Πολιτική Υγείας

Κίνα Κορωνοϊός: Το Guangzhou κλειδώνει εκατομμύρια ανθρώπους στον αγώνα “μηδενικής Covid”

Κίνα Κορωνοϊός: Το Guangzhou κλειδώνει εκατομμύρια ανθρώπους στον αγώνα “μηδενικής Covid”

Η επαρχία Γκουανγκντόνγκ, όπου βρίσκεται η Γκουανγκζού, ανέφερε τη Δευτέρα τον μεγαλύτερο αριθμό νέων κρουσμάτων με 9.085 από τα συνολικά 27.095 κρούσματα σε εθνικό επίπεδο.

Κορωνοϊός Κίνα: Η μητρόπολη της νότιας Κίνας Γκουανγκζού απέκλεισε τη Δευτέρα τη μεγαλύτερη συνοικία της, καθώς προσπαθεί να περιορίσει μια μεγάλη επιδημία της COVID-19, αναστέλλοντας τη δημόσια συγκοινωνία και απαιτώντας από τους κατοίκους να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ αν θέλουν να βγουν από τα σπίτια τους. Το ξέσπασμα δοκιμάζει την προσπάθεια της Κίνας να φέρει μια πιο στοχευμένη προσέγγιση στις πολιτικές της για μηδενική COVID, ενώ αντιμετωπίζει πολλαπλές επιδημίες που οδηγούνται από ταχύτατα εξαπλούμενες παραλλαγές omicron. Η Κίνα είναι η μόνη μεγάλη χώρα στον κόσμο που εξακολουθεί να προσπαθεί να περιορίσει τη μετάδοση του ιού με αυστηρά μέτρα αποκλεισμού και μαζικές δοκιμές.

Η περιοχή Baiyun, όπου ζουν 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι στην Guangzhou, ανέστειλε επίσης τα μαθήματα για τα σχολεία και σφράγισε τα πανεπιστήμια. Τα μέτρα πρόκειται να διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή, ανακοίνωσε η πόλη. Εν τω μεταξύ, στο Πεκίνο, η πρωτεύουσα ανέφερε δύο ακόμη θανάτους που σχετίζονται με την COVID-19. Την Κυριακή, η πόλη ανέφερε τον πρώτο θάνατο από COVID-19 στην Κίνα εδώ και έξι μήνες. Αν και οι επικριτές έχουν αμφισβητήσει τους αριθμούς COVID-19 της Κίνας, και συγκεκριμένα τον αριθμό των θανάτων, η εντατική της προσέγγιση στην προσπάθεια περιορισμού των λοιμώξεων έχει αποτρέψει μαζικές επιδημίες και έχει κρατήσει τα νέα ημερήσια κρούσματα χαμηλότερα από ό,τι σε πολλές άλλες χώρες. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Κίνα ανακοίνωσε ότι χαλάρωσε ορισμένες από τις πολιτικές της για τη “μηδενική COVID”, όπως η αναστολή πτήσεων από αεροπορικές εταιρείες που έφεραν συγκεκριμένο αριθμό επιβατών που βρέθηκαν θετικοί. Μείωσε επίσης τον χρόνο που απαιτείται σε κεντρική καραντίνα για τις διεθνείς αφίξεις από επτά σε πέντε.

Η Κίνα ανακοίνωσε την Κυριακή τον πρώτο νέο θάνατο από COVID-19 εδώ και σχεδόν μισό χρόνο, καθώς επιβάλλονται νέα αυστηρά μέτρα στο Πεκίνο και σε ολόκληρη τη χώρα για την αποτροπή νέων κρουσμάτων. Η χαλάρωση ορισμένων μέτρων ήταν μια προσπάθεια να γίνουν οι πολιτικές πιο “επιστημονικές και ακριβείς”, δήλωσε ο Lei Haichao, αναπληρωτής διευθυντής της Εθνικής Επιτροπής Υγείας. Οι μεγαλύτερες πόλεις εξακολουθούν να διατηρούν ορισμένα από τα δοκιμασμένα μέτρα, αν και με πιο κατακερματισμένο τρόπο από το κλείσιμο μιας ολόκληρης πόλης, όπως γινόταν προηγουμένως. Η Σιτζιαζουάνγκ, πόλη στη βόρεια επαρχία Χεμπέι, εξετάζει όλους τους κατοίκους σε έξι συνοικίες. Στην περιοχή Χαϊντιάν του Πεκίνου, όπου βρίσκεται ο τεχνολογικός κόμβος της πόλης και τα κορυφαία πανεπιστήμια, οι αρχές ανακοίνωσαν το βράδυ της Κυριακής ότι ακυρώνονται τα δια ζώσης μαθήματα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η επαρχία Γκουανγκντόνγκ, όπου βρίσκεται η Γκουανγκζού, ανέφερε τη Δευτέρα τον μεγαλύτερο αριθμό νέων κρουσμάτων με 9.085 από τα συνολικά 27.095 κρούσματα σε εθνικό επίπεδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα τον 1ο θάνατο από COVID-19 εδώ και σχεδόν 6 μήνες

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η έκθεση σε εξωτερικό τεχνητό φως τη νύχτα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο διαβήτη

Το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων στην Κίνα πλήττεται από την εκτόξευση του κόστους που συνδέεται με τους γάμους

Επιτηρητές της covid της Κίνας χτυπούν πολίτες στον δρόμο

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι δεν σηματοδοτούν αλλαγή στην πολιτική "μηδενικής COVID"

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δρομολογούνται από το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σπύρος Δοξιάδης», νέα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου τους επόμενους μήνες.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται πως θα ξεκινήσουν οι δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις για λιπιδαιμικό και μεταβολικό προφίλ σε 5.706.125 άτομα (30-70 ετών). Σημειώνεται πως η καρδιαγγειακή νόσος αποτελεί την κύρια αιτία θνησιμότητας παγκοσμίως, καθώς ένας στους τρεις θανάτους οφείλεται σε καρδιακή νόσο και αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Ερντογάν κέρδισε τις εκλογές στην Τουρκία με 52%

Εκλογές Τουρκία: Μεγάλος νικητής για 11η φορά αναδείχθηκε στον β΄γύρο των τουρκικών προεδρικών εκλογών ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος πήρε άνετη νίκη έναντι του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Εκλογές Τουρκία: Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου συγκρούονται

Εκλογές Τουρκία: Προβλέποντας μια νίκη Ερντογάν και περαιτέρω οικονομική αστάθεια, οι χρηματοπιστωτικές αγορές αντέδρασαν με την τουρκική λίρα να φτάνει σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ έναντι του δολαρίου την Παρασκευή.

Οι νέοι γονείς στο Η.Β. είναι απροετοίμαστοι λόγω αποτυχίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, επισημαίνει έκθεση

Οι συγγραφείς έχουν δημοσιεύσει ένα σχέδιο δράσης για κυβερνητικούς αξιωματούχους για τη βελτίωση της υγείας των μελλοντικών γονέων—περιλαμβάνει:Κάντε τις υπηρεσίες φροντίδας πριν από τη σύλληψη διαθέσιμες σε όλους στο Ηνωμένο Βασίλειο—για την αντιμετώπιση της σπειροειδούς ανισότητας, Παροχή κινήτρων για τους γενικούς ιατρούς, τις υπηρεσίες μητρότητας και τους οικογενειακούς κόμβους για την ομαλοποίηση της φροντίδας πριν από τη σύλληψη — για τη βελτίωση της φροντίδας εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό,

Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας: 1η παγκόσμια στρατηγική για την πρόληψη και τον έλεγχο των λοιμώξεων

Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας: Η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας συμφώνησε σήμερα για την πρώτη παγκόσμια στρατηγική για την πρόληψη και τον έλεγχο των λοιμώξεων.

Με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ συναντήθηκε η Μίνα Γκάγκα στη Γενεύη

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε η έρευνα "People’s Voices" "Οι Φωνές των Ανθρώπων" που γίνεται σε όλον τον κόσμο, σχετικά με το πώς αισθάνονται οι πολίτες για τα συστήματα υγείας σε κάθε χώρα και τις αλλαγές που θέλουν. Η παρουσίαση της έρευνας People's Voices, που τελεί υπό τη μέριμνα και του Υπουργείου Yγείας της Ελλάδας, έγινε από την επικεφαλής, Prof. Margaret Kruk του Harvard και υπεύθυνη της ομάδας Quest. Τη συνάντηση άνοιξαν η Αναπληρώτρια Yπουργός, Μίνα Γκάγκα και η Dr Natasha Azzopardi- Muskat του ΠΟΥ. Η σχετική έρευνα θα ολοκληρωθεί και για την Ελλάδα στο επόμενο τρίμηνο.

Το CDC ενθαρρύνει τον εμβολιασμό κατά της mpox για την πρόληψη της καλοκαιρινής επιδημίας

"Ενθαρρύνουμε πραγματικά όποιον ενδιαφέρεται να έρθει στο κέντρο μας για να κάνει αυτό το δωρεάν εμβόλιο". "Η Mpox δεν έχει εξαφανιστεί και θα την παρακολουθούμε πολύ στενά", δήλωσε ο Dr. Ho. "Οι άνθρωποι που έχουν ένα ασυνήθιστο εξάνθημα θα πρέπει να ελεγχθούν για mpox και όσοι διατρέχουν κίνδυνο θα πρέπει να συζητήσουν για τον εμβολιασμό με τον πάροχό τους".