Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ Fauci: Πιέζει για διευρυμένο εμβολιασμό covid – 19 μεταξύ των εφήβων

ΗΠΑ Fauci: Πιέζει για διευρυμένο εμβολιασμό covid – 19 μεταξύ των εφήβων

Η Beer είπε ότι πολλοί παιδίατροι σε εθνικό επίπεδο έχουν εκφράσει μια σταθερή τάση σε ασθενείς που παρουσιάζουν παρατεταμένα συμπτώματα μετά τη μόλυνση με COVID-19, επίσης γνωστή ως μακρά COVID, υπογραμμίζοντας τη σημασία των εμβολίων σε αυτήν την νεότερη ηλικιακή ομάδα.

ΗΠΑ Fauci: Σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά δεδομένα, το 24,1% των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου covid – 19, με τον αριθμό να ανεβαίνει στο 38,9% σε εφήβους ηλικίας 16-17 ετών. Καθώς τα εμβόλια κορωνοϊού έχουν γίνει ευρύτερα διαθέσιμα, αξιωματούχοι προσπαθούν να επεκτείνουν την κάλυψη εμβολιασμού COVID-19 μεταξύ των εφήβων.

Μιλώντας σε ένα εικονικό δημαρχείο της ομάδας ανταπόκρισης του Λευκού Οίκου COVID-19, ο Δρ. Anthony Fauci, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Προέδρου Biden, σημείωσε 3,3 εκατομμύρια μολύνσεις από κορωνοϊούς και 314 θανάτους σε άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών. Έλεγχος και πρόληψη, η οποία έδειξε χαμηλά ποσοστά νοσηλείας στους εφήβους, μόλις δύο ανά 100.000 στην κορυφή.

Από τα 204 παιδιά που μελετήθηκαν, σχεδόν το ένα τρίτο στάλθηκε σε ΜΕΘ και το 5% απαιτούσε μηχανικό αερισμό, ωστόσο, δεν υπήρχαν θάνατοι. Επίσης, το 70,6% του συνόλου είχε τουλάχιστον ένα υποκείμενο ιατρικό πρόβλημα.

Η ουσία είναι ότι η COVID-19 σε παιδιατρικούς ασθενείς, αν και σπάνια σε σχέση με σοβαρές επιπλοκές, σίγουρα μπορεί να είναι πολύ σοβαρή και τα καλά νέα είναι ότι τα εμβόλια COVID-19 έχουν αποδειχθεί πολύ ασφαλή και αποτελεσματικά, συμπεριλαμβανομένων και των νεότερων ανθρώπων,” αυτός είπε. Τα ομοσπονδιακά στοιχεία δείχνουν ότι το 24,1% των νέων ηλικίας 12-15 ετών έλαβαν τουλάχιστον μία δόση, με τον αριθμό να ανεβαίνει στο 38,9% σε εφήβους ηλικίας 16-17 ετών.

Ο Fauci ζήτησε από την Δρα Lee Beers, παιδίατρο και πρόεδρο της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, τη γνώμη της για τους πιο επιτακτικούς λόγους για τους εφήβους να εμβολιαστούν.

Η Beer ανέφερε τρία «βασικά ζητήματα» που την ανάγκασαν να συστήσει εμβολιασμό για εφήβους, όπως η πρόληψη ασθενειών και θανάτου, αν και σπάνια.

Είπε επίσης ότι οι εμβολιασμοί θα βοηθήσουν τα παιδιά να επιστρέψουν στο σχολείο, τα αθλητικά και τα κοινωνικά δίκτυα, σημειώνοντας επίσης «μια αίσθηση της υποχρέωσης και της υπηρεσίας της κοινότητας».

Η Beer είπε ότι πολλοί παιδίατροι σε εθνικό επίπεδο έχουν εκφράσει μια σταθερή τάση σε ασθενείς που παρουσιάζουν παρατεταμένα συμπτώματα μετά τη μόλυνση με COVID-19, επίσης γνωστή ως μακρά COVID, υπογραμμίζοντας τη σημασία των εμβολίων σε αυτήν την νεότερη ηλικιακή ομάδα. Αργότερα, ο Fauci σημείωσε έναν βαθμό διστακτικ΄τητας εμβολίου που οι αξιωματούχοι εργάζονται για να αντιμετωπίσουν και ρώτησαν ορισμένες από τις ανησυχίες που εμφανίζονται μεταξύ των γονέων και των εφήβων όταν επισκέπτονται γραφεία παιδίατρων.

Ενώ μερικοί βρίσκονται στα όρια, δεν είναι σίγουροι για τον εμβολιασμό λόγω αντικρουόμενων πληροφοριών που μπορεί να έχουν ακούσει, άλλοι έχουν πιο συγκεκριμένες ανησυχίες σχετικά με την ταχύτητα με την οποία έγινε διαθέσιμο το εμβόλιο και εάν υπάρχει αρκετή εμπειρία με το εμβόλιο στα παιδιά, δήλωσε η Beer.

Ωστόσο, άλλοι αναφέρουν παραπληροφόρηση, συμπεριλαμβανομένης μιας ευρείας φήμης ότι τα εμβόλια COVID-19 προκαλούν υπογονιμότητα.

“Δυστυχώς, τα κοινωνικά μέσα είναι ισχυρά και υπάρχουν πολλές παραπλανητικές πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι έφηβοι μας συμμετέχουν πολύ στα κοινωνικά μέσα”, είπε.

“Και έτσι βλέπουν τα καλά πράγματα, αλλά βλέπουν επίσης την παραπληροφόρηση εκεί.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Δεν είναι σαφές εάν θα χρειαστούν ενισχυτικές λήψεις εμβολίου ή πότε, λέει ο Fauci

Πιθανό το άνοιγμα όλων των σχολειων το φθινόπωρο στις ΗΠΑ λέει ο Μπάιντεν

Ποιες χώρες εξετάζουν τον εμβολιασμό παιδιών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ευρεία σύσκεψη υπό Χρυσοχοΐδη-Χαρδαλιά για το κύμα καύσωνα

Καύσωνας: Ευρεία σύσκεψη για το κύμα καύσωνα και τον βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στο Κέντρο Επιχειρήσεων υπό Υπ. Προστασίας του Πολίτη & Υφυπ. Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων.

Nίκος Χαρδαλιάς: Ένα βήμα πριν τα τοπικά μέτρα περιορισμού Μύκονος και 'Ιος - Ανησυχία για άλλα 6 νησιά

Nίκος Χαρδαλιάς: Ανησυχία προκαλεί και η επιδημιολογική εικόνα σε Ζάκυνθο, Τήνο, Λευκάδα, Σαντορίνη, Πάρο και Ρόδο, όπου καταγράφεται έντονη αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου με σταθερά αυξητικές τάσεις ειδικά το τελευταίο δεκαήμερο. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε προειδοποίηση για τοπικά μέτρα περιορισμού της μεταδοτικότητας στις άνω περιοχές.

Γκίκας Μαγιορκίνης: 5% αύξηση των θανάτων μεσοσταθμικά στην Ευρώπη

Γκίκας Μαγιορκίνης: Στην Ευρώπη, ο αριθμός των θανάτων παρουσιάζει 5% αύξηση μεσοσταθμικά και καταγράφεται μικρή συρρίκνωση στις νέες διαγνώσεις. Σημαντική βελτίωση παρατηρείται στο ΗΒ, την Ολλανδία και τη Δανία, ενώ σημαντική επιδείνωση παρουσιάζουν η Γαλλία και η Ιταλία, ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης.

Βάνα Παπαευαγγέλου: Η διενέργεια self test είναι μέτρο διασφάλισης της δημ. υγείας και όχι μέσο τιμωρίας

Βάνα Παπαευαγγέλου: Η συμβολή των self test στην πρώιμη αναγνώριση κρουσμάτων σε ασυμπτωματικούς συμπολίτες μας παραμένει σημαντική, είπε η κα Παπαευαγγέλου. Την εβδομάδα που μας πέρασε συνολικά τα self test αποτέλεσαν το 35% των νέων διαγνώσεων με το ποσοστό να είναι υψηλότερο στο εργατικό δυναμικό, ηλικίες 18-65, όπου τα μισά κρούσματα διαγνώστηκαν μέσω των self test. Η διενέργεια αυτών από τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, είναι σημαντικό να κατανοηθεί, πως αποτελεί μέτρο απαραίτητο για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και όχι μέσο τιμωρίας, επεσήμανε η καθηγήτρια.

ΕΟΠΥΥ: Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις προμήθειας του ραδιοφαρμάκου F-18 FDG

ΕΟΠΥΥ: Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις προμήθειας του ραδιοφαρμάκου F-18 FDG που χρησιμοποιείται για τη διενέργεια της διαγνωστικής εξέτασης «Τομογραφία Εκπομπής Ποζιτρονίων με ταυτόχρονη Υπολογιστική Τομογραφία (PET/CT)».

Γαλλία : O Μακρόν ζητά να σταματήσουν οι διαδηλώσεις κατά των εμβολίων

Γαλλία : Ο Πρόεδρος Μακρόν κάνει έκκληση προς τον Γαλλικό λαό να σταματήσουν οι διαδηλώσεις κατά των εμβολίων και να υπάρξει ομόνοια των πολιτών με μοναδικό τους στόχο την αντιμετώπιση του ιού.