Πολιτική Υγείας

Γαλλικός Οργανισμός Υγείας: Υποδεικνύει ομάδες υψηλού κινδύνου που πρέπει να εμβολιάζονται κατά της ευλογιάς των πιθήκων

Γαλλικός Οργανισμός Υγείας: Υποδεικνύει ομάδες υψηλού κινδύνου που πρέπει να εμβολιάζονται κατά της ευλογιάς των πιθήκων

Ο εμβολιασμός «μπορεί να εξεταστεί κατά περίπτωση για επαγγελματίες που έχουν να κάνουν με άρρωστα άτομα», είπε η αρχή, αλλά πρόσθεσε ότι δεν συνιστά σε αυτό το στάδιο μια γενική εκστρατεία εμβολιασμού για το ιατρικό προσωπικό.

Γαλλικός Οργανισμός Υγείας: Υποδεικνύει ομάδες υψηλού κινδύνου που πρέπει να εμβολιάζονται κατά της ευλογιάς των πιθήκων Ο εμβολιασμός για τους επαγγελματίες υγείας πρέπει να παραμείνει «κατά περίπτωση» Η υγειονομική αρχή HAS της Γαλλίας συνέστησε την Παρασκευή τη διεύρυνση της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της ευλογιάς των πιθήκων, λέγοντας ότι όσοι είναι πιο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο μόλυνσης του ιού μέσω σεξουαλικών σχέσεων θα πρέπει να υποβληθούν σε εμβολιασμό. «Άνδρες που έχουν σεξουαλικές σχέσεις με άλλους άνδρες και τρανς άτομα που έχουν πολλαπλούς σεξουαλικούς συντρόφους» πρέπει να εμβολιάζονται, είπε η HAS, καθώς και άτομα που ασχολούνται με την πορνεία ή με άλλο τρόπο που εργάζονται σε «περιοχές σεξουαλικής κατανάλωσης».

Μέχρι στιγμής, η HAS είχε συστήσει μόνο «αντιδραστικό» εμβολιασμό, λέγοντας ότι μόλις ανακαλυφθεί επιβεβαιωμένο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων, θα πρέπει να γίνει εμβολιασμός σε ενήλικες που έχουν έρθει σε επαφή με τον ασθενή.

Ωστόσο, ενόψει της εξάπλωσης του ιού της ευλογιάς των πιθήκων και των δυσκολιών στον εντοπισμό των επαφών των μολυσμένων ατόμων, η HAS συνιστά πλέον τον προληπτικό εμβολιασμό για ορισμένες ομάδες που λέει ότι διατρέχουν ειδικό κίνδυνο.

Στοιχεία από τη γαλλική υγειονομική διοίκηση έδειξαν ότι το 97% των περιπτώσεων ευλογιάς των πιθήκων αφορούσε ομοφυλόφιλους άνδρες, το 75% των οποίων είχε δηλώσει ότι είχε σχέσεις με πολλούς άνδρες τις εβδομάδες που προηγήθηκαν των συμπτωμάτων τους. Η ιογενής ασθένεια, η οποία προκαλεί συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη και δερματικές βλάβες, δεν εξαπλώνεται τόσο εύκολα όσο η COVID και υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια και θεραπείες.

Την Πέμπτη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε δύο νέους θανάτους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε τρεις από την αρχή του έτους και είπε ότι η ασθένεια έχει εξαπλωθεί σε νέες περιοχές.

Στο δελτίο Τύπου του, το υγειονομικό όργανο δεν παρείχε δεδομένα για τις άλλες ομάδες που στοχεύουν οι συστάσεις του, αλλά ανέφερε ότι ο εντοπισμός επαφών ήταν ιδιαίτερα δύσκολος «γύρω από ανώνυμες σεξουαλικές σχέσεις».

Ο εμβολιασμός «μπορεί να εξεταστεί κατά περίπτωση για επαγγελματίες που έχουν να κάνουν με άρρωστα άτομα», είπε η αρχή, αλλά πρόσθεσε ότι δεν συνιστά σε αυτό το στάδιο μια γενική εκστρατεία εμβολιασμού για το ιατρικό προσωπικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι οι ευάλωτες ομάδες κινδυνεύουν από «παρατεταμένη μετάδοση» της ευλογιάς των πιθήκων

Συστάσεις σε ταξιδιώτες, καθώς, έχουν αναφερθεί κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων από 28 κράτη μέλη του ΠΟΥ

Στοιχεία για τον σπάνιο ιό της ευλογιάς των πιθήκων που εξαπλώνεται αυτήν τη στιγμή

Τι υποδηλώνει η ταυτόχρονη ξαφνική εμφάνιση της ευλογιάς των πιθήκων σε πολλές χώρες, σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Το ECDC συνιστά προληπτικό εμβολιασμό κατά της ευλογιάς των πιθήκων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις με σκοπό την αύξηση της δωρεάς οργάνων

Σε σχέση με τη δωρεά οργάνων, από όσους υποστήριξαν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων μετά τον θάνατο, το 35% το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι αυτό οφείλεται σε θρησκευτικούς λόγους. Το 36,4% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστήριξε ότι ο νόμος που θα έδινε στο κράτος το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα όργανα ενός εγκεφαλικά νεκρού χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση θα αποτελούσε κατάχρηση εξουσίας. Ένα ποσοστό 30% απάντησε ότι ένας τέτοιος νόμος μπορεί να ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μην χάνονται όργανα.

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Στην Άμφισσα για τη συνεχή ενίσχυση της Υγείας & της Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Αναφέρθηκαν στα κενά δεκαετιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 4 χρόνια σε αυτούς τους τομείς μέσα από ενεργητικές πολιτικές.

Οι Έλληνες έκλεισαν τον διακόπτη συντονισμένοι με εκατομμύρια πολίτες σε 190 χώρες για την «Ώρα της γης»

Αναδάσωση, να καθαρίσουμε παραλίες, να καθαρίσουμε τις όχθες των ποταμών μας και τους υγρότοπους ακόμα και να φτιάξουμε ταΐστρες για πουλιά, φωλιές για πεταλούδες ή και ξενοδοχεία μελισσών στην ίδια μας τη βεράντα. «Απλές αλλά δυνατές και συμβολικές ενέργειες οι οποίες μας στρέφουν προς αυτό που έχουμε ανάγκη», είναι οι προτάσεις του VWF. Η αποκατάσταση των υποβαθμισμένων φυσικών οικοσυστημάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της φετινής παγκόσμιας εκστρατείας

Ερευνητές επεκτείνουν τον εντοπισμό ασθενειών στα λύματα

Η ερευνητική ομάδα μελετά ήδη τη σκοπιμότητα παρακολούθησης περισσότερων στόχων μολυσματικών ασθενειών στα λύματα, συμπεριλαμβανομένων άλλων αναπνευστικών και γαστρεντερικών ιών, όπως οι νοροϊοί, οι αδενοϊοί και οι εντεροϊοί. Συνεργάζονται, επίσης, στενά με αξιωματούχους της δημόσιας υγείας για να εντοπίσουν περισσότερους ιούς, μύκητες και βακτήρια προς μελέτη, λέει η Boehm. "Πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να κάνουμε έρευνα και να διερευνάμε πόσο μακριά μπορούμε να πάμε την επιτήρηση των λυμάτων για στόχους μολυσματικών ασθενειών".

ΕΟΠΥΥ: Νόμιμη η αντικατάσταση Γενικού Διευθυντή Οικονομικών σύμφωνα με Καρποδίνη

ΕΟΠΥΥ: Η απόφαση απαλλαγής υπαλλήλου από τα καθήκοντά του, ήταν πλήρως και ειδικά αιτιολογημένη, ελήφθη αρμοδίως και απολύτως νόμιμα, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού.