Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ: Η νέα πολιτική covid του Μπάιντεν δεν είναι αυτό που ονειρευόταν ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

ΗΠΑ: Η νέα πολιτική covid του Μπάιντεν δεν είναι αυτό που ονειρευόταν ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

«Έχω ένα όνειρο ότι τα τέσσερα μικρά παιδιά μου μια μέρα θα ζήσουν σε ένα έθνος όπου δεν θα κρίνονται από το χρώμα του δέρματός τους, αλλά από το περιεχόμενο του χαρακτήρα τους».

ΗΠΑ: Η νέα καθοδήγηση σημαίνει ότι η φυλή ενός ατόμου θα μπορούσε να το πληρώσει για θεραπεία πριν από άλλους που χρειάζονται τα φάρμακα Δεδομένης της πρόσφατης προσπάθειας της κυβέρνησης Μπάιντεν να δώσει προτεραιότητα στις θεραπείες για την COVID-19 με βάση τη φυλή, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να θυμόμαστε –και να ασκούμε– τις διδασκαλίες του ιερέα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ. Την περασμένη εβδομάδα, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων κυκλοφόρησε νέες οδηγίες σε επαγγελματίες του ιατρικού τομέα, οι οποίες απαριθμούσαν τη «φυλή ή την εθνικότητα» ως παράγοντες υψηλού κινδύνου που πρέπει να λαμβάνουν υπόψη οι γιατροί όταν συνταγογραφούν ένα νέο μονοκλωνικό αντίσωμα γνωστό ως Sotrovimab. Άλλοι παράγοντες υψηλού κινδύνου περιελάμβαναν την παχυσαρκία, την εγκυμοσύνη και άλλες καταστάσεις υγείας που θα έκαναν ένα άτομο λιγότερο ικανό να καταπολεμήσει τον ιό.

Η νέα καθοδήγηση σημαίνει ότι η φυλή ενός ατόμου θα μπορούσε να το πληρώσει για θεραπεία πριν από άλλους που χρειάζονται τα φάρμακα. Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν ανέφεραν τα υψηλά ποσοστά διαβήτη και άλλα προβλήματα υγείας που επικρατούν σε κοινότητες μη λευκών και μη ισπανόφωνων ως λόγους για να συμπεριληφθούν στα νέα κριτήρια. Αξιωματούχοι στη Νέα Υόρκη και τη Μινεσότα έχουν επίσης δώσει προτεραιότητα στη θεραπεία μη λευκών ασθενών, αλλά έχουν επικαλεστεί πιο ανοιχτά τις ιστορικές ανισότητες στην υγειονομική περίθαλψη ως δικαιολογία.

Όπως είπε στο Fox News ο πρώην υπουργός Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ Μπεν Κάρσον, ο οποίος είναι επίσης νευροχειρουργός, η προσθήκη ενός φυλετικού στοιχείου σε μια λίστα με κατά τα άλλα βασισμένες στην επιστήμη απαιτήσεις υγείας είναι παράλογη και εισάγει διακρίσεις. “Θυμάμαι τους ανθρώπους, τα εκατομμύρια των ανθρώπων όλων των φυλών που δούλεψαν τόσο σκληρά για να απαλλαγούμε από τις διακρίσεις.

Και εδώ προσπαθούμε να τις επαναφέρουμε. Είναι απίστευτο… [οι μειονοτικές κοινότητες] έχουν αυτές τις [προϋποθέσεις] ούτως ή άλλως. Δεν πρέπει να ρίξετε αγώνα σε αυτό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περιποιηθείτε τους ανθρώπους που χρειάζονται θεραπεία.”

Η μεροληπτική πολιτική της κυβέρνησης Μπάιντεν για τη θεραπεία της COVID-19 είναι ιδιαίτερα προσβλητική καθώς τιμούμε τη ζωή του αιδεσιμότατου Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ο οποίος είπε περίφημα:

«Έχω ένα όνειρο ότι τα τέσσερα μικρά παιδιά μου μια μέρα θα ζήσουν σε ένα έθνος όπου δεν θα κρίνονται από το χρώμα του δέρματός τους, αλλά από το περιεχόμενο του χαρακτήρα τους».

Οι πιο φανερές προσπάθειες από κρατικούς αξιωματούχους να χρησιμοποιήσουν αυτή τη διάκριση ως απάντηση σε προηγούμενες διακρίσεις είναι ακόμη πιο αντίθετες με το μήνυμα του αιδεσιμότατου Κινγκ.

Εξετάστε το κήρυγμά του στις 25 Δεκεμβρίου 1957 στην εκκλησία βαπτιστών της Λεωφόρου Dexter στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα: “Η επιστροφή του μίσους για το μίσος πολλαπλασιάζει το μίσος, προσθέτοντας βαθύτερο σκοτάδι σε μια νύχτα ήδη χωρίς αστέρια. Το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι· μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος, μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος πολλαπλασιάζει το μίσος, η βία πολλαπλασιάζει τη βία, και η σκληρότητα πολλαπλασιάζει τη σκληρότητα σε μια φθίνουσα σπείρα καταστροφής.”

Η πανδημία COVID-19 είναι μια εθνική πρόκληση. Θα το νικήσουμε μόνο με το να είμαστε ενωμένο έθνος. Αυτές οι μεροληπτικές προσπάθειες απλώς θα μας διχάσουν και θα μας εμποδίσουν να πραγματοποιήσουμε πλήρως το όνειρο του Σεβασμιώτατοy Βασιλιά Reverend King.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατρός στο Νότιο Μαϊάμι θα αρνηθεί τη θεραπεία μη εμβολιασμένων ασθενών

Τα εμβόλια αντιπροσωπεύουν την πιο λογική λύση για την πρόληψη της νόσου covid λέει ο Πάπας Φραγκίσκος

Πρώην σύμβουλοι του Μπάιντεν, γιατροί, τον καλούν τώρα να υιοθετήσει διαφορετική προσέγγιση στην πανδημία COVID-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΠΟΥ: Πολιτική εγγραφή και ζωτικής σημασίας στατιστικές

ΠΟΥ: Για την παρακολούθηση και τη βελτίωση της παγκόσμιας υγείας, ο ΠΟΥ έχει δημιουργήσει τη Βάση Δεδομένων Θνησιμότητας του ΠΟΥ από το 1950 με στόχο τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τους θανάτους και τις αιτίες θανάτου.

ΠΟΥ: Η προσέγγιση One Health χτίζει ανθεκτικότητα στο Κόσοβο

ΠΟΥ: Η επένδυση στο One Health δεν είναι απλώς θέμα δημόσιας υγείας, αλλά ηθική επιταγή. Πρόκειται για τη διαφύλαξη της υγείας και της ευημερίας των σημερινών και των μελλοντικών γενεών, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του πλανήτη μας.

ΕΙΝΑΠ & ΠΟΕΔΗΝ: Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

«Για να ανακοπεί το κύμα μαζικών αποχωρήσεων από το ΕΣΥ, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ χρειάζεται αυξήσεις στους μισθούς, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επίσπευση των διαδικασιών από το ΑΣΕΠ, έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

6η Υγειονομική Περιφέρεια: Αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υγείας στο καρναβάλι της Πάτρας

Από την πλευρά της, η 6η Υ.ΠΕ, θα συνδράμει με ιατρικό προσωπικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό, ενώ για την ανάπτυξη του επιχειρησιακού σχεδίου θα υπάρχει συνεργασία με το ΕΚΑΒ.

Πάνω από το ήμισυ του κόσμου κινδυνεύει από κρούσματα ιλαράς μέχρι το τέλος του 2024

ΠOY προειδοποίηση: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει προειδοποιήσει ότι περισσότερο από το ήμισυ του κόσμου θα βρίσκεται σε «υψηλό ή πολύ υψηλό κίνδυνο» κρουσμάτων ιλαράς μέχρι το τέλος του 2024.

Kaizen Foundation: Ανακαίνιση του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

Kaizen Foundation: Το έργο, ύψους 3,8 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνει την ανακαίνιση χειρουργείων που αποτελούν την καρδιά του νοσοκομείου, των κλινικών του πρώτου ορόφου και του ισογείου, την προσθήκη συστημάτων πυρασφάλειας, καθώς και την ανάπλαση του εξωτερικού του χώρου.

Δράσεις της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανηλίκων

Εξειδικευμένες επιχειρήσεις με στόχο τον περιορισμό της παραβατικότητας ανηλίκων σε Αττική και Πειραιά πραγματοποίησε η Αστυνομία, με επίκεντρο τις περιοχές όπου επικρατούν τέτοια περιστατικά.