Πολιτική Υγείας

Καναδάς τσιγάρο: Προειδοποιήσεις για το πόσο βλάπτει το κάπνισμα θα αρχίσει να βάζει ο Καναδάς σε μεμονωμένα τσιγάρα

Καναδάς τσιγάρο: Προειδοποιήσεις για το πόσο βλάπτει το κάπνισμα θα αρχίσει να βάζει ο Καναδάς σε μεμονωμένα τσιγάρα

Καναδάς τσιγάρο: Η χώρα ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα απαιτήσει τις προειδοποιήσεις για την υγεία να τυπώνονται απευθείας σε κάθε μεμονωμένο τσιγάρο

«Ο καπνός του τσιγάρου βλάπτει τα παιδιά». «Τα τσιγάρα προκαλούν λευχαιμία». «Δηλητήριο σε κάθε ρουφηξιά». Αυτά είναι από τα μηνύματα που θα εμφανιστούν σύντομα στα αγγλικά και τα γαλλικά, στα τσιγάρα στον Καναδά. Η χώρα ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα απαιτήσει τις προειδοποιήσεις για την υγεία να τυπώνονται απευθείας σε κάθε μεμονωμένο τσιγάρο και είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που το κάνει.

«Οι νέοι κανονισμοί εμφάνισης, συσκευασίας και επισήμανσης προϊόντων καπνού θα είναι μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών της κυβέρνησης του Καναδά να βοηθήσει τους ενήλικες που καπνίζουν να κόψουν το κάπνισμα, να προστατεύσουν τους νέους και μη χρήστες καπνού από τον εθισμό στη νικοτίνη και να μειώσουν περαιτέρω την ελκυστικότητα του καπνού», δήλωσαν καναδοί υγειονομικοί αξιωματούχοι σε δελτίο τύπου. 

Θα συνοδεύεται από άλλα μέτρα που στοχεύουν στη μείωση του αριθμού των καπνιστών στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης των μηνυμάτων υγείας στις συσκευασίες προϊόντων καπνού, δήλωσαν υγειονομικοί αξιωματούχοι.

«Η χρήση καπνού συνεχίζει να είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα δημόσιας υγείας του Καναδά και είναι η κύρια αιτία ασθενειών και πρόωρων θανάτων που μπορούν να προληφθούν στη χώρα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ζαν-Ιβ Ντούκλος σε δήλωση «Η κυβέρνησή μας χρησιμοποιεί κάθε εργαλείο που βασίζεται σε στοιχεία που έχει στη διάθεσή μας για να βοηθήσει στην προστασία της υγείας των Καναδών, ιδιαίτερα των νέων».

Οι νέοι κανόνες τίθενται σε ισχύ την 1η Αυγούστου, αλλά θα εφαρμοστούν σε φάσεις: Οι έμποροι λιανικής που πωλούν συσκευασίες προϊόντων καπνού θα πρέπει να διαθέτουν τις νέες προειδοποιήσεις έως τα τέλη Απριλίου 2024. Τα τσιγάρα king-size θα έχουν πρώτα τις μεμονωμένες προειδοποιήσεις μέχρι το τέλος Ιουλίου 2024. Ακολούθησαν τσιγάρα κανονικού μεγέθους και άλλα προϊόντα μέχρι το τέλος Απριλίου 2025, ανέφερε το δελτίο τύπου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Καναδάς υποστηρίζει την έρευνα για τη βελτίωση της υγείας του εγκεφάλου

Το 50% των νεαρών Καναδών χρειάζονταν υποστήριξη πέρυσι

Εκατοντάδες χιλιάδες Καναδοί παθαίνουν διάσειση κάθε χρόνο

Καναδάς: 100 περισσότεροι οικογενειακοί γιατροί φέτος, αλλά οι θέσεις παραμένουν ακάλυπτες

Ο Καναδάς υποστηρίζει μελέτη για τη βελτίωση της υγείας του εγκεφάλου

Θα ενημερώσει το Health Canada το site του με τις νέες οδηγίες για το αλκοόλ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αγώνες Δρόμου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή σε Δήμους της Αττικής για την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων

Η Τροχαία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποτροπή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα παραπάνω σημεία και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού με ισχυρά φαινόμενα - Περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα εκδηλωθούν στον νομό Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων καθώς επίσης και στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας. Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης και στην περιοχή των Σποράδων.

Επίσκεψη Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και είχε σειρά συναντήσεων.

Ζαχαράκη: "Επεκτείνεται ο προσωπικός βοηθός για ΑμεΑ σε όλη την Ελλάδα"

Ζαχαράκη: "Συνεχίζουμε την εφαρμογή του προγράμματος και 1.250 συμπολίτες μας τώρα και στην υπόλοιπη χώρα, θα έχουν τον δικό τους προσωπικό βοηθό, στηρίζοντας έτσι όλους όσοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη".

Νέες ευέλικτες μορφές απασχόλησης προβλέπει το εργασιακό νομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή - Τι αλλάζει

Επιπλέον, πλέον θα υπάρχει μια διαρκής σύνδεση της επιχείρησης με τον εργαζόμενο, έτσι ώστε αφενός να απαγορεύονται καταχρήσεις (π.χ. στελέχη της επιχείρησης να καλούν συγκεκριμένους και μόνο εργαζομένους), αφετέρου, ο εργαζόμενος να έχει προβάδισμα πρόσληψης με σύμβαση αορίστου χρόνου αν η επιχείρηση χρειαστεί πρόσθετο μόνιμο προσωπικό.