ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Καρδιαγγειακή υγεία: Πώς να κρατήσετε την καρδιά σας υγιή το 2023

Καρδιαγγειακή υγεία: Πώς να κρατήσετε την καρδιά σας υγιή το 2023

Καρδιαγγειακή υγεία: Επαναλαμβανόμενα επεισόδια υπερφαγίας και ποτού οδηγούν σε αποτελέσματα όπως καρδιακή ανακοπή και το υπερβολικό ποτό & φαγητό είναι μία από τις κύριες αιτίες της μυοκαρδιοπάθειας.

Η υπερφαγία και το ποτό θέτει ένα άτομο σε κίνδυνο υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και διαβήτη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αύξηση της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων σακχάρου, επομένως είναι γνωστό ότι «το κλειδί είναι η μετριοπάθεια», ειδικά όταν πρόκειται για την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, την κατανάλωση των αγαπημένων σας τροφών, τα ταλαιπωρημένα μοτίβα ύπνου ή την υψηλή δραστηριότητα. Έχοντας αυτό υπόψη, θα πρέπει κανείς να αγκαλιάσει αυτό το νέο έτος 2023 υιοθετώντας το «μάντρα της μετριοπάθειας», ειδικά υπό το πρίσμα ότι οι γιατροί βλέπουν αυξανόμενο αριθμό ασθενών που έρχονται με καρδιακά προβλήματα, τα οποία θα μπορούσαν να αποβούν θανατηφόρα, όλα λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, φαγητού και παρατεταμένη έλλειψη ύπνου.

Οι γιατροί υπογραμμίζουν ότι μερικές φορές, επαναλαμβανόμενα επεισόδια υπερφαγίας και ποτού θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σχεδόν θανατηφόρα αποτελέσματα όπως καρδιακή ανακοπή και έχουν επίσης εντοπίσει το υπερβολικό ποτό και το φαγητό ως μία από τις κύριες αιτίες της μυοκαρδιοπάθειας – μια διαταραχή που δυσκολεύει την καρδιά να αντλεί. Ως εκ τούτου, συνιστάται όχι μόνο να τρώτε με μέτρο αλλά να κάνετε λογικές διατροφικές επιλογές.

Η κατανάλωση αλκοόλ έχει άμεση ή σχεδόν άμεση επίδραση στον καρδιακό ρυθμό, όπου τα συχνά επεισόδια υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής (AFib) σύμφωνα με έρευνα του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας. Μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν τα άτομα που καταναλώνουν περισσότερα από δύο ποτά σε μία συνεδρίαση και η έρευνα αναφέρει περαιτέρω ότι κάθε 0,1% αύξηση της συγκέντρωσης αλκοόλ στο αίμα μέσα σε διάστημα 12 ωρών οδηγεί σε 40% υψηλότερες πιθανότητες για ένα επεισόδιο κολπικής μαρμαρυγής.

Ο Δρ Vivek Mahajan και ο Dr Prashant Pawar προειδοποίησαν: «Αυτά τα σοβαρά αποτελέσματα στην υγεία επιδεινώνονται όταν συνδυάζονται με έλλειψη ύπνου. Καθώς ο υγιής ύπνος έχει αναζωογονητικές επιδράσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα και στην υγεία της καρδιάς, η υπερβολική κατανάλωση ποτών και η κατανάλωση κλαμπ με έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει αταξία στο σύστημα. Δεδομένου ότι η μετριοπάθεια είναι το κλειδί, αυτά τα επεισόδια φαγητού θα πρέπει να αποφεύγονται και θα πρέπει να γίνονται πιο υγιεινές επιλογές για την καρδιά».

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που στόχο έχουν να σας βοηθήσουν να προστατεύσετε την υγεία της καρδιάς σας, ενώ γιορτάζετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα:

  • Επιμείνετε στην τακτική σας ρουτίνα άσκησης. σε αρμονία με την περίοδο των γιορτών, μπορείτε να σκεφτείτε να χορέψετε με την αγαπημένη σας μουσική με την οικογένεια και τους φίλους σας
  • Μείνετε σε μικρότερες μερίδες κατά τη διάρκεια των βασικών γευμάτων. Εάν αισθάνεστε ραμφίσματα στο ενδιάμεσο – σκεφτείτε να φάτε ένα φρούτο ή μια χούφτα ξηρούς καρπούς.
  • Κατά τη διάρκεια των γευμάτων, επιλέξτε πιο υγιεινές επιλογές από τα εξαιρετικά επεξεργασμένα finger food.
  • Επιλέξτε φρέσκα φρούτα ως υποκατάστατο για επιδόρπιο.
  • Μην παραλείπετε τη συνταγογραφούμενη φαρμακευτική αγωγή. Αυστηρά μην παίρνετε το φάρμακό σας με αλκοόλ.

  • Προσπαθήστε να αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ εντελώς, αλλά αν ενδώσετε σε ένα ποτήρι κρασί, φροντίστε να πίνετε με μέτρο, να αφήνετε τα ποτά σας έξω και να έχετε άφθονη ποσότητα νερού ενδιάμεσα.
  • Αποφύγετε να μένετε ξύπνιοι αργά το βράδυ

Με αυτές τις συμβουλές, η «γιορτή με μέτρο» μπορεί να είναι το μάντρα σας για να ξεκινήσετε με υγεία το 2023!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Έξι προληπτικές συμβουλές για να αποφύγετε τα επείγοντα

5 Λόγοι για να διατηρείτε την πίεσή σας σε φυσιολογικά επίπεδα

Αλλάξτε την ζωή σας για να απολαύσετε την υγεία σας στο έπακρο!

Η ελάχιστα γνωστή σύνδεση μεταξύ της καρδιακής νόσου και της κατάθλιψης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο ρόλος του locus coeruleus, ενός «μπλε σημείου» που συνδέεται με τη ρύθμιση του ύπνου

Αυτό το εύρημα θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί μερικοί άνθρωποι γίνονται προοδευτικά αϋπνικοί με την ηλικία. Αυτά τα αρχικά αποτελέσματα θέτουν επίσης τις βάσεις για μελλοντικές μελέτες σχετικά με τη δραστηριότητα αυτού του μικρού πυρήνα κατά τη διάρκεια του ύπνου και τον ρόλο που θα μπορούσε να παίξει στην αϋπνία και στη σχέση μεταξύ ύπνου και νόσου Αλτσχάιμερ.

Συσχέτιση μεταξύ αυξημένων επιπέδων χημικών ουσιών και αυξημένου κινδύνου κατάθλιψης μετά τον τοκετό

Εκείνες που πληρούσαν τα κριτήρια για επιλόχεια κατάθλιψη είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι ισπανόφωνες και από την περιοχή μελέτης του προγράμματος "Περιβαλλοντικές Επιδράσεις στα Αποτελέσματα της Παιδικής Υγείας" ECHO στο Πουέρτο Ρίκο, να έχουν αποκτήσει μικρότερη εκπαίδευση και σημαντικά υψηλότερες βαθμολογίες προγεννητικής κατάθλιψης.