Πολιτική Υγείας

Καναδάς: Ο Τριντό υπογράφει 10ετή συμφωνία υγειονομικής περίθαλψης $46 δισ.

Καναδάς: Ο Τριντό υπογράφει 10ετή συμφωνία υγειονομικής περίθαλψης $46 δισ.

Καναδάς: Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι έτοιμη να δαπανήσει 196,1 δισεκατομμύρια δολάρια για την υγειονομική περίθαλψη την επόμενη δεκαετία.

Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι έτοιμη να δαπανήσει 196,1 δισεκατομμύρια δολάρια για την υγειονομική περίθαλψη την επόμενη δεκαετία – συμπεριλαμβανομένων 46,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε νέες δαπάνες πέραν των κεφαλαίων που έχουν ήδη προϋπολογιστεί. Η συμφωνία, η οποία προτείνεται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ως λύση γενεών για ένα προβληματικό σύστημα, θα ξεκινήσει με τις επαρχίες και τις περιοχές να λαμβάνουν άνευ όρων ενίσχυση 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Canada Health Transfer (CHT).

Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για να αντιμετωπίσει αυτό που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποκαλεί «άμεση πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, ειδικά στα παιδιατρικά νοσοκομεία, στα επείγοντα και στις χειρουργικές και διαγνωστικές καθυστερήσεις». Η πρόταση του Τριντό περιλαμβάνει επίσης μια ετήσια αύξηση 5% στο CHT για τα επόμενα πέντε χρόνια, με έναν ενσωματωμένο μηχανισμό για μόνιμη αύξηση της χρηματοδότησης τα επόμενα χρόνια.

Μετά τα πρώτα πέντε χρόνια, η κυλιόμενη σκάλα CHT θα επανέρχεται σε αύξηση τριών τοις εκατό κάθε χρόνο — αλλά οι επαρχίες και οι περιοχές θα ξεκινούν από μια μεγαλύτερη βάση μετά από χρόνια αυξήσεων μεγαλύτερες από το κανονικό. Τα κυβερνητικά στοιχεία δείχνουν ότι αυτή η ενίσχυση της χρηματοδότησης θα αυξήσει το CHT κατά περίπου 61 τοις εκατό τα επόμενα 10 χρόνια. Αυτό ανέρχεται σε περίπου 17,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέα χρήματα για τις επαρχίες και τις περιοχές για να στηρίξουν ένα παραπαίου σύστημα.

Οι πρωθυπουργοί θέλουν χρόνο για να αξιολογήσουν την πρόταση

Μετά τη συνάντησή τους με τον Τριντό, οι πρωθυπουργοί είπαν ότι ήθελαν να αφιερώσουν χρόνο για να αξιολογήσουν την ομοσπονδιακή πρόταση. Είπαν επίσης ότι θα ήθελαν να δουν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να προσφέρει επιπλέον χρήματα. Η πρωθυπουργός της Μανιτόμπα, Χέδερ Στέφανσον, είναι η σημερινή επικεφαλής του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, της ομάδας που εκπροσωπεί τους πρωθυπουργούς. Είπε ότι οι πρωθυπουργοί ήταν «απογοητευμένοι» από το μέγεθος της πρότασης του Τριντό. «Είναι πολύ λιγότερο από αυτό που ψάχνουμε», είπε.

Οι πρωθυπουργοί ζήτησαν από την Οτάβα να αυξήσει τη μεταφορά υγείας του Καναδά στις επαρχίες κατά 28 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Η Στέφανσον είπε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι οι επαρχίες και τα εδάφη θα απορρίψουν την πρόταση κατηγορηματικά. «Μόλις λάβαμε αυτήν την πρόταση σήμερα», είπε η Στέφανσον. «Το έχουμε μόνο μερικές ώρες». Η Στέφανσον είπε ότι οι πρωθυπουργοί θα χρειαστούν χρόνο για να αξιολογήσουν την πρόταση και να συγκαλέσουν εκ νέου μια νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας εντός “ημέρων”.

 

Ο πρωθυπουργός του Οντάριο Νταγκ Φορντ είπε ότι είδε αυτή την πρόταση ως «σημείο εκκίνησης»«Είναι μια προκαταβολή για περαιτέρω συζητήσεις», είπε. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου το απόγευμα της Τρίτης, ο Τριντό ρωτήθηκε πολλές φορές εάν θα ήταν πρόθυμος να προσφέρει περισσότερα χρήματα ή αν αυτή η πρόταση είναι η τελική του προσφορά. «Αυτή είναι η προσφορά που υποβάλαμε στο τραπέζι», είπε. «Αυτά είναι τα δισεκατομμύρια δολάρια που υπάρχουν για τις επαρχίες και σίγουρα ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί τους για να μπορέσουμε να προσφέρουμε όχι μόνο αυτά τα χρήματα, αλλά και αυτές τις βελτιώσεις στην υγειονομική περίθαλψη στους πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα».

