Πολιτική Υγείας

Κορωνοϊός Παραλλαγές: Ο κόσμος «απομακρύνεται» από το τέλος της πανδημίας COVID-19

Κορωνοϊός Παραλλαγές: Ο κόσμος «απομακρύνεται» από το τέλος της πανδημίας COVID-19

"Η επιτροπή σημείωσε ότι, παρά τις εθνικές, περιφερειακές και παγκόσμιες προσπάθειες, η πανδημία δεν έχει τελειώσει σχεδόν καθόλου", προσθέτοντας ότι η τρέχουσα κατάσταση της πανδημίας χρειάζεται ακόμη "μια συντονισμένη διεθνή αντίδραση".

Κορωνοϊός Παραλλαγές: Η αξιωματούχος του ΠΟΥ η Δρ Maria Van Kerkhove, τεχνικός σύμβουλος του ΠΟΥ για την COVID-19, ανέφερε παραλλαγές ιών, κοινωνική ανάμιξη, ακατάλληλη χρήση μέτρων δημόσιας υγείας και ανισότητες εμβολίων. Η κορυφαία επιστήμονας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι ο κόσμος μετατοπίζεται περισσότερο από το τέλος της πανδημίας COVID-19, λόγω παραγόντων όπως οι ιογενείς παραλλαγές, η κοινωνική ανάμειξη, η παραβίαση μέτρων δημόσιας υγείας και οι ανισότητες εμβολίων.

Η Dr. Maria Van Kerkhove, επιδημιολόγος και τεχνικός σύμβουλος του ΠΟΥ για την COVID-19, σημείωσε αύξηση 11,5% στα παγκόσμια κρούσματα κατά την τελευταία εβδομάδα, με αύξηση των θανάτων κατά 1%.

Η Ευρώπη σημείωσε αύξηση 21% στις λοιμώξεις την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο Δυτικός Ειρηνικός παρουσίασε αύξηση σχεδόν 30%, για παράδειγμα. Αν και τα δεδομένα αντικατοπτρίζουν μια μικρή πτώση στην αφρικανική περιοχή, η Κερχόβ προειδοποίησε ότι η Αφρική αντιμετωπίζει υψηλό επίπεδο κρουσμάτων και κατά 60% περίπου αύξηση των θανάτων.

Η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Delta είναι η τελευταία από τέσσερις τέτοιες ιογενείς παραλλαγές που αποτελούν αντικείμενο παρακολούθησης.

Η παραλλαγή, που εντοπίστηκε σε τουλάχιστον 111 χώρες, κατηγορήθηκε επίσης για κρούσματα COVID-19 που ανέβηκαν.

Η διευθύντρια των CDC των ΗΠΑ Δρ. Rochelle Walensky, την Παρασκευή προειδοποίησε ότι το ξέσπασμα στις ΗΠΑ γίνεται «πανδημία των μη εμβολιασμένων», επειδή σχεδόν οι εισαγωγές στο νοσοκομείο και οι θάνατοι είναι μεταξύ εκείνων που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Η Dr. Maria Van Kerkhove, επιδημιολόγος και τεχνικός σύμβουλος του WHO για την COVID-19, σημείωσε αύξηση 11,5% στα παγκόσμια κρούσματα κατά την τελευταία εβδομάδα, με αύξηση των θανάτων κατά 1%.

“Στο πλαίσιο των παραλλαγών των ιών, της αυξημένης κοινωνικής κινητικότητας, της κοινωνικής ανάμειξης, της ακατάλληλης χρήσης της δημόσιας υγείας και των κοινωνικών μέτρων και της αθέμιτης διανομής των εμβολίων, βρισκόμαστε σε πολύ επικίνδυνη κατάσταση”, δήλωσε η Κερχόφ.

“Γίνεται όλο και πιο δύσκολο και απομακρυνόμαστε περισσότερο από το τέλος αυτής της πανδημίας από ό,τι θα έπρεπε να είμαστε σε αυτό το σημείο.”

Τα σχόλια ακολουθούν την όγδοη συνεδρίαση της Επιτροπής Έκτακτης Ανάγκης των Διεθνών Κανονισμών Υγείας την περασμένη εβδομάδα, η οποία σημείωσε ότι “οι κυβερνήσεις λαμβάνουν ολοένα και πιο αποκλίνουσες πολιτικές αποφάσεις που αντιμετωπίζουν στενές εθνικές ανάγκες που αναστέλλουν μια εναρμονισμένη προσέγγιση στην παγκόσμια ανταπόκριση”, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του ΠΟΥ.

“Η επιτροπή σημείωσε ότι, παρά τις εθνικές, περιφερειακές και παγκόσμιες προσπάθειες, η πανδημία δεν έχει τελειώσει σχεδόν καθόλου”, προσθέτοντας ότι η τρέχουσα κατάσταση της πανδημίας χρειάζεται ακόμη “μια συντονισμένη διεθνή αντίδραση”.

Σχεδόν το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού, ή το 24,7%, έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου COVID-19, με πάνω από τρία δισεκατομμύρια δόσεις, ανέφερε ο ΠΟΥ από τις 13 Ιουλίου.

