Πολιτική Υγείας

Εμβολιασμοί Ισραήλ: Προσφέρει ενισχυτικό εμβολίου COVID-19 της Pfizer σε ενήλικες που κινδυνεύουν

Εμβολιασμοί Ισραήλ: Προσφέρει ενισχυτικό εμβολίου  COVID-19 της Pfizer σε ενήλικες που κινδυνεύουν

Μετά την αρχική ανακοίνωσή τους, το FDA και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εξέδωσαν μια κοινή απάντηση δηλώνοντας ότι οι εμβολιασμένοι Αμερικανοί «δεν χρειάζονται» ένα ενισχυτικό αυτή τη στιγμή.

Εμβολιασμοί Ισραήλ: Το Ισραήλ προσφέρει ενισχυτικό εμβολίου Pfizer COVID-19 σε ενήλικες που κινδυνεύουν. Τα εμβόλια  Pfizer-BioNTech παραμένουν 93% αποτελεσματικά στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών από την COVID-19 στο Ισραήλ. Αξιωματούχοι υγείας του Ισραήλ δήλωσαν την Κυριακή ότι η χώρα θα αρχίσει να προσφέρει ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 σε ενήλικες που θεωρούνται ότι κινδυνεύουν καθώς σταθμίζει μια απόφαση σχετικά με το ευρύ κοινό.

Το τρίτο πλάνο θα προσφερθεί σε ενήλικες που είχαν ήδη δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer-BioNTech και θεωρείται ότι έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, ανέφερε το Reuters.

Η κίνηση έρχεται περίπου μία εβδομάδα μετά τη δημοσίευση της χώρας ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Pfizer-BioNTech στην πρόληψη λοιμώξεων και συμπτωματικών ασθενειών μειώθηκε στο 64% εν μέσω αύξησης της παραλλαγής Delta και μείωσης των μέτρων άμβλυνσης.

Το εμβόλιο παραμένει 93% αποτελεσματικό στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών λόγω της COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της νοσηλείας. Το εμβόλιο Pfizer προσφέρεται σε όλους στο Ισραήλ ηλικίας 12 ετών και άνω.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το Ισραήλ πλησιάζει το 60% του πληθυσμού του που έχει εμβολιαστεί πλήρως και έχει ήδη χορηγήσει πάνω από 10,9 εκατομμύρια δόσεις.

Σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσει την αναμενόμενη ζήτηση για περισσότερες δόσεις, ειδικά καθώς προσφέρεται ενίσχυση σε ενήλικες που κινδυνεύουν, η χώρα κατέληξε σε συμφωνία με την Pfizer για την παράδοση του επόμενου γύρου των εμβολίων την 1η Αυγούστου αντί του Σεπτεμβρίου.

Το Ισραήλ έχει περίπου 46 ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση, με την πλειονότητα των περιπτώσεων να εμπλέκονται σε άτομα που κινδυνεύουν, σύμφωνα με το Reuters.

Περίπου οι μισές από αυτές τις περιπτώσεις αφορούν άτομα που εμβολιάστηκαν.

Αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι δεν υπάρχει βιασύνη να αποφασίσει για τους ενισχυτές του γενικού πληθυσμού.

“Είναι μάλλον περίπλοκο”, δήλωσε ο Sharon Alroy-Preis, επικεφαλής δημόσιας υγείας, ενώ εμφανίστηκε στο δημόσιο ραδιόφωνο. “Βλέπουμε επί του παρόντος κρούσματα σε μεγάλο βαθμό μεταξύ εμβολιασμένων παιδιών και των γονέων τους που δεν εμβολιάστηκαν απαραίτητα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο και πρέπει να εντοπίσουμε τις προκαταλήψεις.”

Η Pfizer δήλωσε ότι θα συναντηθεί με κορυφαίους αξιωματούχους των ΗΠΑ τη Δευτέρα για να συζητήσουν το αίτημα της εταιρείας για ομοσπονδιακή εξουσιοδότηση για ενίσχυση.

Μετά την αρχική ανακοίνωσή τους, το FDA και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εξέδωσαν μια κοινή απάντηση δηλώνοντας ότι οι εμβολιασμένοι Αμερικανοί «δεν χρειάζονται» ένα ενισχυτικό αυτή τη στιγμή.

Ο Δρ Anthony Fauci, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Προέδρου Μπάιντεν, από τότε έχει αναγνωρίσει ότι “είναι απολύτως πιθανό, ίσως πιθανό” ότι θα χρειαστεί μια ενίσχυση, αλλά ότι είναι πολύ νωρίς για τους ομοσπονδιακούς αξιωματούχους να κάνουν αυτό το κάλεσμα.

