Επιστημονικά Νέα

CDC Έκθεση: Δεν υπήρχαν θάνατοι μεταξύ περίπου 200 εφήβων που νοσηλεύτηκαν

CDC Έκθεση: Δεν υπήρχαν θάνατοι μεταξύ περίπου 200 εφήβων που νοσηλεύτηκαν

Ανησυχώ βαθιά για τον αριθμό των νοσηλευόμενων εφήβων και λυπάμαι που βλέπω τον αριθμό των εφήβων που χρειάστηκαν θεραπεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας ή μηχανικό αερισμό", δήλωσε η Walensky.

CDC Έκθεση: Μια μικρή μελέτη δείχνει ότι οι έφηβοι που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί κατά της COVID-19 αντιμετωπίζουν χαμηλό κίνδυνο νοσηλείας λόγω του ιού. Επιπλέον, η τελευταία έκθεση από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) διαπίστωσε μηδενικούς θανάτους σε μια ομάδα εφήβων υπό μελέτη που δεν είχαν εμβολιαστεί. Τα ευρήματα που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή στην Εβδομαδιαία Έκθεση Νοσηρότητας και Θνησιμότητας (MMWR) του οργανισμού αντλούν δεδομένα από το ΔΙΚΤΥΟ COVID, ένα σύστημα παρακολούθησης που αντιπροσωπεύει περίπου το 10% του εθνικού πληθυσμού σε 14 πολιτείες, διαπιστώνοντας ότι 204 έφηβοι ηλικίας 12-17 νοσηλεύτηκαν κυρίως για covid από τον Ιανουάριο έως τις 31 Μαρτίου 2021.

Από το σύνολο, σχεδόν το ένα τρίτο στάλθηκε σε ΜΕΘ και το 5% απαιτούσε μηχανικό αερισμό, ωστόσο, δεν υπήρξαν θάνατοι.

Μια άλλη περίοδος μελέτης που χρονολογείται από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Απρίλιο του 2021 επεσήμανε τους απομακρυσμένους κινδύνους νοσηλείας των εφήβων. Η έκθεση των CDC δείχνει ότι τα εβδομαδιαία ποσοστά νοσηλείας έφτασαν τα υψηλά στα 2,1 ανά 100.000 τον Ιανουάριο του 2021, μειώθηκαν σε 0,6 τον Μάρτιο και ανέβηκαν στα 1,3 τον επόμενο μήνα.

Το ποσοστό νοσηλείας των εφήβων COVID-19 ήταν 12,5 φορές χαμηλότερο σε σύγκριση με ενήλικες άνω των 18 ετών.

Από τους 204 ασθενείς, το 70,6% είχε τουλάχιστον ένα υποκείμενο ιατρικό ζήτημα, όπως παχυσαρκία, χρόνια πνευμονική νόσο και νευρολογικές διαταραχές.

Επίσης, περίπου τα δύο τρίτα των νοσηλευόμενων εφήβων ήταν Μαύροι ή Ισπανόφωνοι, γεγονός που αντικατοπτρίζει την ανάγκη για δίκαιη πρόσβαση σε τώρα διαθέσιμα εμβόλια, ανέφερε το πρακτορείο.

Ενώ τα ποσοστά νοσηλείας COVID-19 των εφήβων άρχισαν να αυξάνονται τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, οι ενήλικες άνω των 65 ετών – η ομάδα με την μεγαλύτερη κάλυψη εμβολιασμού – είδαν ένα σταθεροποιημένο ποσοστό νοσηλείας.

Τα εμβόλια δεν ήταν διαθέσιμα στους εφήβους μέχρι τις 10 Μαΐου, όταν η FDA επέκτεινε την άδεια έκτακτης ανάγκης της Pfizer σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών.

Τα CDC αποδίδει την αύξηση σε παράγοντες όπως οι εξαιρετικά μεταδοτικές παραλλαγές, τα παιδιά που επιστρέφουν στο σχολείο και οι διαφορές στα μέτρα μετριασμού, όπως η μάσκα και η φυσική απόσταση.

