Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΗΠΑ: Τα πυροβόλα όπλα είναι η κύρια αιτία θανάτου παιδιών και εφήβων

ΗΠΑ: Τα πυροβόλα όπλα είναι η κύρια αιτία θανάτου παιδιών και εφήβων

ΗΠΑ: Τα όπλα έχουν ξεπεράσει τα τροχαία δυστυχήματα ως την κύρια αιτία θανάτου μεταξύ των παιδιών και των εφήβων των ΗΠΑ.

Οι θάνατοι που σχετίζονται με όπλα αυξήθηκαν κατά 29% μεταξύ των παιδιών ηλικίας 1 έως 19 ετών από το 2019 έως το 2020, σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. Συνολικά, υπήρξαν περισσότεροι από 4.300 θάνατοι που σχετίζονται με όπλα – συμπεριλαμβανομένων αυτοκτονιών, ανθρωποκτονιών και ατυχημάτων – σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα το 2020. Τα αυξανόμενα ποσοστά καταδεικνύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτυγχάνουν να προστατεύσουν τον νεότερο πληθυσμό τους από μια αιτία θανάτου που μπορεί να αποφευχθεί, δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Jason Goldstick, αναπληρωτής καθηγητής επείγουσας ιατρικής στο Michigan Medicine στο Ann Arbor.

«Οι πρόσφατες επενδύσεις στην έρευνα για την πρόληψη τραυματισμών από πυροβόλα όπλα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ και τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, εκτός από τη χρηματοδότηση για την πρόληψη της βίας στην κοινότητα στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά αυτή η δυναμική πρέπει να συνεχιστεί αν θέλουμε πραγματικά να σπάσουμε αυτή την ανησυχητική τάση», δήλωσε ο Goldstick.

Η μελέτη απέδωσε 3.900 θανάτους στην ηλικιακή ομάδα 1 έως 19 ετών σε μηχανοκίνητα οχήματα. Οι συγγραφείς πρόσθεσαν ότι οι θάνατοι από δηλητηρίαση από φάρμακα αυξήθηκαν περισσότερο από 83% σε περισσότερους από 1.700. Η φαρμακευτική δηλητηρίαση ήταν η τρίτη κύρια αιτία θανάτου στην ηλικιακή ομάδα που μελετήθηκε. Τα ευρήματα, με βάση τα δεδομένα του CDC, δημοσιεύτηκαν στις 20 Απριλίου στο New England Journal of Medicine.

«Τα τροχαία ατυχήματα ήταν σταθερά η κύρια αιτία θανάτου για παιδιά και εφήβους με αρκετά μεγάλη διαφορά, αλλά καθιστώντας ασφαλέστερα τα οχήματα και τους οδηγούς, αυτοί οι τύποι θανάτων έχουν μειωθεί δραστικά τα τελευταία 20 χρόνια», δήλωσε η επίσης συγγραφέας της μελέτης Δρ. Πάτρικ Κάρτερ, συνδιευθύντριά του Ινστιτούτου Πρόληψης Τραυματισμών από Πυροβόλα Όπλα του πανεπιστημίου.

“Η επιστήμη της πρόληψης τραυματισμών έπαιξε κρίσιμο ρόλο στη μείωση των θανάτων από αυτοκίνητα χωρίς να βγάλουμε τα αυτοκίνητα από το δρόμο, και έχουμε μια πραγματική ευκαιρία εδώ να δημιουργήσουμε παρόμοιο αντίκτυπο για τη μείωση των θανάτων από πυροβόλα όπλα μέσω της εφαρμογής της αυστηρής επιστήμης πρόληψης τραυματισμών”, πρόσθεσε η Carter.

Το 2020, περισσότεροι από 45.000 άνθρωποι όλων των ηλικιών πέθαναν στις Ηνωμένες Πολιτείες ως αποτέλεσμα των πυροβόλων όπλων, ποσοστό μεγαλύτερο από 13% από το 2019. Οι ερευνητές είπαν ότι η αύξηση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις ανθρωποκτονίες με όπλα, οι οποίες αυξήθηκαν περισσότερο από 33% από το 2019 στο 2020. Οι αυτοκτονίες με πυροβόλα όπλα αυξήθηκαν κατά περίπου 1%, δείχνουν τα στοιχεία του CDC.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Η κυβέρνηση Μπάιντεν δημοσίευσε την Εθνική Στρατηγική Ελέγχου των Ναρκωτικών για το έτος

CDC: Ανεμβολίαστα 9 στα 10 παιδιά ηλικίας 5-11 ετών που νοσηλεύτηκαν με COVID-19

Οι μισοί Αμερικανοί γονείς δίνουν στα παιδιά τους τακτικά συμπληρώματα διατροφής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς η έλλειψη ύπνου συνδέεται με τον καρκίνος;

Ύπνος καρκίνος: Η σχέση ύπνου και καρκίνου είναι ένα θέμα αυξανόμενου ερευνητικού ενδιαφέροντος. Αν και η ίδια η έλλειψη ύπνου δεν είναι άμεση αιτία καρκίνου, τα στοιχεία δείχνουν ότι η χρόνια στέρηση ύπνου

Πώς να αντιμετωπίσετε το tantrum με ψυχραιμία

Tantrum: Η αντιμετώπιση ενός ξεσπάσματος, είτε από παιδί είτε ακόμη και σε μια αγχωτική κατάσταση με ενήλικες, μπορεί να είναι πρόκληση. Η ψυχραιμία είναι απαραίτητη

Συνταγή για μια γευστική ανατροπή για Mango Salsa

Mango Salsa: Η σάλσα μάνγκο είναι ένα ζωντανό, δροσιστικό πιάτο που συνδυάζει τη γλύκα των ώριμων μάνγκο με πικάντικες, νόστιμες γεύσεις. Είναι τέλειο ως ντιπ, επικάλυψη για ψητά κρέατα ή συμπλήρωμα τάκος.

10 Βασικές συμβουλές για να διατηρήσετε την όρασή σας σε πολύ καλό επίπεδο

Όραση συμβουλές: Η διατήρηση της βέλτιστης όρασης είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική ευημερία και την ποιότητα ζωής. Ακολουθούν ορισμένες πρακτικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε και να βελτιώσετε την όρασή σας

Πρώιμα συμπτώματα που συχνά αγνοούμε και προδίδουν καρκίνο μαστού

Καρκίνος του μαστού: Η έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού βελτιώνει σημαντικά τα αποτελέσματα της θεραπείας και τα ποσοστά επιβίωσης. Η αναγνώριση των πρώιμων συμπτωμάτων είναι ζωτικής σημασίας για την έγκαιρη παρέμβαση.

Close Icon