Πολιτική Υγείας

Antony Fauci: Λέει ότι η «πλήρης» πανδημία COVID-19 έχει σχεδόν τελειώσει στις ΗΠΑ

Antony Fauci: Λέει ότι η «πλήρης» πανδημία COVID-19 έχει σχεδόν τελειώσει στις ΗΠΑ

Είπε επίσης ότι μπορεί να μην χρειαστεί να ενισχυθούν όλοι οι Αμερικανοί στο μέλλον. «Θα εξαρτηθεί από το ποιος είσαι», είπε. «Αλλά αν είστε ένα φυσιολογικό, υγιές άτομο 30 ετών χωρίς υποκείμενες παθήσεις, μπορεί να χρειάζεστε αναμνηστικό μόνο κάθε τέσσερα ή πέντε χρόνια».

Antony Fauci: Ο αριθμός των ατόμων στα νοσοκομεία με COVID-19 σε όλες τις ΗΠΑ μειώθηκε περισσότερο από 28% τις τελευταίες 3 εβδομάδες “Υπάρχει σημαντική κόπωση από την COVID”: Δρ Makary Ο Δρ Άντονι Φάουτσι, ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Προέδρου Μπάιντεν, δήλωσε σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Τρίτη ότι οι ΗΠΑ έχουν σχεδόν περάσει την «πλήρη» πανδημική φάση του κορωνοϊού και είπε ότι ελπίζει ότι όλοι οι περιορισμοί που σχετίζονται με τον ιό θα μπορούσαν να λήξουν σε λίγους μήνες.  Ο Fauci συζήτησε την ιδέα του για την πορεία του ιού με τους Financial Times. Είπε στην εφημερίδα ότι η απάντηση της κυβέρνησης στην ασθένεια θα αντιμετωπιστεί τελικά σε τοπικό επίπεδο και όχι σε ομοσπονδιακό.

Δεν ανέφερε συγκεκριμένο μήνα ή εποχή, αλλά είπε στην εφημερίδα ότι αυτοί οι περιορισμοί -συμπεριλαμβανομένων των εντολών για μάσκα – θα μπορούσαν να λήξουν “σύντομα”.

Ο αριθμός των ατόμων στα νοσοκομεία με COVID-19 σε όλες τις ΗΠΑ μειώθηκε περισσότερο από 28% τις τελευταίες τρεις εβδομάδες σε περίπου 105.000 κατά μέσον όρο, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Ο Δρ Chris Beyrer, επιδημιολόγος στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Johns Hopkins Bloomberg, είπε στο Associated Press, «Αυτό που θέλουμε να δούμε είναι ότι το κύμα όμικρον συνεχίζει να μειώνεται, ότι δεν βλέπουμε να εμφανίζεται άλλη παραλλαγή ανησυχίας, ότι αρχίζουμε να βγαίνουμε από την άλλη πλευρά».

Ο Φάουτσι είπε στην εφημερίδα ότι δεν υπάρχει τρόπος να εξαλειφθεί ο ιός, αλλά ελπίζει ότι «βλέπουμε σε μια εποχή που έχουμε αρκετούς εμβολιασμένους ανθρώπους και αρκετούς ανθρώπους με προστασία από προηγούμενη μόλυνση και ότι οι περιορισμοί της Covid θα είναι σύντομα θέμα του παρελθόντος.”

Είπε επίσης ότι μπορεί να μην χρειαστεί να ενισχυθούν όλοι οι Αμερικανοί στο μέλλον. «Θα εξαρτηθεί από το ποιος είσαι», είπε. «Αλλά αν είστε ένα φυσιολογικό, υγιές άτομο 30 ετών χωρίς υποκείμενες παθήσεις, μπορεί να χρειάζεστε αναμνηστικό μόνο κάθε τέσσερα ή πέντε χρόνια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Fauci ανέφερε τα εμβόλια, τις θεραπείες και τις μάσκες ως κύρια εργαλεία για τον έλεγχο της πανδημίας 

Τα γενικά ενισχυτικά προγράμματα είναι πιθανό να παρατείνουν την πανδημία, αντί να την τερματίσουν λέει ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ

Ένα επιπλέον της αναμνηστικής δόσης επίπεδο προστασίας θα ήταν το τεστ λέει ο Fauci

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.