Τα ευρήματα επιβεβαιώνουν την απόδειξη ότι οι νεότεροι πληθυσμοί τείνουν να είναι καλύτερα μετά από λοίμωξη από κορωνοϊό, αν και σπάνια εμφανίζονται σοβαρά αποτελέσματα.

Επίσης, σχεδόν το 30% των παιδιών που μελετήθηκαν ήταν κατά τα άλλα υγιή, κάτι που σύμφωνα με τα CDC υπογραμμίζει την ανάγκη εμβολιασμού σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

“Οι πρόσφατες αυξήσεις στα ποσοστά νοσηλείας που σχετίζονται με την COVID-19 και η πιθανότητα σοβαρής νόσου που απαιτούν εισαγωγή σε ΜΕΘ, συμπεριλαμβανομένου του επεμβατικού μηχανικού αερισμού μεταξύ των εφήβων υποδηλώνουν επείγουσα ανάγκη εμβολιασμού σε συνδυασμό με σωστή και συνεπή μάσκα που φορούν άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή όταν απαιτείται από νόμους, κανόνες ή κανονισμούς », έγραψαν οι ερευνητές των CDC.

Μετά την απελευθέρωση της μελέτης, η διευθύντρια των CDC Δρ. Rochelle Walensky είπε ότι ανησυχεί για τον αριθμό των νοσηλευόμενων εφήβων και «λυπημένη» από τον αριθμό εκείνων που στάλθηκαν σε εντατική θεραπεία.

“Η σημερινή Εβδομαδιαία έκθεση για τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα MMWR παρουσιάζει πρόσθετα δεδομένα που αναφέρουν τις τάσεις στις νοσηλείες μεταξύ εφήβων με COVID-19.

Ανησυχώ βαθιά για τον αριθμό των νοσηλευόμενων εφήβων και λυπάμαι που βλέπω τον αριθμό των εφήβων που χρειάστηκαν θεραπεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας ή μηχανικό αερισμό”, δήλωσε η Walensky.

“Πολλά από αυτά τα δεινά μπορούν να αποφευχθούν.” Προέτρεψε τους μη εμβολιασμένους εφήβους να φορούν μάσκες για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και άλλα μη εμβολιασμένα άτομα και για τους γονείς να μιλήσουν με τους εφήβους τους για τη σημασία των στρατηγικών πρόληψης και του εμβολιασμού.

Ενθάρρυνε όσους έχουν ερωτήσεις ή ανησυχίες να συμβουλευτούν έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης, φαρμακοποιό ή τοπικό τμήμα υγείας.

“Ο εμβολιασμός είναι η δική μας έξοδος από αυτήν την πανδημία”, δήλωσε η Walensky.

“Συνεχίζω να βλέπω πολλά υποσχόμενα σημάδια σε δεδομένα των CDC ότι πλησιάζουμε στο τέλος αυτής της πανδημίας σε αυτήν τη χώρα.

Ωστόσο, όλοι πρέπει να κάνουμε το χρέος μας και να εμβολιαστούμε για να περάσουμε τη γραμμή τερματισμού.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο πρώην επικεφαλής των CDC προτρέπει τους εμβολιασμούς covid -19 για παιδιά, καθώς η εταιρεία διερευνά σπάνια καρδιακά προβλήματα

Δεκαέξι πολιτείες των ΗΠΑ έχουν αναφέρει περισσότερα από 100.000 κρούσματα σε παιδιά

Ατμόσφαιρα με στόχο την ενθάρρυνση των μαθητών να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού στα σχολεία των ΗΠΑ

Οι Pfizer/BioNTech και Moderna δοκιμάζουν τα εμβόλια τους σε εφήβους και παιδιά άνω των 12

Επιστημονικό μυστήριο: Πώς μια 13χρονη "κόλλησε" κορωνοϊό 12 συγγενείς της

Πώς επηρεάζει η νόσος COVID-19 τα παιδιά;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η μακρά COVID συνδέεται με δυσλετουργική αναπνοή και σύνδρομο χρόνιας κόπωσης

Μακρά COVID: Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είναι μια ιατρική κατάσταση που μπορεί συχνά να εμφανιστεί μετά από ιογενή λοίμωξη και να προκαλέσει πυρετό, πόνο και παρατεταμένη κόπωση και κατάθλιψη. Πολλοί ασθενείς με COVID-19, ορισμένοι εκ των οποίων δεν νοσηλεύτηκαν ποτέ, ανέφεραν επίμονα συμπτώματα αφού αναρρώσουν από την αρχική τους διάγνωση COVID-19. Η σοβαρή κόπωση, η γνωστική δυσκολία, ο μη αναζωογονητικός ύπνος και η μυαλγία έχουν όλα θεωρηθεί κύρια συμπτώματα για τους ασθενείς με μακρά Covid». 

Μειώθηκαν οι περιπτώσεις λοιμώδους επιπεφυκίτιδας εν μέσω Covid-19

Λοιμώδης επιπεφυκίτιδα: Υπήρξε μείωση του ποσοστού λοιμώδους επιπεφυκίτιδας σε όλο τον πληθυσμό σε συνδυασμό με παρεμβάσεις δημόσιας υγείας που υιοθετήθηκαν για τον περιορισμό του COVID-19, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά.

Πώς οι κρεατοελιές μετατρέπονται σε μελάνωμα

Μελάνωμα κρεατοελιές: Οι κρεατοελιές και τα μελανώματα είναι και οι δύο όγκοι του δέρματος που προέρχονται από το ίδιο κύτταρο που ονομάζεται μελανοκύτταρο. Πώς μια κρεατοελιά μπορεί να εξελιχθεί σε μελάνωμα;

Το 30% των ανεμβολίαστων εργαζομένων θα έλεγαν ψέματα για τον εμβολιασμό τους

ΗΠΑ κορωνοϊός εμβόλιο: Σχεδόν το 30% των ανεμβολίαστων εργαζομένων στις ΗΠΑ θα εξέταζαν το ενδεχόμενο να παραποιήσουν την κατάσταση εμβολιασμού τους ή να κατασκευάσουν έγγραφα για διάφορους λόγους.  

Πρωτοποριακή συσκευή μειώνει τον κίνδυνο θρόμβωσης στα κάτω άκρα

Εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση: Η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση συμβαίνει όταν σχηματίζεται θρόμβος αίματος σε μια φλέβα, συνήθως στο πόδι και μπορεί να οδηγήσει σε απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές όπως η πνευμονική εμβολή. 

Μελέτη δείχνει πώς η βιταμίνη D θα μπορούσε να σταματήσει τη φλεγμονή των πνευμόνων στη νόσο COVID-19

Βιταμίνη D: Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μια μορφή βιταμίνης D θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής των πνευμόνων στον COVID-19, ωστόσο, προειδοποιούν τους ανθρώπους να μην λαμβάνουν περισσότερη από τη συνιστώμενη ποσότητα βιταμίνης D με την ελπίδα να αποτρέψουν τη μόλυνση από τον κορωνοϊό.

Βοηθώντας τους άλλους, κάνετε καλό στην υγεία σας

Βοήθεια υγεία: Οι ερευνητές εξέτασαν περισσότερους από 1.000 Αμερικανούς μεταξύ 34 και 84 ετών. Οι θετικές κοινωνικές σχέσεις συσχετίστηκαν με χαμηλότερη φλεγμονή μόνο μεταξύ των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι ήταν διαθέσιμοι να παρέχουν κοινωνική υποστήριξη στην οικογένεια και τους φίλους.

Μόλις 30% των συμβουλευτικών κέντρων για παιδιά στην Ιαπωνία έχουν σαφείς οδηγίες κατά της κακοποίησης

Ιαπωνία: Υπήρξαν περιπτώσεις στις οποίες μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου που έχουν τεθεί προσωρινά υπό προστασία παιδικών συμβουλευτικών κέντρων έχουν πέσει θύματα σεξουαλικών εγκλημάτων και οι ειδικοί ζητούν τη θέσπιση σαφών κανόνων για να διατηρείται η κατάλληλη απόσταση μεταξύ του προσωπικού και των παιδιών.