Πολιτική Υγείας

Εμβολιασμοί Ισραήλ: Προσφέρει ενισχυτικό εμβολίου COVID-19 της Pfizer σε ενήλικες που κινδυνεύουν

Εμβολιασμοί Ισραήλ: Προσφέρει ενισχυτικό εμβολίου  COVID-19 της Pfizer σε ενήλικες που κινδυνεύουν

Μετά την αρχική ανακοίνωσή τους, το FDA και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εξέδωσαν μια κοινή απάντηση δηλώνοντας ότι οι εμβολιασμένοι Αμερικανοί «δεν χρειάζονται» ένα ενισχυτικό αυτή τη στιγμή.

Εμβολιασμοί Ισραήλ: Το Ισραήλ προσφέρει ενισχυτικό εμβολίου Pfizer COVID-19 σε ενήλικες που κινδυνεύουν. Τα εμβόλια  Pfizer-BioNTech παραμένουν 93% αποτελεσματικά στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών από την COVID-19 στο Ισραήλ. Αξιωματούχοι υγείας του Ισραήλ δήλωσαν την Κυριακή ότι η χώρα θα αρχίσει να προσφέρει ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 σε ενήλικες που θεωρούνται ότι κινδυνεύουν καθώς σταθμίζει μια απόφαση σχετικά με το ευρύ κοινό.

Το τρίτο πλάνο θα προσφερθεί σε ενήλικες που είχαν ήδη δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer-BioNTech και θεωρείται ότι έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, ανέφερε το Reuters.

Η κίνηση έρχεται περίπου μία εβδομάδα μετά τη δημοσίευση της χώρας ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Pfizer-BioNTech στην πρόληψη λοιμώξεων και συμπτωματικών ασθενειών μειώθηκε στο 64% εν μέσω αύξησης της παραλλαγής Delta και μείωσης των μέτρων άμβλυνσης.

Το εμβόλιο παραμένει 93% αποτελεσματικό στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών λόγω της COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της νοσηλείας. Το εμβόλιο Pfizer προσφέρεται σε όλους στο Ισραήλ ηλικίας 12 ετών και άνω.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το Ισραήλ πλησιάζει το 60% του πληθυσμού του που έχει εμβολιαστεί πλήρως και έχει ήδη χορηγήσει πάνω από 10,9 εκατομμύρια δόσεις.

Σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσει την αναμενόμενη ζήτηση για περισσότερες δόσεις, ειδικά καθώς προσφέρεται ενίσχυση σε ενήλικες που κινδυνεύουν, η χώρα κατέληξε σε συμφωνία με την Pfizer για την παράδοση του επόμενου γύρου των εμβολίων την 1η Αυγούστου αντί του Σεπτεμβρίου.

Το Ισραήλ έχει περίπου 46 ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση, με την πλειονότητα των περιπτώσεων να εμπλέκονται σε άτομα που κινδυνεύουν, σύμφωνα με το Reuters.

Περίπου οι μισές από αυτές τις περιπτώσεις αφορούν άτομα που εμβολιάστηκαν.

Αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι δεν υπάρχει βιασύνη να αποφασίσει για τους ενισχυτές του γενικού πληθυσμού.

“Είναι μάλλον περίπλοκο”, δήλωσε ο Sharon Alroy-Preis, επικεφαλής δημόσιας υγείας, ενώ εμφανίστηκε στο δημόσιο ραδιόφωνο. “Βλέπουμε επί του παρόντος κρούσματα σε μεγάλο βαθμό μεταξύ εμβολιασμένων παιδιών και των γονέων τους που δεν εμβολιάστηκαν απαραίτητα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο και πρέπει να εντοπίσουμε τις προκαταλήψεις.”

Η Pfizer δήλωσε ότι θα συναντηθεί με κορυφαίους αξιωματούχους των ΗΠΑ τη Δευτέρα για να συζητήσουν το αίτημα της εταιρείας για ομοσπονδιακή εξουσιοδότηση για ενίσχυση.

Μετά την αρχική ανακοίνωσή τους, το FDA και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εξέδωσαν μια κοινή απάντηση δηλώνοντας ότι οι εμβολιασμένοι Αμερικανοί «δεν χρειάζονται» ένα ενισχυτικό αυτή τη στιγμή.

