Πολιτική Υγείας

Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας: Ξεκινούν μελέτη που αναμιγνύει τα αναμνηστικά σχήματα εμβολίων COVID-19

Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας: Ξεκινούν μελέτη που αναμιγνύει τα αναμνηστικά σχήματα εμβολίων COVID-19

Οι ερευνητές θα ζητήσουν από τους συμμετέχοντες να υποβάλουν δείγματα αίματος για να παρακολουθήσουν ανοσοαποκρίσεις έναντι κυκλοφορούντων και αναδυόμενων παραλλαγών ιών.

Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας: Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) έχουν ξεκινήσει μια μελέτη σε πρώιμο στάδιο που δοκιμάζει μικτά προγράμματα αναμνηστικών εμβολίων COVID-19 μεταξύ πλήρως εμβολιασμένων ενηλίκων. Ο στόχος είναι να κατανοήσουμε την ασφάλεια και τις ανοσολογικές αντιδράσεις μετά από συνδυασμένα ενισχυμένα σχήματα, σε περίπτωση που απαιτηθούν ενισχυτικά εμβόλια.

Η μελέτη που χρηματοδοτείται από το NIAID περιλαμβάνει περίπου 150 άτομα που έχουν ήδη λάβει ένα από τα εγκεκριμένα σχήματα εμβολίων COVID-19 που αναπτύχθηκαν από την Pfizer, τη Moderna ή την Johnson & Johnson. “Παρόλο που τα εμβόλια που εγκρίνονται σήμερα από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων προσφέρουν ισχυρή προστασία έναντι της COVID-19, πρέπει να προετοιμαστούμε για τη δυνατότητα να χρειαστούν ενισχυτικές βολές για την καταπολέμηση της εξασθενημένης ανοσίας και για να συμβαδίσουμε με έναν εξελισσόμενο ιό”, δήλωσε σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη ο Δρ Anthony S Ο Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID).

“Τα αποτελέσματα αυτής της δοκιμής αποσκοπούν στην ενημέρωση των αποφάσεων της δημόσιας υγείας σχετικά με την πιθανή χρήση μικτών χρονοδιαγραμμάτων εμβολίων σε περίπτωση που αναφέρονται οι αναμνηστικές δόσεις.”

Κάθε ομάδα εμβολίων θα αποτελείται από περίπου 25 άτομα ηλικίας 18-55 ετών και περίπου 25 άτομα ηλικίας 56 ετών και άνω. Τρεις έως πέντε μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό των συμμετεχόντων, θα λάβουν μία εφάπαξ δόση του αναμνηστικού εμβολίου της Moderna.

Πρόσθετοι όγκοι μελέτης θα μπορούσαν να προστεθούν καθώς τα εμβόλια έχουν λάβει έγκριση έκτακτης ανάγκης από το FDA ή τα εμβόλια ειδικά για παραλλαγές ετοιμάζονται για αξιολόγηση, σύμφωνα με το NIH. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη μπορούν να συμμετάσχουν στη δοκιμή σε ξεχωριστή ομάδα.

Οι ερευνητές σκοπεύουν να χορηγήσουν το εμβόλιο COVID-19 δύο δόσεων της Moderna σε αυτήν την ομάδα και 12-20 εβδομάδες αργότερα, να παρακολουθήσουν μια αναμνηστική δόση.

Οι ερευνητές της δοκιμής θα παρακολουθήσουν όλους τους συμμετέχοντες στη μελέτη για ένα έτος μετά τον τελικό εμβολιασμό τους, ελέγχοντας την ασφάλεια και τις πιθανές παρενέργειες.

Οι ερευνητές θα ζητήσουν από τους συμμετέχοντες να υποβάλουν δείγματα αίματος για να παρακολουθήσουν ανοσοαποκρίσεις έναντι κυκλοφορούντων και αναδυόμενων παραλλαγών ιών.

Εάν προκύψουν μολύνσεις COVID-19, οι ερευνητές σκοπεύουν να ακολουθήσουν δείγματα για να προσδιορίσουν εάν παραλλαγές βρίσκονται πίσω από τη λοίμωξη. Το NIH αναμένει προκαταρκτικά αποτελέσματα στα τέλη του καλοκαιριού 2021.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δεν είναι σαφές εάν θα χρειαστούν ενισχυτικές λήψεις εμβολίου ή πότε, λέει ο Fauci

Εθελοντής εμβολίου κορωνοϊού: Πώς έλαβε την απόφαση να συμμετάσχει στις δοκιμές

 Ο Gary Lahens της Χονολουλού συμμετείχε στις δοκιμές εμβολίων της εταιρείας Phizer

Μικρές οι τροποποιήσεις στα αρχικά εμβόλια covid έναντι των μεταλλάξεων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τιμολόγια του Ρεύματος - Αλλαγές σε όσα γνωρίζουμε από 1ης Ιανουαρίου - Αναποφάσιστοι οι καταναλωτές

«Και το νέο πράσινο ενιαίο τιμολόγιο έχει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και διαφάνειας, καθώς αφήνει παντελώς αόριστο το τίμημα και για τον λόγο αυτόν οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, πριν επιλέξουν να μεταβούν σε αυτό ή να επιλέξουν κάποιο από τα άλλα προγράμματα των προμηθευτών» υπογραμμίζει ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης Καταναλωτών – Ποιότητας Ζωής (ΕΚ.ΠΟΙ.ΖΩ) Παναγιώτης Σγούρας.

Υπουργείο Πολιτισμού - Διευκόλυνση της συμμετοχής των ΑμεΑ σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής

Είμαστε αντιμέτωποι με το στοίχημα να αποκαταστήσουμε την προσβασιμότητα σε μνημεία παγκόσμιας ακτινοβολίας, χωρίς να αλλοιωθεί, στο ελάχιστο, ο χαρακτήρας τους. Να μην είναι, δηλαδή, μόνο εύχρηστες οι νέες υποδομές που εγκαταστάθηκαν, αλλά και να συνδέονται αρμονικά με το μνημείο, σεβόμενοι απολύτως τις επιταγές του Αρχαιολογικού Νόμου.

«Ψηφιακός βοηθός» του gov.gr - Νέο ψηφιακό εργαλείο για τη δημόσια διοίκηση

«Οι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που θα βοηθήσουν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τα νέα εργαλεία» είπε, υπογραμμίζοντας ότι εάν δεν επιτευχθεί αυτή η σύνδεση ψηφιακών δεξιοτήτων με τις ανθρωπιστικές σπουδές «η γενιά αυτή θα έχει μειωμένη ικανότητα να ανιχνεύσει» τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης.

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Ηπείρου

Ήπειρος ΥΠΕ: Η Λίλιαν Βιλδιρίδη επισκέφθηκε νοσοκομεία της Ηπείρου και ενημερώθηκε για την πορεία του εκσυγχρονισμού τους, ενώ παράλληλα πληροφορήθηκε για τυχόν ελλείψεις και προβλήματα.