Ο πρωθυπουργός του New Brunswick Blaine Higgs είπε στο Power & Politics του CBC News Network ότι δεν ήταν αισιόδοξος για να πιέσει την Οτάβα να αυξήσει περαιτέρω την προσφορά της. «Δεν ήταν καθόλου διαπραγμάτευση σε εκείνη τη συνάντηση», είπε ο Χιγκς στην φιλοξενούμενη παρουσιάστρια Κάθριν Κάλεν. “Έχουμε ό,τι έχουμε. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να δουλέψουμε με αυτό.” Ο Χιγκς είπε ότι η τρέχουσα προσφορά είναι “καλύτερη από καμία αύξηση”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ίσως υποτιμούμε τις δυνατότητες μνήμης των παιδιών

Καναδάς: Οι οδηγίες χαμηλής κατανάλωσης αλκοόλ εγείρουν συζητήσεις

Η πανδημία οδήγησε στην ανάπτυξη της εικονικής φροντίδας

Χρόνιες παθήσεις της παιδικής ηλικίας με σχιζοφρένεια της μητέρας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΟΔΥ: Αποφάσισε την εφαρμογή έξι μέτρων για το ενδεχόμενο έξαρσης κρουσμάτων ιλαράς

Ενημέρωση του πληθυσμού για τον έλεγχο της εμβολιαστικής του κάλυψης και την έγκαιρη ολοκλήρωση του εμβολιασμού με δύο δόσεις, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, σε περίπτωση που δεν έχει αυτός ολοκληρωθεί και δεν υπάρχει προηγούμενη καταγεγραμμένη νόσηση.

ΠΟΥ: Πολιτική εγγραφή και ζωτικής σημασίας στατιστικές

ΠΟΥ: Για την παρακολούθηση και τη βελτίωση της παγκόσμιας υγείας, ο ΠΟΥ έχει δημιουργήσει τη Βάση Δεδομένων Θνησιμότητας του ΠΟΥ από το 1950 με στόχο τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τους θανάτους και τις αιτίες θανάτου.

ΠΟΥ: Η προσέγγιση One Health χτίζει ανθεκτικότητα στο Κόσοβο

ΠΟΥ: Η επένδυση στο One Health δεν είναι απλώς θέμα δημόσιας υγείας, αλλά ηθική επιταγή. Πρόκειται για τη διαφύλαξη της υγείας και της ευημερίας των σημερινών και των μελλοντικών γενεών, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του πλανήτη μας.

ΕΙΝΑΠ & ΠΟΕΔΗΝ: Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

«Για να ανακοπεί το κύμα μαζικών αποχωρήσεων από το ΕΣΥ, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ χρειάζεται αυξήσεις στους μισθούς, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επίσπευση των διαδικασιών από το ΑΣΕΠ, έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

6η Υγειονομική Περιφέρεια: Αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υγείας στο καρναβάλι της Πάτρας

Από την πλευρά της, η 6η Υ.ΠΕ, θα συνδράμει με ιατρικό προσωπικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό, ενώ για την ανάπτυξη του επιχειρησιακού σχεδίου θα υπάρχει συνεργασία με το ΕΚΑΒ.

Πάνω από το ήμισυ του κόσμου κινδυνεύει από κρούσματα ιλαράς μέχρι το τέλος του 2024

ΠOY προειδοποίηση: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει προειδοποιήσει ότι περισσότερο από το ήμισυ του κόσμου θα βρίσκεται σε «υψηλό ή πολύ υψηλό κίνδυνο» κρουσμάτων ιλαράς μέχρι το τέλος του 2024.

Kaizen Foundation: Ανακαίνιση του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

Kaizen Foundation: Το έργο, ύψους 3,8 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνει την ανακαίνιση χειρουργείων που αποτελούν την καρδιά του νοσοκομείου, των κλινικών του πρώτου ορόφου και του ισογείου, την προσθήκη συστημάτων πυρασφάλειας, καθώς και την ανάπλαση του εξωτερικού του χώρου.