Πολιτική Υγείας

Προσομοίωση Υπολογιστής: Στρατηγικές δοκιμών για ασφαλέστερα αεροπορικά ταξίδια κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Προσομοίωση Υπολογιστής: Στρατηγικές δοκιμών για ασφαλέστερα αεροπορικά ταξίδια κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι δοκιμές που βασίζονται σε PCR τρεις ημέρες πριν από την αναχώρηση ή οι ταχείες δοκιμές στο αεροδρόμιο και οι δύο μείωσαν τον αριθμό των μολυσματικών ταξιδιωτών κατά σχεδόν 90%, επιβάλλοντας παράλληλα μια καραντίνα πέντε ημερών που θα μπορούσε να αρθεί μόνο με αρνητικό τεστ PCR, μείωσαν τον αριθμό των "μολυσματικών ημερών" ή των ημερών που οι ταξιδιώτες θα μπορούσαν να διαδώσουν τον ιό, κατά τα δύο τρίτα.

Προσομοίωση Υπολογιστής: Σχεδόν το 90% των μολυσματικών ταξιδιωτών μπορούσαν να εντοπιστούν με ταχείες δοκιμές SARS-CoV-2 στο αεροδρόμιο και οι περισσότερες εισαγόμενες λοιμώξεις θα μπορούσαν να προληφθούν με συνδυασμό δοκιμών πριν από το ταξίδι και καραντίνας πέντε ημερών μετά το ταξίδι που θα ανέβαινε μόνο με ένα αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής, σύμφωνα με μια προσομοίωση υπολογιστή από ερευνητές του UC San Francisco.

Η μελέτη προσφέρει πολύ απαραίτητα δεδομένα σε αεροπορικές εταιρείες και πολιτείες που έχουν αγωνιστεί επί ένα έτος της πανδημίας με λίγη καθοδήγηση σχετικά με το πώς να επιτρέψουν ασφαλή ταξίδια.

Το ζήτημα γίνεται πιο πιεστικό καθώς τα κράτη ανοίγουν ξανά και οι ταξιδιώτες επιστρέφουν στον ουρανό. Δεδομένα από την Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών δείχνουν ότι τα αεροπορικά ταξίδια αυξάνονται από την περίοδο των διακοπών 2020-2021, αν και εξακολουθεί να είναι μόνο το ένα τρίτο έως το μισό από ό,τι ήταν πριν από την πανδημία.

“Αυτά τα στοιχεία θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα για την τυποποίηση των πολιτικών δοκιμών και καραντίνας για την COVID-19 σε επίπεδο αεροπορικής εταιρείας, πόλης και πολιτείας για ταξιδιώτες”, δήλωσε ο Nathan Lo, MD, Ph.D., ιατρός και εισερχόμενος συνεργάτης σε μολυσματικές ασθένειες στο UCSF και ανώτερος συγγραφέας της μελέτης, η οποία δημοσιεύθηκε στις 22 Μαρτίου 2021, στο The Lancet Μεταδοτικές Ασθένειες Infectious Diseases. “Τίποτα δεν θα είναι απόλυτα ασφαλές και τα ταξίδια θα αποτελούν πάντα κίνδυνο για το άτομο και για εισαγωγή σε κράτη, αλλά αυτός είναι ένας τρόπος για να ελαχιστοποιηθεί ουσιαστικά ο κίνδυνος.”

Τα δεδομένα στη μελέτη προέρχονται από μια προσομοίωση υπολογιστών μεγάλης κλίμακας για το πώς διαφορετικοί συνδυασμοί δοκιμών και καραντίνας μπορούν να αποτρέψουν τους μολυσματικούς ταξιδιώτες να διαδώσουν την COVID-19.

Το μοντέλο κάνει προβλέψεις με βάση όσα είναι ήδη γνωστά σχετικά με το πόσα άτομα είναι πιθανό να μολυνθούν οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα, πόσο καιρό είναι πιθανό να είναι μολυσματικά και πόσο πιθανό είναι διαφορετικοί τύποι δοκιμών να ανιχνεύσουν μολυσματικούς ανθρώπους.

Η μελέτη προσομοίωσε την πιθανότητα ότι 100.000 ταξιδιώτες θα ήταν μολυσματικοί οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα λίγο πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τα ταξίδια τους, δεδομένης μιας σειράς διαφορετικών στρατηγικών δοκιμών πριν από το ταξίδι και καραντίνας – μετά – μετά το ταξίδι. «Γνωρίζουμε από τη δημοσιευμένη βιβλιογραφία πώς εξαπλώνεται η λοίμωξη και μπορούμε να προσομοιώσουμε πόσο πιθανές είναι οι διαφορετικές στρατηγικές δοκιμών και καραντίνας για την προστασία ενός ατόμου από μόλυνση και επίσης να μειώσουμε την πιθανότητα να είναι πηγή μετάδοσης στην κοινότητα», δήλωσε ο Lo. .

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι δοκιμές που βασίζονται σε PCR τρεις ημέρες πριν από την αναχώρηση ή οι ταχείες δοκιμές στο αεροδρόμιο και οι δύο μείωσαν τον αριθμό των μολυσματικών ταξιδιωτών κατά σχεδόν 90%, επιβάλλοντας παράλληλα μια καραντίνα πέντε ημερών που θα μπορούσε να αρθεί μόνο με αρνητικό τεστ PCR, μείωσαν τον αριθμό των “μολυσματικών ημερών” ή των ημερών που οι ταξιδιώτες θα μπορούσαν να διαδώσουν τον ιό, κατά τα δύο τρίτα.

Η προσομοιωμένη καραντίνα είχε ένα πρόσθετο όφελος, διότι θα έπαιρνε άτομα που είχαν δοκιμαστεί αρνητικά πριν από την αναχώρηση, αλλά που στην πραγματικότητα μολύνθηκαν. Οι άνθρωποι μπορεί να βγουν αρνητικοί στο τεστ στα πρώτα στάδια της λοίμωξης και να γίνουν θετικοί μόνο σε μια δοκιμή αρκετές ημέρες αργότερα. Η καραντίνα θα εμπόδιζε αυτούς τους ανθρώπους να διαδώσουν τον ιό τις ημέρες μετά την άφιξή τους στον προορισμό τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μικρότερος ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού στα αεροπλάνα από ότι σε χώρους εργασίας και σχολικές τάξεις

Κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες διαθέτουν ψηφιακό διαβατήριο υγείας

Αυστηροποίηση μέτρων στα αεροδρόμια μετά την καραντίνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τσιόδρας: Με τα εμβόλια αποφύγαμε 5.660 νοσηλείες σε ΜΕΘ και 8.400 θανάτους

5.660 νοσηλείες σε ΜΕΘ έχουν αποφευχθεί λόγω των εμβολιασμών και κατά 91% μειώθηκε ο κίνδυνος θανάτου για τους πλήρως εμβολιασμένους. Μελέτη με στοιχεία έως τις 11 Οκτωβρίου δείχνει ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή .Ο κ.Τσιόδρας προειδοποίησε ότι επόμενη περίοδος «δεν θα είνα εύκολη».

Νέα αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους στον ιδιωτικό τομέα - Τι ισχύει

Yποχρεωτικά και με δική τους επιβάρυνση θα υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο (rapid ή μοριακό τεστ), οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με φυσική παρουσία στο χώρο εργασίας οι οποίοι δεν εμβολιάζονται.

Οι ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία λόγω των διαφορών για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 συνεχίστηκαν σε όλες τις ΗΠΑ αυτόν τον μήνα

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δήλωσαν ότι, ενώ έχει αναφερθεί ένας μικρός αριθμός προβλημάτων υγείας, τα εμβόλια COVID-19 είναι ασφαλή και εξαιρετικά αποτελεσματικά. Υπάρχουν περισσότεροι από 189 εκατομμύρια Αμερικανοί πλήρως εμβολιασμένοι στις ΗΠΑ και τα κρούσματα COVID-19 έχουν μειωθεί από τον Σεπτέμβριο. Περισσότεροι από 726.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του John's Hopkins Coronavirus Resource Center.

Προσπάθεια της FDA βελτίωσης της πρόσβασης στα ακουστικά βαρηκοΐας και μείωσης του κόστους για εκατομμύρια Αμερικανούς.

Και οι δύο νομοθέτες έστειλαν στον FDA μια επιστολή την περασμένη εβδομάδα ζητώντας κανονισμούς για τα ακουστικά βαρηκοΐας χωρίς ιατρική συνταγή χωρίς καθυστέρηση.

Tα 5 νέα μέτρα κατά της δημογραφικής κρίσης παρουσίασε στο Εconomist ο Χατζηδάκης

Κωστής Χατζηδάκης: Μιλώντας στο συνέδριο του Economist για τις δημογραφικές προκλήσεις και τις πολιτικές για την ισότητα των δύο φύλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε τα πέντε νέα μέτρα κοινωνικού περιεχομένου για να αντιμετωπιστεί η δημογραφική κρίση.

Συνεχίζεται η μάχη του Βασίλη Λεβέντη με τον κορωνοϊό-Τα τελευταία νέα για την υγεία του

Βασίλης Λεβέντης: Για 25η ημέρα παραμένει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Ευαγγελισμού» ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος νοσεί από κορωνοϊό.

Οι αστυνομικοί πρέπει να βλέπουν τον εμβολιασμό ως βασικό μέρος της δουλειάς τους, λέει ο Fauci

Κατά το 2020 και το 2021, 94 αξιωματικοί πέθαναν από πυρά. "Δεν ζούμε σε κενό ως άτομα. Ζούμε σε μια κοινωνία και η κοινωνία πρέπει να προστατευθεί", δήλωσε ο Fauci την Κυριακή. "Και το κάνετε αυτό όχι μόνο προστατεύοντας τον εαυτό σας, αλλά προστατεύοντας τους ανθρώπους γύρω σας, κάνοντας εμβολιασμό".

Η συγκινητική ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη για την μάχη της μητέρας του Ντόρας με τον καρκίνο

Κώστας Μπακογιάννης για Ντόρα: Η ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη μετά την ανακοίνωση της μητέρας του, Ντόρας ότι πάσχει από καρκίνο. «Η αγάπη σώζει και η μάνα μου παίρνει αυτή τη στιγμή περίσσευμα απ’ όλους», έγραψε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης.