ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Θάλασσα Παιδιά: Ποιες παραλίες είναι κατάλληλες για τα παιδιά [vid]

Θάλασσα Παιδιά: Ποιες παραλίες είναι κατάλληλες για τα παιδιά [vid]

Θάλασσα Παιδιά: Οι διακοπές στην παραλία τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο σε συνδυασμό με τα θαλασσινά και ιαματικά λουτρά μπορούν να αποτρέψουν παιδικές ασθένειες και μειώσουν την ανάγκη χρήσης φαρμάκων. Στο κείμενο που ακολουθεί θα δούμε ποιες παραλίες προτείνουν συχνότερα οι παιδίατροι στις οικογένειες με μικρά παιδιά.

Οι παραλίες που συχνά προτείνουν οι παιδίατροι είναι αυτές που έχουν λάβει το βραβείο Γαλάζιες Σημαίες. Οι Γαλάζιες Σημαίες (Blue Flags) είναι ένα σύμβολο ποιότητας που απονέμεται σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες διαχειριζόμενες από παράκτιους δήμους, ξενοδόχους ή και άλλους φορείς, με βάση αυστηρά κριτήρια. Πρόκειται για ένα εθελοντικό πρόγραμμα που αποτελεί μία πρότυπη περιβαλλοντική δράση για ακτές με μεγάλο αριθμό λουόμενων. Διεθνής διαχειριστής του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης (Foundation for Environmental Education ή FEE), το οποίο βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τους κατά τόπους διαχειριστές.

Ποια είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των Γαλάζιων Παραλιών;

Πρόκειται για αμμώδεις παραλίες (έτσι δεν υπάρχουν βράχοι, βότσαλα ή χαλίκια) που είναι πολύ καλά οργανωμένες:

  • υπάρχει μια μεγάλη παραλία
  • μια υπηρεσία διάσωσης
  • οι ομπρέλες βρίσκονται σε απόσταση μεταξύ τους
  • η θάλασσα είναι καθαρή και η στάθμη του νερού είναι χαμηλή στην ακροθαλασσιά
  • υπάρχουν καταλύματα κοντά στην παραλία
  • και πρόσβαση σε νοσοκομειακή δομή
  • υπάρχουν επίσης καταστήματα και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε εγγύτητητα (χαρακτηριστικά που εκτιμώνται κυρίως από τις μαμάδες και τους μπαμπάδες)
  • αλλά δεν υπάρχει έντονη νυχτερινή ζωή

Είναι οι θεραπείες με ιαματικά και θαλασσινά λουτρά επωφελείς για τα παιδιά;

Υπάρχει ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός παιδιών που έχουν ασθένειες που σχετίζονται με το φλέγμα: παιδιά που έχουν συχνά κρυολογήματα ή υποτροπιάζουσα βρογχίτιδα και ωτίτιδα. Εκτός από τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται κατά την οξεία φάση των παθήσεων, τα θαλάσσια και τα ιαματικά λουτρά συμβάλλουν αποτελεσματικά κατά των ασθενειών του αυτιού και του αναπνευστικού συστήματος. Οι θεραπείες περιλαμβάνουν μικρές ρινικές αρδεύσεις, ρινικές πλύσεις, λουτρά με διαφορετικές θερμοκρασίες και έχουν συνεργική δράση, επιτρέποντας τη μείωση των φαρμάκων και τη βελτίωση της ανοχής των παιδιών.

Ποιες ηλικίες παιδιών επηρεάζονται περισσότερο;

Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας έχουν συχνότερα διαταραχές του αναπνευστικού συστήματος (ιογενή και αλλεργική ρινίτιδα, βρογχιολίτιδα, ασθματική βρογχίτιδα, ιγμορίτιδα, αμυγδαλίτιδα) και ασθένειες του ακουστικού συστήματος, όπως ωτίτιδα. Αυτό συμβαίνει επειδή το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού δεν έχει ωριμάσει ακόμα, ο λεμφικός ιστός είναι συχνά υπερτροφικός στη μύτη και στο λαιμό και οι ευσταχιακοί σωλήνες είναι κοντύτεροι και σε οριζόντια θέση σε σύγκριση με τους ενήλικες.

Ακολουθεί βίντεο με ενδιαφέροντα στοιχεία από το βυθό της θάλασσας για τους μικρούς φίλους: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η σωστή διατροφή του βρέφους σχετίζεται με την ανάπτυξή του

Προστασία έναντι της Covid προκαλεί το κοινό κρυολόγημα ισχυρίζονται οι επιστήμονες

Η γονική αποδοχή του σεξουαλικού προσανατολισμού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Άσθμα : Μικρή ενόχληση ή πρόβλημα που δυσκολεύει την καθημερινότητα σας

Άσθμα : Το άσθμα δεν μπορεί να θεραπευτεί, αλλά τα συμπτώματά του μπορούν να ελεγχθούν. Επειδή το άσθμα συχνά αλλάζει με την πάροδο του χρόνου, είναι σημαντικό να συνεργαστείτε με το γιατρό σας για να παρακολουθείτε τα σημεία και τα συμπτώματά σας και να προσαρμόσετε τη θεραπεία σας όπως απαιτείται.

Πνευμονία : Δείτε τα συμπτώματα που προκαλεί

Η πνευμονία είναι οίδημα (φλεγμονή) του ιστού στον έναν ή και στους δύο πνεύμονες. Συνήθως προκαλείται από βακτηριακή λοίμωξη. Μπορεί επίσης να προκληθεί από ιό, όπως ο κορονοϊός (COVID-19).

Καρδιακές αρρυθμίες : Μάθετε γιατί φτερουγίζει η καρδιά σας

Καρδιακές αρρυθμίες :Οι καρδιακές αρρυθμίες (uh-RITH-me-uhs) μπορεί να αισθάνονται σαν μια καρδιά που φτερουγίζει ή τρέχει και μπορεί να είναι ακίνδυνη. Ωστόσο, ορισμένες καρδιακές αρρυθμίες μπορεί να προκαλέσουν ενοχλητικά-μερικές φορές ακόμη και απειλητικά για τη ζωή-σημεία και συμπτώματα.

Αστρική προβολή : Το μέσο για να επικοινωνήσετε με την κοσμική νοημοσύνη

Οι έρευνες δείχνουν ότι μεταξύ 8 και 20 τοις εκατό των ανθρώπων ισχυρίζονται ότι είχαν κάτι σαν εξωσωματική εμπειρία κάποια στιγμή στη ζωή τους-αίσθηση της συνείδησης, του πνεύματος ή του «αστρικού σώματος» που έφευγε από το φυσικό σώμα.