Πολιτική Υγείας

Κίνα: Η πόλη Qingdao βλέπει μισό εκατομμύριο κρούσματα Covid την ημέρα

Κίνα: Η πόλη Qingdao βλέπει μισό εκατομμύριο κρούσματα Covid την ημέρα

Κίνα: Η Κίνα αυτό το μήνα αποσυναρμολόγησε γρήγορα τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής της για μηδενική Covid, καταργώντας τα lockdown, τις καραντίνες και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Μισό εκατομμύριο άνθρωποι σε μια μόνο κινεζική πόλη μολύνονται από την Covid-19 κάθε μέρα, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος υγείας, σε μια σπάνια και γρήγορα λογοκριμένη παραδοχή ότι το κύμα μολύνσεων της χώρας δεν αντικατοπτρίζεται στα επίσημα στατιστικά στοιχεία. Η Κίνα αυτό το μήνα έχει αποσυναρμολογήσει γρήγορα τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής της για μηδενική Covid, καταργώντας τα έκτακτα lockdown, τις μακροχρόνιες καραντίνες και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε μια τρομακτική αντιστροφή της στρατηγικής της για περιορισμό.

Πόλεις σε όλη τη χώρα δυσκολεύτηκαν να αντεπεξέλθουν, καθώς οι αυξανόμενες λοιμώξεις έχουν αδειάσει τα ράφια των φαρμακείων, έχουν γεμίσει τους θαλάμους των νοσοκομείων και φαίνεται να προκαλούν καθυστερήσεις σε κρεματόρια και γραφεία τελετών. Ωστόσο, το τέλος των αυστηρών εντολών δοκιμών έχει καταστήσει ουσιαστικά αδύνατη την παρακολούθηση των περιπτώσεων, ενώ οι αρχές έχουν περιορίσει τον ιατρικό ορισμό του θανάτου από Covid σε μια κίνηση που οι ειδικοί λένε ότι θα καταστείλει τον αριθμό των θανάτων που αποδίδονται στον ιό.

Ένα ειδησεογραφικό πρακτορείο που λειτουργεί το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα στο Κινγκντάο την Παρασκευή ανέφερε ότι ο αρχηγός υγείας του δήμου είπε ότι η ανατολική πόλη βλέπει «μεταξύ 490.000 και 530.000» νέα κρούσματα Covid την ημέρα. Η παράκτια πόλη των περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων βρισκόταν «σε μια περίοδο ταχείας μετάδοσης ενόψει μιας πλησιέστερης κορύφωσης», φέρεται να είπε ο Μπο Τάο, προσθέτοντας ότι το ποσοστό μόλυνσης θα επιταχυνθεί κατά άλλο 10 τοις εκατό το Σαββατοκύριακο.

Η αναφορά κοινοποιήθηκε από πολλά άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία, αλλά φάνηκε να έχει επεξεργαστεί μέχρι το πρωί του Σαββάτου για να αφαιρεθούν τα στοιχεία της υπόθεσης. Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι καταγράφηκαν 4.103 νέες εγχώριες μολύνσεις σε εθνικό επίπεδο την προηγούμενη ημέρα, χωρίς νέους θανάτους. Στη Shandong, την επαρχία όπου βρίσκεται το Qingdao, οι αρχές κατέγραψαν επίσημα μόλις 31 νέα εγχώρια κρούσματα. Η κυβέρνηση της Κίνας κρατά σφιχτό λουρί στα μέσα ενημέρωσης της χώρας, με λεγεώνες διαδικτυακών λογοκριτών σε ετοιμότητα για να εξαλείψουν περιεχόμενο που θεωρείται πολιτικά ευαίσθητο.

Τα περισσότερα κρατικά έντυπα έχουν υποβαθμίσει τη σοβαρότητα του κύματος εξόδου της χώρας, αντιθέτως απεικονίζουν την αντιστροφή της πολιτικής ως λογική και ελεγχόμενη. Ωστόσο, ορισμένα καταστήματα έχουν υπαινιχθεί ότι υπάρχουν ελλείψεις φαρμάκων και νοσοκομείων υπό πίεση, αν και οι εκτιμήσεις για τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων παραμένουν σπάνιες. Η κυβέρνηση της ανατολικής επαρχίας Τζιανγκσί δήλωσε σε ανάρτηση της Παρασκευής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το 80 τοις εκατό του πληθυσμού της – που ισοδυναμεί με περίπου 36 εκατομμύρια ανθρώπους – θα έχει μολυνθεί μέχρι τον Μάρτιο.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Κίνα αναμένει κορύφωση των κρουσμάτων εντός μιας εβδομάδας

ΠΟΥ: Αυξανόμενη ανησυχία για τα κρούσματα Covid στην Κίνα

Τα γηροκομεία της Κίνας αγωνίζονται να κρατήσουν τους ηλικιωμένους ενοίκους ασφαλείς από το κύμα COVID

Μεγαλούπολη της Κίνας λέει ότι οι άνθρωποι με συμπτωματική COVID μπορούν να εργάζονται "κανονικά"

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο εργασίας τους αναμένεται να δουν οι γιατροί στο νέο ΕΣΥ

Ταυτόχρονα, εάν η ΝΔ μετατρέψει όλα τα δημόσια νοσοκομεία σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, όπως ήδη έχει προαναγγείλει, τότε οι γιατροί που θα προσλαμβάνονται δεν θα έχουν μονιμότητα στο ΕΣΥ, αλλά θα υπογράφουν συμβάσεις, επίσης, με συγκεκριμένο χρόνο εργασίας. Οι συμβάσεις έργου αυτές θα αμείβονται βέβαια με πολύ υψηλότερες αποδοχές από ό,τι λαμβάνουν σήμερα οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων με σχέση μονιμότητας με το σύστημα.

Επίκειται πρόγραμμα τηλεσυμβουλευτικής για ασθενείς με χρόνια νοσήματα μετά τις εκλογές από το Υπουργείο Υγείας

Στόχος είναι να μπορούν όσοι έχουν χρόνια νοσήματα, να απευθύνονται άμεσα σε γιατρούς για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζουν. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να αποσυμφορηθούν οι Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) αλλά και τα νοσοκομεία από τις συνεχείς επισκέψεις των ασθενών με χρόνια προβλήματα, όταν οι δυσκολίες αυτές θα μπορούσαν να λύνονται και μέσω τηλεσυμβουλευτικής από το σπίτι.

Ο FDA ενέκρινε τελικά το τσιπ Neuralinkτου Έλον Μασκ για δοκιμές σε ανθρώπους. Έχουν αντιμετωπιστεί όλες οι ανησυχίες;

Ισχυρίστηκε ότι το Neuralink θα μπορούσε να αυξήσει την ανθρώπινη νοημοσύνη δημιουργώντας μια σύνδεση κατ' απαίτηση με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης - επιτρέποντας, για παράδειγμα, βελτιωμένη γνώση μέσω ενισχυμένης μνήμης και βελτιωμένες δεξιότητες μάθησης και επίλυσης προβλημάτων.

ΕΣΥ Νέα Κατάσταση - Αλλαγές στα νοσοκομεία με πράσινο φως Μητσοτάκη

Ριζικές αλλαγές αναμένεται να φέρει ο νέος Χάρτης Υγείας και στις κλινικές αλλά και γενικότερα στις δομές του ΕΣΥ. Πράγμα που σημαίνει στην πράξη ότι με τον νέο Χάρτη Υγείας θα υπάρξουν τόσο συγχωνεύσεις νοσοκομείων, όσο και αλλαγή χρήσης σε αρκετές δομές Υγείας.

Δρομολογούνται από το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σπύρος Δοξιάδης», νέα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου τους επόμενους μήνες.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται πως θα ξεκινήσουν οι δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις για λιπιδαιμικό και μεταβολικό προφίλ σε 5.706.125 άτομα (30-70 ετών). Σημειώνεται πως η καρδιαγγειακή νόσος αποτελεί την κύρια αιτία θνησιμότητας παγκοσμίως, καθώς ένας στους τρεις θανάτους οφείλεται σε καρδιακή νόσο και αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Ερντογάν κέρδισε τις εκλογές στην Τουρκία με 52%

Εκλογές Τουρκία: Μεγάλος νικητής για 11η φορά αναδείχθηκε στον β΄γύρο των τουρκικών προεδρικών εκλογών ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος πήρε άνετη νίκη έναντι του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.