Πολιτική Υγείας

Κορωνοϊός Προστασία: Μέτρα πρόληψης COVID-19 που κρατούν τις παιδικές ασθένειες σε απόσταση

Κορωνοϊός Προστασία: Μέτρα πρόληψης COVID-19 που κρατούν τις παιδικές ασθένειες σε απόσταση

Οι περιπτώσεις ανεμοβλογιάς στις ΗΠΑ φέτος έχουν μειωθεί κατά περισσότερο από τα δύο τρίτα από τα επίπεδα προ-πανδημίας, σύμφωνα με τα CDC, με παρόμοιους αριθμούς στην Ιαπωνία και την Ευρώπη.

Κορωνοϊός Προστασία: Οι γιατροί λένε ότι καθώς οι χώρες επανέρχονται στο φυσιολογικό, οι άνθρωποι θα ήταν καλό να συνεχίσουν μερικές από τις πρακτικές που έχουν υιοθετήσει. Η απολύμανση και το πλύσιμο των χεριών που έγιναν κοινά κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 έχουν επίσης χρησιμεύσει ως ισχυρά εργαλεία κατά πολλών παιδικών παθήσεων όπως η ανεμοβλογιά, οι ιοί του στομάχου και ο στρεπτικός λαιμός, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία.

Οι γιατροί λένε ότι καθώς οι χώρες με εκτεταμένο εμβολιασμό COVID-19, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, επανέρχονται στο φυσιολογικό, οι άνθρωποι θα ήταν καλό να διατηρήσουν μερικές από τις πρακτικές που έχουν υιοθετήσει – ακόμη και αν η πανδημία της φθοράς τους καθιστά λιγότερο από πρόθυμους να το κάνουν.

«Έχουμε δει μια δραματική μείωση των αριθμών», δήλωσε ο Ράνα Ελ Φέγκυλι, παιδίατρος και διευθυντής κλινικών υπηρεσιών στο Παιδικό Νοσοκομείο Mercy στο Κάνσας Σίτι, Μ.

«Όλες οι κορυφώσεις ασθενειών που περιμέναμε τον χειμώνα του τρέχοντος έτους, εμείς δεν έχουμε δει καμία από αυτές. ” Η εικονική εξαφάνιση της γρίπης έχει τεκμηριωθεί καλά, με περιπτώσεις 99% ή περισσότερο στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και σε άλλα μέρη του Βορείου Ημισφαιρίου κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, οι ΗΠΑ κατέγραψαν μόνο έναν παιδικό θάνατο που σχετίζεται με τη γρίπη την περίοδο 2020-21, από 199 το προηγούμενο έτος.

Αυτό που είναι λιγότερο ευρέως γνωστό – εν μέρει επειδή τα δεδομένα είναι πιο διασκορπισμένα – είναι ο μακρύς κατάλογος άλλων ιών και βακτηρίων που βρέθηκαν να κλείνουν στον πανδημικό κόσμο. Οι περιπτώσεις ανεμοβλογιάς στις ΗΠΑ φέτος έχουν μειωθεί κατά περισσότερο από τα δύο τρίτα από τα επίπεδα προ-πανδημίας, σύμφωνα με τα CDC, με παρόμοιους αριθμούς στην Ιαπωνία και την Ευρώπη.

Οι περιπτώσεις στρεπτικού λαιμού δεν υπολογίζονται σε πραγματικό χρόνο από τα CDC, αλλά μερικές χώρες συλλέγουν εβδομαδιαία δεδομένα για την ασθένεια, μια λοίμωξη στο λαιμό που προκαλείται από βακτήρια που ονομάζονται ομάδα A Streptococcus

Από τον Μάιο, τα περιστατικά στην Ιαπωνία και την Αγγλία μειώθηκαν περίπου στα δύο τρίτα σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία.

Δεδομένα εκτός ΗΠΑ δείχνουν ότι η μείωση είναι ακόμη πιο έντονη για ένα άλλο σφάλμα, τον ροταϊό, μια κοινή αιτία διάρροιας και εμετού σε μικρά παιδιά που αντιμετωπίζεται εν μέρει αλλά όχι πλήρως μέσω εμβολίων.

Ορισμένες χώρες όπως η Ιαπωνία και η Γερμανία ενημερώνουν τον αριθμό των ροταϊών κάθε εβδομάδα. Από τον Μάιο, τα ιαπωνικά περιστατικά αυτών των λοιμώξεων μειώθηκαν κατά 99% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019 πριν από οποιαδήποτε πανδημική επίπτωση και τα γερμανικά περιστατικά μειώθηκαν κατά 95%.

Η Γερμανία εντοπίζει επίσης λοιμώξεις του στομάχου από νοροϊό, ένα σφάλμα που εξαπλώνεται μέσω μολυσμένων επιφανειών και προκαλεί ναυτία και διάρροια. Το αποτέλεσμα: μείωση 94% φέτος σε σύγκριση με το 2019.

“Αυτή είναι μια απίστευτη κατάσταση”, δήλωσε ο Yoshihiro Hayashi, παιδίατρος στο προάστιο του Τόκιο. Είπε ότι οι επισκέψεις που αφορούσαν σφάλματα στο στομάχι, ρουθούνισμα και βήχα έχουν γίνει σπάνιες, πιθανώς λόγω των μέτρων που ελήφθησαν κατά του κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτοφροντίδα: Ορισμοί και σημασία της

Περιορισμός των επιδημιών στα αεροδρόμια με έναν απλούστατο τρόπο

Κοροναϊός COVID-19: Εγκύκλιος με μέτρα κατά της διασποράς στα σχολεία

Το πλύσιμο με σαπούνι ή το αντισηπτικό τζελ εξαλείφει τον ιό;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μητσοτάκης: Η δυναμικότητα του συστήματος θα αυξηθεί πάνω από 20% με τα απογευματινά χειρουργεία

Μητσοτάκης: "Η δυναμικότητα του συστήματος με τα απογευματινά χειρουργεία αναμένεται να αυξηθεί πάνω από 20% ώστε να εξαλείψουμε τη λίστα αναμονής που δημιούργησε η πανδημία στα νοσοκομεία της χώρας μας, όπως και στα περισσότερα συστήματα υγείας"

Φυσικό αέριο: Σε ελεύθερη πτώση η τιμή της μεγαβατώρας - Πού οφείλεται η πτώση στην τιμή

Η αποκλιμάκωση στην τιμή του φυσικού αερίου οφείλεται στον πιο ήπιο χειμώνα που σημειώνεται φέτος στην Ευρώπη και έτσι δεν υπήρχε η ζήτηση η οποία υπήρχε στο παρελθόν. Αλλά και στο ότι η Ευρώπη άρχισε να προμηθεύεται υγροποιημένο φυσικό αέριο κυρίως από Αμερική αλλά και από Ασία.

Υπουργείο Εξωτερικών: Η Ελλάδα στέκεται σταθερά στο πλευρό του γενναίου ουκρανικού λαού

Υπουργείο Εξωτερικών: Συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια από την παράνομη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας, που έχει οδηγήσει στην απώλεια χιλιάδων ανθρώπινων ζωών και σε ανυπολόγιστες καταστροφές.

ΗΠΑ: Η Τζιλ Μπάιντεν ανακοινώνει 100 εκατ. δολάρια για έρευνα για την υγεία των γυναικών

ΗΠΑ: Η Πρωτοβουλία του Λευκού Οίκου για την Έρευνα για την Υγεία των Γυναικών διευθύνεται από την Τζιλ Μπάιντεν και το Συμβούλιο Πολιτικής Πολιτικής του Λευκού Οίκου.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα σταματά τις παραδόσεις στη βόρεια Γάζα

Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει για επικείμενο λιμό στο βορρά από τον Δεκέμβριο. Το WFP λέει ότι αυτές οι τελευταίες εκθέσεις αποτελούν απόδειξη μιας «απότομης διολίσθησης στην πείνα και τις ασθένειες».