Πολιτική Υγείας

Λευκός Οίκος Covid-19: Η «νίκη» του Μπάιντεν επί της COVID είναι δύσκολο να διακριθεί από την ήττα

Λευκός Οίκος Covid-19: Η «νίκη» του Μπάιντεν επί της COVID είναι δύσκολο να διακριθεί από την ήττα

Το φθινόπωρο του 2020, η κυβέρνηση Τραμπ υιοθέτησε μια στρατηγική που επικεντρωνόταν στην προστασία των πιο ευάλωτων στην COVID, αφήνοντας παράλληλα την οικονομία, τα σχολεία και την καθημερινή ζωή των Αμερικανών να συνεχίσουν κανονικά.

Λευκός Οίκος Covid-19: Κατά την πρώτη ομιλία του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για την κατάσταση της Ένωσης, μπορεί να επιλέξει να κηρύξει τη νίκη επί της COVID-19. Σίγουρα, τα ποσοστά κρουσμάτων, οι νοσηλείες και οι θάνατοι από COVID έχουν μειωθεί δραματικά τις τελευταίες εβδομάδες και θα πρέπει να δώσουμε στην κυβέρνηση Μπάιντεν τα εύσημα για τη χρήση της επιτυχημένης ανάπτυξης ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για τον εμβολιασμό σχεδόν του 70 τοις εκατό όλων των επιλέξιμων Αμερικανών. Το κατάλληλο ερώτημα που πρέπει να τεθεί σε αυτή τη συγκυρία, ωστόσο, είναι με ποιο κόστος κατακτήθηκε η νίκη; Όταν κανείς εξετάζει τη «νίκη» του Μπάιντεν λεπτομερώς, για να συμπεριλάβει τον απολογισμό των κρουσμάτων και των θανάτων από COVID, τον αντίκτυπό του στη διακοπή της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για μια γενιά της νεολαίας μας, την εκτόξευση των θανάτων από υπερβολική δόση ναρκωτικών και συναφή ζητήματα υγείας, και τον πληθωρισμό και ελλείμματα τώρα στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκαετιών, είναι, πράγματι, δύσκολο να το «διακρίνει από την ήττα».

Εάν η στρατηγική της ομάδας Μπάιντεν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είχε επιτύχει αναγνωρίσιμα θετικά αποτελέσματα για όλη αυτή την καταστροφή, τότε ο θαυμασμός μπορεί να είναι σωστός. Αλλά δεν το έκανε. Εδώ είναι μερικές από τις λεπτομέρειες:

Τα κρούσματα COVID-19 και οι θάνατοι αυξήθηκαν σημαντικά. Κατά τη διάρκεια των σχεδόν 400 ημερών της κυβέρνησης Μπάιντεν που οδήγησε στην ανταπόκριση της Αμερικής στην COVID-19, οι ΗΠΑ βίωσαν πάνω από 135.000 περιπτώσεις COVID-19 και πάνω από 1325 θανάτους από COVID-19, ημερησίως.

Αυτοί οι αριθμοί αντιπροσωπεύουν τον διπλάσιο αριθμό κρουσμάτων και 20 τοις εκατό περισσότερους θανάτους την ημέρα από ό,τι είχαμε κατά τη διάρκεια του έτους κατά το οποίο η κυβέρνηση Τραμπ ήταν υπεύθυνη για την αντιμετώπιση του έθνους σχετικά με την COVID.

Αυτό το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο περίπλοκο, δεδομένου του πλεονεκτήματος των εμβολίων, των θεραπευτικών μεθόδων, των διαγνωστικών και της γνώσης του ιού που χορηγήθηκε στην ομάδα Μπάιντεν όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της.

Το CDC κατηγορείται για απόκρυψη κρίσιμων δεδομένων COVID-19

Η μαθησιακή απώλεια ήταν σημαντική. Τον Ιούλιο του 2021, οι πρώην συνάδελφοί μου στη McKinsey & Company δημοσίευσαν μια έκθεση αφού ανέλυσαν δεδομένα από την Curriculum Associates, η οποία είχε αξιολογήσει την απώλεια μάθησης που σχετίζεται με την COVID σε 1,6 εκατομμύρια μαθητές σε περισσότερες από 40 πολιτείες.

