Πολιτική Υγείας

Λευκός Οίκος: Στο τραπέζι των συζητήσεων η απαίτηση εμβολίου covid για αεροπορικά ταξίδια

Λευκός Οίκος: Στο τραπέζι  των συζητήσεων η απαίτηση εμβολίου covid για αεροπορικά ταξίδια

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει λάβει ρητά μια ομοσπονδιακή απαίτηση εμβολιασμού για αεροπορικά ταξίδια από το τραπέζι των συζητήσεων. Αν και, με την επιρροή του Fauci ως κορυφαίου γιατρού του προέδρου, η διοίκηση θα μπορούσε να στραφεί προς αυτήν την κατεύθυνση εάν ο Μπάιντεν επιλέξει να ακολουθήσει το παράδειγμά του, όπως συμβαίνει συχνά.

Λευκός Οίκος: Ο Fauci υποστηρίζει την απαίτηση εμβολίου covid για αεροπορικά ταξίδια: “Θα το υποστήριζα” Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι μια απαίτηση εμβολίου για αεροπορικά ταξίδια είναι ακόμα στο τραπέζι των συζητήσεων. Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου Μπάιντεν, Δρ Άντονι Φάουτσι, έχει υποστηρίξει την απαγόρευση των ανθρώπων να πετούν με αεροπλάνα εάν δεν είναι εμβολιασμένοι κατά της covid-19. Ο Fauci ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο TheSkimm τη Δευτέρα εάν θα υποστήριζε την εντολή εμβολίου για την covid-19 για τους Αμερικανούς προκειμένου να πετάξουν. “Θα το υποστήριζα αν θέλετε να επιβιβασθείτε στο αεροπλάνο και να ταξιδέψετε με άλλους ανθρώπους ότι πρέπει να εμβολιαστείτε”, δήλωσε ο Fauci.

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει λάβει ρητά μια ομοσπονδιακή απαίτηση εμβολιασμού για αεροπορικά ταξίδια από το τραπέζι των συζητήσεων. Αν και, με την επιρροή του Fauci ως κορυφαίου γιατρού του προέδρου, η διοίκηση θα μπορούσε να στραφεί προς αυτήν την κατεύθυνση εάν ο Μπάιντεν επιλέξει να ακολουθήσει το παράδειγμά του, όπως συμβαίνει συχνά.

Όταν ρωτήθηκε αν ο Λευκός Οίκος εξετάζει την εντολή εμβολίου για αεροπορικά ταξίδια, ένας αξιωματούχος της διοίκησης επισήμανε το Fox News στα σχόλια του διευθυντή απάντησης του κορωνοϊού στον Λευκό Οίκο Jeff Zients από την Παρασκευή, όταν ρωτήθηκε για το θέμα και παρατήρησε ότι η θέση της κυβέρνησης ήταν εκεί θέμα προς το παρόν. Ο Zients δεν έβγαλε απαγόρευση αεροπορικών ταξιδιών για τους μη εμβολιασμένους Αμερικανούς «από το τραπέζι των συζητήσεων».

“Όσον αφορά τα ταξίδια, αναλαμβάνουμε περαιτέρω ενέργειες, όπως γνωρίζετε, για να διπλασιάσουμε τα πρόστιμα για μη συμμόρφωση της μάσκας στις αεροπορικές εταιρείες”, δήλωσε ο Zients. «Είναι μια ενέργεια Διοίκησης Ασφάλειας Μεταφορών TSA που ανακοινώθηκε χθες. «Και συνολικά, νομίζω ότι έχουμε ένα – ξέρετε, ένα πολύ ισχυρό ιστορικό που δείχνει ότι τραβάμε τους διαθέσιμους μοχλούς για την απόκτηση εμβολιασμών και δεν λαμβάνουμε κανένα μέτρο από το τραπέζι των συζητήσεων», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

150 ευρώ το κίνητρο εμβολιασμού για τους νέους - Πώς θα τα προμηθευτείτε

Η πιστοποίηση εμβολιασμού και η στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες διαθέτουν ψηφιακό διαβατήριο υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ξεκινά η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της ευλογιάς των πιθήκων στην Ιταλία

Το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας δήλωσε ότι οι γκέι, οι αμφιφυλόφιλοι άνδρες και τα τρανς άτομα που έκαναν πρόσφατα σεξ με πολλούς συντρόφους, είχαν πρόσφατα σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη ή χρησιμοποιούν χημικά φάρμακα κατά τη σεξουαλική επαφή, θα είναι επιλέξιμοι για το εμβόλιο. Το προσωπικό του νοσοκομείου που ασχολείται με περιπτώσεις ευλογιάς των πιθήκων είναι επίσης επιλέξιμο.

Η αστυνομία του Λονδίνου έκανε έρευνα σε εκατοντάδες παιδιά: Νέα δεδομένα

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan διπλασίασε την κριτική του για το Met αφού κατέκρουσε τη δύναμη για την υπόθεση Child Q και άλλα περιστατικά. Ήταν «βαθιά ανησυχητικό» το γεγονός ότι τόσες σωματικές έρευνες γίνονταν χωρίς την παρουσία ενός ενήλικα, είπε ένας εκπρόσωπος του Khan.

Το Χονγκ Κονγκ μειώνει την καραντίνα Covid για τις αφίξεις

Οι αφίξεις από το εξωτερικό θα λαμβάνουν κίτρινο κωδικό και δεν θα επιτρέπονται σε χώρους όπως εστιατόρια, μπαρ, γυμναστήρια και κινηματογράφους κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών της αυτοπαρακολούθησής τους

Η παρακολούθηση της ψυχικής υγείας του ένοπλου προσωπικού είναι απαραίτητη

Ψυχική υγεία: Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ ψυχικής κατάστασης και ψυχικής διαταραχής και ότι το υπάρχον κοινωνικό ταμπού που σχετίζεται με την ψυχική υγεία πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Πάλι αρνητικός στην Covid ο Μπάιντεν σταματά την απομόνωση

Μπάιντεν κορωνοϊός: Αφού βίωσε μια περίπτωση ανάκαμψης COVID, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν βρέθηκε αρνητικός σε μοριακό τεστ το Σάββατο και την Κυριακή και έφυγε από τον Λευκό Οίκο για την πολιτεία του Ντέλαγουερ.

Νομοθεσία των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της απώλειας μάθησης που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της covid

Οι μαθητές είχαν χαμηλότερες επιδόσεις το σχολικό έτος 2021-2022 σε σύγκριση με το σχολικό έτος 2020-2021, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας εκπαιδευτικού λογισμικού Renaissance.

Χαβάη Κίνας: Πάνω από 80.000 τουρίστες παγιδευμένοι μετά το ξέσπασμα της COVID

Χαβάη Κίνας: Οι τουρίστες που θέλουν να φύγουν πρέπει να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα σε πέντε τεστ PCR σε διάστημα επτά ημερών, ενώ τα ξενοδοχεία της πόλης κλήθηκαν να προσφέρουν στους επισκέπτες έκπτωση 50% μέχρι να χαλαρώσουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Το Κονέκτικατ εγκαινιάζει ιστότοπο και τηλεφωνική γραμμή για τις αμβλώσεις παρά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου

«Στο Κονέκτικατ, το δικαίωμα της γυναίκας στην επιλογή εξακολουθεί να προστατεύεται», δήλωσε η Επίτροπος του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Κονέκτικατ, Δρ Manisha Juthani.