Πολιτική Υγείας

Καναδάς: Τα κρούσματα της COVID-19 αυξάνονται στην Οττάβα

Καναδάς: Τα κρούσματα της COVID-19 αυξάνονται στην Οττάβα

Καναδάς: Η δραστηριότητα της COVID-19 έχει αυξηθεί από την περασμένη εβδομάδα, ενώ η δραστηριότητα της γρίπης και του RSV παραμένει παρόμοια με την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Δημόσια Υγεία της Οττάβα αναφέρει αύξηση της δραστηριότητας της COVID-19 στην Οττάβα προς το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου. Ένας νέος θάνατος που συνδέεται με την COVID-19 έχει αναφερθεί από την Τρίτη, μαζί με 112 νέα κρούσματα COVID-19. Ο εβδομαδιαίος πίνακας ελέγχου αναπνευστικού ιού δείχνει ότι η δραστηριότητα της COVID-19 έχει αυξηθεί από την περασμένη εβδομάδα, ενώ η δραστηριότητα της γρίπης και του RSV παραμένει παρόμοια με την προηγούμενη εβδομάδα. Η δημόσια υγεία της Οττάβα λέει ότι τα επίπεδα της COVID-19 είναι «υψηλά» και στην επιτήρηση των λυμάτων.

Αυτή τη στιγμή 20 κάτοικοι της Οττάβα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο λόγω ενεργού λοίμωξης COVID-19, εκ των οποίων δύο στη ΜΕΘ. Τα στοιχεία νοσηλείας του OPH αντιπροσωπεύουν μόνο τους κατοίκους της Οτάβα που νοσηλεύονται λόγω ενεργού κρούσματος COVID-19. Τα τοπικά νοσοκομεία αναφέρουν υψηλότερα νούμερα, τα οποία περιλαμβάνουν ασθενείς που εισήχθησαν για άλλους λόγους εκτός από την COVID-19 αλλά βρέθηκαν θετικοί και ασθενείς που δεν είναι από την Οτάβα.

  • The Ottawa Hospital: 43 ασθενείς (από τις 24 Μαρτίου)
  • Νοσοκομείο Queensway Carleton: 6 ασθενείς (από τις 24 Μαρτίου)
  • Νοσοκομείο Montfort: 11 ασθενείς (από τις 24 Μαρτίου)
  • CHEO: 0 ασθενείς (από 24 Μαρτίου)

 

Από το πρώτο κρούσμα της COVID-19 στην Οτάβα τον Μάρτιο του 2020, υπήρξαν 90.810 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στην Οτάβα, συμπεριλαμβανομένων 1.030 θανάτων.

Βασικά στατιστικά της Οττάβα για την COVID-19

  • Κρούσματα COVID-19 ανά 100.000 (16 – 22 Μαρτίου): 23,4
  • Μέσος όρος ποσοστού θετικότητας επτά ημερών στην κοινότητα της Οτάβα, συμπεριλαμβανομένης της μακροχρόνιας φροντίδας: 13,2%
  • Γνωστά ενεργά κρούσματα: 368

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς ο Καναδάς απέφυγε ένα σοβαρό χειμερινό κύμα COVID;

Καναδάς : Η πλειονότητα δεν αλλάζει συνήθειες αλκοόλ παρά τις νέες οδηγίες

Η Δημόσια Υγεία της Οττάβα τιμά την επέτειο της πανδημίας

Οι περισσότεροι Καναδοί πιστεύουν ότι η βία αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της COVID-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα κίνητρα για την πλήρη εφαρμογή του απαραίτητου για την ΠΦΥ θεσμού του Προσωπικού Γιατρού

Με τον τρόπο αυτό, το υπουργείο Υγείας ευελπιστεί ότι θα προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό γιατρών μέχρι το τέλος του χρόνου. Ταυτόχρονα, αναμένεται να «χαλαρώσει» κάπως το δεσμευτικό πλαίσιο ώστε οι ιδιώτες γιατροί να μπορούν να εξετάζουν και ιδιωτικά κάποιους ασθενείς οι οποίοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους.

Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο εργασίας τους αναμένεται να δουν οι γιατροί στο νέο ΕΣΥ

Ταυτόχρονα, εάν η ΝΔ μετατρέψει όλα τα δημόσια νοσοκομεία σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, όπως ήδη έχει προαναγγείλει, τότε οι γιατροί που θα προσλαμβάνονται δεν θα έχουν μονιμότητα στο ΕΣΥ, αλλά θα υπογράφουν συμβάσεις, επίσης, με συγκεκριμένο χρόνο εργασίας. Οι συμβάσεις έργου αυτές θα αμείβονται βέβαια με πολύ υψηλότερες αποδοχές από ό,τι λαμβάνουν σήμερα οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων με σχέση μονιμότητας με το σύστημα.

Επίκειται πρόγραμμα τηλεσυμβουλευτικής για ασθενείς με χρόνια νοσήματα μετά τις εκλογές από το Υπουργείο Υγείας

Στόχος είναι να μπορούν όσοι έχουν χρόνια νοσήματα, να απευθύνονται άμεσα σε γιατρούς για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζουν. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να αποσυμφορηθούν οι Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) αλλά και τα νοσοκομεία από τις συνεχείς επισκέψεις των ασθενών με χρόνια προβλήματα, όταν οι δυσκολίες αυτές θα μπορούσαν να λύνονται και μέσω τηλεσυμβουλευτικής από το σπίτι.

Ο FDA ενέκρινε τελικά το τσιπ Neuralinkτου Έλον Μασκ για δοκιμές σε ανθρώπους. Έχουν αντιμετωπιστεί όλες οι ανησυχίες;

Ισχυρίστηκε ότι το Neuralink θα μπορούσε να αυξήσει την ανθρώπινη νοημοσύνη δημιουργώντας μια σύνδεση κατ' απαίτηση με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης - επιτρέποντας, για παράδειγμα, βελτιωμένη γνώση μέσω ενισχυμένης μνήμης και βελτιωμένες δεξιότητες μάθησης και επίλυσης προβλημάτων.