Πολιτική Υγείας

ΕΜΑ Ευρώπη: Φάρμακο για την αρθρίτιδα στη μάχη κατά σοβαρής COVID-19

ΕΜΑ Ευρώπη: Φάρμακο για την αρθρίτιδα στη μάχη κατά σοβαρής COVID-19

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή δήλωσε ότι αναμένεται να λάβει απόφαση έως τα μέσα Οκτωβρίου σχετικά με την τοσιλιζουμάμπη, βάσει δεδομένων από τέσσερις μεγάλες μελέτες. Το φάρμακο αδειοδοτήθηκε για πρώτη φορά στην ΕΕ το 2009.

ΕΜΑ Ευρώπη: Η Ευρώπη βλέπει το φάρμακο για την αρθρίτιδα για περιπτώσεις COVID-19. Ο EMA αξιολογεί μια αίτηση για επέκταση της χρήσης της τοσιλιζουμάμπης σε ενήλικες που πάσχουν από σοβαρή covid στο νοσοκομείο. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει ξεκινήσει μια επιταχυνόμενη διαδικασία επανεξέτασης για να διαπιστωθεί εάν ένα κοινό φάρμακο για την αρθρίτιδα μπορεί να βοηθήσει άτομα που νοσηλεύονται με σοβαρή COVID-19, μήνες μετά τη χορήγηση άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ. Σε δήλωσή της τη Δευτέρα, η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της ΕΕ δήλωσε ότι αξιολογεί μια αίτηση για επέκταση της χρήσης της τοκιλιζουμάμπης σε ενήλικες που πάσχουν από σοβαρή covid στο νοσοκομείο, οι οποίοι ήδη νοσηλεύονταν με άλλα στεροειδή ή χρειάζονταν επιπλέον οξυγόνο, μεταξύ άλλων μέσω αναπνευστήρα.  

Το Tocilizumab είναι ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο που χρησιμοποιείται σήμερα για τη θεραπεία ενηλίκων και παιδιών με σοβαρή αρθρίτιδα.

Τον Ιούνιο, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων χορήγησε στο φάρμακο άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνέστησε τη χρήση του τον περασμένο μήνα σε άτομα που είναι σοβαρά άρρωστα με COVID-19.

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή δήλωσε ότι αναμένεται να λάβει απόφαση έως τα μέσα Οκτωβρίου σχετικά με την τοσιλιζουμάμπη, βάσει δεδομένων από τέσσερις μεγάλες μελέτες.

Το φάρμακο αδειοδοτήθηκε για πρώτη φορά στην ΕΕ το 2009.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η καινοτόμος ανακάλυψη της θεραπείας που μειώνει τον κίνδυνο θανάτου ασθενών covid έως και 85%

Νέο φάρμακο για καταπολέμηση του κοροναϊού

Πώς ανατρέπεται η απότομη κλινική επιδείνωση σε ασθενείς με COVID-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί και αυτό επιβάλλεται να το γνωρίζουν όσοι παίρνουν θέση πίσω από το τιμόνι

Στις Η.ΠΑ. το 1/3 των ατυχημάτων που σημειώνονται έχουν ως βασική αιτία την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ με τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων στα οποία εμπλέκεται μεθυσμένος οδηγός να ανέρχονται το 2019 σε 10.000.

Το CDC θα πρέπει να παρακολουθεί περισσότερες πρωτοφανείς λοιμώξεις COVID-19 για να προλάβει την πανδημία, προειδοποιούν οι ειδικοί

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το CDC επιτρέπει τουλάχιστον 4 εβδομάδες καθυστέρησης για τη σύνδεση των δεδομένων επιτήρησης περιστατικών με το Σύστημα Πληροφοριών Ανοσοποίησης (IIS) και τα ζωτικά δεδομένα καταγραφής έως και ένα μήνα μετά τη διάγνωση."

Η κυβέρνηση της Σουηδίας αρνήθηκε να συστήσει τον εμβολιασμό covid παιδιών κάτω των 12 αφού διαπίστωσε ότι θα είχε μικρό ιατρικό όφελος από αυτό

Η Σουηδική κυβέρνηση συνιστά εμβόλια για παιδιά 12 ετών και άνω από τον Οκτώβριο του 2021 και συνιστά εμβόλια για παιδιά υψηλού κινδύνου μεταξύ 5 και 11 ετών.

Μαγιορκίνης: Τάση αποσυμπίεσης στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας

Μαγιορκίνης: Στην Ελλάδα, η πανδημία δείχνει σημεία σταθεροποίησης, με μία τάση επίσης αποσυμπίεσης στους σκληρούς δείκτες, είπε ο επιδημιολόγος - καθηγητής στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την Covid από το υπουργείο Υγείας.

Παπαευαγγέλου: 8 στις 10 νέες εισαγωγές οφείλονται στην Όμικρον

Παπαευαγγέλου: Όπως είπε η κα Παπαευαγγέλου, σταδιακά παρατηρείται αύξηση των νέων νοσηλειών που οφείλονται στην παραλλαγή Όμικρον. Συγκεκριμένα, 8 στους 1ο ασθενείς που εισάγονται στο νοσοκομείο είναι με την μετάλλαξη Όμικρον, διευκρίνισε και υπογράμμισε πως η νόσηση με την Όμικρον δεν είναι ένα απλό κρυολόγημα.

Γκάγκα: Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα η διάθεση αντιικών χαπιών κατ' οίκον

Γκάγκα: Η θεραπεία με τα αντιικά χάπια απευθύνεται σε όσους συνανθρώπους μας είναι άνω των 18 ετών και έχουν προβλήματα υγείας, πλην των εγκύων, σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός.

Θάνος Πλεύρης: Επαναφορά μουσικής και απελευθέρωση ωραρίου στη διασκέδαση

Πλεύρης μέτρα: Mερική αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων από 30 Ιανουαρίου αποφάσισε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε προ ολίγου ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Θετική η επιτροπή ειδικών στη μουσική και το 50% πληρότητας στα γήπεδα

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων μέτρα: Κλείδωσαν τα μέτρα ,σύμφωνα με πληροφορίες του healthweb, επιστρέφει η μουσική μόνο για καθήμενους, χωρίς παράλληλα να επεκτείνεται το ωράριο σε εστίαση και διασκέδαση. 50% πληρότητα στα γήπεδα, μία εβδομάδα παράταση στα πιστοποιητικά εμβολιασμού.