Τα αποτελέσματα ήταν ζοφερά: σε ένα χρόνο, οι μαθητές κατά μέσο όρο υστερούσαν κατά πέντε μήνες στα μαθηματικά και τέσσερις μήνες στην ανάγνωση. Επιπλέον, αυτή η μαθησιακή απώλεια ήταν πιο έντονη σε μαθητές μειονότητας.

Σε μια πιο πρόσφατη μελέτη που κυκλοφόρησε το NWEA τον Δεκέμβριο του 2021 και αξιολογούσε πάνω από 6 εκατομμύρια μαθητές, οι μειώσεις στην επίδοση φαινόταν να επιταχύνονται και κυμαίνονταν από 3-7 εκατοστιαίες μονάδες (~10 τοις εκατό) στην ανάγνωση και 9-11 εκατοστιαίες μονάδες (~20 τοις εκατό) στα μαθηματικά.

Και πάλι, αυτές οι μειώσεις ήταν πιο έντονες στις μειονότητες.

Η υπερβολική δόση ναρκωτικών εκτινάχθηκε στα ύψη, ενώ η συνολική ψυχική υγεία επιδεινώθηκε.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) παρακολουθεί τους θανάτους από υπερβολική δόση ναρκωτικών κάθε χρόνο ξεκινώντας τον Ιούλιο και τελειώνοντας τον επόμενο Ιούνιο.

Το 2019, ανέφερε λίγο λιγότερους από 69.000 θανάτους από υπερβολική δόση ναρκωτικών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το 2021, ο αριθμός αυτός είχε εκτιναχθεί σε λίγο περισσότερους από 101.000 θανάτους, ή αύξηση 47%.

Αν και μπορεί να μην μπορούμε να αποδώσουμε ολόκληρη αυτή την αύξηση στην COVID, η περίοδος 2 ετών μεταξύ 2019-2021 που συμπίπτει με την εμφάνιση και την εξάπλωση της COVID αντιπροσώπευε τη μεγαλύτερη καταγεγραμμένη ποτέ αύξηση θανάτων από υπερβολική δόση του CDC και η αύξηση μεταξύ 2020-2021 ήταν σημαντική μεγαλύτερη από την αύξηση από το 2019-2020.

Πέρα από την αύξηση των θανάτων από υπερβολική δόση, η Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία σημείωσε κατά την ανασκόπηση των δεδομένων του Εθνικού Κέντρου Στατιστικών Υγείας τον Νοέμβριο του 2021 ότι ο επιπολασμός του άγχους και της κατάθλιψης μεταξύ των Αμερικανών ενηλίκων είχε αυξηθεί κατά 200-300% σε σχέση με τα επίπεδά τους το 2019.

Το Ohio AG βρίσκει συσχέτιση μεταξύ των ελέγχων για την COVID-19 και των θανάτων από υπερβολική δόση οπιοειδών

Ο πληθωρισμός και τα ελλείμματα που προκλήθηκαν από την COVID εκτινάχθηκαν στα ύψη.

Στα τέλη Μαρτίου του 2021, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στη Wall Street Week του Bloomberg, ο Λάρι Σάμερς, υπουργός Οικονομικών του Προέδρου Ομπάμα, αναφέρθηκε στον νόμο του Αμερικανικού Σχεδίου Διάσωσης του Προέδρου Μπάιντεν (ARPA) ως «τη λιγότερο υπεύθυνη μακροοικονομική πολιτική που είχαμε τα τελευταία 40 χρόνια».

Προέβλεψε ότι θα οδηγούσε σε υψηλότερο πληθωρισμό και πράγματι έγινε. Όταν κάποιος κοιτάξει την κατανομή των 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων της ARPA που χρηματοδοτείται από το χρέος, κανείς δεν πρέπει να εκπλαγεί.

