Πολιτική Υγείας

Κορωνοϊός Παραλλαγές: Ο κόσμος «απομακρύνεται» από το τέλος της πανδημίας COVID-19

Κορωνοϊός Παραλλαγές: Ο κόσμος «απομακρύνεται» από το τέλος της πανδημίας COVID-19

"Η επιτροπή σημείωσε ότι, παρά τις εθνικές, περιφερειακές και παγκόσμιες προσπάθειες, η πανδημία δεν έχει τελειώσει σχεδόν καθόλου", προσθέτοντας ότι η τρέχουσα κατάσταση της πανδημίας χρειάζεται ακόμη "μια συντονισμένη διεθνή αντίδραση".

Κορωνοϊός Παραλλαγές: Η αξιωματούχος του ΠΟΥ η Δρ Maria Van Kerkhove, τεχνικός σύμβουλος του ΠΟΥ για την COVID-19, ανέφερε παραλλαγές ιών, κοινωνική ανάμιξη, ακατάλληλη χρήση μέτρων δημόσιας υγείας και ανισότητες εμβολίων. Η κορυφαία επιστήμονας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι ο κόσμος μετατοπίζεται περισσότερο από το τέλος της πανδημίας COVID-19, λόγω παραγόντων όπως οι ιογενείς παραλλαγές, η κοινωνική ανάμειξη, η παραβίαση μέτρων δημόσιας υγείας και οι ανισότητες εμβολίων.

Η Dr. Maria Van Kerkhove, επιδημιολόγος και τεχνικός σύμβουλος του ΠΟΥ για την COVID-19, σημείωσε αύξηση 11,5% στα παγκόσμια κρούσματα κατά την τελευταία εβδομάδα, με αύξηση των θανάτων κατά 1%.

Η Ευρώπη σημείωσε αύξηση 21% στις λοιμώξεις την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο Δυτικός Ειρηνικός παρουσίασε αύξηση σχεδόν 30%, για παράδειγμα. Αν και τα δεδομένα αντικατοπτρίζουν μια μικρή πτώση στην αφρικανική περιοχή, η Κερχόβ προειδοποίησε ότι η Αφρική αντιμετωπίζει υψηλό επίπεδο κρουσμάτων και κατά 60% περίπου αύξηση των θανάτων.

Η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Delta είναι η τελευταία από τέσσερις τέτοιες ιογενείς παραλλαγές που αποτελούν αντικείμενο παρακολούθησης.

Η παραλλαγή, που εντοπίστηκε σε τουλάχιστον 111 χώρες, κατηγορήθηκε επίσης για κρούσματα COVID-19 που ανέβηκαν.

Η διευθύντρια των CDC των ΗΠΑ Δρ. Rochelle Walensky, την Παρασκευή προειδοποίησε ότι το ξέσπασμα στις ΗΠΑ γίνεται «πανδημία των μη εμβολιασμένων», επειδή σχεδόν οι εισαγωγές στο νοσοκομείο και οι θάνατοι είναι μεταξύ εκείνων που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Η Dr. Maria Van Kerkhove, επιδημιολόγος και τεχνικός σύμβουλος του WHO για την COVID-19, σημείωσε αύξηση 11,5% στα παγκόσμια κρούσματα κατά την τελευταία εβδομάδα, με αύξηση των θανάτων κατά 1%.

“Στο πλαίσιο των παραλλαγών των ιών, της αυξημένης κοινωνικής κινητικότητας, της κοινωνικής ανάμειξης, της ακατάλληλης χρήσης της δημόσιας υγείας και των κοινωνικών μέτρων και της αθέμιτης διανομής των εμβολίων, βρισκόμαστε σε πολύ επικίνδυνη κατάσταση”, δήλωσε η Κερχόφ.

“Γίνεται όλο και πιο δύσκολο και απομακρυνόμαστε περισσότερο από το τέλος αυτής της πανδημίας από ό,τι θα έπρεπε να είμαστε σε αυτό το σημείο.”

Τα σχόλια ακολουθούν την όγδοη συνεδρίαση της Επιτροπής Έκτακτης Ανάγκης των Διεθνών Κανονισμών Υγείας την περασμένη εβδομάδα, η οποία σημείωσε ότι “οι κυβερνήσεις λαμβάνουν ολοένα και πιο αποκλίνουσες πολιτικές αποφάσεις που αντιμετωπίζουν στενές εθνικές ανάγκες που αναστέλλουν μια εναρμονισμένη προσέγγιση στην παγκόσμια ανταπόκριση”, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του ΠΟΥ.

“Η επιτροπή σημείωσε ότι, παρά τις εθνικές, περιφερειακές και παγκόσμιες προσπάθειες, η πανδημία δεν έχει τελειώσει σχεδόν καθόλου”, προσθέτοντας ότι η τρέχουσα κατάσταση της πανδημίας χρειάζεται ακόμη “μια συντονισμένη διεθνή αντίδραση”.

Σχεδόν το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού, ή το 24,7%, έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου COVID-19, με πάνω από τρία δισεκατομμύρια δόσεις, ανέφερε ο ΠΟΥ από τις 13 Ιουλίου.

Σχεδόν 30 εκατομμύρια δόσεις χορηγούνται παγκοσμίως καθημερινά και 1 % των ανθρώπων σε χώρες χαμηλού εισοδήματος έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση, σύμφωνα με τα στοιχεία. Το Associated Press συνέβαλε σε αυτήν την έκθεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μαρία Θεοδωρίδου: Η Εκκλησία μπορεί να πείσει τους αρνητές να κάνουν το εμβόλιο

Γκίκας Μαγιορκίνης: 103.000 διαγνώσεις καταγράφονται ανά ημέρα πανευρωπαϊκά

Μαρία Θεοδωρίδου: Ο εμβολιασμός φρενάρει τις αντιγονικές μεταβολές του ιού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Πώς διαμορφώνονται τα ποσοστά εμβολιασμών ανά ηλικιακή ομάδα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Τα ποσοστά των εμβολιασμένων ανά ηλικιακή ομάδα ανακοίνωσε σήμερα (26/07) στην ενημέρωση της Δευτέρας, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Την Παρασκευή 30/07 ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμούς παιδιών άνω των 12 ετών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανέφερε ότι τα ραντεβού μπορούν να επιλεγούν στο emvolio.gov.gr μέσω των κωδικών Taxisnet από οποιονδήποτε από τους γονείς ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδια με το παιδί. Εναλλακτικά, οι γονείς μπορούν να απευθυνθούν στα ΚΕΠ και στα φαρμακεία.

Μαρία Θεοδωρίδου: Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδοτεί θετικά για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15

Μαρία Θεοδωρίδου: Όπως διευκρίνισε η κα Θεοδωρίδου, ο εμβολιασμός των παιδιών είναι εθελοντικός και είναι απαραίτητη η συγκατάθεση μετά την ενημέρωση των γονέων.

Εμβόλια Κορωνοϊός : Αντιμετωπίζουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα

Εμβόλια Κορωνοϊός : Είναι προφανές ότι ο κίνδυνος για την έλευση νέων στελεχών κορωνοϊών που θα προκαλούν σοβαρό αναπνευστικό σύνδρομο είναι διαρκής. Ενδυναμώνεται έτσι η ανάγκη και η λογική ανάπτυξης εμβολίων που θα μπορούν να αντιμετωπίσουν ένα ευρύτερο ρεπερτόριο κορωνοϊών.

Τζέφρυ Πάιατ : Το δημόσιο ευχαριστώ στον Βασίλη Κικίλια και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τζέφρυ Πάιατ : Ο Πρέσβεις των ηνωμένων εθνών, συγχάρηκε δημοσίως τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Βασίλη Κικίλια για επειδή κατάφεραν να διαχειριστούν με άψογο τρόπο την πανδημία του Κορωνοιού.

Υπεγράφη από τα 53 κράτη του Π.Ο.Υ. Ευρώπης η Διακήρυξη της Συνόδου των Αθηνών

Διακήρυξη Συνόδου Αθηνών: Υπουργοί Υγείας και εκπρόσωποι των κρατών-μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια, καθώς και εμπειρογνώμονες στον τομέα της Ψυχικής Υγείας και εκπρόσωποι της κοινωνίας πολιτών, υιοθέτησαν ομόφωνα την Διακήρυξη της Συνόδου των Αθηνών.

ΚΕΤΕΚΝΥ : Η επίσκεψη του Παντελή Μεσσαρόπουλου στην Λευκωσία

ΚΕΤΕΚΝΥ : Με κύριο άξονα τις προοπτικές του συστήματος και το κοινό πεδίο  συνεργασίας μεταξύ ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ και ΓΕΣΥ, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους δύο οργανισμούς  και αναγνωρίστηκε ομόφωνα από τις δύο πλευρές η τεχνολογική αρτιότητα των μεθοδολογιών που εφαρμόζει το ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ,

Γιατροί και Φαρμακοποιοί στη μάχη με την παραλλαγή δέλτα έναντι χρημάτων λέει ο Υπουργός Υγείας

«Η κυβέρνηση δείχνει εμπιστοσύνη στους υγειονομικούς και καλεί όλους τους συμπολίτες μας να πάνε να εμβολιαστούν, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα είναι επιθετική και διασπείρεται εύκολα», τόνισε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός λειτουργεί, γι’ αυτό και δεν είναι γεμάτες σήμερα οι ΜΕΘ.