Πολιτική Υγείας

Κυβέρνηση ΗΠΑ: Μεγάλα ποσά για την υγειονομική περίθαλψη ενώ έχει τα χειρότερα αποτελέσματα

Κυβέρνηση ΗΠΑ: Μεγάλα ποσά για την υγειονομική περίθαλψη ενώ έχει τα χειρότερα αποτελέσματα

Κυβέρνηση ΗΠΑ: Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής δαπανούν περισσότερα για την υγειονομική περίθαλψη από οποιαδήποτε άλλη χώρα

H κυβέρνηση στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής δαπανά περισσότερα για την υγειονομική περίθαλψη από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση σε άλλη χώρα υψηλού εισοδήματος. Εξακολουθούν να έχουν το χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση και το υψηλότερο ποσοστό ατόμων με πολλαπλές χρόνιες ασθένειες, σύμφωνα με μια νέα έκθεση του The Commonwealth Fund, μιας ανεξάρτητης ερευνητικής ομάδας.

Η έκθεση, που κυκλοφόρησε την Τρίτη, αναφέρει επίσης ότι σε σύγκριση με τις ομοτίμους χώρες, οι ΗΠΑ έχουν τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων από αιτίες που μπορούν να αποφευχθούν ή θεραπεύονται και τα υψηλότερα ποσοστά μητρικών και βρεφικών θανάτων.

«Οι Αμερικανοί ζουν πιο σύντομη, λιγότερο υγιή, επειδή το σύστημα υγείας μας δεν λειτουργεί όσο καλά θα μπορούσε», δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας της έκθεσης, Munira Gunja, ανώτερη ερευνήτρια για το Διεθνές Πρόγραμμα του The Commonwealth Fund για την Πολιτική Υγείας και την Καινοτομία στην Πρακτική. δελτίο ειδήσεων. «Για να καλύψουν τη διαφορά με άλλες χώρες υψηλού εισοδήματος, η διοίκηση και το Κογκρέσο θα πρέπει να επεκτείνουν την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, να ενεργήσουν επιθετικά για τον έλεγχο του κόστους και να επενδύσουν στην ισότητα στην υγεία και στις κοινωνικές υπηρεσίες που γνωρίζουμε ότι μπορούν να οδηγήσουν σε έναν υγιέστερο πληθυσμό».

Οι άνθρωποι στις ΗΠΑ επισκέπτονται τους γιατρούς λιγότερο συχνά από εκείνους στις περισσότερες άλλες χώρες, κάτι που πιθανώς σχετίζεται με το ότι οι ΗΠΑ έχουν χαμηλότερο από το μέσο αριθμό ιατρών, σύμφωνα με την έκθεση, και οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα μεταξύ εκείνων που μελετήθηκαν που δεν έχουν καθολική υγειονομική κάλυψη. Μόνο το 2021, το 8,6% του πληθυσμού των ΗΠΑ ήταν ανασφάλιστο.

«Όχι μόνο οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα που μελετήσαμε που δεν έχει καθολική κάλυψη υγείας, αλλά το σύστημα υγείας τους μπορεί να φαίνεται σχεδιασμένο για να αποθαρρύνει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν υπηρεσίες», έγραψαν στην έκθεση ερευνητές του Commonwealth Fund, με έδρα τη Νέα Υόρκη. «Η οικονομική προσιτότητα παραμένει ο κύριος λόγος για τον οποίο ορισμένοι Αμερικανοί δεν εγγράφονται για κάλυψη υγείας, ενώ το υψηλό κόστος από την τσέπη οδηγεί σχεδόν τους μισούς ενήλικες σε ηλικία εργασίας να παραλείψουν ή να καθυστερήσουν να λάβουν την απαραίτητη φροντίδα».

Μια ακραία τιμή για τις δαπάνες και τα αποτελέσματα
Οι ερευνητές ανέλυσαν στατιστικά στοιχεία υγείας από διεθνείς πηγές, συμπεριλαμβανομένου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης ή ΟΟΣΑ, ο οποίος παρακολουθεί και αναφέρει δεδομένα από συστήματα υγείας σε 38 χώρες υψηλού εισοδήματος. Τα δεδομένα εξήχθησαν τον Δεκέμβριο.

