Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ ΔΕΠΥ: Έλλειψη φαρμάκου απαραίτητου για άτομα με ΔΕΠΥ και ναρκοληψία

ΗΠΑ ΔΕΠΥ: Έλλειψη φαρμάκου απαραίτητου για άτομα με ΔΕΠΥ και ναρκοληψία

ΔΕΠΥ: Οι ασθενείς θα πρέπει να συνεργαστούν με τους γιατρούς τους για να καθορίσουν την καλύτερη θεραπευτική επιλογή τους, σύμφωνα με ένα δελτίο ειδήσεων από το Κέντρο Αξιολόγησης και Έρευνας Φαρμάκων του FDA.

Τα άτομα με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας (ADHD) ή ναρκοληψία μπορεί να βασίζονται στο φάρμακο Adderall, αλλά είναι σε έλλειψη, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ. Η έλλειψη υπερύθρων Adderall οφείλεται σε περιοδικές καθυστερήσεις παραγωγής στην Teva, μία από τις εταιρείες που παράγει το φάρμακο.

Έλλειψη φαρμάκου για άτομα με ΔΕΠΥ ή ναρκοληψία

Ενώ άλλες εταιρείες συνεχίζουν να παράγουν αυτά τα ανάμεικτα άλατα αμφεταμίνης, δεν κάνουν αρκετά για να καλύψουν τη ζήτηση των ΗΠΑ. Το Adderall είναι εγκεκριμένο από τον FDA για τη ΔΕΠΥ και τη ναρκοληψία, μια διαταραχή ύπνου. Μέχρι να αποκατασταθεί η προσφορά, οι εναλλακτικές λύσεις περιλαμβάνουν την έκδοση παρατεταμένης αποδέσμευσης των μικτών αλάτων αμφεταμίνης, δήλωσε ο FDA.

Ο FDA έχει δημοσιεύσει πληροφορίες στο διαδίκτυο σχετικά με τους τρέχοντες κατασκευαστές και τα διαθέσιμα δυνατά προϊόντα. Παρακολουθεί την έλλειψη και βοηθά τους κατασκευαστές να λάβουν ό,τι χρειάζονται για να το επιλύσουν. Η υπηρεσία είπε ότι θα συνεχίσει να παρέχει ενημερώσεις.

Οι ασθενείς θα πρέπει να συνεργαστούν με τους γιατρούς τους για να καθορίσουν την καλύτερη θεραπευτική επιλογή τους, σύμφωνα με ένα δελτίο ειδήσεων από το Κέντρο Αξιολόγησης και Έρευνας Φαρμάκων του FDA.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι άνθρωποι με ΔΕΠΥ είναι πιθανό να πάσχουν από καρδιακή νόσο

Η μελατονίνη θα πρέπει να αποφεύγεται στα παιδιά, εκτός αν την κατευθύνει επαγγελματίας υγείας, λέει η ακαδημία ύπνου

Τα βρέφη με αυξημένο βάρος εμφανίζουν ψυχολογικά προβλήματα

Τα παιδιά με ΔΕΠΥ έχουν διαφορές στη «νευρική ευελιξία», δείχνει νέα μελέτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αγαπηδάκη: «Σε πλήρη ανάπτυξη το δίκτυο τηλεϊατρικής μέχρι το τέλος του 2025»

Αγαπηδάκη: Εργαζόμαστε μαζί με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και την ΗΔΙΚΑ για να φέρουμε τον πολίτη σε μία πραγματικότητα, στην οποία δε χρειάζεται να ανησυχεί για τίποτα.

Μαρκ Ρούτε: Ο Ολλανδός Πρωθυπουργός θα είναι ο επόμενος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ

Μαρκ Ρούτε: Ως αρχηγός του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει μια δύσκολη πράξη εξισορρόπησης, καθώς τα μέλη της συμμαχίας προσπάθησαν να υποστηρίξουν την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία χωρίς να προκαλέσουν περαιτέρω ρωσική επιθετικότητα.

Ποια μέτρα εξήγγειλε ο Γιώργος Φλωρίδης για την ενδοοικογενειακή βία;

Ενδοοικογενειακή βία: 13 νέες διατάξεις εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης στην προσπάθεια της Πολιτείας να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των κακοποιήσεων και της βίας που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Σουδάν: Ο πόλεμος βυθίζει τη χώρα σε βαθύτερο χάος

Σουδάν: Η ανθρωπιστική έκκληση υπό την ηγεσία του ΟΗΕ 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι «θλιβερά υποχρηματοδοτούμενη», καθώς μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί μόνο 441 εκατομμύρια δολάρια - 16 τοις εκατό.

Παιδική παχυσαρκία: Με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας η ημερίδα του ΠΟΥ Ευρώπης

Παιδική παχυσαρκία: Η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι είναι η κοιτίδα της διάσημης μεσογειακής διατροφής, αντιμετωπίζει ανησυχητικά υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας στους νέους της.

Close Icon