Πολιτική Υγείας

Κίνα: Επιτηρητές της covid χτυπούν πολίτες στον δρόμο

Κίνα: Επιτηρητές της covid χτυπούν πολίτες στον δρόμο

Οι Κινέζοι κάτοικοι έχουν χρησιμοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αναδείξουν τις βάναυσες καταστολές σε πολλές περιπτώσεις, μεταξύ άλλων τον Σεπτέμβριο, όταν viral βίντεο έδειχναν πολίτες να αναγκάζονται να παραμείνουν μέσα στις κατοικίες τους ακόμη και όταν ένας σεισμός 6,8 βαθμών συγκλόνιζε την επαρχία Σιτσουάν της Κίνας.

Κίνα: Οι εκτελεστές του λουκέτου στην Κίνα συνελήφθησαν για επίθεση σε πολίτες Εννέα επιτηρητές αποκλεισμού από τον κορωνοϊό συνελήφθησαν στην επαρχία Shandong της Κίνας, αφού βίντεο τους έδειξε να επιτίθενται σε πολίτες, ενώ άλλοι εργαζόμενοι παρακολουθούσαν αμέτοχοι. Εννέα υπάλληλοι επιβολής αποκλεισμού του κορωνοϊού στην Κίνα έχουν συλληφθεί με αφορμή ένα βίντεο που τους δείχνει να εμφανίζονται να επιτίθενται σε κατοίκους, καθώς η χώρα συνεχίζει να επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς για τον κορωνοϊό. Οι κρατικοί υπάλληλοι που φορούν στολές επικίνδυνων ουσιών φαίνονται στο βίντεο, που τραβήχτηκε στις 7 Νοεμβρίου, να σέρνουν τους ντόπιους στο πεζοδρόμιο πριν τους χτυπήσουν, στην πόλη Λινίι, στη νότια επαρχία Σαντόνγκ της Κίνας, σύμφωνα με το Viral Press. Το αστυνομικό τμήμα της Λανσάν δήλωσε ότι εννέα από τους εργάτες της πανδημίας συνελήφθησαν για χρήση “υπερβολικής βίας”. “Οι δυνάμεις δημόσιας ασφάλειας θα πατάξουν αυστηρά τις παράνομες και εγκληματικές πράξεις που παραβιάζουν την προσωπική ασφάλεια των πολιτών και άλλα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα σύμφωνα με τον νόμο και δεν θα φεισθούν προσπαθειών για τη διατήρηση της κοινωνικής αρμονίας και σταθερότητας”, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Παρά το γεγονός ότι ο υπόλοιπος κόσμος έχει ως επί το πλείστον ξεπεράσει τα λουκέτα για τον κορωνοϊό, η Κίνα συνεχίζει να επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς μηδενικής ανοχής σε πολλές περιοχές της χώρας. Οι αυστηροί περιορισμοί έχουν προκαλέσει περιστασιακές συγκρούσεις μεταξύ των κατοίκων και των τοπικών αξιωματούχων του Κομμουνιστικού Κόμματος, οι οποίοι απειλούνται με τιμωρία εάν τα αναφερόμενα κρούσματα στις περιοχές δικαιοδοσίας τους ξεπεράσουν τα επίπεδα που θεωρούνται αποδεκτά. Οι Κινέζοι κάτοικοι έχουν χρησιμοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αναδείξουν τις βάναυσες καταστολές σε πολλές περιπτώσεις, μεταξύ άλλων τον Σεπτέμβριο, όταν viral βίντεο έδειχναν πολίτες να αναγκάζονται να παραμείνουν μέσα στις κατοικίες τους ακόμη και όταν ένας σεισμός 6,8 βαθμών συγκλόνιζε την επαρχία Σιτσουάν της Κίνας.

Την Πέμπτη, το νέο ανώτατο ηγετικό όργανο της χώρας επιβεβαίωσε εκ νέου την πολιτική “δυναμικού μηδενισμού” του Πεκίνου για την COVID-19, λέγοντας ότι τα μέτρα πρόληψης επιδημιών δεν πρέπει να χαλαρώσουν, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. “Πρέπει να λάβουμε πιο αποφασιστικά και μέτρα για να περιορίσουμε την εξάπλωση της επιδημίας το συντομότερο δυνατό και να αποκαταστήσουμε την κανονική παραγωγή και την κανονική ζωή το συντομότερο δυνατό”, δήλωσε η Μόνιμη Επιτροπή του Πολιτικού Γραφείου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η περιφέρεια της Σαγκάης διατάσσει μαζικές δοκιμές για την COVID-19 & lockdown

Κίνα: Αυστηροποίηση των περιορισμών κατά της διευρυνόμενης επιδημίας της COVID

Το κλείσιμο των σχολείων επιστρέφει στην Κίνα καθώς αυξάνονται τα κρούσματα COVID-19 στη Σαγκάη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις με σκοπό την αύξηση της δωρεάς οργάνων

Σε σχέση με τη δωρεά οργάνων, από όσους υποστήριξαν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων μετά τον θάνατο, το 35% το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι αυτό οφείλεται σε θρησκευτικούς λόγους. Το 36,4% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστήριξε ότι ο νόμος που θα έδινε στο κράτος το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα όργανα ενός εγκεφαλικά νεκρού χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση θα αποτελούσε κατάχρηση εξουσίας. Ένα ποσοστό 30% απάντησε ότι ένας τέτοιος νόμος μπορεί να ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μην χάνονται όργανα.

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Στην Άμφισσα για τη συνεχή ενίσχυση της Υγείας & της Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Αναφέρθηκαν στα κενά δεκαετιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 4 χρόνια σε αυτούς τους τομείς μέσα από ενεργητικές πολιτικές.

Οι Έλληνες έκλεισαν τον διακόπτη συντονισμένοι με εκατομμύρια πολίτες σε 190 χώρες για την «Ώρα της γης»

Αναδάσωση, να καθαρίσουμε παραλίες, να καθαρίσουμε τις όχθες των ποταμών μας και τους υγρότοπους ακόμα και να φτιάξουμε ταΐστρες για πουλιά, φωλιές για πεταλούδες ή και ξενοδοχεία μελισσών στην ίδια μας τη βεράντα. «Απλές αλλά δυνατές και συμβολικές ενέργειες οι οποίες μας στρέφουν προς αυτό που έχουμε ανάγκη», είναι οι προτάσεις του VWF. Η αποκατάσταση των υποβαθμισμένων φυσικών οικοσυστημάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της φετινής παγκόσμιας εκστρατείας

Ερευνητές επεκτείνουν τον εντοπισμό ασθενειών στα λύματα

Η ερευνητική ομάδα μελετά ήδη τη σκοπιμότητα παρακολούθησης περισσότερων στόχων μολυσματικών ασθενειών στα λύματα, συμπεριλαμβανομένων άλλων αναπνευστικών και γαστρεντερικών ιών, όπως οι νοροϊοί, οι αδενοϊοί και οι εντεροϊοί. Συνεργάζονται, επίσης, στενά με αξιωματούχους της δημόσιας υγείας για να εντοπίσουν περισσότερους ιούς, μύκητες και βακτήρια προς μελέτη, λέει η Boehm. "Πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να κάνουμε έρευνα και να διερευνάμε πόσο μακριά μπορούμε να πάμε την επιτήρηση των λυμάτων για στόχους μολυσματικών ασθενειών".