Πολιτική Υγείας

Λευκός Οίκος: Σχεδόν 2 εκατομμύρια αναμνηστικές λήψεις covid-18 χορηγήθηκαν την πρώτη εβδομάδα

Λευκός Οίκος: Σχεδόν 2 εκατομμύρια αναμνηστικές λήψεις covid-18 χορηγήθηκαν την πρώτη εβδομάδα

καθώς αυτές οι περιπτώσεις εμφανίζονται, το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τις στρατηγικές μετριασμού που γνωρίζουμε ότι λειτουργούν ... καλύπτοντας το πλύσιμο των χεριών, τον απομακρυσμένο εξαερισμό, αλλά πολύ σημαντικός, είναι ο εμβολιασμός".

Λευκός Οίκος: Μια τρίτη δόση του εμβολίου Pfizer-BioNTech μεταξύ ορισμένων ομάδων υψηλού κινδύνου στοχεύει στην ενίσχυση της προστασίας από σοβαρές ασθένειες. Σχεδόν 2 εκατομμύρια αναμνηστικά εμβόλια κατά της COVID-19 χορηγήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε ο συντονιστής απόκρισης του Λευκού Οίκου COVID-19 Jeff Zients σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή. Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα συνέστησαν μια τρίτη δόση του εμβολίου Pfizer-BioNTech σε ορισμένες ομάδες υψηλού κινδύνου για την ενίσχυση της προστασίας από σοβαρές ασθένειες.

“Καθώς εμβολιάζουμε τους μη εμβολιασμένους, ενισχύουμε επίσης την προστασία για τους εμβολιασμένους Αμερικανούς μέσω αναμνηστικών εμβολιασμών. Εκτιμούμε ότι μέχρι το τέλος της ημέρας, σχεδόν 2 εκατομμύρια Αμερικανοί θα έχουν σηκώσει τα μανίκια και θα έχουν κάνει ένα ενισχυτικό εμβόλιο. Σχεδόν 2 εκατομμύρια αναμνηστικές λήψεις στην πρώτη εβδομάδα», είπε ο Ζιένς κατά τη διάρκεια μιας εικονικής ενημέρωσης του Λευκού Οίκου την Παρασκευή, χαρακτηρίζοντάς την ως «πολύ δυνατό ξεκίνημα».

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η κυβέρνηση Μπάιντεν είπε ότι περισσότεροι από 400.000 Αμερικανοί έλαβαν ενισχυτικά πλάνα για την COVID-19 το Σαββατοκύριακο μόνο στα φαρμακεία και άλλα εκατομμύρια είχαν εγγραφεί για να πάρουν το επιπλέον εμβόλιο αφού εγκρίθηκε για ηλικιωμένους και άτομα υψηλού κινδύνου.

Περίπου 20 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι πλέον επιλέξιμοι για αναμνηστική λήψη COVID-19 και τους επόμενους μήνες 60 εκατομμύρια θα γίνουν επιλέξιμοι καθώς παρέλθουν έξι μήνες από την πρώτη σειρά.

Ο Δρ Imran Sharief, ειδικός πνευμονικής νόσου στην Καλιφόρνια, δήλωσε στο Fox News για «πολυάσχολες, μεγάλες γραμμές» στην κλινική για ενισχυτικά εμβόλια  του Ιατρικού Κέντρου Northridge Hospital στο Λος Άντζελες και στην κοινότητα της κομητείας Orange, ότι οι περισσότεροι ηλικιωμένοι λαμβάνουν το αναμνηστικό και ασθενείς με καταστάσεις ανοσοκαταστολής λαμβάνουν τρίτο πλάνο mRNA. Σύμφωνα με τον Γενικό Χειρουργό των ΗΠΑ Δρ Vivek Murthy, τρεις ομάδες υψηλού κινδύνου είναι επιλέξιμες για την ενίσχυση Pfizer-BioNTech περίπου έξι μήνες μετά την αρχική σειρά:

Άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω που διαμένουν σε εγκαταστάσεις μακροχρόνιας φροντίδας.

Άτομα ηλικίας 50-64 ετών με ιατρικές παθήσεις και υψηλό κίνδυνο για σοβαρή ασθένεια COVID-19 (όπως παχυσαρκία, διαβήτης, υψηλή αρτηριακή πίεση, χρόνια νεφρική νόσος).

Άτομα ηλικίας 18-49 ετών με υποκείμενες καταστάσεις μπορεί να υποβληθούν σε θεραπεία και θα πρέπει να λάβουν υπόψη τα ατομικά οφέλη και τους κινδύνους

Άτομα ηλικίας 18-64 ετών που ζουν ή εργάζονται σε περιβάλλον με αυξημένο κίνδυνο έκθεσης στην COVID-19 (συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, των δασκάλων, των ατόμων σε καταφύγια ή φυλακές και των υπαλλήλων παντοπωλείων).

Ένα μικρό κλάσμα Αμερικανών με μέτρια έως σοβαρή ανοσοκαταστολή ήταν προηγουμένως επιλέξιμο για μια τρίτη δόση επίσης. Ο Murthy συνέστησε να επισκεφθείτε το vaccines.gov για χιλιάδες τοποθεσίες σε εθνικό επίπεδο που προσφέρουν ενισχυτικές δόσεις για την COVID-19. Ο αριθμός των καθημερινών λοιμώξεων από COVID-19 και οι νοσηλείες στις ΗΠΑ μειώνεται. Στις 27 Σεπτεμβρίου, η χώρα καταγράφει κινητό μέσο όρο επτά ημερών 110.232 νέα κρούσματα, μειωμένο κατά 30,9% από 159.515 στις 27 Αυγούστου, ενώ η νέα νοσηλεία που σχετίζεται με την COVID μειώθηκε κατά 31% από 12.330 σε 8.507 την ίδια χρονική περίοδο.

