Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ Fauci: Λέει ότι το εμβόλιο Omicron θα ήταν «συνετό» ενώ δεν πιστεύει ότι η COVID-19 θα εξαλειφθεί

ΗΠΑ Fauci: Λέει ότι το εμβόλιο Omicron θα ήταν «συνετό» ενώ δεν πιστεύει ότι η COVID-19 θα εξαλειφθεί

Σύμφωνα με τον Fauci, το «καλύτερο σενάριο» είναι ότι, με τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του το έθνος, η εξάπλωση μπορεί να συγκρατηθεί - με νοσηλεία «γύρω στο επίπεδο άλλων αναπνευστικών ασθενειών που δεχόμαστε χρόνο με τον χρόνο που δεν θα διαταράσσει την κοινωνία μας».

ΗΠΑ Fauci: Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Δρ Άντονι Φάουτσι, δήλωσε την Τρίτη ότι ένα εμβόλιο που στοχεύει ειδικά την παραλλαγή του κορωνοϊού θα ήταν «συνετό». Ο Φάουτσι είπε ότι «είναι λογικό να σκεφτόμαστε με όρους να έχουμε τουλάχιστον έτοιμη μια ειδική ώθηση για την όμικρον». «Μπορεί να μην το χρειαζόμαστε… αλλά νομίζω ότι είναι φρόνιμο τουλάχιστον να προετοιμαστούμε για την πιθανότητα ότι αυτή μπορεί να είναι μια επίμονη παραλλαγή που μπορεί να πρέπει να την αντιμετωπίσουμε – ακόμα κι αν είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο», είπε ο Fauci στο MSNBC.

Ενώ οι επιστήμονες έχουν προβλέψει ότι νέες παραλλαγές ανησυχίας θα εμφανιστούν τις επόμενες εβδομάδες, ο κορυφαίος ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες της χώρας είπε επίσης ότι μετά από λίγο θα υπάρχει αρκετή «ανοσία στο παρασκήνιο» έτσι ώστε ακόμη και αν εμφανιστούν νέες παραλλαγές «δεν θα αντέχουν αυτήν την αύξηση, αποτέλεσμα που έχουμε δει με τις τέσσερις, τώρα πέντε αυξήσεις που έχουμε βιώσει από τις αρχές του 2020.” Όσο περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται και ενισχύονται, τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα… των παραλλαγών που συνεχίζουν να μας προκαλούν», σημείωσε.

Όταν πρόκειται για την πλήρη εξάλειψη της COVID-19, ο Fauci είπε ότι “δεν πιστεύει ότι υπάρχει πιθανότητα” να γίνει.

«Αυτόέγινε μόνο με έναν ιό και αυτός ήταν η ευλογιά», σημείωσε.

Ο Φάουτσι είπε ότι εάν οι ΗΠΑ μπορούν να μειώσουν τον κορωνοϊό σε ένα επίπεδο «όπου δεν θα μας προκαλεί πραγματικά και δεν θα μας απειλεί από τη σκοπιά της δημόσιας υγείας, αυτό θα ήταν ένα αποδεκτό απόσπασμα «να ζούμε με τον ιό». Είπε επίσης στο δίκτυο ότι σχεδόν το 100% των νέων περιπτώσεων COVID-19 σχετίζονται πλέον με την όμικρον. Νωρίτερα την Τρίτη, η Pfizer και η BioNTech δήλωσαν ότι είχαν ξεκινήσει κλινικές δοκιμές για μια ειδική έκδοση του εμβολίου τους για την όμικρον.

Το βράδυ της Δευτέρας στο CNN, ο Fauci είπε ότι η αύξηση της όμικρον αρχίζει να πηγαίνει προς τη «σωστή κατεύθυνση», αν και σημειώνει ότι υπάρχει ακόμη σημαντική δραστηριότητα στις νότιες και δυτικές ΗΠΑ.

