Πολιτική Υγείας

Θεμιστοκλέους: Περί τις 700χιλ. τα ραντεβού γ’ δόσης – Αύριο στο emvolio.gov.gr οδηγίες για νοσήσαντες [vid]

Θεμιστοκλέους: Περί τις 700χιλ. τα ραντεβού γ’ δόσης – Αύριο στο emvolio.gov.gr οδηγίες για νοσήσαντες [vid]

Θεμιστοκλέους: Σε ό,τι αφορά την αναμνηστική δόση για όσους νόσησαν, ο κ. Θεμιστοκλέους επεσήμανε πως αύριο, Τρίτη, θα αναρτηθούν αναλυτικές οδηγίες, στο emvolio.gov.gr, καθώς, όπως είπε, υπάρχουν αρκετές υποπεριπτώσεις.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα (22/11), ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε ότι το 75,3% του ενήλικου πληθυσμού έχει κάνει έστω μία δόση εμβολίου κατά της Covid, ενώ το 62,3% του γενικού πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Αναφορικά με την τρίτη δόση ή αναμνηστική δόση, ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υπενθύμισε πως χορηγείται έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση, ενώ για όσους έκαναν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, στους δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό. Για όσους έχουν νοσήσει θα αναρτηθούν οδηγίες, αναφορικά με την τρίτη δόση, έως αύριο (23/11) στις 12 το μεσημέρι στο emvolio.gov.gr., καθώς όπως επεσήμανε ο κ. Θεμιστοκλέους, υπάρχουν αρκετές υποπεριπτώσεις.

Την ίδια ώρα, όπως είπε, έχουν γίνει 922.000 εμβολιασμοί και περίπου 700.000 άτομα έχουν προγραμματίσει ραντεβού για τρίτη δόση. 150.000 ραντεβού για την πρώτη δόση έχουν κλειστεί τις τελευταίες 7-8 μέρες, εκ των οποίων τα 18.000 προγραμματίστηκαν σήμερα- μέχρι τώρα. Κατά μέσο όρο έχουμε 20.000 ραντεβού πρώτης δόσης την ημέρα, την τελευταία εβδομάδα.

Ποσοστά εμβολιασμού ανά ηλικιακή ομάδα

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Θεμιστοκλέους:

 • 85 και άνω: 66%
 • 80-84 ετών: 75,6%
 • 75-79 ετών: 77,5%
 • 70-74 ετών: 71,7%
 • 65-69 ετών: 64%
 • 60-64 ετών: 55,1%
 • 55-59 ετών: 44,3%
 • 50-54 ετών: 40,5%
 • 45-49 ετών: 47,3%
 • 40-44 ετών: 42,1%
 • 35-39 ετών: 34,6%
 • 30-34 ετών: 29,8%
 • 25-29 ετών: 32,4%
 • 18-24 ετών: 26,3%

 

Παράλληλα, ο κ.Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στους «καταδρομικούς εμβολιασμους» στα μικρά νησιά, όπου δεν υπάρχουν δομές. Σε ορισμένα από αυτά έχουν, είπε, ήδη ολοκληρωθεί και σε άλλα προγραμματίζονται για την ερχόμενη εβδομάδα.

Κατ’ οίκον εμβολιασμός με αίτημα γιατρού

Περίπου 17.000 πολίτες από τους 20.000 που έχουν υποβάλει αίτημα έχουν ήδη εμβολιασθεί στο σπίτι. Για κατ’ οίκον εμβολιασμό απαιτείται βεβαίωση του θεράποντος ιατρού. Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, ο πολίτης δεν κλείνει ραντεβού ο ίδιος, αλλά την αίτηση κάνει ο θεράπων ιατρός που πιστοποιεί ότι ο πολίτης πληροί τα κριτήρια. Αίτηση μπορούν να κάνουν όλοι οι γιατροί, δημοσίου και ιδιώτες. Περισσότεροι από 8.000 εμβολιασμοί έχουν γίνει από ιδιώτες γιατρούς.

Σχετικά με τη διαθεσιμότητα των ραντεβού, ο κ. Θεμιστοκλέους, ανέφερε ότι έχουμε δυνατότητα για 110.000 εμβολιασμούς την ημέρα, με βάση τα στοιχεία ραντεβού βρίσκει κανείς σε διάστημα 5-6 ημερών.

Απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου αναφορικά με το ενδεχόμενο παροχής κινήτρων για τον εμβολιασμό, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε, ότι αν υπάρξει τέτοια απόφαση θα ανακοινωθεί, ενώ για το αν ληφθεί το μέτρο της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, είπε ότι αυτό ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση.

Θεμιστοκλέους: Ο εμβολιασμός δεν είναι θέμα πίστης

Αναφερόμενος στην σημερινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου κατά την οποία σημειώθηκε ότι το προσωπικό των εκκλησιών δεν μπορεί να ελέγχει τη συμμόρφωση των πιστών στα μέτρα, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε, ότι ο εμβολιασμός δεν είναι θέμα πίστης και ότι και αυτό το πρόβλημα θα λυθεί από κοινού με την εκκλησία, η οποία βρίσκεται σε καλή συνεργασία με την Πολιτεία.

Για “ελληνικό πιστοποιητικό” εμβολιασμού, προϋπόθεση η τρίτη δόση στην Ελλάδα

Για να πάρει πολίτης που έχει κάνει τα εμβόλια στο εξωτερικό πιστοποιητικό εμβολιασμού από την Ελλάδα, θα πρέπει να κάνει την τρίτη δόση στο ελληνικό σύστημα, είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός 22/11 - 7.287 νέα κρούσματα – 105 νεκροί – 608 διασωληνωμένοι

22/11: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

Έκτακτη ενίσχυση στους υγειονομικούς ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα απονείμει 103 εκ.δολάρια για να βοηθήσει λόγω εξουθένωσης των εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

"Αυτή η χρηματοδότηση αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις να διασφαλίσει ότι θα έχουμε αρκετούς κρίσιμους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή, υποστηρίζοντας τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης τώρα και πέρα ​​καθώς αντιμετωπίζουν προκλήσεις εξουθένωσης και ψυχικής υγείας, είπε σε δήλωση.

Απαραίτητη η τρίτη δόση κατά της παραλλαγής Όμικρον, λένε τα CDC

CDC μελέτες: Τρεις νέες μελέτες στις ΗΠΑ προσφέρουν περισσότερες ενδείξεις ότι τα εμβόλια για τον COVID-19 ανταποκρίνονται στην παραλλαγή omicron, τουλάχιστον μεταξύ των ατόμων που έχουν λάβει αναμνηστικές δόσεις. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δημοσίευσαν τις μελέτες την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022.

Περισσότεροι από 3.000.000 πολίτες αξιοποιούν την άυλη συνταγογράφηση

Άυλη συνταγογράφηση: Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την ΗΔΙΚΑ, περισσότεροι από 3 εκατομμύρια πολίτες έχουν καταχωρίσει στην πλατφόρμα ehealth.gov.gr το τηλέφωνο και το e-mail τους και χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες αυτές.

Χαλαρώνουν οι περιορισμοί στις διεθνείς πτήσεις της Αυστραλίας από την Κυριακή

Αυστραλία ταξιδιωτικοί περιορισμοί: Δυο αλλαγές θα τεθούν σε εφαρμογή από την ερχόμενη Κυριακή στις διεθνείς πτήσεις, αφαιρώντας την αναγκαιότητα για αρνητικό PCR test 72 ωρών και μειώνοντας τον χρόνο καραντίνας σε 7 ημέρες.

"Δεν υπάρχουν στοιχεία αυτή τη στιγμή ότι υγιή παιδιά ή υγιείς έφηβοι χρειάζονται ενισχυτικά" λέει η επικεφαλής του ΠΟΥ Soumya Swaminathan

Η Swaminathan είπε ότι μια επιτροπή θα συνεδριάσει αργότερα αυτή την εβδομάδα για να εξετάσει το ερώτημα πώς οι χώρες θα πρέπει να δίνουν ενισχυτές «με σκοπό τη μείωση των θανάτων».

Γκάγκα: Επιταχύνονται οι διαδικασίες πρόσληψης υγειονομικών

Γκάγκα: Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να αλλάξει ο τρόπος των προκηρύξεων, ώστε οι διαδικασίες να ολοκληρώνονται πιο γρήγορα. «Διατηρούμε την πλατφόρμα για να υπάρχει ενιαίο σύστημα μοριοδότησης, αλλά οι κρίσεις θα γίνονται από το εκάστοτε νοσοκομείο ώστε να προχωρούν ταχύτερα», ανέφερε συγκεκριμένα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, ενώ πρόσθεσε ότι δημιουργείται πλατφόρμα και για τους ειδικευόμενους γιατρούς, οι τοποθετήσεις των οποίων θα γίνονται επίσης από τα νοσοκομεία.