Πολιτική Υγείας

Ιταλία μοντέλα ωριμότητας: Τεράστια ευκαιρία για ψηφιοποίηση της υγειονομικής περίθαλψης στην Ιταλία

Ιταλία μοντέλα ωριμότητας: Τεράστια ευκαιρία για ψηφιοποίηση της υγειονομικής περίθαλψης στην Ιταλία

Ιταλία μοντέλα ωριμότητας: Περίπου 7 δισ. ευρώ έχουν προγραμματιστεί για την ανάπτυξη εγκαταστάσεων, δικτύων και τηλεϊατρικής για την περιφερειακή βοήθεια υγειονομικής περίθαλψης και 8,6 δισ. ευρώ για καινοτομία, έρευνα και ψηφιοποίηση της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας.

Είναι έτοιμες οι ιταλικές εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης να διαχειριστούν τα σημαντικά κεφάλαια που έχει διαθέσει το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (NRRP) για την ψηφιοποίηση της υγείας; Περίπου 7 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν προγραμματιστεί για την ανάπτυξη εγκαταστάσεων, δικτύων και τηλεϊατρικής για την περιφερειακή βοήθεια υγειονομικής περίθαλψης και 8,6 δισεκατομμύρια ευρώ για καινοτομία, έρευνα και ψηφιοποίηση της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας. Πρόκειται σαφώς για τεράστια ποσά, τα οποία καλείται η ιταλική κυβέρνηση να τα αξιοποιήσει κατάλληλα με φόντο την συνεχιζόμενη πανδημία.

Είναι παράξενο που μια διεθνής πιστοποίηση όπως το μοντέλο EMRAM (Electronic Medical Record Adoption Model), που θα μπορούσε να αξιολογήσει αντικειμενικά αυτόν τον βαθμό ωριμότητας, δεν χρησιμοποιείται ευρέως στην Ιταλία. Αυτό συζητήθηκε κατά τη διάρκεια των “Επενδύσεων που βασίζονται σε στοιχεία στην ψηφιακή υγεία. Όργανα για τη μέτρηση του επιπέδου ωριμότητας για ένα στρατηγικό όραμα της εξέλιξης”, που διοργανώθηκε από την Ιταλική Κοινότητα HIMSS στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Ρώμης στις 12 Νοεμβρίου.

Η σημασία των συστημάτων ωριμότητας

Οι επενδύσεις στην ψηφιακή υγειονομική περίθαλψη αποτελούν κεντρικό θέμα στα σενάρια για την ανάπτυξη των εθνικών συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης στην Ευρώπη μετά τον αντίκτυπο της πανδημίας. Για την καθοδήγηση και την παρακολούθηση αυτών των επενδύσεων, είναι σημαντικό να εφαρμόζονται μετρήσεις ψηφιακής αξιολόγησης ωριμότητας σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και περιφερειακά συστήματα.

Για τον σκοπό αυτό, το HIMSS ξεκίνησε το EMRAM το 2005. Είναι μια διαδρομή που προσφέρει καθοδήγηση, αξιολόγηση και συγκριτική αξιολόγηση στη μηχανογράφηση των διαδικασιών κλινικής φροντίδας. Το μοντέλο υφίσταται μια περαιτέρω εξέλιξη του προτύπου που θα τεθεί σε λειτουργία από τον Ιανουάριο του 2022. Στο νέο μοντέλο, η εστίαση μετατοπίζεται από τη διαδικασία στα κλινικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής των ασθενών και της κλινικής χρήσης του EMR.

Σε παγκόσμια κλίμακα

Σχεδόν 65.000 οργανισμοί υγείας έχουν συμμετάσχει σε αξιολογήσεις μοντέλων ωριμότητας σε 50 χώρες σε όλο τον κόσμο. Περίπου 2.739 ιδρύματα έχουν επικυρωθεί στο Στάδιο 6 ή 7 του EMRAM. Αυτά τα ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν τη φροντίδα περισσότερων από μισό εκατομμύριο ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Στη Γερμανία, για παράδειγμα, η κυβέρνηση έχει επενδύσει 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών υγείας και έχει ξεκινήσει την αξιολόγηση των περισσότερων από 1.800 νοσοκομείων της για να κατανοήσει το επίπεδο ωριμότητας στο οποίο βρίσκονται. Τα κεφάλαια του εθνικού NRRP θα φθάνουν με βάση μια διαδρομή λήξης πιστοποιημένη από τρίτο μέρος, δηλαδή το HIMSS.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Παρακολούθηση ασθενών που έχουν υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά για λοιμώξεις χειρουργικού σημείου από γιατρούς με smartphone

Μια κάμερα υψηλής ανάλυσης αλλάζει τα δεδομένα στην ψηφιακή υγεία

Το femtech ακμάζει ως τάση στην υγειονομική περίθαλψη

Η μεγάλη πρόκληση ψηφιακής διαλειτουργικότητας στην υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συνεδρίαση του ΠΟΥ για την ευλογιά των πιθήκων - Πιθανή παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία

Αν και η πλειονότητα των νέων περιπτώσεων ευλογιάς των πιθήκων έχει παρατηρηθεί σε ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους άνδρες, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οποιοσδήποτε διατρέχει πιθανό κίνδυνο.

Η επιτροπή CDC συνιστά στους ηλικιωμένους να κάνουν νεότερα εμβόλια γρίπης

Τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν επιπλοκές γρίπης. Υπολογίζεται ότι, τα τελευταία χρόνια, μεταξύ 70% και 85% των θανάτων που σχετίζονται με την εποχική γρίπη έχουν συμβεί σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Η ΝΥ εργάζεται να επεκτείνει την εμβολιαστική κάλυψη κατά της ευλογιάς των πίθηκων

Ευλογιά των πίθηκων: Την Πέμπτη, η πόλη της Νέας Υόρκης έγινε η πρώτη πόλη των ΗΠΑ που άρχισε να προσφέρει το εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων σε όσους διατρέχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης. Όπως δήλωσε ο Επίτροπος Υγείας της πόλης, Δρ. Ashwin Vasan, στόχος είναι η επέκταση της δυνατότητας εμβολιασμού σε όλη την πόλη." 

Τζο Μπάιντεν: Mια θλιβερή μέρα για τη χώρα η απόφαση για τις αμβλώσεις

Τζο Μπάιντεν: «Τώρα με την ανατροπή της απόφασης-ορόσημο Roe v. Wade, ας είμαστε πολύ ξεκάθαροι, η υγεία και η ζωή των γυναικών σε αυτό το έθνος βρίσκονται σε κίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο.

Διευκρινίσεις και απαντήσεις με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα έδωσαν αξιωματούχοι υγείας

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις επαναμολύνσεις, πρόκειται για κάτι δεδομένο, τόνισε και συμπλήρωσε πως επειδή ο ιός θα παραμείνει για πολλά χρόνια, αν όχι για πάντα, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι επαναμολύνσεις είναι κομμάτι της κανονικότητας που θα έχουμε τα επόμενα χρόνια.

Πώς θα συνάπτουν συμβάσεις οι ιδιώτες ιατροί με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας

Προσωπικός ιατρός: Καθορίζεται η διαδικασία σύναψης συμβάσεων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας με τους ιδιώτες ιατρούς που θα συμβληθούν με τον Οργανισμό ως προσωπικοί ιατροί και κάθε σχετικό θέμα της συμβατικής συνεργασίας τους.

Ευλογιά πιθήκων: Το υπ. Υγείας Ν. Υόρκης εγκαινιάζει κλινική εμβολιασμού

Ευλογιά πιθήκων: Το Υπουργείο Υγείας της Ν. Υόρκης προσφέρει εμβολιασμό σε δικαιούχους Νεοϋορκέζους που μπορεί να έχουν εκτεθεί στην ευλογιά των πιθήκων, ξεκινώντας από σήμερα (23/6) στην κλινική σεξουαλικής υγείας Chelsea. 

Μεγάλη αναμονή καθώς οι ΗΠΑ εμβολιάζουν τους νεότερους κατά της Covid

Την περασμένη εβδομάδα, μια ομάδα ειδικών που συγκλήθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων εξέτασε δεδομένα από κλινικές δοκιμές που αφορούσαν χιλιάδες παιδιά που διεξήχθησαν από τη Pfizer και τη Moderna και έκρινε ότι και τα δύο εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.