Πολιτική Υγείας

Εμβόλια Αποτελεσματικότητα: Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα προσφέρει ενισχυτές COVID-19 σε ηλικιωμένους Αμερικανούς

Εμβόλια Αποτελεσματικότητα: Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα προσφέρει ενισχυτές COVID-19 σε ηλικιωμένους Αμερικανούς

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ζητά πρόσθετα κεφάλαια για την COVID Παρόλο που μελέτες έχουν δείξει ότι τα εμβόλια για την COVID-19 είναι λιγότερο αποτελεσματικά έναντι της παραλλαγής όμικρον που προκαλεί ανησυχία, εξακολουθούν να παρέχουν ισχυρή προστασία έναντι σοβαρής νόσου και η πρώιμη έρευνα δείχνει ότι φαίνονται εξίσου αποτελεσματικά έναντι της υποπαραλλαγής BA.2 που εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο.

Εμβόλια Αποτελεσματικότητα: Περισσότεροι από 97 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν λάβει ενισχυτική βολή Η κυβέρνηση Μπάιντεν φέρεται να σχεδιάζει να δώσει σε Αμερικανούς ηλικίας 50 ετών και άνω την επιλογή να λάβουν μια δεύτερη αναμνηστική δόση COVID-19 των εμβολίων Pfizer-BioNTech ή Moderna. Οι New York Times δήλωσαν την Παρασκευή ότι η κίνηση θα γίνει χωρίς να «συστήνεται κατηγορηματικά» να αποκτήσει η ομάδα ένα, επικαλούμενοι «αρκετούς ανθρώπους που γνωρίζουν το σχέδιο».Ωστόσο, η δημοσίευση σημείωσε ότι «μεγάλες αβεβαιότητες έχουν περιπλέξει την απόφαση», συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που θα διαρκέσει η προστασία από το δεύτερο ενισχυτικό, καθώς και του τρόπου παρουσίασης του γενικού στόχου του Λευκού Οίκου στο κοινό.

Το Politico ανέφερε την Τετάρτη ότι το αναμνηστικό μπορεί να συνιστάται για ενήλικες 65 ετών και άνω και ότι οι υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν εξετάσει πρόσφατα δεδομένα που δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μειώνεται.

Επιπλέον, υπάρχει το ζήτημα του χρονισμού και του αν θα πρέπει να περιμένουμε έως ότου ένα πιθανό νέο κύμα που τροφοδοτείται από παραλλαγή απειλεί τις ΗΠΑ – ειδικά καθώς μειώνονται τα κονδύλια ανακούφισης από την πανδημία.

Σε συνέντευξή του την περασμένη Δευτέρα στο “In the Bubble with Andy Slavitt”, ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της COVID-19, Τζεφ Ζίεντς, είπε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει χρηματοδότηση για τέταρτες δόσεις. “Αυτήν τη στιγμή, δεν έχουμε αρκετά χρήματα για τέταρτες δόσεις, εάν απαιτηθούν – αναμνηστικές βολές, πρόσθετες αναμνηστικές βολές για όλους τους Αμερικανούς.

Δεν έχουμε τη χρηματοδότηση, εάν χρειαζόμασταν ένα εμβόλιο για συγκεκριμένη παραλλαγή στο μέλλον. Αμέσως, δεν έχουμε χρήματα για να παραγγείλουμε περισσότερες από τις πολύ αποτελεσματικές μονοκλωνικές θεραπείες», είπε. «Ήδη, χρειάστηκε να περικόψουμε τις χορηγήσεις στους κρατικούς εταίρους μας κατά 30%, επομένως διατηρούμε το απόθεμα που έχουμε», πρόσθεσε ο Zients, καλώντας το Κογκρέσο να αναλάβει δράση.

Τούτου λεχθέντος, οι Times ανέφεραν ότι άτομα που είναι εξοικειωμένα με τις συζητήσεις είπαν ότι η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) θα μπορούσε να εγκρίνει ένα δεύτερο αναμνηστικό το συντομότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ζητά πρόσθετα κεφάλαια για την COVID Παρόλο που μελέτες έχουν δείξει ότι τα εμβόλια για την COVID-19 είναι λιγότερο αποτελεσματικά έναντι της παραλλαγής όμικρον που προκαλεί ανησυχία, εξακολουθούν να παρέχουν ισχυρή προστασία έναντι σοβαρής νόσου και η πρώιμη έρευνα δείχνει ότι φαίνονται εξίσου αποτελεσματικά έναντι της υποπαραλλαγής BA.2 που εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο.

Και, ενώ η Moderna, η Pfizer και η BioNTech ζήτησαν επείγουσα εξουσιοδότηση για δεύτερες ενισχυτικές βολές – η Moderna για όλους τους ενήλικες – οι Times έγραψαν ότι δεν έχουν προγραμματιστεί συνεδριάσεις της συμβουλευτικής επιτροπής FDA ή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) πριν από την υποτιθέμενη απόφαση.

Η συμβουλευτική επιτροπή του FDA θα συνεδριάσει τον Απρίλιο για να συζητήσει ποια θα πρέπει να είναι η συνολική στρατηγική εμβολίων για την κυβέρνηση Μπάιντεν κατά το τρίτο έτος της πανδημίας.

Τα στοιχεία του CDC δείχνουν ότι 217,3 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν εμβολιαστεί πλήρως και 97,1 εκατομμύρια έχουν λάβει αναμνηστικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα μεγαλύτερα λάθη στην αντιμετώπιση της πανδημίας covid, σύμφωνα με τον Δρα Makary

Ενώ ορισμένοι ηγέτες πόλεων και πολιτειών των ΗΠΑ καταργούν την υποχρεωτικότητα των μέτρων covid, άλλοι έχουν διατηρήσει ή επεκτείνει τους περιορισμούς.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Fauci είπε ότι οι ετήσιες ενισχυτικές βολές COVID-19 μπορεί να μην χρειάζονται για κάθε Αμερικανό

Οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές προτρέπουν την κυβέρνηση Μπάιντεν να παράσχει εμβόλια COVID-19 σε παράνομους μετανάστες που βρίσκονται υπό κράτηση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.