Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ Νόμος Όπλα: Οι διατάξεις ψυχικής υγείας θα αποτρέψουν τους μαζικούς πυροβολισμούς; 

ΗΠΑ Νόμος Όπλα: Οι διατάξεις ψυχικής υγείας θα αποτρέψουν τους μαζικούς πυροβολισμούς; 

Σημείωσε ότι η αυτοκτονία είναι μεγαλύτερος κίνδυνος για αυτήν την ομάδα από την εμπλοκή σε μαζικούς πυροβολισμούς. «Είναι σαν να έχεις μερικά άρρωστα ψάρια και να πετάς αντιβιοτικά σε ολόκληρο τον ωκεανό», είπε η Barnhorst.

ΗΠΑ Νόμος Όπλα: Τα στοιχεία ψυχικής υγείας του νόμου περί όπλων θα αποτρέψουν τους μαζικούς πυροβολισμούς; Στις 25 Ιουνίου, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε νόμο, την πιο εκτεταμένη νομοθεσία για την ασφάλεια των όπλων των τελευταίων δεκαετιών. Έπειτα από ένα κύμα μαζικών πυροβολισμών φέτος, ο νόμος για ασφαλείς κοινότητες των δύο μερών επεκτείνει τους ελέγχους ιστορικού για αγοραστές όπλων ηλικίας κάτω των 21 ετών και αυστηροποιεί τις κυρώσεις κατά των αποκαλούμενων αγοραστών αχύρου, οι οποίοι αγοράζουν ένα όπλο και το πωλούν σε κάποιον που δεν έχει εξουσιοδότηση να το έχει στην κατοχή του.

Το μέτρο περιλαμβάνει 60 εκατομμύρια δολάρια σε νέα κονδύλια για 5 χρόνια για την παροχή εκπαίδευσης για την ψυχική υγεία σε παιδιάτρους που θεραπεύουν παιδιά και νέους.

Ενώ οι ειδικοί που μίλησαν στο Medscape Medical News δήλωσαν ότι καλωσόρισαν τους νέους πόρους, προειδοποίησαν ότι είναι απίθανο τα μέτρα να τερματίσουν τους μαζικούς πυροβολισμούς.

Το τι θα σημαίνουν αυτά τα κεφάλαια και οι απαιτήσεις για την καθημερινή εργασία των παιδιάτρων είναι ασαφές.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) δεν έχει σχολιάσει ακόμη αυτές τις διατάξεις.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής AAP και το Αμερικανικό Κολλέγιο Ιατρών έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους για τη νομοθεσία συνολικά.

Σε μια δήλωση της 22ας Ιουνίου, η Πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής AAP Moira Szilagyi, MD, PhD, FAAP, δήλωσε: “Οι παιδίατροι υποστηρίζουν εδώ και πολύ καιρό τις ομοσπονδιακές πολιτικές που θα κρατήσουν ασφαλή τα παιδιά, τις οικογένειες και τις κοινότητες.

Αυτό το νομοσχέδιο θα βοηθούσε στην επίτευξη αυτού του στόχου, ενθαρρύνοντας την πολιτεία για νόμους για την κόκκινη σημαία, βελτιώνοντας τους ελέγχους ιστορικού και περιορίζοντας τις στιγμιαίες πωλήσεις όπλων επίθεσης σε άτομα ηλικίας 18 έως 20 ετών».

Ένας βοηθός του Κογκρέσου που συμμετείχε στη σύνταξη της νομοθεσίας είπε ότι οι διατάξεις για την ψυχική υγεία είναι ευρέως γραμμένες, επομένως, οι παιδίατροι μπορούν να τις εφαρμόσουν όπως κρίνουν κατάλληλα για τις κοινότητές τους. “Βλέπουμε αυτό ως μια ζωτικής σημασίας και σημαντική πηγή για τη φροντίδα που ήδη παρέχουμε”, δήλωσε η Katherine Hoops, MD, MPH, επίκουρη καθηγήτρια παιδιατρικής εντατικής ιατρικής φροντίδας και βασικό μέλος ΔΕΠ για το Κέντρο Πολιτικής και Έρευνας Όπλων στο Πανεπιστήμιο John’s Hopkins, στη Βαλτιμόρη.

«Αυτήν τη στιγμή, η πλειονότητα της παιδιατρικής ψυχικής υγείας γίνεται από τους παρόχους πρωτοβάθμιας φροντίδας», πρόσθεσε η Χουπς, η οποία είπε ότι ελπίζει πως ο νέος νόμος θα επιτρέψει σε περισσότερους παιδιάτρους να εξοικειωθούν με τα εργαλεία προσυμπτωματικού ελέγχου για τον εντοπισμό νέων που κινδυνεύουν να τραυματίσουν τον εαυτό τους ή άλλους με όπλο.

«Η παροχή περισσότερων πόρων για κλινικούς γιατρούς, παιδιάτρους, για παρόχους πρωτοβάθμιας φροντίδας για τη βελτίωση της παροχής συμβουλευτικής ψυχικής υγείας και συμβουλευτικής βάσει κινδύνου είναι δυνητικά πολύ επωφελής», είπε. Όμως, αυτές οι προσπάθειες, ανεξάρτητα από τα τελικά οφέλη τους, μπορεί να μην αποτρέψουν τους μαζικούς πυροβολισμούς.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η ενίσχυση των υπηρεσιών παιδικής ψυχικής υγείας θα αποτρέψει τους μαζικούς πυροβολισμούς», δήλωσε η Amy Barnhorst, MD, αντιπρόεδρος κοινοτικής ψυχικής υγείας στο Τμήμα Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Davis,  η οποία είναι ειδικός στις συνέπειες των όπλων στην υγεία.  Η βία με όπλα έχει γίνει η κύρια αιτία θανάτου μεταξύ των παιδιών των ΗΠΑ, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Το 2020, 4.357 άτομα ηλικίας 1-19 ετών πέθαναν από τραυματισμό από όπλο, περισσότερα από τον αριθμό για αυτοκινητιστικά ατυχήματα (3913), ασφυξία (1411) ή πνιγμό (966). Ωστόσο, η Barnhorst είπε ότι οι μαζικοί πυροβολισμοί δεν αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 1% των ετήσιων θανάτων από όπλα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Και δεν υπάρχει ξεκάθαρο προφίλ για το τι διακρίνει τους νεαρούς πυροβολητές από άλλους νέους, είπε η Barnhorst.

