Πολιτική Υγείας

Κίνα Covid: Η επιτροπή υγείας σταματά να δημοσιεύει καθημερινά στοιχεία

Κίνα Covid: Η επιτροπή υγείας σταματά να δημοσιεύει καθημερινά στοιχεία

Κίνα Covid: Παρά το κύμα ρεκόρ των μολύνσεων, το NHC δεν είχε αναφέρει κανέναν θάνατο από Covid σε εθνικό επίπεδο για τέσσερις διαδοχικές ημέρες πριν σταματήσει τη δημοσιοποίηση δεδομένων.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας (NHC) σταμάτησε να δημοσιεύει καθημερινά δεδομένα για την Covid-19 σήμερα, εν μέσω αμφιβολιών για την αξιοπιστία τους καθώς οι λοιμώξεις έχουν εκραγεί στον απόηχο της απότομης χαλάρωσης των σκληρών περιορισμών«Σχετικές πληροφορίες σχετικά με την Covid θα δημοσιευτούν από το Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για αναφορά και έρευνα», ανέφερε η Επιτροπή σε δήλωση, χωρίς να διευκρινίζει τους λόγους για την αλλαγή ή πόσο συχνά το China CDC θα ενημερώνει τις πληροφορίες Covid.

Η διακοπή από το NHC να αναφέρει καθημερινά σύνολα μόλυνσης και θανάτων έρχεται καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες σχετικά με την έλλειψη ζωτικής σημασίας πληροφοριών από τη στιγμή που το Πεκίνο έκανε σαρωτικές αλλαγές σε μια πολιτική μηδενικής Covid που είχε θέσει εκατοντάδες εκατομμύρια πολίτες του σε ανελέητα lockdown και είχε χτυπήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο οικονομία. Παρά το κύμα ρεκόρ των μολύνσεων, το NHC δεν είχε αναφέρει κανέναν θάνατο από Covid σε εθνικό επίπεδο για τέσσερις διαδοχικές ημέρες πριν σταματήσει τη δημοσιοποίηση δεδομένων. Η Κίνα περιόρισε τον ορισμό της για την αναφορά θανάτων από Covid, μετρώντας μόνο αυτούς που προκλήθηκαν από πνευμονία ή αναπνευστική ανεπάρκεια που προκαλείται από  Covid, προκαλώντας ανησυχία στους ειδικούς της παγκόσμιας υγείας.

Η εταιρεία δεδομένων υγείας Airfinity με έδρα τη Βρετανία την περασμένη εβδομάδα υπολόγισε ότι η Κίνα αντιμετώπιζε περισσότερες από ένα εκατομμύριο μολύνσεις και 5.000 θανάτους την ημέρα. Αφού τα κρούσματα Covid έσπασαν καθημερινά ρεκόρ στα τέλη Νοεμβρίου, το NHC σταμάτησε αυτόν τον μήνα να αναφέρει ασυμπτωματικές λοιμώξεις, καθιστώντας δυσκολότερη την παρακολούθηση των κρουσμάτων. Τα επίσημα στοιχεία από την Κίνα είχαν γίνει αναξιόπιστος οδηγός καθώς γίνονταν λιγότερα τεστ σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ η Κίνα κατηγορείται συστηματικά ότι υποβαθμίζει τις μολύνσεις και τους θανάτους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν επίσης κρούσματα Covid λιγότερο συχνά, αλλάζοντας από ημερήσιες σε εβδομαδιαίες ενημερώσεις, επικαλούμενοι τις ανάγκες μείωσης του φόρτου αναφοράς στις τοπικές περιοχές.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν έχει λάβει δεδομένα από την Κίνα για νέες νοσηλεύσεις για Covid από τότε που το Πεκίνο χαλάρωσε τους περιορισμούς του. Ο οργανισμός λέει ότι το χάσμα δεδομένων μπορεί να οφείλεται στο ότι οι αρχές αγωνίζονται να καταγράψουν τα κρούσματα στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου. Αρκετά μοντέλα και αναφορές τις τελευταίες ημέρες έχουν προβλέψει έως και δύο εκατομμύρια θανάτους από Covid καθώς ο ιός εξαπλώνεται σε αγροτικές περιοχές της χώρας, απειλώντας να πλήξει τον πιο ευάλωτο ηλικιωμένο πληθυσμό και τους μη εμβολιασμένους.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γεμάτες ΜΕΘ, γεμάτα κρεματόρια: Κινέζικες πόλεις

Μία μόνο κινεζική πόλη βλέπει μισό εκατομμύριο κρούσματα COVID την ημέρα, λέει ανώτερος αξιωματούχος υγείας

Η πόλη Qingdao βλέπει μισό εκατομμύριο κρούσματα Covid την ημέρα

Η Κίνα αναμένει κορύφωση των κρουσμάτων εντός μιας εβδομάδας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΟΠΥΥ: Νόμιμη η αντικατάσταση Γενικού Διευθυντή Οικονομικών σύμφωνα με Καρποδίνη

ΕΟΠΥΥ: Η απόφαση απαλλαγής υπαλλήλου από τα καθήκοντά του, ήταν πλήρως και ειδικά αιτιολογημένη, ελήφθη αρμοδίως και απολύτως νόμιμα, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού.

Τριήμερο 25ης Μαρτίου - Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών - Συστάσεις στους οδηγούς για τήρηση του Κ.Ο.Κ

Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες. Να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.

Μίνα Γκάγκα: Συμμετοχή στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Γραφείου του ΠΟΥ στο Βουκουρέστι

Μίνα Γκάγκα: Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα των εργαζομένων στον τομέα της υγείας: τα κυλιόμενα ωράρια, η αργή επαγγελματική εξέλιξη, όπως και οι απολαβές που είναι χαμηλότερες από αυτές άλλων κλάδων.

Το rebate και το clawback στραγγαλίζουν εργαστηριακούς ιατρούς και παρόχους υπηρεσιών και προϊόντων υγείας, αλλά και την πρόσβαση των ασθενών στην ιατρική καινοτομία για περίπου 10 χρόνια τώρα.

Το rebate και το clawback στραγγαλίζουν εργαστηριακούς ιατρούς και παρόχους υπηρεσιών και προϊόντων υγείας, αλλά και την πρόσβαση των ασθενών στην ιατρική καινοτομία για περίπου 10 χρόνια τώρα.