Πολιτική Υγείας

Καναδάς Εμβολιασμοί: H Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή συνιστά 2η δόση εμβολίου mRNA έναντι της 1ης AstraZeneca

Καναδάς Εμβολιασμοί: H Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή συνιστά 2η δόση εμβολίου mRNA έναντι της 1ης AstraZeneca

Από τις 5 Ιουνίου, 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν λάβει μία δόση AstraZeneca και 15.186 είχαν λάβει δύο δόσεις.

Καναδάς Εμβολιασμοί: Σχεδόν 25 εκατομμύρια Καναδοί έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου. OTTAWA, Οντάριο – Η Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή για τον Εμβολιασμό του Καναδά δήλωσε την Πέμπτη ότι τα άτομα που έλαβαν το εμβόλιο AstraZeneca ως πρώτη δόση θα πρέπει να πάρουν το Pfizer-BioNTech ή το Moderna για τη δεύτερή τους λήψη. Την 1η Ιουνίου, η επιτροπή είχε πει ότι οι παραλήπτες της AstraZeneca “θα μπορούσαν” να πάρουν το εμβόλιο της Pfizer ή της Moderna για το δεύτερο πλάνο τους, αν το ήθελαν, αλλά την 2η Ιουνίου προχώρησε περαιτέρω για να πει ότι το εμβόλιο mRNA ήταν η “προτιμώμενη” επιλογή. Δεδομένου ότι η συμβουλευτική επιτροπή “εξέτασε για πρώτη φορά τα μικτά προγράμματα εμβολίων, αρχίζουν να εμφανίζονται νέα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι οι ανοσολογικές αντιδράσεις είναι καλύτερες όταν μια πρώτη δόση του εμβολίου AstraZeneca ακολουθείται από ένα εμβόλιο mRNA ως δεύτερη δόση”, δήλωσε ο αντιπρόεδρός της Δρ. Shelley Deeks, στα νέα έγγραφα καθοδήγησης.

Η επιτροπή ενημέρωσε επίσης την προηγούμενη σύστασή της ότι άτομα με υψηλό κίνδυνο έκθεσης ή σοβαρή ασθένεια από την COVID-19, θα μπορούσαν να επιλέξουν να πάρουν το AstraZeneca αντί να περιμένουν τη Pfizer ή τη Moderna. Τώρα λέει ότι όλοι πρέπει να λαμβάνουν πάντα τα εμβόλια mRNA πρώτα, εκτός εάν είναι αλλεργικοί σε αυτά.

Ο Deeks είπε ότι οι συμβουλές βασίζονται στην αυξανόμενη παροχή Pfizer και Moderna και στον κίνδυνο θρόμβων αίματος που προκαλείται από εμβόλιο που σχετίζεται με το AstraZeneca.

Αλλά εξακολουθεί να προσπαθεί να διαβεβαιώσει τους ανθρώπους που έλαβαν μία ή δύο δόσεις του εμβολίου AstraZeneca ότι παρ’ όλα αυτά προστατεύονται καλά. “Όποιος έχει ήδη λάβει δύο δόσεις AstraZeneca / Covishield μπορεί να είναι σίγουρος ότι προστατεύεται, ιδιαίτερα από σοβαρές ασθένειες”, είπε. “Δεν υπάρχει ανάγκη για τρίτη δόση αυτήν τη στιγμή.”

Η Δρ Theresa Tam, επικεφαλής της δημόσιας υγείας του Καναδά, δήλωσε ότι τα νέα στοιχεία υπέρ της ανάμιξης διαφορετικών τύπων εμβολίων περιελάμβαναν τέσσερις μελέτες στη Γερμανία.

“Είναι πραγματικά η ανοσογονικότητα, αυτή η ανοσοαπόκριση, μετά από αυτό το πρόγραμμα μικτής δόσης που είχε ως αποτέλεσμα η NACI να ενημερώσει αυτήν τη σύσταση, επειδή όλες οι συσσωρευμένες μελέτες ουσιαστικά υποδηλώνουν ότι η ανοσοαπόκριση είναι η καλύτερη ανταπόκριση”, δήλωσε η Tam σε συνέντευξη Τύπου στην Οτάβα.

Μία από αυτές τις μελέτες από το Πανεπιστήμιο Saarland της Γερμανίας, δημοσίευσε νωρίτερα στοιχεία την Τετάρτη, λέγοντας ότι όταν η Pfizer ήταν η δεύτερη δόση μετά το AstraZeneca ή οι δύο δόσεις Pfizer μόνο, δημιουργούν πολύ περισσότερα αντισώματα και κύτταρα Τ από τις δύο δόσεις της AstraZeneca.

Σχεδόν 25 εκατομμύρια Καναδοί έχουν πλέον λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και σχεδόν 6 εκατομμύρια έχουν πλέον εμβολιαστεί πλήρως.

Από τις 5 Ιουνίου, 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν λάβει μία δόση AstraZeneca και 15.186 είχαν λάβει δύο δόσεις.

Δεν υπάρχουν άλλες αποστολές AstraZeneca που να έχουν προγραμματιστεί αυτήν τη στιγμή, αλλά απομένουν ακόμη 600.000 δόσεις από προηγούμενες παραδόσεις.

Υπάρχουν 14 εκατομμύρια δόσεις Pfizer-BioNTech και Moderna που παραδίδονται αυτήν την εβδομάδα και την επόμενη, συμπεριλαμβανομένης της δωρεάς 1 εκατομμυρίου δόσεων του εμβολίου COVID-19 της Moderna από τις Ηνωμένες Πολιτείες που επρόκειτο να φτάσουν στον Καναδά την Πέμπτη το βράδυ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Καναδάς δεν θα εκδώσει 300.000 δόσεις εμβολίου Johnson & Johnson

Μυστηριώδες εγκεφαλικό σύνδρομο τρομοκρατεί τους κατοίκους του Καναδά

Ο Πρωθυπουργός Ντουγκ Φορντ κάλεσε την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση να επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς στα χερσαία σύνορα

Γιατί η σύγκριση των αριθμών νοσηλείας στα νοσοκομεία COVID-19 μεταξύ επαρχιών του Καναδά δεν είναι δυνατή

Ο Καναδάς λαμβάνει την πρώτη αποστολή εμβολίων COVID-19 μέσω της παγκόσμιας πρωτοβουλίας εμβολίων

Όσα συμβαίνουν στον Καναδά στη μαχη κατά της πανδημίας

Το Οντάριο θα επιβάλει lockdown λόγω COVID-19 για ένα μήνα από τις 3 Απριλίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μετά τις κάλπες ο προσωπικός γιατρός – Στον «πάγο» πρόστιμα και κίνητρα

Ο θεσμός αυτός δεν πρόκειται να εγκαταλειφθεί στην τύχη του αν ανανεωθεί η λαϊκή εντολή στην παρούσα κυβέρνηση. Μεταξύ των κινήτρων που σκοπεύουν να δώσουν θα περιλαμβάνεται ένα επιπλέον ποσό στους γιατρούς για έναν συγκεκριμένο αριθμό επισκέψεων κατ΄οίκον στους εγγεγραμμένους πολίτες, ώστε να έχουν ένα κίνητρο να εγγραφούν

Η Σκωτία αλλάζει την πολιτική της για την αποστολή τρανσέξουαλ κρατουμένων σε φυλακή αποκλειστικά για γυναίκες

Το AFP ανέφερε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης της Σκωτίας Κιθ Μπράουν διέταξε την επανεξέταση των υφιστάμενων πρακτικών, καθώς το θέμα είναι "εξαιρετικά συναισθηματικό" και ότι "η ανησυχία του κοινού είναι κατανοητή". Ο Μπράουν προειδοποίησε κατά του στιγματισμού των διαφυλικών γυναικών ως εγγενή απειλή για τις γυναίκες.

Επανεξέταση των κανόνων αιμοδοσίας για τα άτομα που ανήκουν στην LGBTQ κοινότητα

ΗΠΑ: η πίεση από τις LGBT οργανώσεις, οι βελτιώσεις στις τεχνολογίες ελέγχου αίματος και η συμβολή των τραπεζών αίματος και της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης ώθησαν την FDA να επανεξετάσει τους κανόνες της.

Εθνικό Πρόγραμμα πρόληψης Καρκίνου του Μαστού & Τραχήλου της Μήτρας

Πρόληψη καρκίνου: Οι στόχοι του Εθνικού Προγράμματος «Υγεία Μπροστά» για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού και του Τραχήλου της Μήτρας, παρουσιάστηκαν σε ειδικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τον Άγιο Νικόλαο.

Ο Μπάιντεν επεκτείνει την προστασία απέλασης για τους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ εν μέσω "αυξανόμενης καταστολής" στην Κίνα

Επιπλέον, ο Λευκός Οίκος μοιράστηκε ότι 1.200 πολιτικοί κρατούμενοι βρίσκονται πλέον πίσω από τα κάγκελα και πάνω από 10.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί με άλλες κατηγορίες σε σχέση με αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.