Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ Fauci: Απορρίπτει τη μελέτη για την αποτελεσματικότητα της δέλτα μεταξύ των εμβολίων Moderna και Pfizer ως οδηγού για ενισχυτικές λήψεις

ΗΠΑ Fauci: Απορρίπτει τη μελέτη για την αποτελεσματικότητα της δέλτα μεταξύ των εμβολίων Moderna και Pfizer ως οδηγού για ενισχυτικές λήψεις

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα σχέδια για τον τρόπο καθορισμού νέων ομάδων που θα επιτρέπουν τη λήψη ενισχυτικών λήψεων, ο Fauci ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα δεδομένα σε "καθημερινή και εβδομαδιαία βάση" για να καθορίσει εάν, πότε και σε ποιον θα διανείμει ενισχυτικά πλάνα.

ΗΠΑ Fauci: Ο Διευθυντής των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, Δρ. Φράνσις Κόλινς, αποκαλεί τη μάσκα «ιατρική συσκευή που σώζει τη ζωή» και υποστηρίζει ότι «είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός ότι η πολιτική και η πόλωση εμπόδισαν ένα απλό μέτρο δημόσιας υγείας». Ο Δρ Anthony Fauci απέρριψε μια μελέτη που έκρινε ότι το εμβόλιο Moderna ήταν πιο αποτελεσματικό από το Pfizer κατά της παραλλαγής δέλτα του COVID-19. 

Η Mayo Clinic και η εταιρεία βιοτεχνολογίας nfrence με έδρα το Κέιμπριτζ πραγματοποίησαν τη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο medrvix την περασμένη εβδομάδα, αναλύοντας δείγματα επιπολασμού παραλλαγής δέλτα στη Μινεσότα από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο.

Όταν ρωτήθηκε αν αυτό υποδεικνύει ότι τα άτομα πρέπει να αναζητήσουν μια δόση Moderna για τον ενισχυτικό εμβολιασμό, ο Fauci διαφώνησε. “Αυτή η μελέτη … είναι μια εκ των προτέρων εκτύπωση, δεν έχει αξιολογηθεί πλήρως”, δήλωσε ο Fauci στο “Face the Nation” του CBS.

«Δεν αμφιβάλλω για το τι βλέπουν, αλλά υπάρχουν πολλές μπερδεμένες μεταβλητές εκεί, σχετικά με το πότε ξεκίνησε, τον σχετικό αριθμό των ανθρώπων σε αυτήν την ομάδα που ήταν δέλτα έναντι άλφα – αυτή τη στιγμή, αν πάρουμε ενισχυτές … είναι σαφές ότι θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα κάνουμε τους ανθρώπους, αν είναι δυνατόν, να πάρουν την ώθηση από το αρχικό εμβόλιο ».

Ο Fauci τόνισε για άλλη μια φορά ότι ελπίζει να υπάρξει σύντομη πλήρης εξουσιοδότηση, η οποία θα βοηθήσει στην ενίσχυση των προσπαθειών εμβολιασμού.

Η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου Νοσημάτων, Δρ. Rochelle Walensky, ενέκρινε την Παρασκευή ενισχυτικές λήψεις για μέτρια έως σοβαρά ανοσοκατεσταλμένα άτομα, τα οποία θα χρησιμοποιούσαν είτε μια δόση Pfizer είτε Moderna.

Μια ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων διαπίστωσε ότι οι ενισχυτικές λήψεις ήταν ένα απαραίτητο βήμα. Οι ασθενείς που πληρούν τις προϋποθέσεις για αναμνηστικές λήψεις σύμφωνα με τη σύσταση και την τροποποιημένη έγκριση έκτακτης ανάγκης περιλαμβάνουν εκείνους με μέτρια έως σοβαρή ανεπάρκεια του ανοσοποιητικού συστήματος, όπως δέκτες στερεών οργάνων, ασθενείς με προχωρημένη ή μη θεραπεία λοίμωξης HIV και εκείνους που λαμβάνουν κορτικοστεροειδή υψηλής δόσης και θεραπείες για τον καρκίνο.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα σχέδια για τον τρόπο καθορισμού νέων ομάδων που θα επιτρέπουν τη λήψη ενισχυτικών λήψεων, ο Fauci ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα δεδομένα σε “καθημερινή και εβδομαδιαία βάση” για να καθορίσει εάν, πότε και σε ποιον θα διανείμει ενισχυτικά πλάνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

H κυκλοφορία της παραλλαγής δέλτα μεταξύ μη εμβολιασμένων ατόμων θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πιο ισχυρή παραλλαγή λέει o Fauci

Ο Δρ Anthony Fauci κατηγορεί την «ιδεολογική ακαμψία» ως αποτρεπτική για τις προσπάθειες εμβολιασμού

Ο Fauci λέει ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πρέπει να «κάνουν τα περισσότερα μίλια» και να φορούν μάσκες σε περιοχές με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.