Ρεπορτάζ Υγείας

Νοσοκομείο Καβάλας: Το νοσοκομείο Καβάλας κατασκευάζει υβριδική αίθουσα χειρουργείου

Νοσοκομείο Καβάλας: Το νοσοκομείο Καβάλας κατασκευάζει υβριδική αίθουσα χειρουργείου

Νοσοκομείο Καβάλας: Το νοσοκομείο Καβάλας επισκέφτηκε η γενική γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη η οποία συνεχάρη τον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας για την καθιέρωση χειρουργείου ημέρας.

Tην κατασκευή πλήρως εξοπλισμένης υβριδικής αίθουσας χειρουργείου (μέσω ΕΣΠΑ) και την προμήθεια ενός προηγμένου εξομοιωτή λαπαροσκοπικής χειρουργικής με πλήρες λογισμικό για την εκπαίδευση των ειδικευόμενων σχεδιάζει το νοσοκομείο Καβάλας. Το νοσοκομείο Καβάλας επισκέφτηκε η γενική γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη η οποία συνεχάρη τον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας για την καθιέρωση χειρουργείου ημέρας (day-case surgery), καθώς και την εφαρμογή των πρωτοκόλλων αντιμικροβιακής χημειοπροφύλαξης με σημαντική μείωση της νοσηρότητας και της επίπτωσης των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Θα συνεχιστούν οι προσπάθειες ενίσχυσης του νοσοκομείου Ξάνθης

Στο πλαίσιο επισκέψεων σε νοσοκομεία της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, η κ. Βιλδιρίδη συνοδευόμενη από τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ , μετά το νοσοκομείο Καβάλας μετέβη στο νοσοκομείο Ξάνθης όπου μετείχε σε σύσκεψη, παρουσία της διοικήτριας του Νοσοκομείου, με τις διευθύντριες Ιατρικής, Διοικητικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, της προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων και του προέδρου του Σωματείου των Ιατρών του Νοσοκομείου. Η κ. Βιλδιρίδη αφού άκουσε τα θέματα που της έθεσαν αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για την ενίσχυση των Νοσοκομείων με προσωπικό. Σημείωσε ότι κατά τα τελευταία 4 χρόνια έχουν προκηρυχθεί 45 θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού, εκ των οποίων 14 αφορούν στην ειδικότητα της Παθολογίας, ενώ παράλληλα το Νοσοκομείο έχει ενισχυθεί με 18 επικουρικούς ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.

Δεσμεύτηκε, δε, ότι οι προσπάθειες ενίσχυσης του Νοσοκομείου Ξάνθης θα συνεχιστούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης εξυπηρετεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών περισσότερους από 50.000 πολίτες ανά έτος, το οποίο ισοδυναμεί με τον μισό πληθυσμό του Νομού. Το ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, έργο προϋπολογισμού ύψους 2,5 εκατ. ευρώ που αφορά στην αναβάθμιση του ΤΕΠ με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα, θα εξελίξει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Επιπλέον, έχει ξεκινήσει πιλοτικά η κατ’ οίκον νοσηλεία με πλάνο διεύρυνσης των παρεχόμενων υπηρεσιών και προγραμματίζεται η προμήθεια ανοσολογικού συστήματος για την αυτοματοποίηση διαδικασίας εκτέλεσης αιματολογικών εξετάσεων, εξυπηρετώντας περισσότερους πολίτες και με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Έμφαση στη στελέχωση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και ενίσχυση του ΤΕΠ

Στη συνέχεια η κ. Βιλδιρίδη επισκέφτηκε το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης , όπου περιηγήθηκε στους χώρους του και μετείχε σε σύσκεψη με τη συμμετοχή της διοίκησης του Νοσοκομείου και των διευθυντών Ιατρικής, Νοσηλευτικής και Τεχνικής Υπηρεσίας. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη στελέχωση του Νοσοκομείου, καθώς επίσης και στην ενίσχυση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών. Η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας ευχαρίστησε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου για την επιτυχή επιχείρηση εκκένωσης του νοσοκομείου με ασφάλεια για τους νοσηλευόμενους.

Τέλος, η κ. Βιλδιρίδη επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, όπου συνεχάρη τη διοίκηση και το προσωπικό, για τους αξιοπρόσεκτους δείκτες που επιτυγχάνουν, παρά το μέγεθος και τη γεωγραφική θέση του Νοσοκομείου, όπως οι 1.700 χειρουργικές επεμβάσεις μέχρι σήμερα για το 2023 σε σύγκριση με 1.700 στο σύνολο του 2022). Τέθηκαν πολλά θέματα, εξειδικευμένα για το Νοσοκομείο στα οποία δόθηκαν πολλές διευκρινίσεις. Η Γενική Γραμματέας τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας στοχεύει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες και αναγνωρίζει τη συμβολή του υγειονομικού προσωπικού στην προσπάθεια αυτή, ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές της χώρας .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Τώρα η μεγάλη μας προτεραιότητα είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας

ΚΕΤΕΚΝΥ - Έχει ετοιμάσει νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας

Τα παιδιά με έκζεμα χρειάζονται περαιτέρω αλλεργικά τεστ

Επίσκεψη της Λίλιαν Βιλδιρίδη σε Νοσοκομεία της Αν. Μακεδονίας & Θράκης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για την αντιμετώπιση της ιογενούς γαστρεντερίτιδας στο σπίτι

Βεβαιωθείτε ότι πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό, ειδικά μετά τη χρήση του μπάνιου, πριν από την προετοιμασία του φαγητού και το φαγητό. Τα στομαχικά σφάλματα εμφανίζονται συνήθως τον χειμώνα και την άνοιξη, επομένως είναι σημαντικό να είστε επιμελείς, ειδικά αυτή την εποχή του χρόνου.

ΕΟΔΥ: 45 νεκροί από κορωνοϊό - 1 νεκρός από γρίπη

ΕΟΔΥ: Καταγράφηκε ένα νέο σοβαρό κρούσμα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, καθώς και ένας νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Δηλώθηκε αναδρομικά ένα σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ με ημερομηνία εισαγωγής εντός της εβδομάδας 46/2023.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών έξω από το Υπουργείο Υγείας

Υγειονομικοί: Οι υγειονομικοί θα βρεθούν σήμερα στις 12 έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ στις 11 ξεκινά και η πανελλαδική στάση εργασίας η οποία θα διαρκέσει μέχρι τη λήξη του ωραρίου, από την ΠΟΕΔΗΝ.

Παύεται από τα καθήκοντά της η Διοικήτρια του Γ.Ν ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Συνέχεια στις εκκαθαρίσεις των νοσοκομείων εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας, αφού στις αρχές του περασμένου μήνα «καρατομήθηκε» η διοίκηση του Κωνσταντοπούλειου νοσοκομείου «Αγία Όλγα» στη Νέα Ιωνία.