Σημείωσε ότι η αυτοκτονία είναι μεγαλύτερος κίνδυνος για αυτήν την ομάδα από την εμπλοκή σε μαζικούς πυροβολισμούς. «Είναι σαν να έχεις μερικά άρρωστα ψάρια και να πετάς αντιβιοτικά σε ολόκληρο τον ωκεανό», είπε η Barnhorst.

Η Μπάρνχορστ εξέφρασε περισσότερο ενθουσιασμό για τους λεγόμενους νόμους περί κόκκινης σημαίας – ή τις εντολές προστασίας από ακραίους κινδύνους – που είναι δικαστικές εντολές για την αφαίρεση όπλων από άτομα που κινδυνεύουν να βλάψουν τον εαυτό τους ή άλλους για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Η σύζευξη αυτών των παραγγελιών με την υποστήριξη ψυχικής υγείας θα μπορούσε να μειώσει το ποσοστό αυτοκτονίας των νέων, είπε η Barnhost.

Ο νόμος περιλαμβάνει 750 εκατομμύρια δολάρια για την εφαρμογή εντολών προστασίας από ακραίο κίνδυνο.

«Οι νέοι είναι πιο πιθανό να πεθάνουν σε ανθρωποκτονία ή αυτοκτονία ή από ακούσιο τραυματισμό παρά σε θανατηφόρο μαζικό πυροβολισμό», είπε η Χουπς.

Σημείωσε ότι ένα φαινομενικά απλό βήμα για την πρόληψη τραγωδιών, αν και δεν ακολουθείται πάντα, είναι η αποθήκευση των όπλων χωριστά από τα πυρομαχικά. «Όλοι αυτοί είναι θάνατοι που μπορούν να προληφθούν και είναι σημαντικό να προληφθούν», είπε η Χουπς.

Η Hoops είναι εθνικός εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής AAP, αλλά δεν συμμετείχε στη σύνταξη της νομοθεσίας.

Η Barnhorst δεν ανέφερε σχετικές οικονομικές σχέσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Μπάιντεν και ο σύμβουλός του Fauci χαρακτηρίζουν την ένοπλη βία «κρίση στη δημόσια υγεία»

Το 76% των δημόσιων σχολείων των ΗΠΑ σημείωσε αύξηση των ανησυχιών του προσωπικού σχετικά με την ψυχική υγεία των μαθητών

Η ύπαρξη όπλων στο σπίτι αυξάνει τον κίνδυνο αυτοκτονίας εφήβων

Το ποσοστό ανθρωποκτονιών με πυροβόλα όπλα στις HΠA αυξήθηκε κατά 35%, στο υψηλότερο επίπεδο από το 1994, τον πρώτο χρόνο της πανδημίας του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Θεανώ Καρποδίνη - ΕΟΠΥΥ: Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία

Θεανώ Καρποδίνη - ΕΟΠΥΥ: «Ο ΕΟΠΥΥ μεθοδικά, σταθερά και αποφασιστικά μετατρέπεται σε έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό Οργανισμό εστιάζοντας πάντα στην βέλτιστη εξυπηρέτηση του ασθενή».

Μητσοτάκης: Δέσμευσή μας να εργαζόμαστε στην κατεύθυνση μιας πιο ισότιμης κοινωνίας

Μητσοτάκης: Πολύ σημαντικό για τους συμπολίτες μας που κέρδισαν τη μάχη με τον καρκίνο είναι το «Δικαίωμα στη Λήθη» που θεσπίσαμε ώστε να μην υπάρχουν πλέον οικονομικές και κοινωνικές διακρίσεις εις βάρος τους στη συνέχεια της ζωής τους.

Το CDC μοιράζεται το όραμα για το μέλλον της Δημόσιας Υγείας

Το CDC δίνει προτεραιότητα στις επικοινωνίες για την υγεία ως ζωτική δεξιότητα για το εργατικό δυναμικό της δημόσιας υγείας και αναγνωρίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο το κοινό καταναλώνει τις πληροφορίες συνεχώς εξελίσσεται.

Κικίλιας: Ήμασταν όλοι εδώ συντονισμένοι και οργανωμένοι

Κικίλιας: Δηλώσεις για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων έκανε νωρίς το πρωί του Σαββάτου από το συντονιστικό κέντρο των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία έκανε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής Βασίλης Κικίλιας.

Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα

Η περιοδεία του Υπουργού Υγείας, ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς.

Το Ισραήλ εξαπολύει πυραυλικές επιθέσεις στο Ιράν

Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε πυραυλικές επιδρομές κατά του Ιράν, δήλωσε στο NPR υψηλόβαθμος στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ την Πέμπτη. Υπάρχουν επίσης αναφορές για εκρήξεις στο Ιράκ και τη Συρία. Τα πλήγματα φαίνεται να είναι η απάντηση που υποσχέθηκε να πραγματοποιήσει το Ισραήλ μετά την ιρανική επίθεση την Κυριακή, όταν η Τεχεράνη εκτόξευσε εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη […]