Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ Fauci: Πιέζει για διευρυμένο εμβολιασμό covid – 19 μεταξύ των εφήβων

ΗΠΑ Fauci: Πιέζει για διευρυμένο εμβολιασμό covid – 19 μεταξύ των εφήβων

Η Beer είπε ότι πολλοί παιδίατροι σε εθνικό επίπεδο έχουν εκφράσει μια σταθερή τάση σε ασθενείς που παρουσιάζουν παρατεταμένα συμπτώματα μετά τη μόλυνση με COVID-19, επίσης γνωστή ως μακρά COVID, υπογραμμίζοντας τη σημασία των εμβολίων σε αυτήν την νεότερη ηλικιακή ομάδα.

ΗΠΑ Fauci: Σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά δεδομένα, το 24,1% των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου covid – 19, με τον αριθμό να ανεβαίνει στο 38,9% σε εφήβους ηλικίας 16-17 ετών. Καθώς τα εμβόλια κορωνοϊού έχουν γίνει ευρύτερα διαθέσιμα, αξιωματούχοι προσπαθούν να επεκτείνουν την κάλυψη εμβολιασμού COVID-19 μεταξύ των εφήβων.

Μιλώντας σε ένα εικονικό δημαρχείο της ομάδας ανταπόκρισης του Λευκού Οίκου COVID-19, ο Δρ. Anthony Fauci, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Προέδρου Biden, σημείωσε 3,3 εκατομμύρια μολύνσεις από κορωνοϊούς και 314 θανάτους σε άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών. Έλεγχος και πρόληψη, η οποία έδειξε χαμηλά ποσοστά νοσηλείας στους εφήβους, μόλις δύο ανά 100.000 στην κορυφή.

Από τα 204 παιδιά που μελετήθηκαν, σχεδόν το ένα τρίτο στάλθηκε σε ΜΕΘ και το 5% απαιτούσε μηχανικό αερισμό, ωστόσο, δεν υπήρχαν θάνατοι. Επίσης, το 70,6% του συνόλου είχε τουλάχιστον ένα υποκείμενο ιατρικό πρόβλημα.

Η ουσία είναι ότι η COVID-19 σε παιδιατρικούς ασθενείς, αν και σπάνια σε σχέση με σοβαρές επιπλοκές, σίγουρα μπορεί να είναι πολύ σοβαρή και τα καλά νέα είναι ότι τα εμβόλια COVID-19 έχουν αποδειχθεί πολύ ασφαλή και αποτελεσματικά, συμπεριλαμβανομένων και των νεότερων ανθρώπων,” αυτός είπε. Τα ομοσπονδιακά στοιχεία δείχνουν ότι το 24,1% των νέων ηλικίας 12-15 ετών έλαβαν τουλάχιστον μία δόση, με τον αριθμό να ανεβαίνει στο 38,9% σε εφήβους ηλικίας 16-17 ετών.

Ο Fauci ζήτησε από την Δρα Lee Beers, παιδίατρο και πρόεδρο της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, τη γνώμη της για τους πιο επιτακτικούς λόγους για τους εφήβους να εμβολιαστούν.

Η Beer ανέφερε τρία «βασικά ζητήματα» που την ανάγκασαν να συστήσει εμβολιασμό για εφήβους, όπως η πρόληψη ασθενειών και θανάτου, αν και σπάνια.

Είπε επίσης ότι οι εμβολιασμοί θα βοηθήσουν τα παιδιά να επιστρέψουν στο σχολείο, τα αθλητικά και τα κοινωνικά δίκτυα, σημειώνοντας επίσης «μια αίσθηση της υποχρέωσης και της υπηρεσίας της κοινότητας».

Η Beer είπε ότι πολλοί παιδίατροι σε εθνικό επίπεδο έχουν εκφράσει μια σταθερή τάση σε ασθενείς που παρουσιάζουν παρατεταμένα συμπτώματα μετά τη μόλυνση με COVID-19, επίσης γνωστή ως μακρά COVID, υπογραμμίζοντας τη σημασία των εμβολίων σε αυτήν την νεότερη ηλικιακή ομάδα. Αργότερα, ο Fauci σημείωσε έναν βαθμό διστακτικ΄τητας εμβολίου που οι αξιωματούχοι εργάζονται για να αντιμετωπίσουν και ρώτησαν ορισμένες από τις ανησυχίες που εμφανίζονται μεταξύ των γονέων και των εφήβων όταν επισκέπτονται γραφεία παιδίατρων.

Ενώ μερικοί βρίσκονται στα όρια, δεν είναι σίγουροι για τον εμβολιασμό λόγω αντικρουόμενων πληροφοριών που μπορεί να έχουν ακούσει, άλλοι έχουν πιο συγκεκριμένες ανησυχίες σχετικά με την ταχύτητα με την οποία έγινε διαθέσιμο το εμβόλιο και εάν υπάρχει αρκετή εμπειρία με το εμβόλιο στα παιδιά, δήλωσε η Beer.

Ωστόσο, άλλοι αναφέρουν παραπληροφόρηση, συμπεριλαμβανομένης μιας ευρείας φήμης ότι τα εμβόλια COVID-19 προκαλούν υπογονιμότητα.

“Δυστυχώς, τα κοινωνικά μέσα είναι ισχυρά και υπάρχουν πολλές παραπλανητικές πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι έφηβοι μας συμμετέχουν πολύ στα κοινωνικά μέσα”, είπε.

