Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε το τέλος της επιδημίας του HIV/AIDS μέχρι το 2030

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε το τέλος της επιδημίας του HIV/AIDS μέχρι το 2030

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε τα φιλόδοξα σχέδιά της την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανανεώσουν την εστίασή τους στον τερματισμό της επιδημίας του HIV/AIDS έως το 2030, με νέα χρηματοδότηση και πενταετή στρατηγική, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Λευκός Οίκος. Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε τα φιλόδοξα σχέδιά της την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

Τερματισμός της επιδημίας του HIV/AIDS

Μεταξύ των στοιχείων του σχεδίου είναι να ζητηθούν 850 εκατομμύρια δολάρια στον προϋπολογισμό του 2023 για προγράμματα πρόληψης και φροντίδας του HIV. Ο Μπάιντεν πρότεινε επίσης ένα νέο εθνικό πρόγραμμα PrEP 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό θα μπορούσε να δώσει πρόσβαση σε προφύλαξη και υπηρεσίες προέκθεσης για άτομα χωρίς ασφάλιση ή χαμηλή κάλυψη.

Οι παγκόσμιοι στόχοι περιλαμβάνουν την επίτευξη των στόχων του UNAIDS για τη μείωση των νέων λοιμώξεων και την επίτευξη στόχων για όλες τις ηλικίες, το φύλο και τις ομάδες πληθυσμού. Θα περιλαμβάνει επίσης τη βελτίωση της ισότητας για τα έφηβα κορίτσια, τις νέες γυναίκες και τα παιδιά, ανέφερε το CNN.

“Η δουλειά μας δεν έχει ολοκληρωθεί. Ο HIV παραμένει μια σοβαρή απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια της υγείας και την οικονομική ανάπτυξη”, έγραψε στη νέα στρατηγική ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν. «Η πρόοδός μας μπορεί εύκολα να εκτροχιαστεί εάν χάσουμε την εστίαση ή την πεποίθησή μας ή αποτύχουμε να αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες, πολλές που τροφοδοτούνται από το στίγμα και τις διακρίσεις και τους τιμωρητικούς νόμους, που στέκονται εμπόδιο στο δρόμο μας».

Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης του Προέδρου των ΗΠΑ για την ανακούφιση από το AIDS (PEPFAR) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει υποστηρίξει την αντιρετροϊκή θεραπεία για περισσότερους από 20 εκατομμύρια άνδρες, γυναίκες και παιδιά από τις 30 Σεπτεμβρίου, ανέφερε το CNN. Ο αριθμός αυτός αυξάνεται από 18,96 εκατομμύρια το 2021. Η PEPFAR έχει παράσχει σε 64,7 εκατομμύρια ανθρώπους υπηρεσίες τεστ HIV και βοήθησε 5,5 εκατομμύρια μωρά να γεννηθούν με HIV.

Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους ανέφερε στο Twitter την Πέμπτη, «Με τολμηρή ηγεσία, μπορούμε να προσφέρουμε φροντίδα για όλους!» Ο διευθυντής ζήτησε από τις χώρες να εφαρμόσουν παγκόσμιες στρατηγικές όχι μόνο για τον HIV, αλλά και για την ηπατίτιδα και τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις.

Ο HIV εξακολουθεί να μην έχει εμβόλιο ή θεραπεία, παρόλο που τα φάρμακα τον έχουν καταστήσει πιο διαχειρίσιμο και έχουν αποτρέψει τις λοιμώξεις. Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι είχαν HIV στις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη του 2019. Η πρόσβαση στην περίθαλψη ποικίλλει ευρέως, με τον HIV να επηρεάζει δυσανάλογο αριθμό Μαύρων και Ισπανοαμερικανών, ανέφερε το CNN. Οι στόχοι των ΗΠΑ περιλαμβάνουν τη μείωση αυτών των ανισοτήτων με παράλληλη πρόληψη νέων μολύνσεων από τον ιό HIV και τη βελτίωση των αποτελεσμάτων για όσους έχουν HIV.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Τέλος στην εργασιακή αυθαιρεσία εις βάρος των ατόμων με HIV

Οι δράσεις του ΕΟΔΥ για την παγκόσμια ημέρα κατά του HIV/AIDS

Η ζωή με τον HIV έχει αλλάξει θετικά τις τελευταίες δεκαετίες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις με σκοπό την αύξηση της δωρεάς οργάνων

Σε σχέση με τη δωρεά οργάνων, από όσους υποστήριξαν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων μετά τον θάνατο, το 35% το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι αυτό οφείλεται σε θρησκευτικούς λόγους. Το 36,4% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστήριξε ότι ο νόμος που θα έδινε στο κράτος το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα όργανα ενός εγκεφαλικά νεκρού χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση θα αποτελούσε κατάχρηση εξουσίας. Ένα ποσοστό 30% απάντησε ότι ένας τέτοιος νόμος μπορεί να ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μην χάνονται όργανα.

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Στην Άμφισσα για τη συνεχή ενίσχυση της Υγείας & της Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Αναφέρθηκαν στα κενά δεκαετιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 4 χρόνια σε αυτούς τους τομείς μέσα από ενεργητικές πολιτικές.

Οι Έλληνες έκλεισαν τον διακόπτη συντονισμένοι με εκατομμύρια πολίτες σε 190 χώρες για την «Ώρα της γης»

Αναδάσωση, να καθαρίσουμε παραλίες, να καθαρίσουμε τις όχθες των ποταμών μας και τους υγρότοπους ακόμα και να φτιάξουμε ταΐστρες για πουλιά, φωλιές για πεταλούδες ή και ξενοδοχεία μελισσών στην ίδια μας τη βεράντα. «Απλές αλλά δυνατές και συμβολικές ενέργειες οι οποίες μας στρέφουν προς αυτό που έχουμε ανάγκη», είναι οι προτάσεις του VWF. Η αποκατάσταση των υποβαθμισμένων φυσικών οικοσυστημάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της φετινής παγκόσμιας εκστρατείας

Ερευνητές επεκτείνουν τον εντοπισμό ασθενειών στα λύματα

Η ερευνητική ομάδα μελετά ήδη τη σκοπιμότητα παρακολούθησης περισσότερων στόχων μολυσματικών ασθενειών στα λύματα, συμπεριλαμβανομένων άλλων αναπνευστικών και γαστρεντερικών ιών, όπως οι νοροϊοί, οι αδενοϊοί και οι εντεροϊοί. Συνεργάζονται, επίσης, στενά με αξιωματούχους της δημόσιας υγείας για να εντοπίσουν περισσότερους ιούς, μύκητες και βακτήρια προς μελέτη, λέει η Boehm. "Πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να κάνουμε έρευνα και να διερευνάμε πόσο μακριά μπορούμε να πάμε την επιτήρηση των λυμάτων για στόχους μολυσματικών ασθενειών".

ΕΟΠΥΥ: Νόμιμη η αντικατάσταση Γενικού Διευθυντή Οικονομικών σύμφωνα με Καρποδίνη

ΕΟΠΥΥ: Η απόφαση απαλλαγής υπαλλήλου από τα καθήκοντά του, ήταν πλήρως και ειδικά αιτιολογημένη, ελήφθη αρμοδίως και απολύτως νόμιμα, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού.