Πολιτική Υγείας

FDA Μπάιντεν: Εξετάζεται η εφαρμογή μιας τρίτης δόσης εμβολίου από τη διοίκηση παρά το “όχι” του Οργανισμού

FDA Μπάιντεν: Εξετάζεται η εφαρμογή μιας τρίτης δόσης εμβολίου από τη διοίκηση παρά το “όχι” του Οργανισμού

"Η ευρεία ενίσχυση πρέπει να πραγματοποιηθεί μόνο εάν υπάρχουν σαφή στοιχεία ότι είναι κατάλληλη».

FDA Μπάιντεν: Η κυβέρνηση Μπάιντεν ήθελε ενισχυτές για όλους από τις 20 Σεπτεμβρίου. Ο Διευθυντής του Εθνικoύ Ινστιτούτου Υγείας NIH για τους ενισχυτές του εμβολίου covid: “Θα εκπλαγείτε” αν δεν συνιστάται. Ο Δρ Φράνσις Κόλινς εξετάζει την εφαρμογή μιας τρίτης δόσης εμβολίου υπό τη διοίκηση του Μπάιντεν. Ο Δρ Φράνσις Κόλινς, διευθυντής των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, διατήρησε την υποστήριξή του σε άτομα κάτω των 65 ετών που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού για να κάνουν ενισχυτικό εμβόλιο ακόμη και αφού ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων FDA δεν το εγκρίνει.

Την Παρασκευή, η συμβουλευτική επιτροπή του Οργανισμού FDA για τα εμβόλια και τα σχετικά βιολογικά προϊόντα είπε όχι σε μια αίτηση για ενισχυτές εκτός από άτομα 65 ετών και άνω και για πληθυσμούς σε κίνδυνο. Σε μια συνομιλία με το «Fox News Sunday», ο Κόλινς απέρριψε την απόφαση του Οργανισμού FDA να υπόκειται σε αλλαγές μετά από περαιτέρω επισκόπηση της επιστήμης. “Νομίζω ότι τα μεγάλα νέα είναι ότι ενέκριναν την έναρξη των ενισχυτών”, δήλωσε ο Collins σχετικά με την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για Αμερικανούς μεγαλύτερης ηλικίας και σε κίνδυνο.

“Θυμηθείτε, παίρνουν ένα στιγμιότυπο τώρα, θα δούμε τι θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες. Θα με εξέπληττε αν δεν καταστεί σαφές τις επόμενες εβδομάδες ότι η χορήγηση ενισχυτικών μπορεί να χρειαστεί. Με βάση τα δεδομένα που έχουμε ήδη δει στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ, είναι σαφές ότι η μείωση της αποτελεσματικότητας αυτών των εμβολίων είναι πραγματικότητα και πρέπει να απαντήσουμε σε αυτό. ” Η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε κοιτάξει τις 20 Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία για να αρχίσει να προσφέρει ενισχυτικές λήψεις για όλους τους Αμερικανούς, αλλά τα CDC σημείωσαν ότι εκκρεμούσε η έγκριση του FDA.

Ο Κόλινς δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρος αν θα προταθούν ενισχυτές για όλους, επισημαίνοντας τις ανησυχίες για κινδύνους που υπερτερούν των ωφελειών για τους νεότερους, αλλά υποστήριξε ότι θα ενισχυθούν άτομα κάτω των 65 ετών. Δύο αξιωματούχοι του FDA – η διευθύντρια του Γραφείου Έρευνας και Επισκόπησης Εμβολίων Marion Gruber και ο αναπληρωτής διευθυντής Phil Krause – φέρονται να παραιτούνται από τις θέσεις τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πίεση της κυβέρνησης Μπάιντεν για ενισχυτικές λήψεις.

Αυτοί και μια ομάδα άλλων κορυφαίων επιστημόνων υποστήριξαν πρόσφατα ότι τα διαθέσιμα στοιχεία δεν υποστηρίζουν ακόμη ενθαρρυντικά πλάνα αναμνηστικών για την COVID για όλους τους Αμερικανούς. “Θα χρειαστεί προσεκτικός και δημόσιος έλεγχος των εξελισσόμενων δεδομένων για να διασφαλιστεί ότι οι αποφάσεις για την ενίσχυση ενημερώνονται από την αξιόπιστη επιστήμη περισσότερο από ότι από  την πολιτική”, έγραψε η ομάδα, προσθέτοντας εν μέρει: “Η ευρεία ενίσχυση πρέπει να πραγματοποιηθεί μόνο εάν υπάρχουν σαφή στοιχεία ότι είναι κατάλληλη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Δρ Anthony Fauci τόνισε την ανάγκη έγκρισης από τον FDA πριν τη διεξαγωγή αναμνηστικών εμβολιων για την COVID-19

Παγκόσμιο πρόβλημα η παροχή τρίτης δόσης εμβολίου covid-19 - H έλλειψη εμβολίων και ο διχασμός

Με δωρεάν μπύρα, ντόνατς και αποταμιευτικά ομόλογα ενθαρρύνουν τον κόσμο να εμβολιαστεί στις ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Όμικρον υπεύθυνη για περισσότερους θανάτους στις ΗΠΑ απ΄ότι η Delta το Φθινόπωρο

Μετάλλαξη Όμικρον ΗΠΑ: Η Omicron, είναι μία εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή του κορωνοϊού που σαρώνει σε ολόκληρη την υφήλιο, οδηγώντας τον ημερήσιο αριθμό θανάτων στις ΗΠΑ σε επίπεδα που υπερβαίνουν τους θανάτους που καταγράφησαν κατά το κύμα δέλτα του περασμένου φθινοπώρου.

Αυστηροί κανόνες για πιστοποιητικά υγείας στην Κίνα

Πιστοποιητικό υγείας Κίνα: Οι υγειονομικοί κώδικες, με το χρωματικά κωδικοποιημένο τους σύστημα κόκκινου, κίτρινου και πράσινου που υποδηλώνουν διαφορετικά επίπεδα κινδύνου COVID, ήταν ένας κρίσιμος πυλώνας αυτού του συστήματος.

Οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί και αυτό επιβάλλεται να το γνωρίζουν όσοι παίρνουν θέση πίσω από το τιμόνι

Στις Η.ΠΑ. το 1/3 των ατυχημάτων που σημειώνονται έχουν ως βασική αιτία την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ με τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων στα οποία εμπλέκεται μεθυσμένος οδηγός να ανέρχονται το 2019 σε 10.000.

Το CDC θα πρέπει να παρακολουθεί περισσότερες πρωτοφανείς λοιμώξεις COVID-19 για να προλάβει την πανδημία, προειδοποιούν οι ειδικοί

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το CDC επιτρέπει τουλάχιστον 4 εβδομάδες καθυστέρησης για τη σύνδεση των δεδομένων επιτήρησης περιστατικών με το Σύστημα Πληροφοριών Ανοσοποίησης (IIS) και τα ζωτικά δεδομένα καταγραφής έως και ένα μήνα μετά τη διάγνωση."

Η κυβέρνηση της Σουηδίας αρνήθηκε να συστήσει τον εμβολιασμό covid παιδιών κάτω των 12 αφού διαπίστωσε ότι θα είχε μικρό ιατρικό όφελος από αυτό

Η Σουηδική κυβέρνηση συνιστά εμβόλια για παιδιά 12 ετών και άνω από τον Οκτώβριο του 2021 και συνιστά εμβόλια για παιδιά υψηλού κινδύνου μεταξύ 5 και 11 ετών.

Μαγιορκίνης: Τάση αποσυμπίεσης στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας

Μαγιορκίνης: Στην Ελλάδα, η πανδημία δείχνει σημεία σταθεροποίησης, με μία τάση επίσης αποσυμπίεσης στους σκληρούς δείκτες, είπε ο επιδημιολόγος - καθηγητής στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την Covid από το υπουργείο Υγείας.

Παπαευαγγέλου: 8 στις 10 νέες εισαγωγές οφείλονται στην Όμικρον

Παπαευαγγέλου: Όπως είπε η κα Παπαευαγγέλου, σταδιακά παρατηρείται αύξηση των νέων νοσηλειών που οφείλονται στην παραλλαγή Όμικρον. Συγκεκριμένα, 8 στους 1ο ασθενείς που εισάγονται στο νοσοκομείο είναι με την μετάλλαξη Όμικρον, διευκρίνισε και υπογράμμισε πως η νόσηση με την Όμικρον δεν είναι ένα απλό κρυολόγημα.

Γκάγκα: Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα η διάθεση αντιικών χαπιών κατ' οίκον

Γκάγκα: Η θεραπεία με τα αντιικά χάπια απευθύνεται σε όσους συνανθρώπους μας είναι άνω των 18 ετών και έχουν προβλήματα υγείας, πλην των εγκύων, σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός.