Πολιτική Υγείας

Καναδάς: Οι οδηγίες χαμηλής κατανάλωσης αλκοόλ εγείρουν συζητήσεις

Καναδάς: Οι οδηγίες χαμηλής κατανάλωσης αλκοόλ εγείρουν συζητήσεις

Καναδάς: Ενώ ορισμένοι ειδικοί λένε ότι βοηθά τους καταναλωτές να κάνουν συνειδητές επιλογές, άλλοι αμφισβητούν τη συμβουλή να καταναλώνουν λιγότερα από δύο ποτά την εβδομάδα.

Η νέα οδηγία του Καναδά για το αλκοόλ προκαλεί πολλές συζητήσεις. Ενώ ορισμένοι ειδικοί λένε ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε ειλικρινείς συνομιλίες με παρόχους υγείας για να βοηθήσει τους καταναλωτές να κάνουν συνειδητές επιλογές, άλλοι αμφισβητούν τη συμβουλή να καταναλώνουν λιγότερα από δύο ποτά την εβδομάδα. Η Heidi Tworek, αναπληρώτρια καθηγήτρια δημόσιας πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας, είπε ότι οι οδηγίες που στοχεύουν στην αλλαγή της συμπεριφοράς των ανθρώπων για τη μείωση του κινδύνου καρκίνου ή καρδιακών παθήσεων που σχετίζονται με το αλκοόλ θα πρέπει να συνοδεύονται από άλλες στρατηγικές.

Αυτές τους βοηθούν να αξιολογήσουν τη δική τους κατάσταση με βάση οικογενειακό ιστορικό ή διαταραχή χρήσης αλκοόλ, για παράδειγμα. Το Καναδικό Κέντρο για τη χρήση ουσιών και τον εθισμό ανέφερε σε μια έκθεση που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα ότι καμία ποσότητα αλκοόλ δεν είναι ασφαλής και ότι όσοι καταναλώνουν έως και δύο τυπικά ποτά την εβδομάδα αντιμετωπίζουν χαμηλό κίνδυνο για την υγεία τους. Αυτό αυξάνει έως μέτριο κίνδυνο για τρία έως έξι ποτά την εβδομάδα και είναι υψηλός πέρα από αυτό.

Η καθοδήγηση μοιάζει περισσότερο με καντράν παρά με διακόπτη φώτων που μερικοί άνθρωποι θα βρουν χρήσιμο καθώς παρακολουθούν την κατανάλωσή τους, δήλωσε η Tworek, Ερευνητικός Πρόεδρος του Καναδά στην επικοινωνία υγείας. «Η καθοδήγηση θα φτάσει σε μερικούς ανθρώπους, αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι για τους οποίους αυτό δεν πρόκειται να έχει απήχηση ή δεν πρόκειται ποτέ να το ακούσουν εξαρχής», είπε. Η CCSA ενημέρωσε τη συμβουλή της από το 2011, όταν είπε ότι 15 ποτά την εβδομάδα για τους άνδρες και 10 ποτά την εβδομάδα για τις γυναίκες θεωρούνταν χαμηλού κινδύνου.

Οι νέες συστάσεις βασίστηκαν στην πιο πρόσφατη έρευνα σχετικά με τον κίνδυνο καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του μαστού και του παχέος εντέρου, καθώς και τον κίνδυνο τραυματισμών, ατυχημάτων και βίας. Ζήτησε επίσης από τις κυβερνήσεις να επιβάλουν προειδοποιητικές ετικέτες στα μπουκάλια και τα κουτιά αλκοόλ, ώστε οι άνθρωποι να γνωρίζουν πόσα τυπικά ποτά περιέχουν, τους κινδύνους για την υγεία που εμπλέκονται και οδηγίες για την κατανάλωση. Ωστόσο, η μετάδοση πληροφοριών σχετικά με τον ατομικό κίνδυνο των ανθρώπων θα είναι μια πρόκληση χωρίς ευρύτερες συζητήσεις σχετικά με τα στοιχεία που δικαιολογούν την ενημερωμένη καθοδήγηση, είπε η Tworek.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να κρατήσετε την καρδιά σας υγιή το 2023

Γιατί απαγορεύεται το αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Το να έχετε έναν "στεγνό Ιανουάριο", ή να εγκαταλείπετε το αλκοόλ για τον πρώτο μήνα του έτους, είναι τάση.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα μη αλκοολούχα κοκτέιλ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Νότια Κορέα επεκτείνει τους περιορισμούς στους ταξιδιώτες από την Κίνα

Νότια Κορέα: Η χώρα θα συνεχίσει να περιορίζει την είσοδο βραχυπρόθεσμων ταξιδιωτών από την Κίνα μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου λόγω ανησυχιών μετά τις διακοπές της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς.

ΕΟΔΥ: Συνεργασία με το ΙΗΙ για πρόληψη των λοιμώξεων

Το Ινστιτούτο Βελτίωσης Φροντίδας Υγείας (Institute of Health Care Improvement) πραγματοποίησε τρεις εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα με επίκεντρο την πρόληψη των λοιμώξεων σε χώρους παροχής υγείας.

Κατάθεση τροπολογίας με "δώρα" για την κάλυψη κενών στο σύστημα υγείας από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη

Σε ό,τι αφορά τις μονάδες ψυχικής υγείας ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, προβλέπεται ότι εφόσον είναι χρηματοδοτούμενες από πόρους της Ε.Ε. ή και από εθνικούς πόρους, δεν υποχρεούνται να αναρτούν συμβάσεις με το Δημόσιο μέχρι 150.000 ευρώ εκτός ΦΠΑ στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ) και να έχουν την υποχρέωση χρήσης του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ).

Μπορούν οι υποχρεωτικές γνωστικές εξετάσεις για τους ηλικιωμένους οδηγούς να βοηθήσουν στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων;

Οι σωρευτικές εκτιμώμενες μεταβολές στον αριθμό των συγκρούσεων και των τραυματισμών από τον Μάρτιο του 2017 έως τον Δεκέμβριο του 2019 ήταν -3.670 και 959, αντίστοιχα. "Τα μέτρα ασφαλείας πρέπει να ενισχυθούν για τους ηλικιωμένους ποδηλάτες και πεζούς. Θα πρέπει, επίσης, να παρέχουμε στους ηλικιωμένους την απαραίτητη φροντίδα για την προετοιμασία της διακοπής της οδήγησης και ασφαλή, εναλλακτικά μέσα μεταφοράς", δήλωσε ο αντίστοιχος συγγραφέας Haruhiko Inada, Ph.D., μεταδιδακτορικός συνεργάτης στη Σχολή Δημόσιας Υγείας Bloomberg του Johns Hopkins.