“Αυτή τη στιγμή, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα και τις πληροφορίες που έχουμε, δεν χρειάζεται να δώσουμε στους ανθρώπους μια τρίτη βολή”, είπε. “Αυτό δεν σημαίνει ότι σταματάμε εκεί … Υπάρχουν μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς μιλάμε για την εξέταση της σκοπιμότητας για το εάν και πότε θα πρέπει να ενισχύσουμε τους ανθρώπους.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κοινή δήλωση FDA CDC NIH έναντι ανακοίνωσης της πρόθεσης της Phizer για 3ο εμβόλιο covid-19

Eμβόλια Kορωνοϊός : Προστατεύουν τελικά από τις μεταλλάξεις

Τα εμβόλια Pfizer, Moderna COVID-19 μείωσαν τις νοσηλείες σε ηλικιωμένους κατά 94%, σύμφωνα με τα CDC

Μύθοι και Αλήθειες για τα εμβόλια έναντι της COVID-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Αναμνηστική δόση για όλους άνω των 18 ετών 3 μήνες μετά τον εμβολιασμό

Θεμιστοκλέους τρίτη δόση εμβόλιο: Για τους νοσήσαντες, ο εμβολιασμός θα γίνεται 3 μήνες μετά τη διάγνωση. Παράλληλα, παραμένει το διάστημα των δύο μηνών για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο της J&J.

Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε υγειονομικούς και ΕΜΑΚ λέει το ΣτΕ

Υγειονομικοί ΕΜΑΚ: Η απόφαση του ΣτΕ κατά πλειοψηφία ήταν πως δεν αντίκεινται στις συνταγματικές επιταγές και τις υπερνομοθετικές διατάξεις οι αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς και σε όσους υπηρετούν στην ΕΜΑΚ.

Ο ΠΟΥ αναγνωρίζει πως τα μέτρα που λειτούργησαν στην μετάλλαξη δέλτα λειτουργούν και στην όμικρον

ΠΟΥ όμικρον μέτρα: Ο έλεγχος των συνόρων μπορεί να καθυστερήσει την είσοδο του ιού και να κερδίσει χρόνο. Αλλά κάθε χώρα και κάθε κοινότητα πρέπει να προετοιμαστεί για νέες αυξήσεις κρουσμάτων, με βάση τα μέτρα που έχουν ληφθεί και την εμπειρία που αποκτήθηκε στην αντιμετώπιση της παραλλαγής δέλτα.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τον εμβολιασμό των μικρών παιδιών σε αντίθεση με άλλες κυβερνήσεις χωρών

Μεταξύ των ελάχιστων εξαιρέσεων είναι η Νότια Αφρική, η οποία άρχισε να εμβολιάζει άτομα από την ηλικία των 12 ετών με μία μόνο δόση του εμβολίου Pfizer στις 20 Οκτωβρίου, και η Γουινέα, η οποία δήλωσε ότι θα ξεκινήσει να εμβολιάζει τους εφήβους αυτή την εβδομάδα. Ασυνήθιστα, στη Νότια Αφρική, δεν απαιτείται γονική άδεια για να εμβολιαστούν οι έφηβοι.

Πολλά κράτη έχουν αναστείλει τα ταξίδια σε ορισμένες χώρες της Νότιας Αφρικής λόγω της παραλλαγής "όμικρον"

Οι ΗΠΑ εξέδωσαν ταξιδιωτικές συμβουλές επιπέδου 4 για τα οκτώ κράτη της Νότιας Αφρικής στις 26 Νοεμβρίου, αλλά αυτοί οι περιορισμοί δεν ισχύουν για τους πολίτες των ΗΠΑ, τους νόμιμους μόνιμους κατοίκους και ορισμένες άλλες κατηγορίες.

Μαγιορκίνης: Αύξηση 4% στους θανάτους-8% στους νοσηλεύομενους σε ΜΕΘ-Εξαιρετικά διεισδυτική η Όμικρον

Γκίκας Μαγιορκίνης: Η επιδημία στη Νότια Αφρική παρουσιάζει εκθετική αύξηση, είπε ο κ. Μαγιορκίνης, που αφορά σε κρούσματα και θανάτους, με τη Δέλτα να υποχωρεί έναντι της Όμικρον. Αυτό επιβεβαιώνει την αρχική εντύπωση ότι το στέλεχος Όμικρον είναι ένα εξαιρετικά διεισδυτικό στέλεχος.

Βάνα Παπαευαγγέλου: Ξεπερνούν τις 50.000 τα ενεργά κρούσματα-Πάνω από 500 οι εισαγωγές

Βάνα Παπαευαγγέλου: Η πίεση στο ΕΣΥ είναι σημαντική - Σε αρκετές περιφέρειες της χώρας είχαμε αύξηση των κρουσμάτων στους ενήλικες 50 ως 70 ετών, σχετιζόμενη με την καθυστέρηση της τρίτης δόσης. Ενδεικτικά, στα Τρίκαλα, ενώ παρατηρείται μείωση κατά 30 % στα νέα κρούσματα, η ενδιάμεση ηλικία των νέων διαγνώσεων ανέβηκε στα 43 έτη (από τα 38) σε λίγες μόλις εβδομάδες. Την ίδια ώρα, όπως είπε, μόλις 1 στους 4 έχει προσέλθει για την 3η δόση.