ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΗΠΑ: Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων επιθυμούν την κάλυψη γηροκομείων και νοσοκομείων

ΗΠΑ: Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων επιθυμούν την κάλυψη γηροκομείων και νοσοκομείων

ΗΠΑ: Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ έχουν χαλαρώσει τη σύστασή τους για καθολική κάλυψη για οίκους ευγηρίας και νοσοκομεία, εκτός εάν αυτά τα ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης βρίσκονται σε περιοχές όπου παρατηρούνται υψηλά επίπεδα μετάδοσης του COVID-19.

ADMAN

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ έχουν χαλαρώσει τη σύστασή τους για καθολική κάλυψη για οίκους ευγηρίας και νοσοκομεία, εκτός εάν αυτά τα ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης βρίσκονται σε περιοχές όπου παρατηρούνται υψηλά επίπεδα μετάδοσης του COVID-19. Η αλλαγή είναι μέρος των ενημερωμένων οδηγιών που δημοσιεύθηκαν από το CDC την Παρασκευή. Ωστόσο, λόγω των υψηλών ποσοστών COVID μόνο περίπου το ένα τέταρτο των κομητειών των ΗΠΑ εμπίπτουν τώρα στη νέα καθοδήγηση, η οποία θα επέτρεπε σε γιατρούς, ασθενείς και επισκέπτες να μην φορούν μάσκες, ανέφερε το CBS News.

Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων

Νωρίτερα κατά την πανδημία, ζητήθηκε από όλους να φορούν καλά τοποθετημένες μάσκες ή αναπνευστήρες σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης. Αργότερα, οι εξαιρέσεις περιλάμβαναν ότι οι επισκέπτες μπορούσαν να «επιλέξουν να μην φορούν έλεγχο πηγής» εάν είχαν ενημερωμένα εμβόλια και ήταν μόνοι μαζί με αυτούς που επισκέπτονταν, ανέφερε το CBS News. Μια άλλη εξαίρεση επέτρεψε στο προσωπικό που ήταν ενημερωμένο σχετικά με τα εμβόλια να ξεσκεπάσει όταν δεν είχε ασθενείς. Με τις τελευταίες οδηγίες, “έγιναν ενημερώσεις για να αντικατοπτρίζουν τα υψηλά επίπεδα ανοσίας που προκαλείται από εμβόλια και λοιμώξεις και τη διαθεσιμότητα αποτελεσματικών θεραπειών και εργαλείων πρόληψης”, αναφέρει η νέα καθοδήγηση του CDC.

Τώρα, η κάλυψη «παραμένει συνιστώμενη» κατά τη διάρκεια μιας εστίας μεταξύ ασθενών ή «όταν φροντίζουν ασθενείς που είναι μέτρια έως σοβαρά ανοσοκατεσταλμένοι». Το CDC αναθεωρεί τις οδηγίες από τον Αύγουστο, καθώς ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται και οι λοιμώξεις σε οίκο ευγηρίας έχουν επιβραδυνθεί. Ενώ μόνο το 3,5% των Αμερικανών ζει σε κοινότητες με εκείνα που θεωρούνται από το CDC υψηλά επίπεδα με βάση τα ποσοστά νοσηλείας, οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να τηρούν τις προηγούμενες κατευθυντήριες γραμμές «κοινοτικής μετάδοσης», οι οποίες περιλαμβάνουν μέτρα για τα αναφερόμενα κρούσματα και τη θετικότητα των τεστ. Χρησιμοποιώντας αυτό το σημείο αναφοράς, περίπου το 73% των κομητειών των ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι υψηλού κινδύνου, ανέφερε το CBS News.

«Η κοινοτική μετάδοση είναι η μέτρηση που προτείνεται επί του παρόντος για την καθοδήγηση επιλεγμένων πρακτικών σε περιβάλλοντα υγειονομικής περίθαλψης για να επιτραπεί η έγκαιρη παρέμβαση, προτού υπάρξει πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και για την καλύτερη προστασία των ατόμων που αναζητούν φροντίδα σε αυτές τις ρυθμίσεις», ανέφερε το CDC στην ενημερωμένη καθοδήγηση του. Αν και ορισμένοι περιορισμοί χαλαρώθηκαν την Παρασκευή, άλλοι ενισχύθηκαν. Αυτό περιλαμβάνει οδηγίες ότι τα άτομα που είχαν προηγούμενη λοίμωξη από COVID δεν χρειαζόταν να κάνουν τεστ για τον ιό εάν εκτεθούν εντός 90 ημερών από την προηγούμενη μόλυνση. Τώρα η καθοδήγηση λέει ότι οι εξετάσεις «θα πρέπει να ληφθούν υπόψη για όσους έχουν αναρρώσει τις προηγούμενες 31-90 ημέρες». Τα αναδυόμενα στοιχεία δείχνουν ότι οι άνθρωποι μπορούν να μολυνθούν εκ νέου με παραλλαγές του Omicron, ακόμη και πολλές φορές μέσα σε μια περίοδο τριών μηνών.

«Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι ο χρόνος μεταξύ επιβεβαιωμένων πρωτογενών λοιμώξεων και επαναμολύνσεων με διαφορετικές υποπαραλλαγές του Omicron είναι συχνά μικρότερος από τον ορισμό των 90 ημερών των επαναμολύνσεων που χρησιμοποιείται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ», έγραψαν οι συγγραφείς μιας γαλλικής μελέτης που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα. . Η Χόλι Χάρμον, ανώτερη αντιπρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Υγείας και του Εθνικού Κέντρου Υποβοηθούμενης Διαβίωσης, χαιρέτισε τις αλλαγές κάλυψης.

«Ενώ η δέσμευσή μας για την πρόληψη και τον έλεγχο των λοιμώξεων συνεχίζεται, η προσαρμογή των πρωτοκόλλων COVID σημαίνει αναγνώριση του τρέχοντος σταδίου αυτής της πανδημίας καθώς και της σημασίας της ποιότητας ζωής για τους ηλικιωμένους της χώρας μας», δήλωσε ο Harmon στο CBS News. «Μετά από περισσότερα από δύο χρόνια, οι κάτοικοι θα μπορούν να δουν περισσότερα από τα χαμογελαστά πρόσωπα των φροντιστών τους και το αφοσιωμένο προσωπικό μας θα έχει μια στιγμή να αναπνεύσει», είπε ο Χάρμον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι γνωρίζουμε για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα;

Η προπόνηση αντίστασης-αναπνοής βρέθηκε να μειώνει την αρτηριακή πίεση

Πώς σας βοηθούν τα έξυπνα ρολόγια να κοιμάστε καλύτερα;

Η ειδική ομάδα εργασίας των ΗΠΑ συνιστά διαγνωστικές εξετάσεις για το άγχος και την κατάθλιψη στους ενήλικες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυξάνονται τα κρούσματα οστρακιάς στη Βόρεια Ιρλανδία

Οστρακιά: Ο αριθμός των κρουσμάτων οστρακιάς στη Βόρεια Ιρλανδία έχει αυξηθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας προειδοποιεί τους γονείς για τα συμπτώματα στα παιδιά, συμπεριλαμβανομένου ενός εξανθήματος στο δέρμα.

Οι άνθρωποι δεν εκτιμούν σωστά τα επίπεδα μέθης τους

Αλκοόλ μελέτη: Ένας στους τέσσερις Αυστραλούς αναφέρει ότι καταναλώνει περισσότερα από τέσσερα ποτά σε μία μόνο περίπτωση, τουλάχιστον κάθε μήνα, ποσοστό κατανάλωσης που συνδέεται άμεσα με οξείες βλάβες που σχετίζονται με το αλκοόλ. 

Ο ΠΟΥ άλλαξε το όνομα της ευλογιάς των πιθήκων

Ευλογιά Πιθήκων: Η ανθρώπινη ευλογιά των πιθήκων αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά το 1970 και πήρε το όνομά της από την ασθένεια που προκλήθηκε από τον ιό που ανακαλύφθηκε σε αιχμάλωτους πιθήκους περισσότερο από μια δεκαετία πριν.

Πώς οι έφηβοι με ΔΕΠΥ μαθαίνουν να οδηγούν καλύτερα;

ΔΕΠΥ: Ένας προσομοιωτής μπορεί να κάνει την οδήγηση ασφαλέστερη για εφήβους με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, εκπαιδεύοντάς τους να ρίχνουν μικρότερες ματιές μακριά από το δρόμο.