Μόνο το εννέα τοις εκατό του δαπανήθηκε για την καταπολέμηση της COVID, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του χρησιμοποιήθηκε είτε για να επιδοτηθούν άτομα εκτός εργατικού δυναμικού είτε για να βοηθηθούν πολλά οικονομικά ανεύθυνα κράτη να μειώσουν τα δημοσιονομικά κενά τους.

Με την ανάφλεξη ενός ρυθμού πληθωρισμού 7,5 τοις εκατό από έτος σε έτος, 330 εκατομμύρια Αμερικανοί αισθάνονται τώρα τον πόνο των πολιτικών του Μπάιντεν που σχετίζονται με την COVID.

Οι Δημοκρατικοί διαθέτουν 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέα χρηματοδότηση ανακούφισης για την COVID καθώς τα κρούσματα COVID μειώνονται στο

Ο καταστροφικός αντίκτυπος της COVID, ανεξάρτητα από το ποιος ήταν πρόεδρος, θα ήταν τραγικός.

Ωστόσο, υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η στρατηγική αντίδρασης της κυβέρνησης Μπάιντεν επιδείνωσε την εκπαιδευτική, συναισθηματική και οικονομική καταστροφή της πανδημίας χωρίς να μετριάσει τα κρούσματα και τους θανάτους από COVID.

Το φθινόπωρο του 2020, η κυβέρνηση Τραμπ υιοθέτησε μια στρατηγική που επικεντρωνόταν στην προστασία των πιο ευάλωτων στην COVID, αφήνοντας παράλληλα την οικονομία, τα σχολεία και την καθημερινή ζωή των Αμερικανών να συνεχίσουν κανονικά.

Οι λαοί του Μπάιντεν υιοθέτησαν μια εναλλακτική στρατηγική που επικεντρώθηκε στις απαγορεύσεις, τις εντολές, τις διακοπές λειτουργίας και την πλήρη εξάλειψη του ιού με οποιοδήποτε κόστος.

Αυτό το κόστος ήταν αστρονομικό και ο ιός κάθε άλλο παρά εξαλείφθηκε.

Ο Πύρρος, ο Έλληνας στρατιωτικός διοικητής του τρίτου αιώνα π.Χ., σχολίασε κάποτε: «Αν νικήσουμε σε μια ακόμη μάχη με τους Ρωμαίους, θα καταστραφούμε εντελώς».

Ας ελπίσουμε ότι η ομάδα Μπάιντεν θα κατανοήσει ότι αν επιλέξει να κηρύξει τη νίκη κατά την πρώτη ομιλία του προέδρου για την κατάσταση της Ένωσης, θα είναι στην καλύτερη περίπτωση Πύρρειος.

Ο Paul Mango ήταν ο Αναπληρωτής Επιτελάρχης Πολιτικής στο Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ από το 2019-2021, υπηρετώντας ως επίσημος σύνδεσμος του υπουργού Alex Azar στην Επιχείρηση Warp Speed, όπου συμμετείχε σε όλες σχεδόν τις στρατηγικές, επιχειρησιακές και οικονομικές πτυχές του το πρόγραμμα και διευκόλυνε τις καθημερινές του δραστηριότητες μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, του Υπουργείου Άμυνας και του Λευκού Οίκου.

Το επερχόμενο βιβλίο του είναι “Warp Speed: Inside the Operation That Beat COVID, the Critics, and the Odds” (Republic Book Publishers, 15 Μαρτίου 2022).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε ότι δεν χρειάζεται να εμπλακεί προς το παρόν σε μια διαμάχη σχετικά με μια εντολή σχολικού εμβολίου στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.