Ο Δρ Anthony Fauci, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Προέδρου Μπάιντεν, από τότε έχει αναγνωρίσει ότι “είναι απολύτως πιθανό, ίσως πιθανό” ότι θα χρειαστεί μια ενίσχυση, αλλά ότι είναι πολύ νωρίς για τους ομοσπονδιακούς αξιωματούχους να κάνουν αυτό το κάλεσμα.

“Αυτή τη στιγμή, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα και τις πληροφορίες που έχουμε, δεν χρειάζεται να δώσουμε στους ανθρώπους μια τρίτη βολή”, είπε. “Αυτό δεν σημαίνει ότι σταματάμε εκεί … Υπάρχουν μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς μιλάμε για την εξέταση της σκοπιμότητας για το εάν και πότε θα πρέπει να ενισχύσουμε τους ανθρώπους.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κοινή δήλωση FDA CDC NIH έναντι ανακοίνωσης της πρόθεσης της Phizer για 3ο εμβόλιο covid-19

Eμβόλια Kορωνοϊός : Προστατεύουν τελικά από τις μεταλλάξεις

Τα εμβόλια Pfizer, Moderna COVID-19 μείωσαν τις νοσηλείες σε ηλικιωμένους κατά 94%, σύμφωνα με τα CDC

Μύθοι και Αλήθειες για τα εμβόλια έναντι της COVID-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις με σκοπό την αύξηση της δωρεάς οργάνων

Σε σχέση με τη δωρεά οργάνων, από όσους υποστήριξαν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων μετά τον θάνατο, το 35% το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι αυτό οφείλεται σε θρησκευτικούς λόγους. Το 36,4% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστήριξε ότι ο νόμος που θα έδινε στο κράτος το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα όργανα ενός εγκεφαλικά νεκρού χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση θα αποτελούσε κατάχρηση εξουσίας. Ένα ποσοστό 30% απάντησε ότι ένας τέτοιος νόμος μπορεί να ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μην χάνονται όργανα.

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Στην Άμφισσα για τη συνεχή ενίσχυση της Υγείας & της Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Αναφέρθηκαν στα κενά δεκαετιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 4 χρόνια σε αυτούς τους τομείς μέσα από ενεργητικές πολιτικές.

Οι Έλληνες έκλεισαν τον διακόπτη συντονισμένοι με εκατομμύρια πολίτες σε 190 χώρες για την «Ώρα της γης»

Αναδάσωση, να καθαρίσουμε παραλίες, να καθαρίσουμε τις όχθες των ποταμών μας και τους υγρότοπους ακόμα και να φτιάξουμε ταΐστρες για πουλιά, φωλιές για πεταλούδες ή και ξενοδοχεία μελισσών στην ίδια μας τη βεράντα. «Απλές αλλά δυνατές και συμβολικές ενέργειες οι οποίες μας στρέφουν προς αυτό που έχουμε ανάγκη», είναι οι προτάσεις του VWF. Η αποκατάσταση των υποβαθμισμένων φυσικών οικοσυστημάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της φετινής παγκόσμιας εκστρατείας

Ερευνητές επεκτείνουν τον εντοπισμό ασθενειών στα λύματα

Η ερευνητική ομάδα μελετά ήδη τη σκοπιμότητα παρακολούθησης περισσότερων στόχων μολυσματικών ασθενειών στα λύματα, συμπεριλαμβανομένων άλλων αναπνευστικών και γαστρεντερικών ιών, όπως οι νοροϊοί, οι αδενοϊοί και οι εντεροϊοί. Συνεργάζονται, επίσης, στενά με αξιωματούχους της δημόσιας υγείας για να εντοπίσουν περισσότερους ιούς, μύκητες και βακτήρια προς μελέτη, λέει η Boehm. "Πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να κάνουμε έρευνα και να διερευνάμε πόσο μακριά μπορούμε να πάμε την επιτήρηση των λυμάτων για στόχους μολυσματικών ασθενειών".

ΕΟΠΥΥ: Νόμιμη η αντικατάσταση Γενικού Διευθυντή Οικονομικών σύμφωνα με Καρποδίνη

ΕΟΠΥΥ: Η απόφαση απαλλαγής υπαλλήλου από τα καθήκοντά του, ήταν πλήρως και ειδικά αιτιολογημένη, ελήφθη αρμοδίως και απολύτως νόμιμα, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού.