Πολιτική Υγείας

Καναδάς Εμβολιασμοί: H Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή συνιστά 2η δόση εμβολίου mRNA έναντι της 1ης AstraZeneca

Καναδάς Εμβολιασμοί: H Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή συνιστά 2η δόση εμβολίου mRNA έναντι της 1ης AstraZeneca

Από τις 5 Ιουνίου, 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν λάβει μία δόση AstraZeneca και 15.186 είχαν λάβει δύο δόσεις.

Καναδάς Εμβολιασμοί: Σχεδόν 25 εκατομμύρια Καναδοί έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου. OTTAWA, Οντάριο – Η Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή για τον Εμβολιασμό του Καναδά δήλωσε την Πέμπτη ότι τα άτομα που έλαβαν το εμβόλιο AstraZeneca ως πρώτη δόση θα πρέπει να πάρουν το Pfizer-BioNTech ή το Moderna για τη δεύτερή τους λήψη. Την 1η Ιουνίου, η επιτροπή είχε πει ότι οι παραλήπτες της AstraZeneca “θα μπορούσαν” να πάρουν το εμβόλιο της Pfizer ή της Moderna για το δεύτερο πλάνο τους, αν το ήθελαν, αλλά την 2η Ιουνίου προχώρησε περαιτέρω για να πει ότι το εμβόλιο mRNA ήταν η “προτιμώμενη” επιλογή. Δεδομένου ότι η συμβουλευτική επιτροπή “εξέτασε για πρώτη φορά τα μικτά προγράμματα εμβολίων, αρχίζουν να εμφανίζονται νέα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι οι ανοσολογικές αντιδράσεις είναι καλύτερες όταν μια πρώτη δόση του εμβολίου AstraZeneca ακολουθείται από ένα εμβόλιο mRNA ως δεύτερη δόση”, δήλωσε ο αντιπρόεδρός της Δρ. Shelley Deeks, στα νέα έγγραφα καθοδήγησης.

Η επιτροπή ενημέρωσε επίσης την προηγούμενη σύστασή της ότι άτομα με υψηλό κίνδυνο έκθεσης ή σοβαρή ασθένεια από την COVID-19, θα μπορούσαν να επιλέξουν να πάρουν το AstraZeneca αντί να περιμένουν τη Pfizer ή τη Moderna. Τώρα λέει ότι όλοι πρέπει να λαμβάνουν πάντα τα εμβόλια mRNA πρώτα, εκτός εάν είναι αλλεργικοί σε αυτά.

Ο Deeks είπε ότι οι συμβουλές βασίζονται στην αυξανόμενη παροχή Pfizer και Moderna και στον κίνδυνο θρόμβων αίματος που προκαλείται από εμβόλιο που σχετίζεται με το AstraZeneca.

Αλλά εξακολουθεί να προσπαθεί να διαβεβαιώσει τους ανθρώπους που έλαβαν μία ή δύο δόσεις του εμβολίου AstraZeneca ότι παρ’ όλα αυτά προστατεύονται καλά. “Όποιος έχει ήδη λάβει δύο δόσεις AstraZeneca / Covishield μπορεί να είναι σίγουρος ότι προστατεύεται, ιδιαίτερα από σοβαρές ασθένειες”, είπε. “Δεν υπάρχει ανάγκη για τρίτη δόση αυτήν τη στιγμή.”

Η Δρ Theresa Tam, επικεφαλής της δημόσιας υγείας του Καναδά, δήλωσε ότι τα νέα στοιχεία υπέρ της ανάμιξης διαφορετικών τύπων εμβολίων περιελάμβαναν τέσσερις μελέτες στη Γερμανία.

“Είναι πραγματικά η ανοσογονικότητα, αυτή η ανοσοαπόκριση, μετά από αυτό το πρόγραμμα μικτής δόσης που είχε ως αποτέλεσμα η NACI να ενημερώσει αυτήν τη σύσταση, επειδή όλες οι συσσωρευμένες μελέτες ουσιαστικά υποδηλώνουν ότι η ανοσοαπόκριση είναι η καλύτερη ανταπόκριση”, δήλωσε η Tam σε συνέντευξη Τύπου στην Οτάβα.

Μία από αυτές τις μελέτες από το Πανεπιστήμιο Saarland της Γερμανίας, δημοσίευσε νωρίτερα στοιχεία την Τετάρτη, λέγοντας ότι όταν η Pfizer ήταν η δεύτερη δόση μετά το AstraZeneca ή οι δύο δόσεις Pfizer μόνο, δημιουργούν πολύ περισσότερα αντισώματα και κύτταρα Τ από τις δύο δόσεις της AstraZeneca.

Σχεδόν 25 εκατομμύρια Καναδοί έχουν πλέον λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και σχεδόν 6 εκατομμύρια έχουν πλέον εμβολιαστεί πλήρως.

Από τις 5 Ιουνίου, 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν λάβει μία δόση AstraZeneca και 15.186 είχαν λάβει δύο δόσεις.

Δεν υπάρχουν άλλες αποστολές AstraZeneca που να έχουν προγραμματιστεί αυτήν τη στιγμή, αλλά απομένουν ακόμη 600.000 δόσεις από προηγούμενες παραδόσεις.

Υπάρχουν 14 εκατομμύρια δόσεις Pfizer-BioNTech και Moderna που παραδίδονται αυτήν την εβδομάδα και την επόμενη, συμπεριλαμβανομένης της δωρεάς 1 εκατομμυρίου δόσεων του εμβολίου COVID-19 της Moderna από τις Ηνωμένες Πολιτείες που επρόκειτο να φτάσουν στον Καναδά την Πέμπτη το βράδυ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Καναδάς δεν θα εκδώσει 300.000 δόσεις εμβολίου Johnson & Johnson

Μυστηριώδες εγκεφαλικό σύνδρομο τρομοκρατεί τους κατοίκους του Καναδά

Ο Πρωθυπουργός Ντουγκ Φορντ κάλεσε την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση να επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς στα χερσαία σύνορα

Γιατί η σύγκριση των αριθμών νοσηλείας στα νοσοκομεία COVID-19 μεταξύ επαρχιών του Καναδά δεν είναι δυνατή

Ο Καναδάς λαμβάνει την πρώτη αποστολή εμβολίων COVID-19 μέσω της παγκόσμιας πρωτοβουλίας εμβολίων

Όσα συμβαίνουν στον Καναδά στη μαχη κατά της πανδημίας

Το Οντάριο θα επιβάλει lockdown λόγω COVID-19 για ένα μήνα από τις 3 Απριλίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προσωπικός Γιατρός: Μετατίθεται η ημερομηνία υποχρεωτικής εγγραφής των πολιτών για την 1η Δεκεμβρίου

Υπενθυμίζεται ότι στα αντικίνητρα, που πλέον θα ισχύσουν από 1ης Δεκεμβρίου, περιλαμβάνεται πρόσθετη συμμετοχή κατά ποσοστό 10%, επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής του στη φαρμακευτική δαπάνη, στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές.

Δημοσιεύθηκε η εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας, με τίτλο «Οδηγίες για την Εποχική Γρίπη 2022-2023 - Αντιγριπικός Εμβολιασμός».

Όπως κάθε χρόνο και επειδή ο ιός της γρίπης μεταλλάσσεται σε διαφορετικούς υπο-ορότυπους, έτσι και για την περίοδο 2022-2023 η σύνθεση του αντιγριπικού εμβολίου περιέχει τα εγκεκριμένα στελέχη του ιού, σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Η Ιαπωνία επανεξετάζει την αυστηρή της στάση απέναντι στην ιατρική μαριχουάνα.

Στην έκθεση της επιτροπής σημειώνεται ότι μόνο το 1,4% των ανθρώπων στην Ιαπωνία έχει κάνει ποτέ χρήση μαριχουάνας, σε σύγκριση με το 20-40% στις δυτικές χώρες. Η αναθεώρηση του νόμου θα ήταν απαραίτητη για τη χρήση του φαρμάκου επιληψίας Epidiolex που προέρχεται από την κάνναβη και το οποίο υποβάλλεται επί του παρόντος σε κλινικές δοκιμές στην Ιαπωνία, αναφέρει η έκθεση.

Ψηφιακές προμήθειες στο υπουργείο υγείας

Σαν ανέκδοτο ακούγεται ότι το υπουργείο υγείας θα πραγματοποιήσει ψηφιακές προμήθειες. Ωραίο  ακούγεται να το λέει κανείς σε κάποιο συνέδριο ( αφού δεν θα ρωτήσουν σίγουρα από κάτω οι παριστάμενοι) , να το γράφεις σε καμιά εφημερίδα για να καταλαμβάνει περισσότερο χώρο σ’ αυτή αλλά μέχρι εκεί.

Τα Κέντρα για τις υπηρεσίες Medicare & Medicaid (CMS) δαπάνησαν 18 δισεκατομμύρια δολάρια σε φάρμακα χωρίς επιβεβαιωμένα οφέλη

Τον Ιούνιο, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση του Νόμου περί Τελών Χρήσης Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (PDUFA), ο οποίος περιελάμβανε νέα εξουσία για τον FDA να διασφαλίζει καλύτερα την ταχεία ολοκλήρωση των επιβεβαιωτικών δοκιμών.

Οι Βρετανοί αξιωματούχοι υγείας συνιστούν σε όλους τους ανθρώπους άνω των 55 ετών να υποβάλλονται σε έλεγχο για καρκίνο του πνεύμονα

Η Εθνική Επιτροπή Προληπτικού Ελέγχου του Ηνωμένου Βασιλείου συνιστά να ελέγχονται για καρκίνο του πνεύμονα όλοι οι πολίτες ηλικίας μεταξύ 55 και 74 ετών, οι οποίοι έχουν καπνίσει σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής τους. Ο Βρετανικός Οργανισμός Έρευνας για τον καρκίνο ενέκρινε τη σύσταση και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί "το συντομότερο δυνατό".

Οι ΗΠΑ θα δαπανήσουν $266 εκατ. για προγράμματα δημόσιας υγείας

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα επενδύσει 266 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει την κοινότητα και το εργατικό δυναμικό της δημόσιας υγείας χρησιμοποιώντας τη χρηματοδότηση του Αμερικανικού Σχεδίου Διάσωσης