Πολιτική Υγείας

Κίνα Κορωνοϊός: Το Guangzhou κλειδώνει εκατομμύρια ανθρώπους στον αγώνα “μηδενικής Covid”

Κίνα Κορωνοϊός: Το Guangzhou κλειδώνει εκατομμύρια ανθρώπους στον αγώνα “μηδενικής Covid”

Η επαρχία Γκουανγκντόνγκ, όπου βρίσκεται η Γκουανγκζού, ανέφερε τη Δευτέρα τον μεγαλύτερο αριθμό νέων κρουσμάτων με 9.085 από τα συνολικά 27.095 κρούσματα σε εθνικό επίπεδο.

Κορωνοϊός Κίνα: Η μητρόπολη της νότιας Κίνας Γκουανγκζού απέκλεισε τη Δευτέρα τη μεγαλύτερη συνοικία της, καθώς προσπαθεί να περιορίσει μια μεγάλη επιδημία της COVID-19, αναστέλλοντας τη δημόσια συγκοινωνία και απαιτώντας από τους κατοίκους να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ αν θέλουν να βγουν από τα σπίτια τους. Το ξέσπασμα δοκιμάζει την προσπάθεια της Κίνας να φέρει μια πιο στοχευμένη προσέγγιση στις πολιτικές της για μηδενική COVID, ενώ αντιμετωπίζει πολλαπλές επιδημίες που οδηγούνται από ταχύτατα εξαπλούμενες παραλλαγές omicron. Η Κίνα είναι η μόνη μεγάλη χώρα στον κόσμο που εξακολουθεί να προσπαθεί να περιορίσει τη μετάδοση του ιού με αυστηρά μέτρα αποκλεισμού και μαζικές δοκιμές.

Η περιοχή Baiyun, όπου ζουν 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι στην Guangzhou, ανέστειλε επίσης τα μαθήματα για τα σχολεία και σφράγισε τα πανεπιστήμια. Τα μέτρα πρόκειται να διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή, ανακοίνωσε η πόλη. Εν τω μεταξύ, στο Πεκίνο, η πρωτεύουσα ανέφερε δύο ακόμη θανάτους που σχετίζονται με την COVID-19. Την Κυριακή, η πόλη ανέφερε τον πρώτο θάνατο από COVID-19 στην Κίνα εδώ και έξι μήνες. Αν και οι επικριτές έχουν αμφισβητήσει τους αριθμούς COVID-19 της Κίνας, και συγκεκριμένα τον αριθμό των θανάτων, η εντατική της προσέγγιση στην προσπάθεια περιορισμού των λοιμώξεων έχει αποτρέψει μαζικές επιδημίες και έχει κρατήσει τα νέα ημερήσια κρούσματα χαμηλότερα από ό,τι σε πολλές άλλες χώρες. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Κίνα ανακοίνωσε ότι χαλάρωσε ορισμένες από τις πολιτικές της για τη “μηδενική COVID”, όπως η αναστολή πτήσεων από αεροπορικές εταιρείες που έφεραν συγκεκριμένο αριθμό επιβατών που βρέθηκαν θετικοί. Μείωσε επίσης τον χρόνο που απαιτείται σε κεντρική καραντίνα για τις διεθνείς αφίξεις από επτά σε πέντε.

Η Κίνα ανακοίνωσε την Κυριακή τον πρώτο νέο θάνατο από COVID-19 εδώ και σχεδόν μισό χρόνο, καθώς επιβάλλονται νέα αυστηρά μέτρα στο Πεκίνο και σε ολόκληρη τη χώρα για την αποτροπή νέων κρουσμάτων. Η χαλάρωση ορισμένων μέτρων ήταν μια προσπάθεια να γίνουν οι πολιτικές πιο “επιστημονικές και ακριβείς”, δήλωσε ο Lei Haichao, αναπληρωτής διευθυντής της Εθνικής Επιτροπής Υγείας. Οι μεγαλύτερες πόλεις εξακολουθούν να διατηρούν ορισμένα από τα δοκιμασμένα μέτρα, αν και με πιο κατακερματισμένο τρόπο από το κλείσιμο μιας ολόκληρης πόλης, όπως γινόταν προηγουμένως. Η Σιτζιαζουάνγκ, πόλη στη βόρεια επαρχία Χεμπέι, εξετάζει όλους τους κατοίκους σε έξι συνοικίες. Στην περιοχή Χαϊντιάν του Πεκίνου, όπου βρίσκεται ο τεχνολογικός κόμβος της πόλης και τα κορυφαία πανεπιστήμια, οι αρχές ανακοίνωσαν το βράδυ της Κυριακής ότι ακυρώνονται τα δια ζώσης μαθήματα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η επαρχία Γκουανγκντόνγκ, όπου βρίσκεται η Γκουανγκζού, ανέφερε τη Δευτέρα τον μεγαλύτερο αριθμό νέων κρουσμάτων με 9.085 από τα συνολικά 27.095 κρούσματα σε εθνικό επίπεδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα τον 1ο θάνατο από COVID-19 εδώ και σχεδόν 6 μήνες

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η έκθεση σε εξωτερικό τεχνητό φως τη νύχτα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο διαβήτη

Το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων στην Κίνα πλήττεται από την εκτόξευση του κόστους που συνδέεται με τους γάμους

Επιτηρητές της covid της Κίνας χτυπούν πολίτες στον δρόμο

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι δεν σηματοδοτούν αλλαγή στην πολιτική "μηδενικής COVID"

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επί τάπητος το πρωτόκολλο επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών – Τι θα γίνει με τα πρόστιμα στους άνω των 60

Τέλος, για τη χορήγηση του εμβολίου της γρίπης χωρίς συνταγογράφηση, ο υπουργός Υγείας διαμήνυσε πως σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις, καθώς απομένουν διαδικαστικά ζητήματα να επιλυθούν από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) για το πώς θα γίνεται η καταγραφή των πολιτών.

Οι Ιάπωνες μαθητές που πληρούν τις κατευθυντήριες γραμμές για την κίνηση αναφέρουν καλύτερη υγεία

Ένας περιορισμός του σχεδιασμού αυτής της μελέτης είναι ότι η αιτιώδης συνάφεια δεν μπόρεσε να διαπιστωθεί- με άλλα λόγια, δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθεί γιατί κάποιοι μαθητές ανταποκρίθηκαν ή όχι στις κατευθυντήριες γραμμές.

Η Κίνα ανακοινώνει εθνική χαλάρωση των περιορισμών COVID

Οι αναζητήσεις στη μεγαλύτερη ταξιδιωτική εφαρμογή της χώρας, Ctrip, για αεροπορικά εισιτήρια ενόψει της κινεζικής Πρωτοχρονιάς έφτασαν σε υψηλό τριών ετών, ανέφερε το κρατικό μέσο ενημέρωσης The Paper.

Ξεκινάει μέσα στον Δεκέμβριο το προληπτικό πρόγραμμα για τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας

Πρόληψη: Η κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει μέσα στον Δεκέμβριο το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο της μήτρας, που αφορά 2,5 εκατ. γυναίκες με ηλικία από 21 έως και 65 ετών, οι οποίες θα λάβουν SMS για να προβούν σε προσυμπτωματικό έλεγχο.

Διαγράφονται τα πρόστιμα για τους άνω των 60 ετών που τελικά εμβολιάστηκαν

Τέλος, με το νέο σχέδιο νόμου, ρυθμίζονται επείγοντα ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, που αφορούν ενδεικτικά στον έλεγχο του ύψους της φαρμακευτικής δαπάνης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε σχέση με τον τρόπο διάθεσης των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (Φ.Υ.Κ.), στον απρόσκοπτο ανεφοδιασμό της αγοράς με τα αναγκαία φαρμακευτικά προϊόντα, στην αναγνώριση σε επίπεδο αποζημιώσεως της καινοτομίας και πρωτοτυπίας ελληνικών φαρμακευτικών σκευασμάτων και στη διευκόλυνση στελέχωσης των κινητών ομάδων υγείας (Κ.ΟΜ.Υ.). 

Η αλλαγή του FDA εισάγει φθηνότερα και ευκολότερα ακουστικά βαρηκοΐας

Μην προσπαθήσετε να εξοικονομήσετε χρήματα αγοράζοντας μόνο ένα ακουστικό βαρηκοΐας. Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν το ίδιο επίπεδο ακοής και στα δύο αυτιά, ώστε να μπορούν να καταλάβουν από πού προέρχεται ένας ήχος, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Ακοολογίας.

Δημόσια διαβούλευση για την προστασία της δημόσιας υγείας

Θάνος Πλεύρης: Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η διασφάλιση και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών που πάσχουν από απειλητική για τη ζωή τους ασθένεια ή από χρόνια εξελικτική ασθένεια, με τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος παροχής ανακουφιστικής φροντίδας.