«Προβλέπουμε ότι την επόμενη ή σε δύο εβδομάδες – ή περισσότερες – θα αρχίσουμε να βλέπουμε την ίδια κορυφή και να κατεβαίνουμε», εξήγησε, με ένα χρονοδιάγραμμα για τις συνθήκες ζωής εν μέσω της COVID να παραμένει «πολύ δύσκολο να προβλεφθεί».

Σύμφωνα με τον Fauci, το «καλύτερο σενάριο» είναι ότι, με τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του το έθνος, η εξάπλωση μπορεί να συγκρατηθεί – με νοσηλεία «γύρω στο επίπεδο άλλων αναπνευστικών ασθενειών που δεχόμαστε χρόνο με τον χρόνο που δεν θα διαταράσσει την κοινωνία μας».

Το Κέντρο πόρων του Johns Hopkins Coronavirus δείχνει ότι οι ΗΠΑ είδαν περισσότερα από ένα εκατομμύριο κρούσματα και σχεδόν 2.000 νέους θανάτους την περασμένη ημέρα. Ενώ ορισμένοι ηγέτες υγείας της πολιτείας ανέφεραν ότι οι νοσηλείες και τα κρούσματα μειώθηκαν αυτόν τον μήνα, σε πολλές άλλες πολιτείες σημειώθηκαν αυξανόμενα ποσοστά κρουσμάτων.

Το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας του Αϊντάχο (IDHW) ενεργοποίησε τα Πρότυπα Φροντίδας Κρίσεων τη Δευτέρα σε ορισμένες υγειονομικές περιοχές του νότιου Αϊντάχο λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού και αίματος.

Στο Σιάτλ, οι νοσηλείες έχουν φτάσει σε οριακό σημείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί κάποιοι εμβολιασμένοι αντιστέκονται στην παραλλαγή Omicron και κάποιοι όχι;

Τι είναι η Stealth Omicron και μήπως χρειάζεται το δικό της γράμμα;

Απαραίτητη η τρίτη δόση κατά της παραλλαγής Όμικρον, λένε τα CDC

Δύο κρούσματα της νέας υποπαραλλαγής του κορωνοϊού στην Ελλάδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού δύο ψαράδες για ανθρωποκτονία από πρόθεση του Σήφη βαλυράκη

 Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο Μανώλης Φωτάκης, ένας από τους δικηγόρους που εκπροσωπούν την οικογένεια Βαλυράκη, ανέφερε ότι «δύο είναι τα θετικά σημεία ότι η υπόθεση πάει στα δικαστήρια και ότι θα εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Oλοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Dentist Pass στις 22 Δεκεμβρίου

Το Dentist Pass εντάσσεται στη δράση "Υλοποίηση Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης της Δημόσιας Υγείας «Σπύρος Δοξιάδης»" του Υπουργείου Υγείας και υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας ΜΑΕ, στο πλαίσιο του "Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0" με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-NextGenerationEU.

ΠΟΥ: Το 1/3 των γυναικών αντιμετωπίζουν μόνιμα προβλήματα υγείας μετά τον τοκετό

ΠΟΥ: Απαιτείται μια ολιστική προσέγγιση για τη μείωση των μητρικών θανάτων, εστιάζοντας όχι μόνο στις άμεσες βιοϊατρικές αιτίες τους, αλλά και στη σύνθετη αλληλεπίδραση ευρύτερων συνθηκών.

Φρούριο η Αθήνα εν όψει της επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελληνική Αστυνομία με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι «απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 έως και την 18:00 ώρα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2023 λόγω της επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού στο GREEK ECONOMIC SUMMIT 2023

Ο Δρ. Άρης Αγγελής έκλεισε την ομιλία του υπογραμμίζοντας, ότι η φαρμακευτική πολιτική θα πρέπει να διασφαλίζει την ισότιμη και καθολική πρόσβαση των ασθενών στη φαρμακευτική περίθαλψη, αλλά με τρόπο που θα θωρακίζει τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας.