Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ Πανδημία: Οι πολιτείες κλείνουν τις τοποθεσίες τεστ και εμβολιασμού για τον κορωνοϊό

ΗΠΑ Πανδημία: Οι πολιτείες κλείνουν τις τοποθεσίες τεστ και εμβολιασμού για τον κορωνοϊό

Ενώ η κυβέρνηση Μπάιντεν και οι κρατικοί και τοπικοί ηγέτες έχουν λάβει μέτρα για να χαλαρώσουν τους περιορισμούς –όπως τις εντολές μάσκας και τις απαιτήσεις εμβολιασμού– οι ειδικοί στον τομέα της υγείας λένε ότι η επιστροφή στο «κανονικό» μπορεί να συμβεί μόνο με πρόσβαση σε κρίσιμα εργαλεία. Ο πρόεδρος είπε την Τετάρτη ότι ενώ η πανδημία δεν έχει τελειώσει, «δεν ελέγχει πλέον τις ζωές μας» αυτή τη «νέα στιγμή».

ΗΠΑ Πανδημία: Ιλινόις, άλλες πολιτείες κλείνουν τις δοκιμές COVID, τοποθεσίες εμβολιασμού: αναφορά Οι κινήσεις για τη μείωση των προσπαθειών για την πανδημία έρχονται καθώς η υποπαραλλαγή BA.2 omicron εξαπλώνεται σε εθνικό επίπεδο Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πολιτείες των ΗΠΑ κλείνουν τις τοποθεσίες τεστ και εμβολιασμού για τον κορωνοϊό. Οι κινήσεις έρχονται καθώς τα κρούσματα, οι νοσηλείες και οι θάνατοι έχουν μειωθεί αισθητά μετά το χειμερινό κύμα της παραλλαγής Omicron.

Οι New York Times ανέφεραν την Τετάρτη ότι το Ιλινόις έκλεισε τις τοποθεσίες δοκιμών και η Αριζόνα, η Νεβάδα, η Χαβάη και το Οχάιο σταμάτησαν να δημοσιεύουν καθημερινά δεδομένα για την COVID-19.

Η δημοσίευση ανέφερε ότι ακόμη και οι εκστρατείες για τον εμβολιασμό των κατοίκων – συμπεριλαμβανομένων των κινήτρων – έχουν μειωθεί, αν και μόνο λιγότερο από το ένα τρίτο των Αμερικανών έχουν λάβει αναμνηστική δόση εμβολίου για την COVID-19.

Τα στοιχεία που κοινοποίησε η Washington Post την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι ο μέσος όρος των εμβολιασμών την Τετάρτη είχε πέσει σε χαμηλότερα επίπεδα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή από τις πρώτες ημέρες του προγράμματος.

Τα δεδομένα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δείχνουν ότι 217,6 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν εμβολιαστεί πλήρως και 97,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει αναμνηστικό. Την Τρίτη, οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές ανακοίνωσαν ότι άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω θα μπορούσαν να λάβουν ένα δεύτερο ενισχυτικό.

Αυτή η ανακοίνωση έρχεται καθώς ο Λευκός Οίκος έχει προειδοποιήσει ότι δεν υπάρχει χρηματοδότηση για τέταρτες βολές και κάλεσε το Κογκρέσο να ενεργήσει για να παράσχει πρόσθετη ομοσπονδιακή ανακούφιση από την πανδημία.

Ενώ η κυβέρνηση Μπάιντεν και οι κρατικοί και τοπικοί ηγέτες έχουν λάβει μέτρα για να χαλαρώσουν τους περιορισμούς –όπως τις εντολές μάσκας και τις απαιτήσεις εμβολιασμού– οι ειδικοί στον τομέα της υγείας λένε ότι η επιστροφή στο «κανονικό» μπορεί να συμβεί μόνο με πρόσβαση σε κρίσιμα εργαλεία.

Ο πρόεδρος είπε την Τετάρτη ότι ενώ η πανδημία δεν έχει τελειώσει, «δεν ελέγχει πλέον τις ζωές μας» αυτή τη «νέα στιγμή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποπαραλλαγή BA.2 omicron με υψηλή μεταδοτικότητα έχει εξαπλωθεί σε εθνικό επίπεδο, αντιπροσωπεύοντας πλέον περισσότερο από το ήμισυ όλων των περιπτώσεων.

Ο Μπάιντεν είπε ότι χάρη στα θεμέλια που έβαλε, η Αμερική έχει τα εργαλεία για να προστατεύει τους ανθρώπους, ακόμη και όταν τα κρούσματα εξελίσσονται.

Για τον σκοπό αυτό, ο πρόεδρος ανακοίνωσε την έναρξη της ιστοσελίδας COVID.gov, μιας «ενιαίας εξυπηρέτησης όπου οποιοσδήποτε στην Αμερική μπορεί να βρει ό,τι χρειάζεται για να πλοηγηθεί στον ιό: δωρεάν εμβόλια και ενισχυτικά, δωρεάν δοκιμές στο σπίτι, μάσκες υψηλής ποιότητας .”

“Για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με το επίπεδο εξάπλωσης της COVID-19 στην κοινότητά σας, μπορείτε να το λάβετε αμέσως”, είπε, συμπεριλαμβανομένων των τοποθεσιών των τοποθεσιών δοκιμής για θεραπεία.

Οι νομοθέτες μάχονται για τη χρηματοδότηση της COVID

Αυτή η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στην ομιλία του Μπάιντεν για την κατάσταση της Ένωσης.

Ο πρόεδρος αναγνώρισε ότι ενώ έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στον αγώνα κατά της COVID-19, «βλέπουμε ήδη τις συνέπειες της αδράνειας του Κογκρέσου». Εξήγησε ότι δεν υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση για μονοκλωνικά αντισώματα, προληπτικές θεραπείες για άτομα με ανοσοκαταστολή, δοκιμές και «διατρέχουμε επίσης κίνδυνο» με τα εμβόλια. “Κονγκρέσο, πρέπει να εξασφαλίσουμε πρόσθετη προμήθεια τώρα. Ανυπομονούμε να βρεθούμε στη μέση μιας άλλης αύξησης για να δράσουμε. Θα είναι πολύ αργά”, προειδοποίησε ο Μπάιντεν.

«Οι συνέπειες της αδράνειας είναι σοβαρές», σημείωσε.

«Θα μεγαλώσουν μόνο με τον καιρό, αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

H νέα παραλλαγή του κορωνοϊού omicron που επιταχύνεται σε όλον τον κόσμο μπορεί να φέρει ένα άλλο κύμα χάους

Αμερικανοί επιστήμονες θα συζητήσουν με επιστήμονες της Νότιας Αφρικής την Παρασκευή σχετικά με την απειλή της νέας παραλλαγής COVID-19 B.1.1.529,

1,1 εκατ. παιδιά νοσούν με κορωνοϊό στις ΗΠΑ μόνο την τελευταία εβδομάδα

Οι ΗΠΑ τερματίζουν τους περιορισμούς για τα ασυνόδευτα παιδιά

Ενώ ορισμένοι ηγέτες πόλεων και πολιτειών των ΗΠΑ καταργούν την υποχρεωτικότητα των μέτρων covid, άλλοι έχουν διατηρήσει ή επεκτείνει τους περιορισμούς.

Η πολιτική έπαιξε τεράστιο ρόλο στις αποφάσεις που ελήφθησαν σχετικά με την COVID, τις μάσκες, τους εμβολιασμούς και την κοινωνική απόσταση

Ο κυβερνήτης του Νιου Τζερσεϊ ανανέωσε για τελευταία φορά την εντολή της σχολικής μάσκας τον περασμένο μήνα κηρύσσοντας κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την 4η δόση - Ποιους αφορά

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα άτομα άνω των 65 ετών, για τα οποία η πλατφόρμα έχει ανοίξει από τον Μάιο, δεν έχουν προσέλθει σε ικανό αριθμό να εμβολιαστούν με το ποσοστό τους να αγγίζει μόλις το 15%.

3ος γύρος υποχρεωτικών τεστ Covid στο Μακάο καθώς τα κρούσματα αυξάνονται

Μακάο Covid: Το Μακάο τηρεί την πολιτική της Κίνας για μηδενική COVID που στοχεύει στην εξάλειψη όλων των εστιών, σχεδόν με οποιοδήποτε κόστος, αντίθετη με μια παγκόσμια τάση προσπάθειας συνύπαρξης με τον ιό. 

Τέλος στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά της Covid-19 ανακοίνωσε η Αυστριακή Κυβέρνηση

Αυστρία: Η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την πλήρη εγκατάλειψη της πολιτικής της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού κατά της Covid-19, μια πολιτική που είχε θέσει σε αναστολή τον Μάρτιο μόλις ένα μήνα μετά την έναρξη ισχύος της. «Πλέον, πρέπει να ζήσουμε με την Covid, επομένως θα εφαρμόσουμε μια σειρά μέτρων, το οποίο σημαίνει τον τερματισμό της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού», […]

Ο κυβερνήτης του Νιου Χάμσαϊρ εμποδίζει τους φαρμακοποιούς να χορηγούν ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία της COVID-19 χωρίς ιατρική συνταγή

«Οι ασθενείς θα πρέπει πάντα να συμβουλεύονται τον γιατρό τους πριν πάρουν φάρμακα, ώστε να έχουν πλήρη επίγνωση των θεραπευτικών επιλογών και των πιθανών ακούσιων συνεπειών από τη λήψη ενός φαρμάκου που μπορεί να περιορίσει άλλες επιλογές θεραπείας στο μέλλον», είπε ο Sununu.

Τα χάπια για την άμβλωση θα γίνουν το επόμενο πεδίο μάχης στον αναπαραγωγικό αγώνα των ΗΠΑ

Καθώς αυτές οι νομικές μάχες ετοιμάζονται να γίνουν, η συνήγορος κατά των αμβλώσεων Savannah Craven είπε ότι αυτή και οι συνάδελφοί της θα εργαστούν για να απαγορευθούν όλες οι μέθοδοι άμβλωσης, συμπεριλαμβανομένων των χαπιών, σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

'Εγκριση δαπάνης για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS & απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων

ΗΔΙΚΑ: Εγκρίθηκε από την ΗΔΙΚΑ η δαπάνη για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ της χώρας.

Τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ δεν πρέπει να καταργηθούν λόγω της ευλογιάς των πιθήκων λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Η Meg Doherty, από τα παγκόσμια προγράμματα HIV, ηπατίτιδας και σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων στον ΠΟΥ, δήλωσε: «Δεν το ονομάζουμε σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. «Ο στιγματισμός δεν βοηθά ποτέ σε ένα ξέσπασμα ασθένειας», πρόσθεσε. «Αυτή δεν είναι μια γκέι ασθένεια. Ωστόσο, θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι».

Η Σαγκάη αναφέρει μηδενικά κρούσματα COVID για πρώτη φορά εδώ και μήνες

Κίνα κορωνοϊός: Η Κίνα ανέφερε μηδενικά νέα κρούσματα COVID-19 στη Σαγκάη για πρώτη φορά από τον Μάρτιο σήμερα, καθώς το τελευταίο ξέσπασμα της χώρας υποχωρεί μετά από μήνες καραντίνας και άλλους περιορισμούς.