Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ: Ο Becerra ωθεί την «ισότητα στην υγεία» ως κεντρική αποστολή για το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών

ΗΠΑ: Ο Becerra ωθεί την «ισότητα στην υγεία» ως κεντρική αποστολή για το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών

Ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος κυκλοφόρησε πρόσφατα έναν οδηγό για την "Προώθηση της Ισότητας στην Υγεία" που εκπαιδεύει πώς να αγωνίζεστε για την κρίσιμη θεωρία της φυλής, περιλαμβάνει μια λίστα λέξεων που δεν πρέπει να λέγονται και τις "εναλλακτικές λύσεις που επικεντρώνονται στην ισότητα" ενώ επικρίνει έννοιες όπως "αξιοκρατία". «ατομισμός» και  «ελεύθερη» αγορά».

ΗΠΑ: Ο Becerra προωθεί την «ισότητα στην υγεία» ως τη μεγαλύτερη προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ. Ο Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS) Xavier Becerra μίλησε την Παρασκευή για τον πρώτο χρόνο της θητείας του στη θέση και κατέστησε σαφές ότι η «ισότητα στην υγεία» θα είναι η κεντρική αποστολή του τμήματός του. Ο Μπεκέρα έθεσε ερωτήσεις σε δημοσιογράφους σχετικά με τα σχέδιά του για τη μετάβαση του Υπουργείου Υγείας και των Ανθρωπίνων Υπηρεσιών HHS στο μέλλον. Ο Becerra τόνισε μια ποικιλία αλλαγών στην αποστολή του Υπουργείου, συμπεριλαμβανομένου ενός βήματος μακριά από τις «παροικιακές» νοοτροπίες σχετικά με τον εθισμό στα ναρκωτικά, τη μείωση της τιμής των συνταγογραφούμενων φαρμάκων και μια συνεχή προσπάθεια για την καταστολή του ιού COVID-19.

Κατά τη διάρκεια των παρατηρήσεών του, ο Μπεκέρα χρησιμοποίησε επανειλημμένα τον όρο «ισότητα», ο οποίος υποδηλώνει τον περιορισμό και την κατανομή των πόρων με βάση την αντιληπτή κοινωνική θέση, τα προνόμια και την απαξίωση. «Η ισότητα στην υγεία πρέπει να είναι μέρος όλων όσων κάνουμε», είπε ο Μπεκέρα, σχολιάζοντας αργότερα, «θα δείτε ότι η ισότητα στην υγεία διαπερνά ό,τι κάνουμε».

Ο Becerra δεν είναι ο πρώτος στον ιατρικό κλάδο που τόνισε την ανάγκη για «ισότητα» και «κοινωνική δικαιοσύνη» από τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης. Οργανώσεις που εκπροσωπούν επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου σε όλη τη χώρα έχουν υποστηρίξει τον περιορισμό της περίθαλψης με βάση την αντιληπτή κοινωνική θέση και την έλλειψη δικαιωμάτων ψήφου.

Ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος κυκλοφόρησε πρόσφατα έναν οδηγό για την “Προώθηση της Ισότητας στην Υγεία” που εκπαιδεύει πώς να αγωνίζεστε για την κρίσιμη θεωρία της φυλής, περιλαμβάνει μια λίστα λέξεων που δεν πρέπει να λέγονται και τις “εναλλακτικές λύσεις που επικεντρώνονται στην ισότητα” ενώ επικρίνει έννοιες όπως “αξιοκρατία”. «ατομισμός» και  «ελεύθερη» αγορά». Το έγγραφο 55 σελίδων που κυκλοφόρησε στις 28 Οκτωβρίου παραθέτει έναν οδηγό από τον οργανισμό Race Forward για τον τρόπο υποστήριξης της κρίσιμης θεωρίας της φυλής (CRT), ο οποίος ονομάζεται “Οδηγός για την Αντιμετώπιση των Επιθέσεων στην Κρίσιμη Θεωρία Φυλών”.

Ο οδηγός για τη δικαιοσύνη στον τομέα της υγείας υποστηρίζει ότι οι γιατροί δεν μπορούν να εξαλείψουν τις «ανισότητες στην υγεία» «εστιάζοντας μόνο στα άτομα, στη συμπεριφορά τους ή στη βιολογία τους». Λέει ότι αντίθετα πρέπει να επικεντρωθούν στη γλώσσα και τις συλλογικές πολιτικές συνθήκες ορισμένων ομάδων.

Αντί να χρησιμοποιούν τη λέξη «δικαιοσύνη», ο οδηγός προτείνει στους γιατρούς να λένε «κοινωνική δικαιοσύνη».

Αυτό συμβαίνει επειδή, λέει, η δικαιοσύνη «δεν δίνει σημασία στο πώς οι σχέσεις εξουσίας στην κοινωνία εδραιώνονται, αλλά πρωτίστως δίνει έμφαση στα αποτελέσματα μέσα σε ένα προκαθορισμένο σύνολο κανόνων».

Σε συνέντευξή του στο Associated Press, ο πρώην γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνια είπε ότι η Αμερική έχει φτάσει σε ένα «κομβικό σημείο» τον τρίτο χρόνο της πανδημίας.

«Πόσο καλά είμαστε πάνω μας», προειδοποίησε ο Becerra, σημειώνοντας ότι χωρίς τα χρήματα για εμβόλια, τεστ και θεραπείες που σώζουν ζωές, η Αμερική θα «κολλήσει στο έδαφος».

Στην ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης, ο Πρόεδρος Μπάιντεν παρουσίασε μια πρωτοβουλία COVID-19 για μια νέα και «πιο φυσιολογική» φάση της πανδημίας.

Το Εθνικό Σχέδιο Ετοιμότητας της διοίκησης για την COVID-19 – που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα – εστιάζει σε τέσσερις βασικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας και της θεραπείας της νόσου, της προετοιμασίας για νέες παραλλαγές, της πρόληψης οικονομικών και εκπαιδευτικών τερματισμών και της συνέχισης της καθοδήγησης της προσπάθειας εμβολιασμού του κόσμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι κοινότητες των ΗΠΑ με περιορισμένη πρόσβαση στο Διαδίκτυο είχαν υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από COVID-19 κατά το πρώτο έτος της πανδημίας, σύμφωνα με ερευνητές.

Περισσότεροι Μαύροι Αμερικανοί σε κίνδυνο καρδιακής προσβολής

Η ευρυζωνικότητα αποτελεί τη νεότερη πρόκληση στον τομέα της υγείας

“Καμπανάκι” σε ασφαλιστικό κολοσσό για διάκριση ασθενών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συνεδρίαση του ΠΟΥ για την ευλογιά των πιθήκων - Πιθανή παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία

Αν και η πλειονότητα των νέων περιπτώσεων ευλογιάς των πιθήκων έχει παρατηρηθεί σε ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους άνδρες, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οποιοσδήποτε διατρέχει πιθανό κίνδυνο.

Η επιτροπή CDC συνιστά στους ηλικιωμένους να κάνουν νεότερα εμβόλια γρίπης

Τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν επιπλοκές γρίπης. Υπολογίζεται ότι, τα τελευταία χρόνια, μεταξύ 70% και 85% των θανάτων που σχετίζονται με την εποχική γρίπη έχουν συμβεί σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Η ΝΥ εργάζεται να επεκτείνει την εμβολιαστική κάλυψη κατά της ευλογιάς των πίθηκων

Ευλογιά των πίθηκων: Την Πέμπτη, η πόλη της Νέας Υόρκης έγινε η πρώτη πόλη των ΗΠΑ που άρχισε να προσφέρει το εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων σε όσους διατρέχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης. Όπως δήλωσε ο Επίτροπος Υγείας της πόλης, Δρ. Ashwin Vasan, στόχος είναι η επέκταση της δυνατότητας εμβολιασμού σε όλη την πόλη." 

Τζο Μπάιντεν: Mια θλιβερή μέρα για τη χώρα η απόφαση για τις αμβλώσεις

Τζο Μπάιντεν: «Τώρα με την ανατροπή της απόφασης-ορόσημο Roe v. Wade, ας είμαστε πολύ ξεκάθαροι, η υγεία και η ζωή των γυναικών σε αυτό το έθνος βρίσκονται σε κίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο.

Διευκρινίσεις και απαντήσεις με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα έδωσαν αξιωματούχοι υγείας

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις επαναμολύνσεις, πρόκειται για κάτι δεδομένο, τόνισε και συμπλήρωσε πως επειδή ο ιός θα παραμείνει για πολλά χρόνια, αν όχι για πάντα, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι επαναμολύνσεις είναι κομμάτι της κανονικότητας που θα έχουμε τα επόμενα χρόνια.

Πώς θα συνάπτουν συμβάσεις οι ιδιώτες ιατροί με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας

Προσωπικός ιατρός: Καθορίζεται η διαδικασία σύναψης συμβάσεων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας με τους ιδιώτες ιατρούς που θα συμβληθούν με τον Οργανισμό ως προσωπικοί ιατροί και κάθε σχετικό θέμα της συμβατικής συνεργασίας τους.

Ευλογιά πιθήκων: Το υπ. Υγείας Ν. Υόρκης εγκαινιάζει κλινική εμβολιασμού

Ευλογιά πιθήκων: Το Υπουργείο Υγείας της Ν. Υόρκης προσφέρει εμβολιασμό σε δικαιούχους Νεοϋορκέζους που μπορεί να έχουν εκτεθεί στην ευλογιά των πιθήκων, ξεκινώντας από σήμερα (23/6) στην κλινική σεξουαλικής υγείας Chelsea. 

Μεγάλη αναμονή καθώς οι ΗΠΑ εμβολιάζουν τους νεότερους κατά της Covid

Την περασμένη εβδομάδα, μια ομάδα ειδικών που συγκλήθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων εξέτασε δεδομένα από κλινικές δοκιμές που αφορούσαν χιλιάδες παιδιά που διεξήχθησαν από τη Pfizer και τη Moderna και έκρινε ότι και τα δύο εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.