Πολιτική Υγείας

JAMA Health Forum: Δυσανάλογα κατανεμημένα κονδύλια για την αντιμετώπιση της COVID-19 σε νοσοκομεία

JAMA Health Forum: Δυσανάλογα κατανεμημένα κονδύλια για την αντιμετώπιση της COVID-19 σε νοσοκομεία

Για μελλοντικές εκταμιεύσεις, οι ερευνητές προτείνουν μια διαφορετική προσέγγιση. Προτείνουν ότι «καθώς εξελίσσεται η πανδημία COVID-19, οι μελλοντικές εργασίες θα πρέπει να εξετάσουν τα αποτελέσματα της διαφοροποιημένης χρηματοδότησης του νόμου CARES σχετικά με τις νοσοκομειακές επενδύσεις, τις τεχνολογίες και τη συμπεριφορά».

JAMA Health Forum: Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στις 22 Οκτωβρίου στο JAMA Health Forum διαπίστωσε ότι τα κονδύλια για την ανακούφιση από την COVID-19 μπορεί να είχαν πάει δυσανάλογα σε νοσοκομεία που ήταν σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από ό,τι σε νοσοκομεία που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη, αν και τα κεφάλαια φαίνεται να είχαν πάει στα νοσοκομεία που θα έχουν τελικά τα περισσότερα κρούσματα COVID-19. Το 2020, το αμερικανικό Κογκρέσο ψήφισε τον νόμο περί βοήθειας, ανακούφισης και οικονομικής ασφάλειας για τον κορωνοϊό (CARES) για να στηρίξει μια οικονομία αποδυναμωμένη από την πανδημία της COVID-19.

Αυτό το πακέτο τόνωσης των δύο τρισεκατομμυρίων δολαρίων περιελάμβανε 175 δισεκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση αύξησης των πληρωμών από τη Medicare σε νοσοκομεία και επαγγελματίες υγείας ως αποζημίωση για δαπάνες που σχετίζονται με την πανδημία COVID-19 και για χαμένα έσοδα.

Υπήρχε ξεκάθαρα ανάγκη. Ξεκινώντας τουλάχιστον ήδη από τον Φεβρουάριο του 2020, υπήρξε μια απότομη μείωση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, σε μεγάλο βαθμό λόγω της ακύρωσης των εκλεκτικών διαδικασιών. Μέρος της μείωσης πιθανότατα προκλήθηκε από τις εντολές παραμονής στο σπίτι και τον φόβο του κοινού για μόλυνση.

Τα έσοδα των νοσοκομείων μειώθηκαν, αφήνοντας πολλά νοσοκομεία σε εξασθενημένη οικονομική κατάσταση. Οι εισαγωγές για ασθένειες εκτός COVID είχαν ανακάμψει μέχρι το καλοκαίρι, αλλά μέχρι εκεί, η πανδημία είχε ξεκινήσει καλά, δημιουργώντας όλεθρο σε μια βιομηχανία που δεν ήταν έτοιμη να την αντιμετωπίσει.

Ο νόμος CARES (ΦΡΟΝΤΙΔΕΣ) προοριζόταν να παράσχει κεφάλαια για να βοηθήσει τα νοσοκομεία που επλήγησαν ιδιαίτερα οικονομικά από την πανδημία. Ωστόσο, δεν ήταν όλα τα νοσοκομεία σε δεινή οικονομική στενότητα και η κατανομή της χρηματοδότησης δεν το έλαβε υπόψη. Τα Κέντρα για τις Υπηρεσίες Medicare & Medicaid χρησιμοποίησαν έναν τύπο για τη διασπορά των κεφαλαίων.

Η διασπορά βασίστηκε στο μερίδιο ενός συγκεκριμένου νοσοκομείου στις πληρωμές αμοιβής για υπηρεσία Medicare το 2019. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η χρήση του τύπου για την κατανομή κεφαλαίων μπορεί να μην ήταν ο καλύτερος τρόπος για να προσδιοριστεί η επιλεξιμότητα ενός συγκεκριμένου νοσοκομείου, επειδή δεν έλαβε υπόψη την οικονομική κατάσταση των νοσοκομείων ή των ασθενών τους πριν από την πανδημία. Πού πήγαν τα χρήματα;

Μια ομάδα ερευνητών στη RAND Corporation ανέλυσε δεδομένα από το Πληροφοριακό Σύστημα Αναφοράς Κόστους Νοσοκομείου καθώς και οικονομικά δεδομένα, όπως έσοδα νοσοκομείων και λειτουργικά έξοδα. Η χρηματοδότηση για την COVID-19 προήλθε από τα αρχεία πληρωμών του ταμείου βοήθειας CARES Act και τα περιστατικά COVID-19 συγκεντρώθηκαν από τα δεδομένα του CDC. Η τελική ανάλυση περιελάμβανε 952 νοσοκομεία και κάλυψε το 92% της εκταμίευσης των κεφαλαίων του CARES Act στις 22 Οκτωβρίου 2020.

Η ανάλυση έδειξε ότι τα νοσοκομεία που είχαν μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία πριν από την πανδημία λάμβαναν περισσότερη χρηματοδότηση από τον νόμο CARES από νοσοκομεία σε χειρότερη οικονομική κατάσταση. Τα εκπαιδευτικά νοσοκομεία έλαβαν επίσης υψηλά επίπεδα βοήθειας. Τα νοσοκομεία κρίσιμης πρόσβασης και τα αγροτικά νοσοκομεία έλαβαν λιγότερα.

Ωστόσο, τα νοσοκομεία που θα είχαν τελικά περισσότερα κρούσματα COVID-19 έλαβαν υψηλότερα επίπεδα χρηματοδότησης. Στο άρθρο, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι «πολλά κρίσιμα νοσοκομεία πρόσβασης και αγροτικά νοσοκομεία αντιμετώπισαν οικονομικές πιέσεις ακόμη και πριν από την πανδημία COVID-19».

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι «δεν αξιολόγησαν άλλες χρηματοδοτήσεις του νόμου CARES που παρέχονται σε αγροτικές εγκαταστάσεις (11,1 δισεκατομμύρια δολάρια) και νοσοκομεία με δίχτυα ασφαλείας (13,1 δισεκατομμύρια δολάρια), τα οποία μπορεί να έχουν ωφελήσει νοσοκομεία με λιγότερους οικονομικούς πόρους.

«Η χρήση μιας πιο διαφοροποιημένης προσέγγισης από την αμοιβή για υπηρεσία του Medicare, όπως με βάση τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία του νοσοκομείου ή τα λειτουργικά περιθώρια, μπορεί να έχει διαφορετικούς πόρους», γράφουν οι ερευνητές. Επισημαίνουν ότι μια τέτοια προσέγγιση «πιθανότατα θα καθυστερούσε τη χρηματοδότηση, επειδή οι Αναφορές Κόστους Νοσοκομείου Medicare είναι διαθέσιμες με καθυστέρηση 2 ετών».

Για μελλοντικές εκταμιεύσεις, οι ερευνητές προτείνουν μια διαφορετική προσέγγιση. Προτείνουν ότι «καθώς εξελίσσεται η πανδημία COVID-19, οι μελλοντικές εργασίες θα πρέπει να εξετάσουν τα αποτελέσματα της διαφοροποιημένης χρηματοδότησης του νόμου CARES σχετικά με τις νοσοκομειακές επενδύσεις, τις τεχνολογίες και τη συμπεριφορά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επιπτώσεις σε υγειονομική περίθαλψη και συνταξιοδοτικό παγκοσμίως λόγω του κοροναϊού

ΟΕΝΓΕ: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των γιατρων

Εσκεμμένα εκμηδενίζεται η προσφορά του φαρμακευτικού κλάδου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους άνω των 60, διαφορετικά πρόστιμο 100 ευρώ/μήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των συμπολιτών μας άνω των 60. Ο εμβολιασμός σώζει ζωές. Μέχρι τις 16/01 θα πρέπει να εμβολιαστούν. Θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα στο σύστημα για να εμβολιαστούν πρώτοι, διευρκίνισε ο Πρωθυπουργός και ανακοίνωσε πως διαφορετικά θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα ο οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ. Όπως είπε, δια νόμου, τα χρήματα αυτά θα συγκεντρώνονται σε ένα ειδικό ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία της επικράτειας.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Από τις 20/12 και μετά το εμβόλιο της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Για το εμβόλιο 10 milligram της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι δεν μπορεί να είναι νωρίτερα από τις 20 Δεκεμβρίου στη χώρα μας.

Μαρία Θεοδωρίδου: Αναμενόμενη η κατάσταση που βιώνουμε - Μονόδρομος είναι ο εμβολιασμός

Μαρία Θεοδωρίδου: Για την προστασία των εμβολίων έναντι της νέας παραλλαγής Όμικρον, η κα Θεοδωρίδου είπε, ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ αναμένονται λοιμώξεις και επαναλοιμώξεις εμβολιασμένων, καθώς ο ιός μπορεί να ξεφεύγει από τα εξουδετερωτικά αντισώματα που παράγει ο εμβολιασμός. Ωστόσο, προσέθεσε ότι σύμφωνα με μελέτη, φαίνεται ότι η κυτταρική ανοσία έχει καθοριστικό ρόλο στην προστασία από τον ιό. Συνεπώς, ο εμβολιασμός παρά την ενδεχόμενη μείωση της αποτελεσματικότητας του λόγω των παραλλαγών, είναι η ασπίδα προστασίας έναντι του.

Γιάννης Οικονόμου: Δεν υπάρχει περίπτωση για νέο lockdown, παρακολουθούμε τις εξελίξεις για την μετάλλαξη Όμικρον

Γιάννης Οικονόμου Όμικρον: Γίνονται συνεχείς κυβερνητικές συσκέψεις για τη μετάλλαξη Όμικρον. Αποκλείεται νέο lockdown. Ωστόσο ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και παρακολουθούνται στενά οι διεθνείς εξελίξεις.

Συνεδριάζει η G7 εκτάκτως για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον

G7 Όμικρον: Οι υπουργοί Υγείας της G7 θα πραγματοποιήσουν έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Δευτέρα σχετικά με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον, καθώς οι ειδικοί αγωνίζονται να καθορίσουν το επίπεδο απειλής που δημιουργεί το νέο στέλεχος.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σκληραίνει τους κανόνες Covid καθώς έρχεται το νέο στέλεχος "όμικρον"

Έξι χώρες προστέθηκαν στην «Κόκκινη Λίστα» της Βρετανίας. Η Νότια Αφρική, η Ναμίμπια, η Ζιμπάμπουε, η Μποτσουάνα, το Λεσότο και η Εσουατίνι προστέθηκαν στην κόκκινη λίστα ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου την Παρασκευή και από τις 04:00 GMT της Κυριακής, η λίστα θα περιλαμβάνει επίσης την Αγκόλα, τη Μοζαμβίκη, το Μαλάουι και τη Ζάμπια.

Οι Ελβετοί καταψήφισαν την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Ελβετία δημοψήφισμα κορωνοϊός: Το 62% των ψηφοφόρων είπε "Ναι" στη διατήρηση του πιστοποιητικού υγείας, το οποίο εισήχθη τον Σεπτέμβριο, χωρίς να επιδιώκουν σημαντικές τροποποιήσεις στη νομοθεσία της Ελβετίας για την COVID.