, αλλά και την Πρωτοχρονιά, ενώ εντός του μηνός εκεμβρίου θα υπάρχει δυνατότητα εμβολιασμού και τις Κυριακές.

 

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός 29/11 - 6.677 νέα κρούσματα – 104 νεκροί – 657 διασωληνωμένοι

Η εμφάνιση της μετάλλαξης "Όμικρον" πυροδότησε εικασίες ανά την υφήλιο για την ανθεκτικότητά της έναντι του εμβολίου covid-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Μπιλ Γκέιτς και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας συζητούν την επέκταση της παγκόσμιας συνεργασίας στον τομέα της υγείας

Ο Γκέιτς συναντήθηκε επίσης με τους ηγέτες της SK Bioscience, η οποία έλαβε χρηματοδότηση 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Συνασπισμό για Καινοτομίες Ετοιμότητας Επιδημίας CEPI για την ανάπτυξη του εμβολίου της για την COVID-19.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.