Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ Ιλινόις: Nέος νόμος στοχεύει να καλύψει τη συντριπτική ανάγκη των επαγγελματιών ψυχικής υγείας

ΗΠΑ Ιλινόις: Nέος νόμος στοχεύει να καλύψει τη συντριπτική ανάγκη των επαγγελματιών ψυχικής υγείας

Ο νόμος θα επιτρέπει επίσης επισκέψεις ασθενών σε Εξειδικευμένες Εγκαταστάσεις Αποκατάστασης Ψυχικής Υγείας που πραγματοποιούνται είτε από ψυχίατρο είτε από εγγεγραμμένο στο ιατρείο ψυχικής υγείας ή ψυχιατρική νοσοκόμα.

ΗΠΑ Ιλινόις: Το Ιλινόις έχει έναν νέο νόμο που έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει το εργατικό δυναμικό της ψυχικής υγείας σε μια εποχή που έχει καταστραφεί από την πανδημία της COVID-19, λένε οι ηγέτες των πολιτειών. Ο κυβερνήτης J.B. Pritzker (D) υπέγραψε τη νομοθεσία, η οποία τίθεται σε ισχύ στις 10 Ιουνίου. Ο νόμος επιδιώκει να προσελκύσει ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και συμβούλους που έχουν εγκαταλείψει το εργατικό δυναμικό τα τελευταία 5 χρόνια, τερματίζοντας προσωρινά τις απαιτήσεις εκ νέου αδειοδότησης, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης ολοκλήρωσης ακαδημαϊκών μονάδων συνεχούς εκπαίδευσης, επιτυχίας νέων εξετάσεων και πληρωμών διδάκτρων. Διευκολύνει επίσης τη διαδικασία για όσους ασκούν το επάγγελμα σε άλλες πολιτείες να αποκτήσουν άδεια στο Ιλινόις.

Οι νομοθέτες της πολιτείας δήλωσαν ότι υπάρχει επί του παρόντος μια συντριπτική ανάγκη για παρόχους ψυχικής υγείας, εκτιμώντας ότι υπάρχουν μόνο 14 επαγγελματίες υγείας στη συμπεριφορά για κάθε 10.000 κατοίκους του Ιλινόις.

Το προοίμιο του νόμου σημείωσε ότι θα υπάρχουν 8353 κενές θέσεις εργασίας ψυχικής υγείας στο Ιλινόις μέχρι το 2026. «Χρειαζόμαστε ένα εργατικό δυναμικό στον τομέα της ψυχικής υγείας που να είναι αρκετά ισχυρό ώστε να βοηθάει τους ανθρώπους όταν το χρειάζονται – όχι μετά από μήνες σε λίστα αναμονής», δήλωσε ο Pritzker στη νέα κυκλοφορία του.

«Αυτή η νομοθεσία επενδύει σε υποδομές ψυχικής υγείας — και αυτή η υποδομή είναι άνθρωποι, πρόσθεσε.

Grant Pathway

“Το να σας λένε ότι πρέπει να περιμένετε εβδομάδες – ή μήνες – για φροντίδα είναι εξαιρετικά αποθαρρυντικό”, σημείωσε στην ανακοίνωση η Γερουσιαστής της Πολιτείας Laura Fine (D), επικεφαλής χορηγός της νομοθεσίας. «Πρέπει να υποστηρίξουμε άτομα που παλεύουν με προβλήματα ψυχικής και συμπεριφορικής υγείας, καθώς και να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πάροχοι ψυχικής υγείας μας προσπαθώντας να δουν όσο το δυνατόν περισσότερους ασθενείς», δήλωσε ο Fine.

Ο Marvin Lindsey, Διευθύνων Σύμβουλος της Community Behavioral Healthcare Association, πρόσθεσε ότι ο νόμος «θα επιταχύνει τη διαδικασία για τους επαγγελματίες εκτός πολιτείας να αποκτήσουν την άδειά τους στο Ιλινόις και αυξάνοντας τη ροή και την ποικιλομορφία του εργατικού δυναμικού της συμπεριφοράς υγείας με την εφαρμογή ενός μηχανισμού χρηματοδότησης που υποστηρίζει νέα ή υφιστάμενη αδειοδότηση εκπαίδευσης ασκουμένων».

Ο νόμος ορίζει μια οδό επιχορήγησης για τα κοινοτικά κέντρα ψυχικής υγείας, τα οποία συχνά λειτουργούν ως χώροι εκπαίδευσης.

Οι επιχορηγήσεις θα παρέχουν κεφάλαια για τη δημιουργία ή την ενίσχυση της εκπαίδευσης και της επίβλεψης των ασκουμένων και των παρόχων υγείας συμπεριφοράς κατά την κατάρτιση που επιδιώκουν να γίνουν αδειούχοι κλινικοί κοινωνικοί λειτουργοί, αδειοδοτημένοι κλινικοί επαγγελματίες σύμβουλοι ή αδειοδοτημένοι θεραπευτές γάμου και οικογένειας.

Τα χρήματα για αυτές τις επιχορηγήσεις πρέπει ακόμη να διατεθούν.

Ο νόμος θα επιτρέπει επίσης επισκέψεις ασθενών σε Εξειδικευμένες Εγκαταστάσεις Αποκατάστασης Ψυχικής Υγείας που πραγματοποιούνται είτε από ψυχίατρο είτε από εγγεγραμμένη στο ιατρείο ψυχική υγεία ή ψυχιατρική νοσοκόμα.

Τέλος, θα θεσπίσει εκπτώσεις φόρου για τους εργοδότες που προσλαμβάνουν άτομα σε κατάσταση ανάρρωσης από διαταραχή χρήσης ουσιών ή διαταραχή συμπεριφοράς.

Από τον Ιανουάριο του 2023, οι εργοδότες θα είναι επιλέξιμοι για πιστώσεις έως και 2000 $ ανά εργαζόμενο που προσλαμβάνεται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι ψυχικές παθήσεις εκτοξεύονται εν μέσω κορωνοϊού

Άμεση ανάγκη για υποστήριξη εργαζομένων στην ψυχική υγεία

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα απονείμει 103 εκ.δολάρια για να βοηθήσει λόγω εξουθένωσης των εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.