Η μάσκα προσώπου μπορεί να είναι ένα από τα πιο εξουθενωτικά εμπόδια μάθησης για τα μικρά παιδιά

Παρά τη στενότερη πλειοψηφία στη Βουλή και τη Γερουσία, ο Μπάιντεν επιμένει στη μονοκομματική διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας

Ο συντονιστής της διαδήλωσης λέει ότι το νόημα δεν είναι να αμφισβητηθούν τα εμβόλια αλλά «η αντίσταση στις εντολές» covid

Eίναι πιο σημαντικό από ποτέ να θυμόμαστε τις διδασκαλίες του ιερέα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ εν όψει της πολιτικής covid Μπάιντεν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την 4η δόση - Ποιους αφορά

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα άτομα άνω των 65 ετών, για τα οποία η πλατφόρμα έχει ανοίξει από τον Μάιο, δεν έχουν προσέλθει σε ικανό αριθμό να εμβολιαστούν με το ποσοστό τους να αγγίζει μόλις το 15%.

3ος γύρος υποχρεωτικών τεστ Covid στο Μακάο καθώς τα κρούσματα αυξάνονται

Μακάο Covid: Το Μακάο τηρεί την πολιτική της Κίνας για μηδενική COVID που στοχεύει στην εξάλειψη όλων των εστιών, σχεδόν με οποιοδήποτε κόστος, αντίθετη με μια παγκόσμια τάση προσπάθειας συνύπαρξης με τον ιό. 

Τέλος στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά της Covid-19 ανακοίνωσε η Αυστριακή Κυβέρνηση

Αυστρία: Η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την πλήρη εγκατάλειψη της πολιτικής της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού κατά της Covid-19, μια πολιτική που είχε θέσει σε αναστολή τον Μάρτιο μόλις ένα μήνα μετά την έναρξη ισχύος της. «Πλέον, πρέπει να ζήσουμε με την Covid, επομένως θα εφαρμόσουμε μια σειρά μέτρων, το οποίο σημαίνει τον τερματισμό της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού», […]

Ο κυβερνήτης του Νιου Χάμσαϊρ εμποδίζει τους φαρμακοποιούς να χορηγούν ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία της COVID-19 χωρίς ιατρική συνταγή

«Οι ασθενείς θα πρέπει πάντα να συμβουλεύονται τον γιατρό τους πριν πάρουν φάρμακα, ώστε να έχουν πλήρη επίγνωση των θεραπευτικών επιλογών και των πιθανών ακούσιων συνεπειών από τη λήψη ενός φαρμάκου που μπορεί να περιορίσει άλλες επιλογές θεραπείας στο μέλλον», είπε ο Sununu.

Τα χάπια για την άμβλωση θα γίνουν το επόμενο πεδίο μάχης στον αναπαραγωγικό αγώνα των ΗΠΑ

Καθώς αυτές οι νομικές μάχες ετοιμάζονται να γίνουν, η συνήγορος κατά των αμβλώσεων Savannah Craven είπε ότι αυτή και οι συνάδελφοί της θα εργαστούν για να απαγορευθούν όλες οι μέθοδοι άμβλωσης, συμπεριλαμβανομένων των χαπιών, σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

'Εγκριση δαπάνης για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS & απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων

ΗΔΙΚΑ: Εγκρίθηκε από την ΗΔΙΚΑ η δαπάνη για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ της χώρας.

Τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ δεν πρέπει να καταργηθούν λόγω της ευλογιάς των πιθήκων λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Η Meg Doherty, από τα παγκόσμια προγράμματα HIV, ηπατίτιδας και σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων στον ΠΟΥ, δήλωσε: «Δεν το ονομάζουμε σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. «Ο στιγματισμός δεν βοηθά ποτέ σε ένα ξέσπασμα ασθένειας», πρόσθεσε. «Αυτή δεν είναι μια γκέι ασθένεια. Ωστόσο, θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι».

Η Σαγκάη αναφέρει μηδενικά κρούσματα COVID για πρώτη φορά εδώ και μήνες

Κίνα κορωνοϊός: Η Κίνα ανέφερε μηδενικά νέα κρούσματα COVID-19 στη Σαγκάη για πρώτη φορά από τον Μάρτιο σήμερα, καθώς το τελευταίο ξέσπασμα της χώρας υποχωρεί μετά από μήνες καραντίνας και άλλους περιορισμούς.