Πολιτική Υγείας

Antony Fauci: Καταστροφική η κυκλοφορία της παραλλαγής δέλτα μεταξύ μη εμβολιασμένων ατόμων

Antony Fauci: Καταστροφική η κυκλοφορία της παραλλαγής δέλτα μεταξύ μη εμβολιασμένων ατόμων

Ο Fauci εξήγησε ότι η εξουσιοδότηση μπορεί επίσης να επιτρέψει σε επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και άλλες τέτοιες ιδιωτικές οντότητες να διατάξουν εμβόλια. "Ήρθε η ώρα να κάνουμε το επιπλέον βήμα για να εμβολιάσουμε τους ανθρώπους", πρόσθεσε.

Antony Fauci: Ο Fauci προέβλεψε επίσης πλήρη έγκριση για τα τρέχοντα εμβόλια, «ελπίζω» τον Αύγουστο είπε.  Ο Δρ Anthony Fauci έχει προειδοποιήσει ότι η κυκλοφορία της παραλλαγής δέλτα του κορωνοϊού μεταξύ μη εμβολιασμένων ατόμων θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πιο ισχυρή παραλλαγή που θα μπορούσε να βλάψει ακόμη και εμβολιασμένα άτομα.

Η παραλλαγή δέλτα έχει ήδη δημιουργήσει μια μικρή παραλλαγή γνωστή ως παραλλαγή “δέλτα συν” που έχει μια μετάλλαξη αιχμής πρωτεΐνης που μπορεί να την κάνει να εξαπλωθεί γρηγορότερα.

Μέχρι στιγμής, η παραλλαγή έχει εμφανιστεί σε λίγες μόνο περιπτώσεις σε πολλές χώρες, αλλά η αρχική παραλλαγή δέλτα εξαπλώθηκε γρήγορα στις Ηνωμένες Πολιτείες και έγινε το κυρίαρχο είδος μετά από λίγους μήνες.

Μέχρι στιγμής, οι υπεύθυνοι υγείας έχουν υποστηρίξει και μελέτες έχουν δείξει ότι τα εμβολιασμένα άτομα παραμένουν προστατευμένα από σοβαρές ασθένειες, νοσηλεία και θάνατο λόγω των τρεχουσών παραλλαγών της COVID-19.

Ο Fauci προειδοποίησε, ωστόσο, ότι τα μη εμβολιασμένα άτομα θα επιτρέψουν στον ιό να κυκλοφορήσει και να συνεχίσει να μεταλλάσσεται, δημιουργώντας ενδεχομένως μια παραλλαγή που θα μπορούσε να βλάψει ακόμη και εμβολιασμένα άτομα.

“Υπάρχει μια αρχή που όλοι γνωρίζουν στην ιολογία: ένας ιός δεν θα μεταλλαχθεί αν δεν του επιτρέψετε να αναπαραχθεί”, δήλωσε ο Fauci στον Chuck Todd του NBC στο “Meet the Press”.

“Ευτυχώς για εμάς, τα εμβόλια κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους κατά της δέλτα, ιδιαίτερα στην προστασία σας από σοβαρές ασθένειες, αλλά αν δώσετε στον ιό την ευκαιρία να συνεχίσει να αλλάζει, οδηγείτε σε μια ευπάθεια ότι μπορεί να έχουμε μια χειρότερη παραλλαγή, και τότε αυτό θα επηρεάσει όχι μόνο τους μη εμβολιασμένους, αλλά και τους εμβολιασμένους γιατί αυτή η παραλλαγή θα μπορούσε να αποφύγει την προστασία του εμβολίου».

Ο Fauci προέτρεψε τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό για να προφυλαχθούν από τον κορωνοϊό και εξέφρασε την υποστήριξή του για διάφορα μέτρα για να εξασφαλίσει ότι το έθνος θα φτάσει στην κατάλληλη κάλυψη.

Η πλήρης έγκριση των σημερινών εμβολίων μπορεί να προσφέρει την τόσο αναγκαία εμπιστοσύνη για τους Αμερικανούς που κατά τα άλλα παρέμειναν διστακτικοί για να πάρουν τελικά το εμβόλιο.

“Το έχω πει πολλές φορές … ότι δεν πρόκειται να δείτε μια ομοσπονδιακή κυβέρνηση να επιβάλλει εμβόλια για τη χώρα”, δήλωσε ο Fauci. “Αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος, στην πραγματικότητα είμαι βέβαιος ότι μόλις η FDA εγκρίνει πλήρως τα εμβόλια … Ελπίζω ότι θα είναι μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ελπίζω ότι θα είναι μέσα στον μήνα Αύγουστο.”

Ο Fauci εξήγησε ότι η εξουσιοδότηση μπορεί επίσης να επιτρέψει σε επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και άλλες τέτοιες ιδιωτικές οντότητες να διατάξουν εμβόλια. “Ήρθε η ώρα να κάνουμε το επιπλέον βήμα για να εμβολιάσουμε τους ανθρώπους”, πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

"Εάν έχετε εμβολιαστεί και είστε έξω, αφήστε τη μάσκα, δεν χρειάζεται να τη φοράτε", λέει ο Fauci

Μεγάλη πτώση σε κρούσματα κορωνοϊού τον Ιούλιο βλέπουν τα Κέντρα Ελέγχου και πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ

Ο Fauci θεωρεί αυστηρή την καθοδήγηση των CDC για τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις

Ο Jim Jordan καλεί τον Fauci στην εκπομπή "Ingraham Angle" να του δώσει χρονοδιάγραμμα λήξης των μέτρων προστασίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.