Σχεδόν 30 εκατομμύρια δόσεις χορηγούνται παγκοσμίως καθημερινά και 1 % των ανθρώπων σε χώρες χαμηλού εισοδήματος έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση, σύμφωνα με τα στοιχεία. Το Associated Press συνέβαλε σε αυτήν την έκθεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μαρία Θεοδωρίδου: Η Εκκλησία μπορεί να πείσει τους αρνητές να κάνουν το εμβόλιο

Γκίκας Μαγιορκίνης: 103.000 διαγνώσεις καταγράφονται ανά ημέρα πανευρωπαϊκά

Μαρία Θεοδωρίδου: Ο εμβολιασμός φρενάρει τις αντιγονικές μεταβολές του ιού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μίνα Γκάγκα: Ανεμβολίαστοι οι 70 από τους 73 νοσηλεύομενους στις ΜΕΘ σε Δ.Μακεδονία και Θεσσαλονίκη

Μίνα Γκάγκα: "Σήμερα είχαμε πάλι αρκετά κρούσματα σε αρκετούς νομούς. Οι νοσηλευόμενοι σε μονάδες στη Δυτική Μακεδονία και νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, οι 70 από τους 73 νοσηλεύομενους σε ΜΕΘ, είναι ανεμβολίαστοι. Παράλληλα, από τους 22 νοσηλευόμενους σε απλές κλίνες με υψηλή ροή οξυγόυνου, οι 18 είναι ανεμβολίαστοι", είπε χαρακτηριστικά η κα Γκάγκα κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Κατά 17% αυξήθηκαν οι διαγνώσεις στην Ελλάδα

Γκίκας Μαγιορκίνης: «Ο αριθμός των θανάτων έδειξε αύξηση της τάξης του 8%, αν και την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε δει μείωση 9%», συμπλήρωσε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

Βάνα Παπαευαγγέλου: Οι νέες εισαγωγές αυξήθηκαν τις τελευταίες 2 εβδομάδες κατά 30%

Βάνα Παπαευαγγέλου: Παράλληλα, όπως ανέφερε η κα Παπαευαγγέλου, οι νέες εισαγωγές αυξήθηκαν τις τελευταίες 2 εβδομάδες κατά 30%. Ο κυλιόμενος μέσος όρος εισαγωγών του 7ημέρου έχει ξεπεράσει τις 200 εισαγωγές κάθε μέρα, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα η πληρότητα στις εισαγωγές Covid σταθερά ξεπερνάει το 90%.

Νέες συσκευές απολύμανσης του αέρα στα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας του Πειραιά

«Προσπαθήσαμε να βρούμε μια λύση, ώστε να απολυμαίνουμε και να  καθαρίζουμε τον αέρα μέσα στα λεωφορεία. Η συσκευή αυτή είναι ιταλικής προέλευσης  και δεν απολυμαίνει μόνο από την «οικογένεια» των κορωνοϊών, αλλά καθαρίζει τον αέρα από  μικροοργανισμούς και βακτήρια. Είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει και ό,τι πιο οικονομικό, καθώς χρησιμοποιούμε   φωτισμό led  και τα φίλτρα έχουν διάρκεια ζωής 15 χρόνια, οπότε έχει σχεδόν μηδενικό κόστος συντήρησης».

Πολλοί Αμερικανοί ελπίζουν να περάσουν τις υπόλοιπες μέρες τους στο σπίτι, αντί να μετακομίσουν σε μονάδα φροντίδας

Ο στόχος του προέδρου για τη «δημιουργία νέων και καλύτερων θέσεων εργασίας» θα σημαίνει την αναμόρφωση του τρέχοντος συστήματος εκπαίδευσης, το οποίο είναι αποδιοργανωμένο και υπερτιμημένο και εμποδίζει τους βοηθούς υγείας στο σπίτι να προχωρήσουν στο επόμενο επίπεδο, σύμφωνα με τον Matt Sigelman, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ανάλυσης Emsi Burning Glass.

O FDA αναμένεται να επιτρέψει την ανάμειξη και αντιστοίχιση των ενισχυτικών δόσεων εμβολίου COVID-19 αυτήν την εβδομάδα,

Οι Times ανέφεραν ότι οι αξιωματούχοι αναμένεται να επιτρέψουν μια ενίσχυση του εμβολίου της Moderna περίπου έξι μήνες μετά τη δεύτερη ένεση και ένας ενισχυτής Johnson & Johnson θα επιτρέπεται τουλάχιστον δύο μήνες μετά την πρώτη δόση.

Τσιόδρας: Με τα εμβόλια αποφύγαμε 5.660 νοσηλείες σε ΜΕΘ και 8.400 θανάτους

5.660 νοσηλείες σε ΜΕΘ έχουν αποφευχθεί λόγω των εμβολιασμών και κατά 91% μειώθηκε ο κίνδυνος θανάτου για τους πλήρως εμβολιασμένους. Μελέτη με στοιχεία έως τις 11 Οκτωβρίου δείχνει ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή .Ο κ.Τσιόδρας προειδοποίησε ότι επόμενη περίοδος «δεν θα είνα εύκολη».

Νέα αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους στον ιδιωτικό τομέα - Τι ισχύει

Yποχρεωτικά και με δική τους επιβάρυνση θα υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο (rapid ή μοριακό τεστ), οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με φυσική παρουσία στο χώρο εργασίας οι οποίοι δεν εμβολιάζονται.