Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ Εμβολιασμός: Πολιτικές ενθάρρυνσης των ανθρώπων να εμβολιαστούν

ΗΠΑ Εμβολιασμός: Πολιτικές ενθάρρυνσης των ανθρώπων να εμβολιαστούν

Ορισμένες ζυθοποιίες στις Η.Π.Α. προσφέρουν "εμβόλια και κυνηγούς" στην Αλάσκα, η οποία παραδοσιακά έχει χαμηλή εμπιστοσύνη στο εμβόλιο, Η Norton Sound Health Corp., με νοσοκομείο στο Nome και 15 κλινικές στη δυτική Αλάσκα, έδωσε βραβεία, συμπεριλαμβανομένων αεροπορικών εισιτηρίων, χρημάτων για την αγορά οχήματος παντός εδάφους και 500 $ ΗΠΑ για παντοπωλεία ή καύσιμα.

ΗΠΑ Εμβολιασμός: Αρκετές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να πάρουν άδεια για να εμβολιαστούν. Στο Χιούστον, η 31χρονη Elissa Hanc εργάζεται σε μία από αυτές τις εταιρείες, 3 Men Movers στο Χιούστον. “Έκανε το εμβόλιο πολύ πιο προσιτό”, είπε η Χανκ. “Δεν ήταν απαραίτητο να κάνω μια επιλογή ανάμεσα στη δουλειά και την προστασία του εαυτού μου, της οικογένειάς μου και της κοινότητάς μου”.

Ο εργοδότης της άρχισε να προσφέρει το επίδομα προτού ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοινώσει έκπτωση φόρου για τις μικρές επιχειρήσεις για να πληρώσουν χρόνο για όσους εμβολιάστηκαν ή ανέρρωσαν από τη λοίμωξη.

Η Hanc έλαβε το εφάπαξ εμβόλιο Johnson & Johnson στις 6 Απριλίου. Ένιωσε ζέστη και πόνο την επόμενη μέρα, και ο επόπτης της, ο οποίος παρατήρησε κατά τη διάρκεια μιας κλήσης Zoom ότι η Hanc δεν του έδειχνε καλύτερα, της είπε να πάρει τη μέρα. Η Χανκ το εκτίμησε επίσης. “Έχω μερικούς φίλους που εργάζονται όπου η διοίκηση δεν θεωρεί το εμβόλιο προτεραιότητα “, δήλωσε η Χανκ. “Μου έδωσαν να καταλάβω χωρίς αμφιβολία πόσο τυχερή είμαι που δουλεύω εκεί που δουλεύω.”

Ο Eric Topol, επικεφαλής του Ινστιτούτου Μεταφραστικής Έρευνας Scripps, δήλωσε ότι οι εργοδότες θα πρέπει να δίνουν άδεια εργασίας και ότι χρειάζονται άλλα κίνητρα για την ενίσχυση των εμβολιασμών. Επισήμανε τη Δυτική Βιρτζίνια, η οποία δίνει 100 $ αμερικανικά ομόλογα αποταμίευσης σε νεαρούς ενήλικες που παίρνουν το εμβόλιό τους.

“Χρειαζόμαστε επίσης συστήματα υγείας και πανεπιστήμια που να δίνουν εντολή για εμβολιασμό – ότι κανείς δεν μπορεί να εργασθεί σε πανεπιστημιούπολη / ιατρικές εγκαταστάσεις χωρίς να έχει εμβολιαστεί”, δήλωσε ο Τοπόλ σε email.

Ανέφερε επίσης ότι η χώρα πρέπει να προβεί σε «αντεπίθεση» εναντίον ιστότοπων και ακτιβιστών κατά του εμβολιασμού.

Δωρεάν για εμβολιασμένους

Άλλες εταιρείες μπαίνουν στο πνεύμα με προωθητικές ενέργειες. Ο Krispy Kreme άρχισε να προσφέρει ένα δωρεάν ντόνατ την ημέρα σε οποιονδήποτε αποδεικνύει ότι έχει εμβολιαστεί.

Στο Κλίβελαντ, ένας κινηματογράφος παρέχει δωρεάν ποπ κορν μέχρι τα τέλη αυτού του μήνα.

Τα καταστήματα Krispy Kreme στις Η.Π.Α. προσφέρουν δωρεάν ντόνατ την ημέρα έως το τέλος του έτους σε οποιονδήποτε δείχνει απόδειξη ότι έχει εμβολιαστεί.

Αρκετά ιατρεία μαριχουάνας σε όλη τη χώρα προσφέρουν λιχουδιές κάνναβης

Στις 20 Απριλίου, οι υποστηρικτές της μαριχουάνας προσέφεραν “λιχουδιές κάνναβης για εμβόλια” για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να εμβολιαστούν στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον.

Ορισμένες ζυθοποιίες στις Η.Π.Α. προσφέρουν “εμβόλια και κυνηγούς” στην Αλάσκα, η οποία παραδοσιακά έχει χαμηλή εμπιστοσύνη στο εμβόλιο, Η Norton Sound Health Corp., με νοσοκομείο στο Nome και 15 κλινικές στη δυτική Αλάσκα, έδωσε βραβεία, συμπεριλαμβανομένων αεροπορικών εισιτηρίων, χρημάτων για την αγορά οχήματος παντός εδάφους και 500 $ ΗΠΑ για παντοπωλεία ή καύσιμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα εμβόλια Pfizer, Moderna COVID-19 μείωσαν τις νοσηλείες σε ηλικιωμένους κατά 94%, σύμφωνα με τα CDC

Έγκριση τον εμβολιασμό κατά την εγκυμοσύνη από την Αμερικανική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής

Εμβόλιο επιστήμονες: Έκκληση να εμβολιαστούν οι πολίτες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Αναμνηστική δόση για όλους άνω των 18 ετών 3 μήνες μετά τον εμβολιασμό

Θεμιστοκλέους τρίτη δόση εμβόλιο: Για τους νοσήσαντες, ο εμβολιασμός θα γίνεται 3 μήνες μετά τη διάγνωση. Παράλληλα, παραμένει το διάστημα των δύο μηνών για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο της J&J.

Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε υγειονομικούς και ΕΜΑΚ λέει το ΣτΕ

Υγειονομικοί ΕΜΑΚ: Η απόφαση του ΣτΕ κατά πλειοψηφία ήταν πως δεν αντίκεινται στις συνταγματικές επιταγές και τις υπερνομοθετικές διατάξεις οι αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς και σε όσους υπηρετούν στην ΕΜΑΚ.

Ο ΠΟΥ αναγνωρίζει πως τα μέτρα που λειτούργησαν στην μετάλλαξη δέλτα λειτουργούν και στην όμικρον

ΠΟΥ όμικρον μέτρα: Ο έλεγχος των συνόρων μπορεί να καθυστερήσει την είσοδο του ιού και να κερδίσει χρόνο. Αλλά κάθε χώρα και κάθε κοινότητα πρέπει να προετοιμαστεί για νέες αυξήσεις κρουσμάτων, με βάση τα μέτρα που έχουν ληφθεί και την εμπειρία που αποκτήθηκε στην αντιμετώπιση της παραλλαγής δέλτα.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τον εμβολιασμό των μικρών παιδιών σε αντίθεση με άλλες κυβερνήσεις χωρών

Μεταξύ των ελάχιστων εξαιρέσεων είναι η Νότια Αφρική, η οποία άρχισε να εμβολιάζει άτομα από την ηλικία των 12 ετών με μία μόνο δόση του εμβολίου Pfizer στις 20 Οκτωβρίου, και η Γουινέα, η οποία δήλωσε ότι θα ξεκινήσει να εμβολιάζει τους εφήβους αυτή την εβδομάδα. Ασυνήθιστα, στη Νότια Αφρική, δεν απαιτείται γονική άδεια για να εμβολιαστούν οι έφηβοι.

Πολλά κράτη έχουν αναστείλει τα ταξίδια σε ορισμένες χώρες της Νότιας Αφρικής λόγω της παραλλαγής "όμικρον"

Οι ΗΠΑ εξέδωσαν ταξιδιωτικές συμβουλές επιπέδου 4 για τα οκτώ κράτη της Νότιας Αφρικής στις 26 Νοεμβρίου, αλλά αυτοί οι περιορισμοί δεν ισχύουν για τους πολίτες των ΗΠΑ, τους νόμιμους μόνιμους κατοίκους και ορισμένες άλλες κατηγορίες.

Μαγιορκίνης: Αύξηση 4% στους θανάτους-8% στους νοσηλεύομενους σε ΜΕΘ-Εξαιρετικά διεισδυτική η Όμικρον

Γκίκας Μαγιορκίνης: Η επιδημία στη Νότια Αφρική παρουσιάζει εκθετική αύξηση, είπε ο κ. Μαγιορκίνης, που αφορά σε κρούσματα και θανάτους, με τη Δέλτα να υποχωρεί έναντι της Όμικρον. Αυτό επιβεβαιώνει την αρχική εντύπωση ότι το στέλεχος Όμικρον είναι ένα εξαιρετικά διεισδυτικό στέλεχος.

Βάνα Παπαευαγγέλου: Ξεπερνούν τις 50.000 τα ενεργά κρούσματα-Πάνω από 500 οι εισαγωγές

Βάνα Παπαευαγγέλου: Η πίεση στο ΕΣΥ είναι σημαντική - Σε αρκετές περιφέρειες της χώρας είχαμε αύξηση των κρουσμάτων στους ενήλικες 50 ως 70 ετών, σχετιζόμενη με την καθυστέρηση της τρίτης δόσης. Ενδεικτικά, στα Τρίκαλα, ενώ παρατηρείται μείωση κατά 30 % στα νέα κρούσματα, η ενδιάμεση ηλικία των νέων διαγνώσεων ανέβηκε στα 43 έτη (από τα 38) σε λίγες μόλις εβδομάδες. Την ίδια ώρα, όπως είπε, μόλις 1 στους 4 έχει προσέλθει για την 3η δόση.