Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ Covid-19: Οι ηγέτες των περισσότερων πόλεων λαμβάνουν αποφάσεις για την άρση των μέτρων, ενώ άλλοι τηρούν τους περιορισμούς

ΗΠΑ Covid-19: Οι ηγέτες των περισσότερων πόλεων λαμβάνουν αποφάσεις για την άρση των μέτρων, ενώ άλλοι τηρούν τους περιορισμούς

Η Νέα Υόρκη απαιτεί ήδη από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης να εμβολιαστούν, με εξαιρέσεις για τους εργαζόμενους που έχουν ιατρικούς λόγους για τους οποίους δεν είναι επιλέξιμοι για τoν εμβολιασμό.

ΗΠΑ Covid-19: Ενώ τα κρούσματα και οι νοσηλείες έχουν μειωθεί, οι θάνατοι στις ΗΠΑ παραμένουν υψηλοί Ενώ ορισμένοι ηγέτες πόλεων και πολιτειών αποφάσισαν να καταργήσουν τις εντολές μάσκας και την απόδειξη επαλήθευσης της COVID-19, άλλοι έχουν διατηρήσει ή επεκτείνει τους περιορισμούς. Η Δήμαρχος της Βοστώνης Μισέλ Γου δήλωσε την Παρασκευή ότι η πόλη δεν θα απαιτεί πλέον από τους θαμώνες και το προσωπικό των εστιατορίων, των γυμναστηρίων και άλλων εσωτερικών χώρων της να επιδεικνύουν απόδειξη εμβολιασμού.Η ηγέτης ανέφερε πρόσφατα δεδομένα υγείας που δείχνουν ότι η Βοστώνη έχει ποσοστό θετικότητας της κοινότητας 4% και μέσο όρο νοσηλειών ενηλίκων COVID-19 196 την ημέρα κατά μέσο όρο επτά ημερών.

Επιπλέον, η Βοστώνη έχει ποσοστό πληρότητας σχεδόν 91% σε κρεβάτια ΜΕΘ ενηλίκων. Είχε πει προηγουμένως ότι η απαίτηση θα αρθεί όταν το ποσοστό θετικότητας της κοινότητας πέσει κάτω από το 5%, λιγότερο από το 95% των κλινών ΜΕΘ να είναι κατειλημμένες και ο μέσος όρος των νοσηλειών σε νοσοκομεία COVID-19 για επτά ημέρες να πέσει κάτω από τις 200 την ημέρα.

«Τα δεδομένα δημόσιας υγείας δείχνουν ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό το βήμα για την ανάρρωσή μας», δήλωσε η Wu σε δελτίο τύπου. «Αυτές οι ειδήσεις υπογραμμίζουν πόση πρόοδο έχουμε σημειώσει στον αγώνα μας κατά της COVID-19 χάρη στα εμβόλια και τα ενισχυτικά – που ήταν πάντα το πιο αποτελεσματικό μας όπλο ενάντια στην πανδημία». Πολλοί άλλοι ηγέτες ακολουθούν το παράδειγμά της και στην Ουάσιγκτον δηλώνουν ότι η επαλήθευση του εμβολίου ή η απόδειξη αρνητικού τεστ COVID-19 δεν θα απαιτείται πλέον για τη συμμετοχή σε μεγάλες εκδηλώσεις. Επιπλέον, η εντολή της πολιτείας για τις μάσκες θα αρθεί στα περισσότερα μέρη – συμπεριλαμβανομένων των σχολείων και των εγκαταστάσεων παιδικής μέριμνας – από τις 21 Μαρτίου. Την Πέμπτη, η κυβερνήτης του Νέου Μεξικού Michelle Lujan Grisham αίρει επίσης την εντολή της πολιτείας της για μάσκα για εσωτερικούς δημόσιους χώρους. Ωστόσο, ενώ ορισμένοι έχουν ενεργήσει για να διευκολύνουν τους κανονισμούς – μεταξύ άλλων στην Καλιφόρνια, το Κονέκτικατ, το Όρεγκον, το Ιλινόις και άλλες πολιτείες – άλλοι παρατείνουν τις εντολές.

Στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ, το Fox 5 ανέφερε την Πέμπτη ότι ο δήμαρχος είχε εκδώσει μια εντολή που χαλαρώνει την απαίτηση απόδειξης εμβολιασμού της πόλης για τις επιχειρήσεις, αλλά και πάλι θα απαιτούσε απόδειξη είτε εμβολιασμού είτε αρνητικό τεστ. Επιπλέον, ο Δήμαρχος Ras Baraka επέκτεινε την απαίτηση χρήσης μάσκας για όλες τις εσωτερικές δημόσιες εγκαταστάσεις τουλάχιστον έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Στα νότια, το Έθνος Ναβάχο – το οποίο εκτείνεται στο Νέο Μεξικό, τη Γιούτα και την Αριζόνα – διατηρεί εντολή με μάσκα και ο Πρόεδρος Τζόναθαν Νεζ είπε ότι η φυλή πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει όσους περιθάλπουν τους πληγέντες. «Παρακαλούμε να είστε πολύ προσεκτικοί, ενθαρρύνετε τους πρεσβύτερούς σας να λαμβάνουν προφυλάξεις και να συνεχίζουν να προσεύχονται», είπε σε δήλωση την Παρασκευή.

Οι Δημοκρατικοί Κυβερνήτες καταργούν το βίντεο με τους κανόνες Covid στη Νέα Υόρκη, όπου η παραλλαγή της όμικρον άρχισε να μολύνει τεράστιους αριθμούς τον Δεκέμβριο, και έληξε μια εθνική εντολή για μάσκα εσωτερικού χώρου για τις επιχειρήσεις. Την Παρασκευή, οι κρατικοί υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν θα επιβάλουν την εντολή που απαιτεί από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας να λαμβάνουν ενισχυτές για την COVID-19 υπό το φως των ανησυχιών για ελλείψεις προσωπικού.

“Ενώ σημειώνουμε πρόοδο με το 75% του προσωπικού να λαμβάνει ή να είναι πρόθυμο να λάβει τον ενισχυτή του, η πραγματικότητα είναι ότι δεν θα ενισχυθούν αρκετοί εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης από την απαίτηση της επόμενης εβδομάδας, προκειμένου να αποφευχθούν σημαντικά προβλήματα στελέχωσης στο ήδη υπερτονισμένο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης”, είπε η πολιτειακή επίτροπος υγείας Mary Bassett σε μια δήλωση.

Η Νέα Υόρκη απαιτεί ήδη από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης να εμβολιαστούν, με εξαιρέσεις για τους εργαζόμενους που έχουν ιατρικούς λόγους για τους οποίους δεν είναι επιλέξιμοι για τoν εμβολιασμό.

Η Μπάσετ είπε ότι οι αξιωματούχοι θα ρίξουν άλλη μια ματιά στην εντολή ενίσχυσης σε τρεις μήνες και η Καλιφόρνια, το Κονέκτικατ και το Νέο Μεξικό έχουν ανακοινώσει σχέδια να απαιτήσουν ενισχυτές για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ανώτατοι αξιωματούχοι υγείας των ΗΠΑ δήλωσαν την Τετάρτη ότι οι ΗΠΑ κινούνται προς μια εποχή που η πανδημία δεν θα αποτελεί κρίση

Ο συντονιστής της διαδήλωσης λέει ότι το νόημα δεν είναι να αμφισβητηθούν τα εμβόλια αλλά «η αντίσταση στις εντολές» covid

Οι γιατροί του ΠΟΥ συμβούλεψαν τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να χαλαρώσουν αργά τους περιορισμούς για την COVID-19, αντί να αφαιρέσουν τα πάντα με τη μία.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την 4η δόση - Ποιους αφορά

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα άτομα άνω των 65 ετών, για τα οποία η πλατφόρμα έχει ανοίξει από τον Μάιο, δεν έχουν προσέλθει σε ικανό αριθμό να εμβολιαστούν με το ποσοστό τους να αγγίζει μόλις το 15%.

3ος γύρος υποχρεωτικών τεστ Covid στο Μακάο καθώς τα κρούσματα αυξάνονται

Μακάο Covid: Το Μακάο τηρεί την πολιτική της Κίνας για μηδενική COVID που στοχεύει στην εξάλειψη όλων των εστιών, σχεδόν με οποιοδήποτε κόστος, αντίθετη με μια παγκόσμια τάση προσπάθειας συνύπαρξης με τον ιό. 

Τέλος στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά της Covid-19 ανακοίνωσε η Αυστριακή Κυβέρνηση

Αυστρία: Η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την πλήρη εγκατάλειψη της πολιτικής της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού κατά της Covid-19, μια πολιτική που είχε θέσει σε αναστολή τον Μάρτιο μόλις ένα μήνα μετά την έναρξη ισχύος της. «Πλέον, πρέπει να ζήσουμε με την Covid, επομένως θα εφαρμόσουμε μια σειρά μέτρων, το οποίο σημαίνει τον τερματισμό της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού», […]

Ο κυβερνήτης του Νιου Χάμσαϊρ εμποδίζει τους φαρμακοποιούς να χορηγούν ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία της COVID-19 χωρίς ιατρική συνταγή

«Οι ασθενείς θα πρέπει πάντα να συμβουλεύονται τον γιατρό τους πριν πάρουν φάρμακα, ώστε να έχουν πλήρη επίγνωση των θεραπευτικών επιλογών και των πιθανών ακούσιων συνεπειών από τη λήψη ενός φαρμάκου που μπορεί να περιορίσει άλλες επιλογές θεραπείας στο μέλλον», είπε ο Sununu.

Τα χάπια για την άμβλωση θα γίνουν το επόμενο πεδίο μάχης στον αναπαραγωγικό αγώνα των ΗΠΑ

Καθώς αυτές οι νομικές μάχες ετοιμάζονται να γίνουν, η συνήγορος κατά των αμβλώσεων Savannah Craven είπε ότι αυτή και οι συνάδελφοί της θα εργαστούν για να απαγορευθούν όλες οι μέθοδοι άμβλωσης, συμπεριλαμβανομένων των χαπιών, σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

'Εγκριση δαπάνης για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS & απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων

ΗΔΙΚΑ: Εγκρίθηκε από την ΗΔΙΚΑ η δαπάνη για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ της χώρας.

Τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ δεν πρέπει να καταργηθούν λόγω της ευλογιάς των πιθήκων λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Η Meg Doherty, από τα παγκόσμια προγράμματα HIV, ηπατίτιδας και σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων στον ΠΟΥ, δήλωσε: «Δεν το ονομάζουμε σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. «Ο στιγματισμός δεν βοηθά ποτέ σε ένα ξέσπασμα ασθένειας», πρόσθεσε. «Αυτή δεν είναι μια γκέι ασθένεια. Ωστόσο, θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι».

Η Σαγκάη αναφέρει μηδενικά κρούσματα COVID για πρώτη φορά εδώ και μήνες

Κίνα κορωνοϊός: Η Κίνα ανέφερε μηδενικά νέα κρούσματα COVID-19 στη Σαγκάη για πρώτη φορά από τον Μάρτιο σήμερα, καθώς το τελευταίο ξέσπασμα της χώρας υποχωρεί μετά από μήνες καραντίνας και άλλους περιορισμούς.