Πολιτική Υγείας

Ήπειρος ΥΠΕ: Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Ηπείρου

Ήπειρος ΥΠΕ: Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Ηπείρου

Ήπειρος ΥΠΕ: Η Λίλιαν Βιλδιρίδη επισκέφθηκε νοσοκομεία της Ηπείρου και ενημερώθηκε για την πορεία του εκσυγχρονισμού τους, ενώ παράλληλα πληροφορήθηκε για τυχόν ελλείψεις και προβλήματα.

Γεμάτο το πρόγραμμα για το Υπουργείο Υγείας και σήμερα. Η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη, πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις στα Νοσοκομεία Άρτας, Πρέβεζας, Φιλιατών και Ιωαννίνων συνοδευόμενη από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Ιωάννη Καρβέλη.

Αφού περιηγήθηκε σε όλους τους χώρους και τις κλινικές των Νοσοκομείων, πραγματοποίησε πολύωρες συσκέψεις, παρουσία της Διοίκησης, των Διευθυντών και των στελεχών της Ιατρικής, Διοικητικής, Νοσηλευτικής, Οικονομικής και Τεχνικής Υπηρεσίας, καθώς και εκπροσώπων των σωματείων εργαζομένων, στη διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν σε βάθος τα θέματα που απασχολούν τα νοσοκομεία. Αναπτύχθηκαν,δε, τα θέματα στελέχωσης όπου καταγράφηκαν και προτεραιοποιήθηκαν οι περαιτέρω ανάγκες των Νοσοκομείων, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν στις επικείμενες προκηρύξεις θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

Κίνητρα για συγκεκριμένες ειδικότητες

Η Γενική Γραμματέας έδωσε διευκρινίσεις για τα θέματα που απασχολούν το κάθε νοσοκομείο χωριστά και αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας με δρομολογημένες στοχευμένες ενέργειες, που αφορούν μεταξύ άλλων στην οικονομική διαχείριση των Νοσοκομείων, καθώς και την εκπόνηση σχεδίου κινήτρων για συγκεκριμένες ειδικότητες, που αποβαίνουν άγονες. Αναλυτικότερα, η Λίλιαν Βιλδιρίδη επισκέφθηκε αρχικά το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας. Σημείωσε ότι η έμπρακτη στήριξη του Υπουργείου Υγείας προς το Νοσοκομείο υποδηλώνεται όχι μόνο από τη συνεχή αύξηση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου από το 2019 και για τα επόμενα έτη:

  • από την προμήθεια υπερσύγχρονων μηχανημάτων, όπως ενός φορητού ψηφιακού ακτινολογικού μηχανήματος, ενός υπερηχοτομογράφου και 2 αναισθησιολογικών μηχανημάτων,
  • αλλά και από τη συμπερίληψη έργων ύψους 2,4 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

 

Αυτά αφορούν την αναδιαμόρφωση του Τμημάτος Επειγόντων Περιστατικών με βάση διεθνή πρότυπα, την αντικατάσταση δαπέδων, τη μετεγκατάσταση της καρδιολογικής κλινικής και την κατασκευή εντός αυτής, μονάδας οξέων εμφραγμάτων. Στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου εξετάζονται πάνω από 11.000 παιδιά τον χρόνο, ενώ στο Νοσοκομείο πραγματοποιούνται 5.000 επεμβάσεις τον χρόνο και δεν υπάρχει λίστα αναμονής. Παρών στην επίσκεψη ήταν ο Βουλευτής Άρτας, Γεώργιος Στύλιος.

Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας: Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Ακολούθως, η Γενική Γραμματέας επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας. Το Νοσοκομείο πρόσφατα εφοδιάστηκε με σημαντικά μηχανήματα για όλες τις ειδικότητες, με έμφαση στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ). Έως το τέλος του έτους, η ΜΤΝ εκσυγχρονίζεται πλήρως με νέο εξοπλισμό. Επιπλέον, το Νοσοκομείο ολοκλήρωσε την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του, ενώ είναι έτοιμο να εισαχθεί στο σύστημα DRG, το οποίο θα βελτιώσει τον έλεγχο και την αποδοτικότητα του Νοσοκομείου.

Στη συνέχεια, η Λίλιαν Βιλδιρίδη επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Φιλιατών, παρουσία του Βουλευτή Θεσπρωτίας, Βασίλη Γιόγιακα. Η Γενική Γραμματέας ευχαρίστησε το προσωπικό του Νοσοκομείου για τις συνεχείς προσπάθειες τους για τη αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και τις καινοτόμες ιδέες που προωθούν, όπως την έναρξη της λειτουργίας του Ιατρείου Πολλαπλής Σκλήρυνσης, αναγνωρίζοντας την ανάγκη των ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση στην εύκολη και ανεμπόδιστη πρόσβαση στις θεραπείες, καθώς και στην ανάγκη δημιουργίας ενός ασθενοκεντρικού δικτύου.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα»

Η Λίλιαν Βιλδιρίδη αναφέρθηκε στο μεγάλο παραγόμενο έργο του νοσοκομείου, το οποίο αποδεικνύεται και από τα στοιχεία: 100.000 επισκέψεις στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία ετησίως, πάνω από 4.500 επεμβάσεις το χρόνο, 800 διακομιδές από άλλα νοσοκομεία. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, έχει υπάρξει σημαντική ενίσχυση του προσωπικού του Νοσοκομείου, καθώς προκηρύχθηκαν και ανέλαβαν υπηρεσία 20 ιατροί, 40 άτομα λοιπού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων και ανέλαβαν συνολικά περισσότεροι από 165 επικουρικοί όλων των κλάδων (εκ των οποίων οι 100 στη νοσηλευτική υπηρεσία).

Το Γ. Ν. Ιωαννίνων είναι το πρώτο νοσοκομείο στην περιοχή της Ηπείρου στο οποίο δημοπρατείται η ανακαίνιση/αναδιοργάνωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και του ακτινολογικού τμήματος συνολικού προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Τέλος, η Γενική Γραμματέας επισκέφτηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Αναφέρθηκε στην αξιοσημείωτη προσφορά του Νοσοκομείου, καθώς εξυπηρετεί ετησίως πάνω από 180.000 πολίτες στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία και πάνω από 50.000 πολίτες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Η Λίλιαν Βιλδιρίδη αναφέρθηκε στην ενίσχυση του νοσοκομείου τα τελευταία χρόνια με την προκήρυξη 47 θέσεων μόνιμου προσωπικού και την πρόσληψη περισσότερων από 250 ατόμων επικουρικού προσωπικού, και βεβαίως, δεσμεύτηκε για στοχευμένη περαιτέρω ενίσχυση τμημάτων του Νοσοκομείου, ενώ τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας βρίσκεται δίπλα σε όλο το προσωπικό για να τους ενισχύσει στη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών υγείας και την ασφάλεια των ασθενών της Περιφέρειας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται ήδη στα νοσοκομεία - 5 ερωτήσεις που έχουν οι άνθρωποι

Γ.Ν. Έλενα Βενιζέλου: "Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης της θέρμανσης"

Σ.Υ.Δ.Ε.: 48ωρη Απεργία για τη Δωρεάν και Δημόσια Υγεία – 29-30/11

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα προειδοποίηση του ΠΟΥ για το πότε θα «χτυπήσει» ένα νέο παθογόνο και μια νέα πανδημία.

«Η Covid ήταν μια ασθένεια “X”, ένα νέο παθογόνο που προκάλεσε μια νέα νόσο, αλλά θα υπάρξει μια άλλη ασθένεια “Χ”, ή νόσος “Υ” ή νόσος “Ζ”», είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

Γιατροί της Νότιας Κορέας απεργούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Η Νότια Κορέα έχει μία από τις χαμηλότερες αναλογίες γιατρού προς ασθενή μεταξύ των μεγάλων οικονομιών, επομένως η κυβέρνηση θέλει να προσθέσει περισσότερες τοποθετήσεις σε ιατρικές σχολές.

Τον Μάρτιο η έναρξη των απογευματινών χειρουργείων - Τα κόστη

Σε περιοχές όπου τα νοσοκομεία δεν μπορούν να κάνουν βραδινές χειρουργικές επεμβάσεις, ιδιωτικές κλινικές θα παρέμβουν για να εξυπηρετήσουν αυτές τις περιπτώσεις χωρίς κόστος για τους ασθενείς. 

Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς η ΕΕ και η Ελλάδα θα περιορίσουν εγκλήματα και απάτες

Σε εθνικό επίπεδο, μετά την ψήφιση του σχεδίου νόμου για την κυβερνοασφάλεια, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης φέρνει μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, σε δημόσια διαβούλευση, νομοσχέδιο για τις ψηφιακές υπηρεσίες. Η νομοθετική πράξη θα σηκώσει ανάχωμα απέναντι στις μεγάλες πλατφόρμες.

Ευρωπαϊκή Ένωση: Άμεση ανθρωπιστική παύση για βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ζητά η Ε.Ε

Οι κυρώσεις σε βάρος των βίαιων εποίκων εξακολουθούν να αποτελούν αντικείμενο διαφωνίας, καθώς ορισμένα κράτη μέλη δεν επιθυμούν τη Χαμάς και τους εποίκους να τοποθετούνται δίπλα-δίπλα στη σειρά της υιοθέτησης περιοριστικών μέτρων.

Πάνω από 29.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς

 Ο πόλεμος, που δεν δείχνει σημάδια λήξης, έχει εκδιώξει περίπου το 80% των Παλαιστινίων στη Γάζα από τα σπίτια τους και έχει αφήσει το ένα τέταρτο του πληθυσμού να λιμοκτονεί, σύμφωνα με αξιωματούχους του ΟΗΕ.