“Νομίζω ότι παρακολουθούμε αυτήν την πτώση με μεγάλη προσοχή και πραγματικά καταλαβαίνουμε ότι ο αντίκτυπος της Delta μπορεί να είναι λίγο διαφορετικός”, δήλωσε η Δρ Rochelle Walensky, διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, προσθέτοντας εν μέρει, “καθώς αυτές οι περιπτώσεις εμφανίζονται, το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τις στρατηγικές μετριασμού που γνωρίζουμε ότι λειτουργούν … καλύπτοντας το πλύσιμο των χεριών, τον απομακρυσμένο εξαερισμό, αλλά πολύ σημαντικός, είναι ο εμβολιασμός”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Περίπου 20 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι επιλέξιμοι για αναμνηστική λήψη COVID-19

Η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε κοιτάξει τις 20 Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία για να αρχίσει να προσφέρει ενισχυτικές λήψεις για όλους τους Αμερικανούς,

Συνεδρίαση ανεξάρτητης συμβουλευτικής επιτροπής του FDA για τη στάθμιση των δεδομένων για το ενισχυτικό εμβόλιο της Pfizer

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Από τις 20/12 και μετά το εμβόλιο της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Για το εμβόλιο 10 milligram της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι δεν μπορεί να είναι νωρίτερα από τις 20 Δεκεμβρίου στη χώρα μας.

Μαρία Θεοδωρίδου: Αναμενόμενη η κατάσταση που βιώνουμε - Μονόδρομος είναι ο εμβολιασμός

Μαρία Θεοδωρίδου: Για την προστασία των εμβολίων έναντι της νέας παραλλαγής Όμικρον, η κα Θεοδωρίδου είπε, ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ αναμένονται λοιμώξεις και επαναλοιμώξεις εμβολιασμένων, καθώς ο ιός μπορεί να ξεφεύγει από τα εξουδετερωτικά αντισώματα που παράγει ο εμβολιασμός. Ωστόσο, προσέθεσε ότι σύμφωνα με μελέτη, φαίνεται ότι η κυτταρική ανοσία έχει καθοριστικό ρόλο στην προστασία από τον ιό. Συνεπώς, ο εμβολιασμός παρά την ενδεχόμενη μείωση της αποτελεσματικότητας του λόγω των παραλλαγών, είναι η ασπίδα προστασίας έναντι του.

Γιάννης Οικονόμου: Δεν υπάρχει περίπτωση για νέο lockdown, παρακολουθούμε τις εξελίξεις για την μετάλλαξη Όμικρον

Γιάννης Οικονόμου Όμικρον: Γίνονται συνεχείς κυβερνητικές συσκέψεις για τη μετάλλαξη Όμικρον. Αποκλείεται νέο lockdown. Ωστόσο ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και παρακολουθούνται στενά οι διεθνείς εξελίξεις.

Συνεδριάζει η G7 εκτάκτως για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον

G7 Όμικρον: Οι υπουργοί Υγείας της G7 θα πραγματοποιήσουν έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Δευτέρα σχετικά με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον, καθώς οι ειδικοί αγωνίζονται να καθορίσουν το επίπεδο απειλής που δημιουργεί το νέο στέλεχος.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σκληραίνει τους κανόνες Covid καθώς έρχεται το νέο στέλεχος "όμικρον"

Έξι χώρες προστέθηκαν στην «Κόκκινη Λίστα» της Βρετανίας. Η Νότια Αφρική, η Ναμίμπια, η Ζιμπάμπουε, η Μποτσουάνα, το Λεσότο και η Εσουατίνι προστέθηκαν στην κόκκινη λίστα ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου την Παρασκευή και από τις 04:00 GMT της Κυριακής, η λίστα θα περιλαμβάνει επίσης την Αγκόλα, τη Μοζαμβίκη, το Μαλάουι και τη Ζάμπια.

Οι Ελβετοί καταψήφισαν την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Ελβετία δημοψήφισμα κορωνοϊός: Το 62% των ψηφοφόρων είπε "Ναι" στη διατήρηση του πιστοποιητικού υγείας, το οποίο εισήχθη τον Σεπτέμβριο, χωρίς να επιδιώκουν σημαντικές τροποποιήσεις στη νομοθεσία της Ελβετίας για την COVID.

Πού εντοπίζονται τα κρούσματα της νέας μετάλλαξης Omicron μέχρι τώρα;

Μετάλλαξη Omicron: Καθώς οι φόβοι αυξάνονται για τη νέα μετάλλαξη Omicron που είναι δυνητικά πιο μεταδοτική και ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στην Μποτσουάνα οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να προστατεύσουν τους πολίτες τους από ένα ενδεχόμενο ξέσπασμα.

Το 100% του πληθυσμού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εμβόλιο: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέγραψαν την Παρασκευή ένα ορόσημο στον αγώνα τους κατά της πανδημίας Covid-19. Πιο συγκεκριμένα, το 100% του επιλέξιμου πληθυσμού τους έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά της Covid.