Πολιτική Υγείας

Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας: Ξεκινούν μελέτη που αναμιγνύει τα αναμνηστικά σχήματα εμβολίων COVID-19

Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας: Ξεκινούν μελέτη που αναμιγνύει τα αναμνηστικά σχήματα εμβολίων COVID-19

Οι ερευνητές θα ζητήσουν από τους συμμετέχοντες να υποβάλουν δείγματα αίματος για να παρακολουθήσουν ανοσοαποκρίσεις έναντι κυκλοφορούντων και αναδυόμενων παραλλαγών ιών.

Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας: Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) έχουν ξεκινήσει μια μελέτη σε πρώιμο στάδιο που δοκιμάζει μικτά προγράμματα αναμνηστικών εμβολίων COVID-19 μεταξύ πλήρως εμβολιασμένων ενηλίκων. Ο στόχος είναι να κατανοήσουμε την ασφάλεια και τις ανοσολογικές αντιδράσεις μετά από συνδυασμένα ενισχυμένα σχήματα, σε περίπτωση που απαιτηθούν ενισχυτικά εμβόλια.

Η μελέτη που χρηματοδοτείται από το NIAID περιλαμβάνει περίπου 150 άτομα που έχουν ήδη λάβει ένα από τα εγκεκριμένα σχήματα εμβολίων COVID-19 που αναπτύχθηκαν από την Pfizer, τη Moderna ή την Johnson & Johnson. “Παρόλο που τα εμβόλια που εγκρίνονται σήμερα από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων προσφέρουν ισχυρή προστασία έναντι της COVID-19, πρέπει να προετοιμαστούμε για τη δυνατότητα να χρειαστούν ενισχυτικές βολές για την καταπολέμηση της εξασθενημένης ανοσίας και για να συμβαδίσουμε με έναν εξελισσόμενο ιό”, δήλωσε σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη ο Δρ Anthony S Ο Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID).

“Τα αποτελέσματα αυτής της δοκιμής αποσκοπούν στην ενημέρωση των αποφάσεων της δημόσιας υγείας σχετικά με την πιθανή χρήση μικτών χρονοδιαγραμμάτων εμβολίων σε περίπτωση που αναφέρονται οι αναμνηστικές δόσεις.”

Κάθε ομάδα εμβολίων θα αποτελείται από περίπου 25 άτομα ηλικίας 18-55 ετών και περίπου 25 άτομα ηλικίας 56 ετών και άνω. Τρεις έως πέντε μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό των συμμετεχόντων, θα λάβουν μία εφάπαξ δόση του αναμνηστικού εμβολίου της Moderna.

Πρόσθετοι όγκοι μελέτης θα μπορούσαν να προστεθούν καθώς τα εμβόλια έχουν λάβει έγκριση έκτακτης ανάγκης από το FDA ή τα εμβόλια ειδικά για παραλλαγές ετοιμάζονται για αξιολόγηση, σύμφωνα με το NIH. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη μπορούν να συμμετάσχουν στη δοκιμή σε ξεχωριστή ομάδα.

Οι ερευνητές σκοπεύουν να χορηγήσουν το εμβόλιο COVID-19 δύο δόσεων της Moderna σε αυτήν την ομάδα και 12-20 εβδομάδες αργότερα, να παρακολουθήσουν μια αναμνηστική δόση.

Οι ερευνητές της δοκιμής θα παρακολουθήσουν όλους τους συμμετέχοντες στη μελέτη για ένα έτος μετά τον τελικό εμβολιασμό τους, ελέγχοντας την ασφάλεια και τις πιθανές παρενέργειες.

Οι ερευνητές θα ζητήσουν από τους συμμετέχοντες να υποβάλουν δείγματα αίματος για να παρακολουθήσουν ανοσοαποκρίσεις έναντι κυκλοφορούντων και αναδυόμενων παραλλαγών ιών.

Εάν προκύψουν μολύνσεις COVID-19, οι ερευνητές σκοπεύουν να ακολουθήσουν δείγματα για να προσδιορίσουν εάν παραλλαγές βρίσκονται πίσω από τη λοίμωξη. Το NIH αναμένει προκαταρκτικά αποτελέσματα στα τέλη του καλοκαιριού 2021.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δεν είναι σαφές εάν θα χρειαστούν ενισχυτικές λήψεις εμβολίου ή πότε, λέει ο Fauci

Εθελοντής εμβολίου κορωνοϊού: Πώς έλαβε την απόφαση να συμμετάσχει στις δοκιμές

 Ο Gary Lahens της Χονολουλού συμμετείχε στις δοκιμές εμβολίων της εταιρείας Phizer

Μικρές οι τροποποιήσεις στα αρχικά εμβόλια covid έναντι των μεταλλάξεων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα μέτρα σε ισχύ από σήμερα για μάσκα και αποστάσεις - Το νέο ΦΕΚ

Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των 4 ετών.

Προσωπικό των Καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων θα βοηθήσει το Σασκάτσουαν λόγω της κρίσης COVID-19 στα νοσοκομεία

Το δεύτερο στάδιο θα περιλάμβανε τη διαβούλευση γιατρών με ηθικολόγους σχετικά με το ποιος λαμβάνει και ποιος δεν λαμβάνει σωτήρια φροντίδα. «Είναι απολύτως σοκαριστικό και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιγράψει κανείς την κατεύθυνση προς την οποία πηγαίνει το Σασκάτσουαν», είπε η Δρ Κάθριν Σμαρτ, πρόεδρος του Καναδικού Ιατρικού Συλλόγου, από το σπίτι της στο Γουάιτχορς.

Οι στρατηγικές καλοκαιρινής κατασκήνωσης των CDC που στοχεύουν στην πρόληψη της εξάπλωσης της COVID οδήγησαν σε «σχεδόν μηδενικές» μεταδόσεις.

«Τα ευρήματα αυτής της μελέτης επιβεβαιώνουν ότι οι πολυεπίπεδες στρατηγικές πρόληψης (για παράδειγμα, οι συχνές δοκιμές προσυμπτωματικού ελέγχου, η κάλυψη, η φυσική απόσταση και η τροποποίηση δραστηριότητας) συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εισαγωγής και εξάπλωσης της COVID-19 σε χώρους θερινής κατασκήνωσης νέων.

Η αερομεταφερόμενη μετάδοση της COVID-19 στο νοσοκομείο αποτρέπεται από φίλτρα αέρα, προτείνει μια μελέτη

Ανεξάρτητα από αυτό, γράφει ο Morris, "Συνολικά πιστεύω ότι αυτή η μελέτη έχει σημαντικές επιπτώσεις στον έλεγχο των λοιμώξεων, και χρειαζόμαστε επείγουσες μελέτες για να επιβεβαιώσουμε ότι το φιλτράρισμα του αέρα μειώνει τη μόλυνση από το νοσοκομείο, και από ό,τι έχουμε διαπιστώσει φαίνεται πιθανό να συμβαίνει".

Αρνητές του εμβολίου covid-19 οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι του Κονέκτικατ

Η μεγαλύτερη εστία αναφέρθηκε στο Χάρτφορντ, όπου 69 κρατούμενοι βρέθηκαν πρόσφατα θετικοί, συμπεριλαμβανομένων 11 που νοσηλεύονται στη μονάδα απομόνωσης MacDougall-Walker του συστήματος των φυλακών και ένας άλλος που μεταφέρθηκε σε εξωτερικό νοσοκομείο, είπε ο Μπανεβίτσιους.

Ο FDA εγκρίνει χάπι για τον οξύ πόνο όταν οι εναλλακτικές θεραπείες αποτυγχάνουν να προσφέρουν επαρκή ανακούφιση

Οι συνταγογράφοι θα πρέπει να συζητήσουν τη ναλοξόνη (Narcan) με τους ασθενείς και να εξετάσουν το ενδεχόμενο να συνταγογραφήσουν τον ανταγωνιστή των οπιοειδών ναλοξόνη με βάση τους παράγοντες κινδύνου του ασθενούς για υπερδοσολογία. Πλήρεις πληροφορίες συνταγογράφησης είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Μελέτη για την δυσανάλογη κατανομή κονδυλίων σε νοσοκομεία σύμφωνα με τον νόμο του Κογκρέσου των ΗΠΑ "Cares"

Για μελλοντικές εκταμιεύσεις, οι ερευνητές προτείνουν μια διαφορετική προσέγγιση. Προτείνουν ότι «καθώς εξελίσσεται η πανδημία COVID-19, οι μελλοντικές εργασίες θα πρέπει να εξετάσουν τα αποτελέσματα της διαφοροποιημένης χρηματοδότησης του νόμου CARES σχετικά με τις νοσοκομειακές επενδύσεις, τις τεχνολογίες και τη συμπεριφορά».