Πολιτική Υγείας

Ιταλία: Ξεκινά η εκστρατεία εμβολίου κατά της ευλογιάς των πιθήκων

Ιταλία: Ξεκινά η εκστρατεία εμβολίου κατά της ευλογιάς των πιθήκων

Το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας δήλωσε ότι οι γκέι, οι αμφιφυλόφιλοι άνδρες και τα τρανς άτομα που έκαναν πρόσφατα σεξ με πολλούς συντρόφους, είχαν πρόσφατα σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη ή χρησιμοποιούν χημικά φάρμακα κατά τη σεξουαλική επαφή, θα είναι επιλέξιμοι για το εμβόλιο. Το προσωπικό του νοσοκομείου που ασχολείται με περιπτώσεις ευλογιάς των πιθήκων είναι επίσης επιλέξιμο.

Ιταλία: Η Ιταλία αρχίζει να χορηγεί εμβόλια κατά της ευλογιάς των πιθήκων καθώς ο ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλον τον κόσμο Reuters Η Ιταλία ξεκίνησε την εκστρατεία εμβολιασμού της κατά της ευλογιάς των πιθήκων τη Δευτέρα, καθώς οι αριθμοί των κρουσμάτων έχουν αυξηθεί σε μια περίοδο που οι υγειονομικές αρχές αναφέρουν ελλείψεις εμβολίων παγκοσμίως.

Η Ιταλία έχει αναφέρει 545 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Η εκστρατεία εμβολιασμού της ξεκίνησε περισσότερο από ένα μήνα μετά από άλλες χώρες που έχουν δει υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Ισπανίας.

Οι πρώτες δόσεις θα δοθούν στο νοσοκομείο Spallanzani της Ρώμης, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο.

Τα εμβόλια και οι θεραπείες ήταν ελλιπείς και η ασθένεια συχνά αφέθηκε σε ιστορικά υποχρηματοδοτούμενες κλινικές σεξουαλικής υγείας για να τη διαχειριστούν.

Ένας Ιταλός κάτοικος εμβολιάζεται με το εμβόλιο Jynneos στο νοσοκομείο Spallanzani στη Ρώμη, Ιταλία, στις 8 Αυγούστου 2022, καθώς η Ιταλία ξεκινά την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της ευλογιάς των πιθήκων.

Το νοσοκομείο Spallanzani λέει ότι έχει ήδη 200 άτομα που θα εμβολιαστούν από τη Δευτέρα και μετά, καθώς και 600 αιτήματα για κρατήσεις.

Το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι το Jynneos (MVA-BN), ένα εμβόλιο ευλογιάς που παρασκευάζεται από τη Bavarian Nordic και έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για προστασία από την ευλογιά των πιθήκων.

Την Πέμπτη θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί και στην οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, το Μιλάνο. Ο ιός συνεχίζει να μεταδίδεται σε μεγάλο βαθμό μεταξύ ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων ανδρών στο τρέχον ξέσπασμα που εξαπλώνεται εκτός ενδημικών χωρών, που ξεκίνησε τον Μάιο.

Η ευλογιά των πιθήκων εξαπλώνεται κυρίως με στενή επαφή, προκαλεί πυώδεις πληγές και συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη και σπάνια είναι θανατηφόρα. Υπάρχουν τώρα 26.500 κρούσματα παγκοσμίως εκτός των χωρών όπου συνήθως εξαπλώνεται, σύμφωνα με έναν ιχνηλάτη του Reuters.

Τον Ιούλιο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε την ευλογιά των πιθήκων «έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος», το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού.

Μετά την κίνηση του ΠΟΥ, οι Ηνωμένες Πολιτείες —που έχουν πλέον τα περισσότερα κρούσματα στον κόσμο— κήρυξαν επίσης την ευλογιά των πιθήκων έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία στις 4 Αυγούστου.

Το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας δήλωσε ότι οι γκέι, οι αμφιφυλόφιλοι άνδρες και τα τρανς άτομα που έκαναν πρόσφατα σεξ με πολλούς συντρόφους, είχαν πρόσφατα σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη ή χρησιμοποιούν χημικά φάρμακα κατά τη σεξουαλική επαφή, θα είναι επιλέξιμοι για το εμβόλιο.

Το προσωπικό του νοσοκομείου που ασχολείται με περιπτώσεις ευλογιάς των πιθήκων είναι επίσης επιλέξιμο.

Το πρώτο κρούσμα στην Ιταλία καταγράφηκε στις 20 Μαΐου 2022.

Δεν υπάρχουν επί του παρόντος σχέδια για μαζικούς εμβολιασμούς.

Η περιοχή του Λάτσιο που περιβάλλει τη Ρώμη έλαβε 1.200 δόσεις του εμβολίου, ενώ η Λομβαρδία έλαβε 2.000, η ​​Εμίλια-Ρομάνια έλαβε 600 και το Βένετο που περιβάλλει τη Βενετία έλαβε 400.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συστάσεις σε ταξιδιώτες, καθώς, έχουν αναφερθεί κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων από 28 κράτη μέλη του ΠΟΥ

Τι να κάνετε εάν κολλήσετε την ευλογιά των πιθήκων - Συμπτώματα, εμβολιασμοί και θεραπείες

Η κυβέρνηση Μπάιντεν παίρνει μέτρα για την ευλογιά των πιθήκων

Διαθεσιμότητα και αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της ευλογιάς

Απειλή για τη δημόσια υγεία από την ευλογιά των πιθήκων σε Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το Ιράν "στραγγαλίζει" το διαδίκτυο για να περιορίσει το υλικό από τις διαδηλώσεις

Οι Ιρανοί χρησιμοποιούν εδώ και καιρό Εικονικά Ιδιωτικά Δίκτυα VPN για να έχουν πρόσβαση σε ιστότοπους που είναι αποκλεισμένοι στο Ιράν - ακόμη και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών, έχουν λογαριασμούς στο Twitter παρά το γεγονός ότι το δίκτυο είναι αποκλεισμένο στη χώρα.

Αλλαγή στη θέση των διατροφικών ετικετών προτείνει η κυβέρνηση Μπάιντεν

ΗΠΑ: Για να βοηθήσει τους καταναλωτές να προσδιορίσουν τη θρεπτική αξία των τροφίμων πιο εύκολα, η κυβέρνηση Μπάιντεν είπε ότι θα προτείνει την τοποθέτηση ετικετών διατροφής στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας αντί στο πίσω μέρος.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά αίρει την εντολή για το εμβόλιο covid στα σύνορα

Ο Καναδάς τερματίζει επίσης τον τυχαίο έλεγχο της COVID-19 στα αεροδρόμια και τη συμπλήρωση των πληροφοριών σε αυτό που έγινε η αντιδημοφιλής εφαρμογή ArriveCan, η οποία κατηγορήθηκε για καθυστερήσεις, επίσης, και δεν θα απαιτείται πλέον.

Δωρεά 20 εξοπλισμένων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

ΕΚΑΒ: Τα 20 προσφερόμενα ασθενοφόρα που αποτελούν μέρος της καθοριστικής πρωτοβουλίας της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.