“Και έτσι βλέπουν τα καλά πράγματα, αλλά βλέπουν επίσης την παραπληροφόρηση εκεί.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δεν είναι σαφές εάν θα χρειαστούν ενισχυτικές λήψεις εμβολίου ή πότε, λέει ο Fauci

Πιθανό το άνοιγμα όλων των σχολειων το φθινόπωρο στις ΗΠΑ λέει ο Μπάιντεν

Ποιες χώρες εξετάζουν τον εμβολιασμό παιδιών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μίνα Γκάγκα: Ανεμβολίαστοι οι 70 από τους 73 νοσηλεύομενους στις ΜΕΘ σε Δ.Μακεδονία και Θεσσαλονίκη

Μίνα Γκάγκα: "Σήμερα είχαμε πάλι αρκετά κρούσματα σε αρκετούς νομούς. Οι νοσηλευόμενοι σε μονάδες στη Δυτική Μακεδονία και νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, οι 70 από τους 73 νοσηλεύομενους σε ΜΕΘ, είναι ανεμβολίαστοι. Παράλληλα, από τους 22 νοσηλευόμενους σε απλές κλίνες με υψηλή ροή οξυγόυνου, οι 18 είναι ανεμβολίαστοι", είπε χαρακτηριστικά η κα Γκάγκα κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Κατά 17% αυξήθηκαν οι διαγνώσεις στην Ελλάδα

Γκίκας Μαγιορκίνης: «Ο αριθμός των θανάτων έδειξε αύξηση της τάξης του 8%, αν και την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε δει μείωση 9%», συμπλήρωσε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

Βάνα Παπαευαγγέλου: Οι νέες εισαγωγές αυξήθηκαν τις τελευταίες 2 εβδομάδες κατά 30%

Βάνα Παπαευαγγέλου: Παράλληλα, όπως ανέφερε η κα Παπαευαγγέλου, οι νέες εισαγωγές αυξήθηκαν τις τελευταίες 2 εβδομάδες κατά 30%. Ο κυλιόμενος μέσος όρος εισαγωγών του 7ημέρου έχει ξεπεράσει τις 200 εισαγωγές κάθε μέρα, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα η πληρότητα στις εισαγωγές Covid σταθερά ξεπερνάει το 90%.

Νέες συσκευές απολύμανσης του αέρα στα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας του Πειραιά

«Προσπαθήσαμε να βρούμε μια λύση, ώστε να απολυμαίνουμε και να  καθαρίζουμε τον αέρα μέσα στα λεωφορεία. Η συσκευή αυτή είναι ιταλικής προέλευσης  και δεν απολυμαίνει μόνο από την «οικογένεια» των κορωνοϊών, αλλά καθαρίζει τον αέρα από  μικροοργανισμούς και βακτήρια. Είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει και ό,τι πιο οικονομικό, καθώς χρησιμοποιούμε   φωτισμό led  και τα φίλτρα έχουν διάρκεια ζωής 15 χρόνια, οπότε έχει σχεδόν μηδενικό κόστος συντήρησης».

Πολλοί Αμερικανοί ελπίζουν να περάσουν τις υπόλοιπες μέρες τους στο σπίτι, αντί να μετακομίσουν σε μονάδα φροντίδας

Ο στόχος του προέδρου για τη «δημιουργία νέων και καλύτερων θέσεων εργασίας» θα σημαίνει την αναμόρφωση του τρέχοντος συστήματος εκπαίδευσης, το οποίο είναι αποδιοργανωμένο και υπερτιμημένο και εμποδίζει τους βοηθούς υγείας στο σπίτι να προχωρήσουν στο επόμενο επίπεδο, σύμφωνα με τον Matt Sigelman, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ανάλυσης Emsi Burning Glass.

O FDA αναμένεται να επιτρέψει την ανάμειξη και αντιστοίχιση των ενισχυτικών δόσεων εμβολίου COVID-19 αυτήν την εβδομάδα,

Οι Times ανέφεραν ότι οι αξιωματούχοι αναμένεται να επιτρέψουν μια ενίσχυση του εμβολίου της Moderna περίπου έξι μήνες μετά τη δεύτερη ένεση και ένας ενισχυτής Johnson & Johnson θα επιτρέπεται τουλάχιστον δύο μήνες μετά την πρώτη δόση.

Τσιόδρας: Με τα εμβόλια αποφύγαμε 5.660 νοσηλείες σε ΜΕΘ και 8.400 θανάτους

5.660 νοσηλείες σε ΜΕΘ έχουν αποφευχθεί λόγω των εμβολιασμών και κατά 91% μειώθηκε ο κίνδυνος θανάτου για τους πλήρως εμβολιασμένους. Μελέτη με στοιχεία έως τις 11 Οκτωβρίου δείχνει ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή .Ο κ.Τσιόδρας προειδοποίησε ότι επόμενη περίοδος «δεν θα είνα εύκολη».

Νέα αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους στον ιδιωτικό τομέα - Τι ισχύει

Yποχρεωτικά και με δική τους επιβάρυνση θα υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο (rapid ή μοριακό τεστ), οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με φυσική παρουσία στο χώρο εργασίας οι οποίοι δεν εμβολιάζονται.