Πολιτική Υγείας

FDA Μπάιντεν: Εξετάζεται η εφαρμογή μιας τρίτης δόσης εμβολίου από τη διοίκηση παρά το “όχι” του Οργανισμού

FDA Μπάιντεν: Εξετάζεται η εφαρμογή μιας τρίτης δόσης εμβολίου από τη διοίκηση παρά το “όχι” του Οργανισμού

"Η ευρεία ενίσχυση πρέπει να πραγματοποιηθεί μόνο εάν υπάρχουν σαφή στοιχεία ότι είναι κατάλληλη».

FDA Μπάιντεν: Η κυβέρνηση Μπάιντεν ήθελε ενισχυτές για όλους από τις 20 Σεπτεμβρίου. Ο Διευθυντής του Εθνικoύ Ινστιτούτου Υγείας NIH για τους ενισχυτές του εμβολίου covid: “Θα εκπλαγείτε” αν δεν συνιστάται. Ο Δρ Φράνσις Κόλινς εξετάζει την εφαρμογή μιας τρίτης δόσης εμβολίου υπό τη διοίκηση του Μπάιντεν. Ο Δρ Φράνσις Κόλινς, διευθυντής των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, διατήρησε την υποστήριξή του σε άτομα κάτω των 65 ετών που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού για να κάνουν ενισχυτικό εμβόλιο ακόμη και αφού ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων FDA δεν το εγκρίνει.

Την Παρασκευή, η συμβουλευτική επιτροπή του Οργανισμού FDA για τα εμβόλια και τα σχετικά βιολογικά προϊόντα είπε όχι σε μια αίτηση για ενισχυτές εκτός από άτομα 65 ετών και άνω και για πληθυσμούς σε κίνδυνο. Σε μια συνομιλία με το «Fox News Sunday», ο Κόλινς απέρριψε την απόφαση του Οργανισμού FDA να υπόκειται σε αλλαγές μετά από περαιτέρω επισκόπηση της επιστήμης. “Νομίζω ότι τα μεγάλα νέα είναι ότι ενέκριναν την έναρξη των ενισχυτών”, δήλωσε ο Collins σχετικά με την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για Αμερικανούς μεγαλύτερης ηλικίας και σε κίνδυνο.

“Θυμηθείτε, παίρνουν ένα στιγμιότυπο τώρα, θα δούμε τι θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες. Θα με εξέπληττε αν δεν καταστεί σαφές τις επόμενες εβδομάδες ότι η χορήγηση ενισχυτικών μπορεί να χρειαστεί. Με βάση τα δεδομένα που έχουμε ήδη δει στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ, είναι σαφές ότι η μείωση της αποτελεσματικότητας αυτών των εμβολίων είναι πραγματικότητα και πρέπει να απαντήσουμε σε αυτό. ” Η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε κοιτάξει τις 20 Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία για να αρχίσει να προσφέρει ενισχυτικές λήψεις για όλους τους Αμερικανούς, αλλά τα CDC σημείωσαν ότι εκκρεμούσε η έγκριση του FDA.

Ο Κόλινς δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρος αν θα προταθούν ενισχυτές για όλους, επισημαίνοντας τις ανησυχίες για κινδύνους που υπερτερούν των ωφελειών για τους νεότερους, αλλά υποστήριξε ότι θα ενισχυθούν άτομα κάτω των 65 ετών. Δύο αξιωματούχοι του FDA – η διευθύντρια του Γραφείου Έρευνας και Επισκόπησης Εμβολίων Marion Gruber και ο αναπληρωτής διευθυντής Phil Krause – φέρονται να παραιτούνται από τις θέσεις τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πίεση της κυβέρνησης Μπάιντεν για ενισχυτικές λήψεις.

Αυτοί και μια ομάδα άλλων κορυφαίων επιστημόνων υποστήριξαν πρόσφατα ότι τα διαθέσιμα στοιχεία δεν υποστηρίζουν ακόμη ενθαρρυντικά πλάνα αναμνηστικών για την COVID για όλους τους Αμερικανούς. “Θα χρειαστεί προσεκτικός και δημόσιος έλεγχος των εξελισσόμενων δεδομένων για να διασφαλιστεί ότι οι αποφάσεις για την ενίσχυση ενημερώνονται από την αξιόπιστη επιστήμη περισσότερο από ότι από  την πολιτική”, έγραψε η ομάδα, προσθέτοντας εν μέρει: “Η ευρεία ενίσχυση πρέπει να πραγματοποιηθεί μόνο εάν υπάρχουν σαφή στοιχεία ότι είναι κατάλληλη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Δρ Anthony Fauci τόνισε την ανάγκη έγκρισης από τον FDA πριν τη διεξαγωγή αναμνηστικών εμβολιων για την COVID-19

Παγκόσμιο πρόβλημα η παροχή τρίτης δόσης εμβολίου covid-19 - H έλλειψη εμβολίων και ο διχασμός

Με δωρεάν μπύρα, ντόνατς και αποταμιευτικά ομόλογα ενθαρρύνουν τον κόσμο να εμβολιαστεί στις ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η συγκινητική ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη για την μάχη της μητέρας του Ντόρας με τον καρκίνο

Κώστας Μπακογιάννης για Ντόρα: Η ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη μετά την ανακοίνωση της μητέρας του, Ντόρας ότι πάσχει από καρκίνο. «Η αγάπη σώζει και η μάνα μου παίρνει αυτή τη στιγμή περίσσευμα απ’ όλους», έγραψε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης.

Θεοδωρίδου: Πιο αποτελεσματική η ανοσία μετά από νόσηση και εμβολιασμό-Προς έγκριση β’ δόση της J&J

Θεοδωρίδου: Η κα Θεοδωρίδου υπενθύθμισε ότι σύμφωνα με την σύσταση της Επιτροπής, μετά τη νόσηση θα πρέπει να χορηγείται μία δόση εμβολίου. Όπως είπε, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η υβριδική ανοσία που αναπτύσσεται μετά τη νόσηση και μετά τον εμβολιασμό και η οποία είναι πολύ πιο αποτελεσματική από την ανοσία μετά την νόσηση μόνο, καθώς αναπτύσσεται ένα ευρύ φάσμα αντισωμάτων. Σύμφωνα με στοιχεία από το CDC, τα άτομα που νόσησαν και δεν εμβολιάστηκαν είχαν 2,5 φορές περίπου μεγαλύτερο κίνδυνο νόσησης και επαναμόλυνσης συγκριτικά με τους εμβολιασμένους.  

Πλεύρης: Από τους πρώτους μήνες του 2022 διαθέσιμα τα πρώτα φάρμακα κατά του κορωνοϊού

Ο Θάνος Πλεύρης, υπουργός Υγείας, μίλησε αποκλειστικά για την πορεία της πανδημίας και των εμβολιασμών αλλά και για το εάν θα επιτραπούν φέτος οι παρελάσεις. Τι είπε για τα νέα φάρμακα κατά του ιού.

Έκκληση Μπάιντεν για τη μετατροπή των καθυστερημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών στην Αμερική

Η φροντίδα των παιδιών θεωρείται κρίσιμη για την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία της Covid-19, αλλά η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επενδύουν πολύ λιγότερο σε παιδιά από συγκρίσιμες οικονομίες.