Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ: Θα δαπανήσουν $266 εκατ. ενισχύοντας τα προγράμματα δημόσιας υγείας

ΗΠΑ: Θα δαπανήσουν $266 εκατ. ενισχύοντας τα προγράμματα δημόσιας υγείας

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα επενδύσει 266 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει την κοινότητα και το εργατικό δυναμικό της δημόσιας υγείας χρησιμοποιώντας τη χρηματοδότηση του Αμερικανικού Σχεδίου Διάσωσης

ADMAN

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα επενδύσει 266 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει την κοινότητα και το εργατικό δυναμικό της δημόσιας υγείας χρησιμοποιώντας τη χρηματοδότηση του Αμερικανικού Σχεδίου Διάσωσης. Περίπου 225,5 εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν σε 83 αποδέκτες για την υποστήριξη της εκπαίδευσης και της μαθητείας 13.000 νέων κοινοτικών εργαζομένων στον τομέα της υγείας. Αυτοί οι εργαζόμενοι ειδικεύονται στο να βοηθούν τους ανθρώπους να βρουν φροντίδα και χρησιμεύουν ως σημείο επαφής μεταξύ ασθενών και παρόχων.

«Τριάντα εκατομμύρια άνθρωποι στην Αμερική λαμβάνουν την υγειονομική τους περίθαλψη μέσω κοινοτικών κέντρων υγείας που περιθάλπουν τους ανθρώπους ανεξάρτητα από την ικανότητά τους να πληρώσουν», δήλωσε η Carole Johnson, διαχειριστής της Διοίκησης Πόρων και Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ, η οποία διευκολύνει την επιχορηγήσεις. «Εκ νέου και ξανά, έχουμε δει εργαζόμενους στον τομέα της υγείας της κοινότητας να κάνουν τη διαφορά όταν πρόκειται να προσεγγίσουν τις κοινότητες και να κάνουν τους ανθρώπους να ασχοληθούν με τη φροντίδα και στη συνέχεια να βοηθήσουν τους ανθρώπους να παραμείνουν συνδεδεμένοι με τη φροντίδα».

Συνολικά, το σχέδιο διάσωσης χορηγεί 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, της προσέγγισης και της εκπαίδευσης υγείας της κοινότητας. Οι μεγαλύτερες επιχορηγήσεις θα είναι 3 εκατομμύρια δολάρια και θα διατεθούν σε 30 από τους 83 αποδέκτες. Μεταξύ των παραληπτών είναι το El Sol Neighborhood Education Centre στην Καλιφόρνια. «Ως οργανισμός που βασίζεται στην κοινότητα, είχαμε προκλήσεις για να μπορέσουμε πραγματικά να φτάσουμε σε αυτήν την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση εδώ και χρόνια», δήλωσε στο CNN ο Alexander Fajardo, διευθυντής έργου για το κέντρο.

«Οι μεγάλες οντότητες όπως τα πανεπιστήμια ή αυτοί οι μεγάλοι παίκτες, είναι δύσκολο για εμάς να τους ανταγωνιστούμε». Το κέντρο θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για βασική και προχωρημένη εκπαίδευση για περισσότερους από 250 κοινοτικούς εργαζομένους στον τομέα της υγείας. Η Τζόνσον εξήγησε την ανάγκη να υπάρχουν εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας που μπορούν να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη και να παρέχουν επικοινωνία.

«Όταν κάνεις μια πολύ περίπλοκη ζωή και πρέπει να πάρεις τρία λεωφορεία για να φτάσεις στο ραντεβού σε γιατρό και πρέπει να πάρεις άδεια από τη δουλειά, μπορεί να είναι πολύ, πολύ δύσκολο να κάνεις αυτό που είναι ρουτίνα για πολλούς άλλους ανθρώπους», είπε. «Και έτσι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας της κοινότητας μπορούν να είναι αυτή η βασική γέφυρα που μπορεί να βοηθήσει να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι παραμένουν συνδεδεμένοι με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης», είπε η Τζόνσον, είτε πρόκειται για διαχείριση χρόνιων ασθενειών, ψυχική υγεία και διαταραχές χρήσης ουσιών είτε για φροντίδα μητρότητας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι ετικέτες τροφίμων θα αναγράφουν τι είναι "υγιεινό" στις ΗΠΑ

Πώς συγκρίνονται οι βαθμολογίες μαθημάτων το 2021 με τις βαθμολογίες πριν από την πανδημία στις ΗΠΑ

Η μελατονίνη θα πρέπει να αποφεύγεται στα παιδιά, εκτός αν την κατευθύνει επαγγελματίας υγείας, λέει η ακαδημία ύπνου

Η προειδοποίηση του FDA για την πρόκληση NyQuil με κοτόπουλο του TikTok έχει αυξήσει το ενδιαφέρον

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Σαγκάη πλήττεται από διαδηλώσεις για την Covid καθώς η οργή εξαπλώνεται

Κίνα: Οι διαμαρτυρίες κατά των αυστηρών περιορισμών της Κίνας για την COVID-19 εξαπλώθηκαν στην Σαγκάη, σχεδόν τρία χρόνια μετά την πανδημία, με ένα νέο κύμα οργής που πυροδότησε μια φονική πυρκαγιά στα δυτικά της χώρας.

Σχέση μεταξύ της συγκέντρωσης SARS-CoV-2 στα υγρά απόβλητα και της σωρευτικής επίπτωσης κατά τη διάρκεια των κυμάτων πανδημίας

"Το μαθηματικό μοντέλο που βασίζεται σε δεδομένα υγρών αποβλήτων έδειξε καλή συσχέτιση με τα σωρευτικά κρούσματα και μας επέτρεψε να προβλέψουμε την επίπτωση του SARS-CoV-2 σε μία εβδομάδα, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία σε καταστάσεις στις οποίες το σύστημα επιδημιολογικής παρακολούθησης δεν μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως".

12.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο γίνονται απλήρωτοι φροντιστές κάθε μέρα

Ηνωμένο Βασίλειο: Μέσα σε ένα χρόνο, περισσότεροι από 4,3 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο γίνονται μη αμειβόμενοι φροντιστές για έναν ηλικιωμένο, ανάπηρο ή σοβαρά άρρωστο συγγενή ή φίλο.

Οι εμπειρογνώμονες συνιστούν τη χρήση των πόρων της COVID-19 για την αντιμετώπιση της "σιωπηλής πανδημίας" της μικροβιακής αντοχής

"Μια αποτελεσματική αντιμετώπιση της μικροβιακής αντοχής ΑΜΡ απαιτεί την προσέγγιση "Μία υγεία" που λαμβάνει υπόψη τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ ανθρώπων, ζώων και περιβάλλοντος, καθώς και συντονισμένη δράση σε όλες τις επαρχίες και τα εδάφη, τις δικαιοδοσίες και τους τομείς που εμπλέκονται στον μετριασμό της μικροβιακής αντοχής ΑΜΡ. Απαιτείται μια πολυδιάστατη προσέγγιση, παρόμοια με το σχέδιο δράσης για τον μετριασμό και την αποκατάσταση της COVID-19 που υποβλήθηκε το 2021".

Ο Λευκός Οίκος προτρέπει τους πολίτες να κάνουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του covid-19

ΗΠΑ: Τα τελευταία ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 προσφέρουν περισσότερη προστασία έναντι της συμπτωματικής λοίμωξης, επανέλαβαν αξιωματούχοι δημόσιας υγείας σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου την Τρίτη.

Δήλωση Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για απόφαση ΣτΕ για ανεμβολίαστους

Θάνος Πλεύρης: "Η απόφαση για να τεθούν σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έχει ως στόχο την προστασία της Υγείας των πολιτών και κρίθηκε αρχικά από την Ολομέλεια του ΣτΕ ως μέτρο συνταγματικό.. Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεια από την εφαρμογή της αποφασης".

Τα μανιτάρια Enoki συνδέονται με την επιδημία της λιστέριας σε δύο πολιτείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα CDC

Το CDC συνέστησε στους ανθρώπους να καλέσουν αμέσως τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης, εάν παρουσιάσουν συμπτώματα ασθένειας Listeria μετά την κατανάλωση μανιταριών enoki.  Ορισμένα συμπτώματα περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, δύσκαμπτο αυχένα, σύγχυση, απώλεια ισορροπίας και σπασμούς, εκτός από πυρετό και μυϊκούς πόνους σε όσους δεν είναι έγκυοι, δήλωσε το CDC