Οι ερευνητές εξέτασαν πώς μετρήθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες έναντι της Αυστραλίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιαπωνίας, της Ολλανδίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Νορβηγίας, της Νότιας Κορέας, της Σουηδίας, της Ελβετίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Συνέκριναν επίσης τις ΗΠΑ με τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ για 38 χώρες υψηλού εισοδήματος.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι μόνο το 2021, οι ΗΠΑ δαπάνησαν σχεδόν διπλάσια από τη μέση χώρα του ΟΟΣΑ για υγειονομική περίθαλψη — και οι δαπάνες για την υγεία στις ΗΠΑ ήταν τρεις έως τέσσερις φορές υψηλότερες από ό,τι στη Νότια Κορέα, τη Νέα Ζηλανδία και την Ιαπωνία. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη αυξάνονται από τη δεκαετία του 1980, σύμφωνα με την έκθεση, κυρίως λόγω των εξελίξεων στις ιατρικές τεχνολογίες, του αυξανόμενου κόστους της ιατρικής περίθαλψης και της υψηλότερης ζήτησης για υπηρεσίες.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επανεξέταση των κανόνων αιμοδοσίας για τα άτομα που ανήκουν στην LGBTQ κοινότητα

Έλλειψη ειδικών σε θέματα μολυσματικών ασθενειών στις ΗΠΑ, για "σύνθετους" λόγους

Οι Αμερικανοί δεν ξέρουν τι είναι η υγιής αρτηριακή πίεση

Περίπου 1 στους 3 ενήλικες στις ΗΠΑ έχει αλλεργία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αγνοώντας τους ειδικούς, η ξαφνική έξοδος της Κίνας από τη στρατηγική μηδενικού COVID-19 κόστισε ζωές

Η απόφαση να ανοίξει ξανά ξαφνικά ξάφνιασε τη χώρα. «Ακόμα και τρεις ημέρες ειδοποίησης θα ήταν καλό», είπε ένας πρώην αξιωματούχος του CDC της Κίνας. «Ο τρόπος που έγινε αυτό ήταν απλά απίστευτος»

Πλεύρης: 2 διασωληνωμένα παιδιά από το δυστύχημα στα Τέμπη - Σε αποκλιμάκωση οι ελλείψεις φαρμάκων & τα ράντζα

Πλεύρης: 2 διασωληνωμένα παιδιά από το δυστύχημα στα Τέμπη ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση. Έχουν αποκλιμακωθεί οι ελλείψεις φαρμάκων πέρα από εξειδικευμένα φάρμακα για συγκεκριμένες ασθένειες, τα ράντζα έχουν εξαλειφθεί στον Ευαγγελισμό, στο 80% μείωση στο Λαϊκό.

Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο αδερφός του πρώην Πρωθυπουργού, Σπύρος Σημίτης

Σημίτης Σπύρος: Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο καθηγητής Σπύρος Σημίτης το Σάββατο 18 Μαρτίου στη Γερμανία, όπου ζούσε επί δεκαετίες. Ήταν ο μεγαλύτερος αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.

Νέα δεδομένα προέλευσης του COVID δείχνουν σκύλους ρακούν στην αγορά της Κίνας

Τον Φεβρουάριο, η Wall Street Journal ανέφερε ότι το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ είχε εκτιμήσει "με χαμηλή εμπιστοσύνη" ότι ο ιός είχε διαρρεύσει από ένα εργαστήριο. Αλλά άλλοι στην κοινότητα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών διαφωνούν, θεωρώντας πιο πιθανό να προήλθε πρώτα από ζώα. Οι ειδικοί λένε ότι η πραγματική προέλευση της πανδημίας μπορεί να μην γίνει γνωστή για πολλά χρόνια -αν ποτέ.

ΣΙγκαπούρη: 70% των κατοίκων θετικοί για τη συνολική ποιότητα ζωής μετά την πανδημία

ΣΙγκαπούρη: Τα ευρήματα από μια διαδικτυακή δημοσκόπηση στην οποία συμμετείχαν 1.052 ερωτηθέντες, δημοσιεύθηκαν μια ημέρα πριν από τη συζήτηση στο Κοινοβούλιο για την απάντηση της Σιγκαπούρης στον COVID-19.

Πλεύρης: Απαραίτητη η ανάληψη ευθυνών στην τραγωδία των Τεμπών

Πλεύρης: Ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, μίλησε για το ευρύτερο πλαίσιο συστημικών αδυναμιών που οδήγησε στην τραγωδία των Τεμπών. Η Κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη και με γενναίες αποφάσεις και προσπαθεί να βελτιώσει την κατάσταση για όλους.