ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός Ισραήλ: Βρίσκει πιθανή σχέση μεταξύ του εμβολίου Pfizer covid – 19 και της μυοκαρδίτιδας

Κορωνοϊός Ισραήλ: Βρίσκει πιθανή σχέση μεταξύ του εμβολίου Pfizer covid – 19 και της μυοκαρδίτιδας

"Υπάρχει κάποια πιθανότητα για πιθανή σύνδεση μεταξύ της δεύτερης δόσης εμβολίου και της εμφάνισης μυοκαρδίτιδας μεταξύ νεαρών ανδρών ηλικίας 16 έως 30 ετών", αναφέρει η ανακοίνωση.

Κορωνοϊός Ισραήλ: Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε πιθανή σχέση μεταξύ του εμβολίου COFID-19 της Pfizer και της καρδιακής φλεγμονής μεταξύ ανδρών ηλικίας 16 έως 30 ετών. Τρεις ομάδες εμπειρογνωμόνων διερεύνησαν την πιθανή σύνδεση με κρούσματα μυοκαρδίτιδας και υπέβαλαν ευρήματα στο Υπουργείο. Τα αποτελέσματα περιελάμβαναν 275 αναφερόμενα κρούσματα μυοκαρδίτιδας από τον Δεκέμβριο έως τον Μάιο, 148 εκ των οποίων εμφανίστηκαν περίπου κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού.

Περίπου 27 περιστατικά μειώθηκαν μετά την αρχική δόση σε φόντο 5,4 εκατομμυρίων εμβολιασμένων ατόμων, ενώ 121 περιπτώσεις εμφανίστηκαν γύρω από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Σχεδόν όλες οι περιπτώσεις ήταν ήπιες και εμφανίστηκαν κυρίως σε νεαρούς άνδρες ηλικίας 16 έως 19 μετά τη δεύτερη δόση. Οι ασθένειες απαιτούσαν συνήθως τέσσερις ημέρες νοσηλείας.

“Υπάρχει κάποια πιθανότητα για πιθανή σύνδεση μεταξύ της δεύτερης δόσης εμβολίου και της εμφάνισης μυοκαρδίτιδας μεταξύ νεαρών ανδρών ηλικίας 16 έως 30 ετών”, αναφέρει η ανακοίνωση. “Αυτός ο σύνδεσμος βρέθηκε να είναι ισχυρότερος μεταξύ των νεότερων ηλικιακών ομάδων, από 16 έως 19 ετών, σε σύγκριση με άλλες ηλικιακές ομάδες.

Αυτός ο σύνδεσμος έγινε πιο αδύναμος όσο μεγαλώνει το εμβολιασμένο άτομο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η μυοκαρδίτιδα έλαβε τη μορφή ήπιας ασθένειας που πέρασε εντός μιας ή μερικών ημερών.

” Μια ειδική ομάδα είχε οριστεί να σκοπεύει να επεκτείνει τους εμβολιασμούς στους εφήβους μετά την έκθεση, αν και σύμφωνα με το Reuters, ανώτερος αξιωματούχος είπε ότι μια επιτροπή υπουργείου ενέκρινε εμβολιασμούς για εφήβους.

“Η επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για τον εμβολιασμό ηλικίας 12 έως 15 ετών, και αυτό θα είναι δυνατό την επόμενη εβδομάδα”, δήλωσε ο Nachman Ash, συντονιστής πανδημίας – απόκρισης του Ισραήλ, στο ραδιόφωνο 103 FM.

“Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου υπερτερεί του κινδύνου.”

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) παρακολουθούν επίσης ενεργά τις αναφορές μυοκαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό στις Η.Π.Α. αλλά δεν έχουν προσδιορίσει μια σχέση.

Πάνω από το 56% του πληθυσμού του Ισραήλ εμβολιάζεται πλήρως, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Η χώρα χαιρετίστηκε για την ταχεία διάθεση εμβολίων, τα οποία προσέφεραν αποτελέσματα σε πραγματικό κόσμο σχετικά με την ικανότητα του εμβολίου Pfizer να μειώσει δραστικά τις λοιμώξεις, τις νοσηλείες και τους θανάτους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τα CDC δίνουν οδηγίες για την καρδιακή φλεγμονή μετά το εμβόλιο COVID-19

Ο πρώην επικεφαλής των CDC προτρέπει τους εμβολιασμούς covid -19 για παιδιά, καθώς η εταιρεία διερευνά σπάνια καρδιακά προβλήματα

Εξετάζονται τα ήπια καρδιακά προβλήματα ως πιθανή παρενέργεια του εμβολίου covid-19 στις ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι συνέπειες του χρόνιου στρες στην υγεία

Άγχος Συνέπειες: Το άγχος είναι παντού και για κάθε άνθρωπο σημαίνει διαφορετικά πράγματα. Και ενώ το λίγο άγχος είναι εντάξει - ένας βαθμός άγχους είναι και ωφέλιμος - το πολύ άγχος μπορεί να σας κουράσει και να έχει επιπτώσεις στην υγεία σας, τόσο ψυχική όσο και σωματική.

H άσκηση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης χρόνιας νόσου

Αθλητισμός: Έχει αποδειχθεί ότι η τακτική άσκηση βελτιώνει την ευαισθησία των ατόμων στην ινσουλίνη, αυξάνει την υγεία της καρδιάς, ενώ μπορεί επίσης να μειώσει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα.